Nem kell elengedi a fizikát , csak szerintem a kiinduló feltételeid hibásak.
Azt feltételezed, hogy végig 20-30 G-t tud.
De ezt senki nem állította!
Nem ment át a tartalom....
Lehet, hogy irritáló egyesek számára, de egyre inkább szeretném azt látni, hogy ha valaki ilyen vad állításokat tesz, akkor megmutatja a kérdéses hajtóműveket és azt, hogy a hajtóanyag hol van, stb. Mert anélkül ez csak duma.
Én meg fizika menténk gondolkodok.
Ha semmi műszaki tényt nem mutat senki, akkor legalább lássuk mi az elvárás és egy ismert rendszer hogyan viszonyul valami ismeretlenhez.
Teljesen mindegy, hogy 1 vagy csak 0.1 sec-re is 20G-t akarsz, akkor ahhoz ekkora tolóerő kell.
Kész, passz. Ezt nem tudod megspórolni. Mert Newton bácsi szelleme és a valóság seggberúg.
Teljesen mindegy, hogy hány darabra osztod el, akkor is az erő ugyanaz.
Egy AIM-9 hajtómű átmérője 12 cm nagységrendben van és a szükséges tolóerő
ÖTVENEDÉT tudja.
Lassan mondom, hogy mindenki megértse.
1/50.
Tehát akkor, ha felteszem, hogy felülettel arányos tolóerő, akkor gyök50-szer nagyobb fúvóka kéne, ami cirka 7. Tehát 7*120 mm = 84 centis átmérő
Hol vannak ezek? Vagy akkor miről van itt szó? Mert én egy fia 1 méter nagyságrendben levő fúvókát sem látok.
Emiatt a kommented össze többi része irreleváns.
Mert hol látsz te akkora méretű fúvókákat, amik tudják a cirka 5000 kN tolóerőt...?
Ennek van akkora tolóereje.
en.wikipedia.org
Ez alapján szerinted a 20-30G gyorsulás reális?
A rakéta axiális gyorsulása szerinted mekkora lehet a légkörön kívül már? 1G talán? Vagy 2G?
És a rakéta
FŐHAJTÓMŰVE tolja.
Bakker, azért gondolkozzunk már egy picit.
Erről beszélek, amikor erős a propaganda a HSM és a "manőverező" BM-ek körül.
Gondolkozzunk már.
Látjuk ezt?
Na ez mi? Repülőgép.
Na ez tud tengerszinten 9G-t ha könnyű és repül 900 km/h táján.
De látjuk milye van neki? Mitől tudja,
Hát úgy, hogy van két b*szott nagy szárnya, ami előállítja ezt az erőt.
Az Sz-300 48N6 rakétája 15G-nél koppan ki M4 és közepes magasságon. M4 25 km-en meg kemény 2G-re elég.
Ezek alapján én a 2G-t se nagyon hiszem el, nemhogy 20-at.
Na, ezért kell számokkal és modellekkel dolgozni és nem jelzőkkel, hogy "manőverezik". Azzal a seggemet se tudom kitörölni.