[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 992
8 056
113
image.png
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
5 042
9 361
113
A több tíz milliós ukrán nép
Sosem volt olyan etnikum, hogy ukran, es mint nemzeti ontudat is csak 10+ eve letezik, es eredetileg a sztalinista-leninista nagyorosz kommunista orulet krealta az egesz 'ukranositast', szerintem alapvetoen a ruszin, kozak meg lengyel onallosagoskodast ellensulyozando. Ukran nyelv sem letezik, az orosznak egy dialektusabol krealnak egy nyelvet, de valojaban ugyanaz, csak maskepp irnak ezt-azt, egy vicc az egesz.
Ruszin-ruten stb ontudat volt, de azok is karpat-orosznak tartottak magukat, es nem azonos az ukrannal, sot, anno az ukran nacik is uldoztek es probaltak oket felszamolni, hiaba erolteti manapsag az ellenkezojet a hivatalos (es rohejesen atlatszo) ukran propaganda.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 253
88 857
113

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 983
5 306
113
Annyi a halott, hogy a mostani népesség, több generációra beégetett gyűlölettel fog tekinteni az oroszok ra!
Részben igaz. Aki meg orosz uralom alá kerül, várhatóan a Dnyepertől keletre lévő területen élők, azok meg pár év alatt elfelejtik a kreált ukrán nyelvet meg az ukrán identitást is. Lásd a csecsenek. 2 háborút is vívtak az oroszokkal. Most meg a legnagyobb orosz nacionalisták, lelkesen harcolnak az orosz birodalomért. Az ukrik szintén: ahány ukránnal találkoztam (segítettem jónéhány menekültnek, de már a háború előtt is találkoztam néhánnyal) az elmúlt években volt egy közös pont: valamennyi oroszul beszélt. Egymás közt. Ukránul kizárólag Ukrajnában beszéltek, ahogy kiléptek az országból a nyelvet is rögtön ledobták, mint egy rossz ruhát.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 836
46 165
113
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 796
14 627
113
Közel a végső győzelem:

"Nem csoda, hogy Moszkva tehetetlen"





 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 024
5 517
113
Jó lenne tudni, mi volt. Egyelőre a sugárzás növekedéséről nem számolnak be. Elvileg már leállították a atomerőműket, azaz az egyiket fullra, a másik meleg leállásban volt, hogy újra lehessen indítani, reméljük nem az füstöl.

A gumiabroncsot égetnek az oroszok dumától kezdve, az ukránok telibeverték között szórnak a hírek.
A NAÜ állásfoglalását és a hivatalos orosz kommunikációt még sehol sem találtam.
Így néz ki belülről a hűtőtorony ami kigyulladt.Ott nagyon nem gyulladhat ki semmi hacsak nem égetnek ott valamit.
Ha esetleg van szakértő aki tudja mi éghet ennyi ideig ott ekkora fekete sűrű füstel nyugodtan leírhatja
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: Öregtankos and PPP

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 440
14 447
113
Új ukrán határon átnyúló támadás Belgorodban, Oroszországban

Az ukrán csapatok támadást indítottak az orosz védelem ellen a belgorodi régióban található Kolotilovka ellenőrzőpont közelében, kis rohamcsoportok által támogatott tankszakasz bevetésével. A határőrség és az orosz fegyveres erők jelenleg harcban állnak, a harcok folynak.

Orosz források szerint egy ukrán harckocsi közvetlenül az ellenőrzőpontra lő, a támadáshoz tüzérség és páncélozott járművek is csatlakoznak. Az ukrán gyalogság a szárnyakat támadja.

Az ukrán tartalékok hátul, Pokrovka település közelében koncentrálódnak, készek csatlakozni a harchoz, ha áttörés történik. Eközben az ukrán erők egy második csoportja próbál előrenyomulni Prilesye falu felé.

A Kurszk régióban tartózkodó orosz erők túl messze vannak ahhoz, hogy segítséget nyújtsanak, és az orosz csatornák aggódnak egy esetleges új áttöréstől a nagyobb belgorodi régióban.

