Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen, láttam. Csak az egy kibelezett komp volt, nem egy hadihajó.Elméletileg kumulatív+HE az orosz ASM-ek harci része így óriási pusztításra képesek(biztos láttad a videót amin a 200(???) méter hosszúkompot majdnem hosszában átlőtte/át robbantotta egy találat).Viszont azok vízszinteshez közeli pályán mozognak a Kindzsal meg nem így nincs szükség a kumulatív részre mert nem elég magas ahhoz a hajó,hogy legyen értelme használni.Szerintem ennek csak HE harci része van valami marha kemény fejjel ami átüt jó pár fedélzetet,hogy a HE harci rész a hajó gyomrában robbanjon vagy ami durvább lenne csak nehezen kivitelezhető az az,hogy átmegy a hajón a harci rész és a vízben robban a gerinc alatt mintha torpedó lenne.
?
Mi ellen nézve? Fregatott a cirka 500 kilós tutira kicsinál harcképtelenre. A USS Stark majdnem elsüllyedt két Exocettől amin a harci rész még 200 kg sincs. Egy repülőgép-hordozót is simán harcképtelenné teszt 1-2 találat. Még, ha nem is süllyed el, akkor is kiesik akár évekre ekkora sérülés után.
Igen, láttam. Csak az egy kibelezett komp volt, nem egy hadihajó.
Ez a fő baj ezzel a Krizsánnal: kicsi a robbanófeje. Csak atommal ér valamit. Gránitból, meg H-22esből ugye, úgy számoltak, hogy kilencet indítanak, abból három becsapódik, és a 3x 1t kicsinál egy anyahajót. 3x500 kiló nem biztos.
Amúgy, ha az amik disznólkodnak Kína partjainál, és véletlenül gomba nő az anyahajójukon, az azért nem atomcsapás Nyújorkra. Csak rácsaptak a kezükre.
Én amúgy, ha mondjuk Irán lennék, nem egy az egyben mérkőzésre készülnék egy CVBG ellen. A szalmonella, korundporos gépolaj, vagy az 500 kilós bombával ellátott, jó helyen levő kólaautomata vonalon készülődnék.
Inerciális és aktív radaros. Megbízhatóság 0,95
Azt nem tudjuk,hogy mi volt a kompban.De azért előlegezzünk meg egy 80cm+-os kumulatív harci résznek a marha nagy átütőerőt.Meg igazából kumulatív résznek az a lényege,hogy bejuttassa a HE harci részt a torpedó védő rendszer mögé a hajó fő tereibe arra meg biztosan képes.
Még ha nincs is benne robbanószer, de átmegy a kilenc fedélzeten, mint kés a vajon, és egy m2es lukat üt a hajó alján, az is másodpercenként olyan 6 tonna víz. Annak a rekesznek annyi. Ebből három, és havária.
Ha van benne robbanószer, és el is működik a hajó belsejében, akkor meg az egész cucc gázzá és repeszekké válik, és így bizony átadja a mozgási energiáját is a rendszernek.
Azt hiszem - így a fotelból - mégiscsak jobb, ha kiüti a hajó alját. ha volt ilyen kisérlet, szivesen látnám.
Szerinted mi tortenik a HE harciresszel ha a kumulativ harciresz elmukodik elotte ? ( tudtommal nincs ilyen tandem harciresz de nyitott vagyok a tanulasra )
9 decknyi uton lefele azert nem keves fontos resszel talalkozna. Igen komoly masodlagos karok keletkeznenek.
Most akkor hogyan lesz 4 tonnás becsapódáskor az, ami induláskor 5 tonnás...?Ha jól figyeltem, ez a krizsán nem esk szét és egybe csapódik be függőlegesen a 4t fegyver. Ha feje csak egy 500 kilós ólombarab, 10Mmel az is úgy megy keresztül a hajón, mint kés a vajon. Nem tudom, hogy 500 kiló wolframot, vagy uránt rászánnánk-e az oroszok?. Kirekeszelni meg azért macerás, mert fölfelé a fedélzetig lukas a hajó, hosszában meg ott van benne a hangár.
Elfogy a hajtóanyag.
Ezt lehet olvasni a eten.Amúgy semmi nem lesz a HE harci résszel mert a kmulatív harci rész az energiái 90+%-át egy irányba adja le ezért is kumulatív a neve...
Az amiknek a tengeri fölényhez elég a szubszonikus rakéta. Ezt fejlesztették tovább. Egy ideig még elég is lesz. Ha fejlesztenek hiperszonikus rakétát az egyrészt nem meglepő, mert eddig is fejlesztettek, másrészt az amik amúgy is sok mindent fejlesztenek, nem csak azt amire biztosan most szükség lesz. Ráadásul az ilyen fejlesztésekkel kb-ra képbe is kerülnek, hogy mit tudhat a másik fél, így védekezni is könnyebb azok ellen.
Action/reaction ?
Ha elore kilovi azt a jetet azzal az irdatlan energiaval akkor ugyanannyi ero hat hatrafele is.
Ahogy a Kalasnyikovod meguti a vallad ha losz.
Hol olvastad ezt a kettos robbanofejet ?Igen tudom,hogy ez a Newton gyerek"kitalált"valami ilyesmit de úgy néz ki,hogy a harci rész sebessége és tömege elegendő ahhoz,hogy legyőzze a "visszarúgást"ha már Kalasnyikov a példa.