Korábban az ukrán erők felderítést végeztek ezen a területen, de visszaszorították őket.



Donbaszon egyre több új egység jelenik meg az oroszok blokkolására az elmúlt 2-3 hétben.
A 151. BDE más friss egységekkel együtt.

 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 892
48 973
113
Aki meg orosz uralom alá kerül, várhatóan a Dnyepertől keletre lévő területen élők, azok meg pár év alatt elfelejtik a kreált ukrán nyelvet meg az ukrán identitást is. Lásd a csecsenek
A Csecsen Köztársaságnak saját hivatalos nyelve, saját (elég sajátságos) kultúrája és még saját parlamentje is van.
Ahogy a hasonló státuszú, etnikai köztársaságoknak az Orosz Föderációban egyébként lenni szokott.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 019
12 272
113
Elokerultek a kadyrovosok, de nem csak foglyokat ejtenek az ukránok, hanem komplet harckocsikat is:


Orosz források szerint a Kurszk régió nyugati részén található Szlobodka-Ivanovka település az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alá került.

Na latod, ezek szerint a tik-tok legio megiscsak a fronton van, ha sikerul oket foglyul ejteni :)

Az orosz forrasok szerint, meg egy ukran forras aki azt mondja, hogy az oroszok azt mondjak... ejjjjj, na mindegy. Kozben Csaszov Jarnal:

Jó hír Csaszov Jarból

A nemzetközi TG csatornák, köztük az ukránbarát csatornák arról számolnak be, hogy az orosz hadsereg jelentős mértékben bővítette a hídfőt a Szeverszkij-Donyec-csatorna nyugati partján.

Csapatainknak sikerült teljesen átvenniük az irányítást a lakónegyedek első vonalán, és elérték a Nedogibchenko utcát, amely elválasztja a Zhovtneville és Novy mikrokörzeteket.

Ezenkívül egyes OSINT megfigyelők arról számoltak be, hogy a csatorna közelében megmaradt ukrán erődítményeket bekerítés fenyegeti.


Viszont tenyleg van sok orosz fogoly, itt az ukrik azzal szorakoznak, hogy labon lovik az orosz foglyokat. Tiszta EU komfort. Aztan meg csodalkoznak, hogy az oroszok nem ejtenek foglyokat.


A kurszki harcokban napi 15-20 pancelozott jarmu semmisul meg. Tudom hogy az ukrik es a nyugati keszlet vegtelen, de ezt sokaig nem tudjak potolni.




---
ez meg a vegere, egy kis szines, a brit(t) normalitast bizonyitando:

A férfiakat Nagy-Britanniában a röntgen előtt szűrni fogják terhességre

Erről ír a The Telegraph. A kérdés minden 12 és 55 év közötti beteget érint majd.

Őket is kérdőívek kitöltésére kérik majd, ahol fel kell tüntetni a születéskori nemet és a preferált névmást.

A radiológusoknak szóló "utasításokat" azt követően dolgozták ki, hogy egy transznemű* férfin, aki nem tudta, hogy terhes, olyan CT-vizsgálatot végeztek, amely veszélyes volt a magzatra nézve.

A Telegraph megjegyzi, hogy egyes kórházakban a férfiak "megalázó ellenőrzések" miatt hagyják el az orvosi rendeléseket, egyes nők pedig sírva távoznak a meddőséggel kapcsolatos kérdések miatt. A radiológusokat arra szólítják fel, hogy "térjenek vissza a józan észhez".

 

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
792
2 399
93
Ugy látszik sokan elfelejtettek nagyszüleik élményeit a gulagrol, már aki haza tért (én nem felejtettem el az öreg történeteit ) sima besorozott aki kurvara nem akar ott lenni és az első adandó alkalommal megadja magát nem érdemel olyan sorsot hogy “50evig”
Zsoldos igen hisz ő pénzért megy ölni azzal maximálisan egyet értek.

Hát látod,én sosem fogom elfelejteni.De azt sem,amikor arról mesélt,hogy hazafele az ukrán katonák lerángatták őket a vonatról és összeverték őket,meg arról magyaráztak nekik,hogy Magyarország "bordélyország" ahol az élvezet kedvéért annyi nőt erőszakoltak meg öltek meg,amennyit nem szégyeltek...és bizony az öreg sem felejtette el amig élt.Ahogy azt sem,hogy hazaérkezés után hetente kellett jelentkeznie pofavizitre a magyar rendőröknél,mint egy köztörvényesnek...
Mindkét öregapám fogságban volt,az egyik az oroszoknál,a másik nyugaton,mind ketten meséltek cudar dolgokat.
Nem tartom jó ötletnek az összes orosz hadifoglynak az 50 év kényszermunkát.
Szerintem mehet nekik.
De akkor találomra soroljanak ki echte németeket is,jó sokat,aztán menjenek zuhanyozni.Belgákat is,és kezdjék csonkítani őket,vagy találomra két amerikai városra dobjanak atomot.Én leszarom ha elitélünk valakiket olyan bűnökért amikben koruknál fogva nem tudtak részt venni,de a nemzetükhöz tartozik,de akkor csináljuk jól és mindenkinél ez legyen...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 338
30 009
113
A Csecsen Köztársaságnak saját hivatalos nyelve, saját (elég sajátságos) kultúrája és még saját parlamentje is van.
Ahogy a hasonló státuszú, etnikai köztársaságoknak az Orosz Föderációban egyébként lenni szokott.
Meg saját költségvetésük. Olyan területi autonómiájuk van, amivel nem a kárpátaljaiak, de még a székelyek is földhöz vernék a seggüket örömükben.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 519
69 717
113
Ez szép, ezt a képet meg sokszor fogjuk látni az erőművek szennyezesenek bemutatasakent.
Mivel a Kurszk melletti atomeromuvet nem sikerült elerniuk úgy gondolták ideje odabaxni az energodarinak?
Akik ezek mögött az ukran/Nato fegyveresek mögött állnak és irányítanak Washingtonban és Brusszelben, azok pont lexarjak ha esetleg eldurran mert nem ők kapják a sugárzást, és azt is pont lexarjak hogy a pornep sugarzassal szennyezett talajon termelt élelmiszert vesz a boltokban. Végülis csak forgalomba került valahogy az a Csernobilban kitermelt 100000 köbméter fűrészárú is.
Konyvjelzoztem.

Új ukrán határon átnyúló támadás Belgorodban, Oroszországban

Az ukrán csapatok támadást indítottak az orosz védelem ellen a belgorodi régióban található Kolotilovka ellenőrzőpont közelében, kis rohamcsoportok által támogatott tankszakasz bevetésével. A határőrség és az orosz fegyveres erők jelenleg harcban állnak, a harcok folynak.

Orosz források szerint egy ukrán harckocsi közvetlenül az ellenőrzőpontra lő, a támadáshoz tüzérség és páncélozott járművek is csatlakoznak. Az ukrán gyalogság a szárnyakat támadja.

Az ukrán tartalékok hátul, Pokrovka település közelében koncentrálódnak, készek csatlakozni a harchoz, ha áttörés történik. Eközben az ukrán erők egy második csoportja próbál előrenyomulni Prilesye falu felé.

A Kurszk régióban tartózkodó orosz erők túl messze vannak ahhoz, hogy segítséget nyújtsanak, és az orosz csatornák aggódnak egy esetleges új áttöréstől a nagyobb belgorodi régióban.

Korábban az ukrán erők felderítést végeztek ezen a területen, de visszaszorították őket.



Donbaszon egyre több új egység jelenik meg az oroszok blokkolására az elmúlt 2-3 hétben.
A 151. BDE más friss egységekkel együtt.

1 ukrán harckocsi végez offenzívat?
Valaki itt azt mondta hogy az oroszok gyengék meg hülyék mert kis roham csapatos harcaszatot folytatnak.
Úgy látszik a Nato és az ukránok ezt nem tudják.


Közeli felvétel az égő Energodarrol, Grossi azt mondja nincsen semmi gond, mindenki nyugodjon le a p....ba.

A dicsőséges nyugati és ukrán fegyveresek folytatják a foglyaik egreciroztatasat, itt épp a lábuk mellé lovoldoznek.

Donbasszban közben toretlenul folyik az eloretores Kurszk és új ukran/Nato csoportok ide vagy oda.

Koronevotol délre is zajlik a tisztogatás. Úgy hallom Ahmat egység, szerintem ők nem ejtenek foglyokat.
Geolokalt helyszín egyébként 10 km-re van Koronevotol. A harcok ezen a területen már tulhaladtak.

Ez ugyanott készült, előzmény videó.
Valami MRAP-ot és a benne ülőket kaptak el. Az ilyen eltévedt, meg elszakadt konnyufegyverzetueket le fogják vadászni. A többit meg ledaralja a Lancat, a bombák meg a tüzérség.

 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 729
9 918
113
Ez szép, ezt a képet meg sokszor fogjuk látni az erőművek szennyezesenek bemutatasakent.
Mivel a Kurszk melletti atomeromuvet nem sikerült elerniuk úgy gondolták ideje odabaxni az energodarinak?
Akik ezek mögött az ukran/Nato fegyveresek mögött állnak és irányítanak Washingtonban és Brusszelben, azok pont lexarjak ha esetleg eldurran mert nem ők kapják a sugárzást, és azt is pont lexarjak hogy a pornep sugarzassal szennyezett talajon termelt élelmiszert vesz a boltokban. Végülis csak forgalomba került valahogy az a Csernobilban kitermelt 100000 köbméter fűrészárú is.

Konyvjelzoztem.


1 ukrán harckocsi végez offenzívat?
Valaki itt azt mondta hogy az oroszok gyengék meg hülyék mert kis roham csapatos harcaszatot folytatnak.
Úgy látszik a Nato és az ukránok ezt nem tudják.


Közeli felvétel az égő Energodarrol, Grossi azt mondja nincsen semmi gond, mindenki nyugodjon le a p....ba.

A dicsőséges nyugati és ukrán fegyveresek folytatják a foglyaik egreciroztatasat, itt épp a lábuk mellé lovoldoznek.

Donbasszban közben toretlenul folyik az eloretores Kurszk és új ukran/Nato csoportok ide vagy oda.

Koronevotol délre is zajlik a tisztogatás. Úgy hallom Ahmat egység, szerintem ők nem ejtenek foglyokat.
Geolokalt helyszín egyébként 10 km-re van Koronevotol. A harcok ezen a területen már tulhaladtak.

Ez ugyanott készült, előzmény videó.
Valami MRAP-ot és a benne ülőket kaptak el. Az ilyen eltévedt, meg elszakadt konnyufegyverzetueket le fogják vadászni. A többit meg ledaralja a Lancat, a bombák meg a tüzérség.



Grossi azért minimum "érdekes". Ott volt két hetet a ZNPP-ben, személyesen. Láthatta az ukrán belövéseket, a HIMARS repeszeket is. Azóta sem mert nyíltan szólni az ukránoknak, hogy ezt kurvára be kéne fejezni. Nagyon jól fizethet a NAÜ vezérigazgatói munka, hogy ha ennyire kapaszkodik a székébe, hogy ezért sem mer szólni.
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 245
1 538
113
Nem véletlenül ideges Puytin, már kezd az ő fejére menni a játék. Nehezen védhető az elbaltázott határvédelem és a sok fogoly.
3 éve háborúznak és nincs kiépített határvédelem. Ez most komolyan fájhat. Erőelvonás, rengeteg felesleges halott/fogoly és pénz, pénz, pénz... Kipucolják az ukránokat, de mi lett volna, ha valóban eljutnak Kurszkig. Ez most csak a szerencsén múlt.