[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
7 197
48 225
113
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 928
15 483
113
Közel a végső győzelem:

"Nem csoda, hogy Moszkva tehetetlen"





 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 070
5 673
113
Jó lenne tudni, mi volt. Egyelőre a sugárzás növekedéséről nem számolnak be. Elvileg már leállították a atomerőműket, azaz az egyiket fullra, a másik meleg leállásban volt, hogy újra lehessen indítani, reméljük nem az füstöl.

A gumiabroncsot égetnek az oroszok dumától kezdve, az ukránok telibeverték között szórnak a hírek.
A NAÜ állásfoglalását és a hivatalos orosz kommunikációt még sehol sem találtam.
Így néz ki belülről a hűtőtorony ami kigyulladt.Ott nagyon nem gyulladhat ki semmi hacsak nem égetnek ott valamit.
Ha esetleg van szakértő aki tudja mi éghet ennyi ideig ott ekkora fekete sűrű füstel nyugodtan leírhatja
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: Öregtankos and PPP

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 536
14 652
113
Új ukrán határon átnyúló támadás Belgorodban, Oroszországban

Az ukrán csapatok támadást indítottak az orosz védelem ellen a belgorodi régióban található Kolotilovka ellenőrzőpont közelében, kis rohamcsoportok által támogatott tankszakasz bevetésével. A határőrség és az orosz fegyveres erők jelenleg harcban állnak, a harcok folynak.

Orosz források szerint egy ukrán harckocsi közvetlenül az ellenőrzőpontra lő, a támadáshoz tüzérség és páncélozott járművek is csatlakoznak. Az ukrán gyalogság a szárnyakat támadja.

Az ukrán tartalékok hátul, Pokrovka település közelében koncentrálódnak, készek csatlakozni a harchoz, ha áttörés történik. Eközben az ukrán erők egy második csoportja próbál előrenyomulni Prilesye falu felé.

A Kurszk régióban tartózkodó orosz erők túl messze vannak ahhoz, hogy segítséget nyújtsanak, és az orosz csatornák aggódnak egy esetleges új áttöréstől a nagyobb belgorodi régióban.

Korábban az ukrán erők felderítést végeztek ezen a területen, de visszaszorították őket.



Donbaszon egyre több új egység jelenik meg az oroszok blokkolására az elmúlt 2-3 hétben.
A 151. BDE más friss egységekkel együtt.

 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 022
49 857
113
Aki meg orosz uralom alá kerül, várhatóan a Dnyepertől keletre lévő területen élők, azok meg pár év alatt elfelejtik a kreált ukrán nyelvet meg az ukrán identitást is. Lásd a csecsenek
A Csecsen Köztársaságnak saját hivatalos nyelve, saját (elég sajátságos) kultúrája és még saját parlamentje is van.
Ahogy a hasonló státuszú, etnikai köztársaságoknak az Orosz Föderációban egyébként lenni szokott.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 035
12 496
113
Elokerultek a kadyrovosok, de nem csak foglyokat ejtenek az ukránok, hanem komplet harckocsikat is:


Orosz források szerint a Kurszk régió nyugati részén található Szlobodka-Ivanovka település az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alá került.

Na latod, ezek szerint a tik-tok legio megiscsak a fronton van, ha sikerul oket foglyul ejteni :)

Az orosz forrasok szerint, meg egy ukran forras aki azt mondja, hogy az oroszok azt mondjak... ejjjjj, na mindegy. Kozben Csaszov Jarnal:

Jó hír Csaszov Jarból

A nemzetközi TG csatornák, köztük az ukránbarát csatornák arról számolnak be, hogy az orosz hadsereg jelentős mértékben bővítette a hídfőt a Szeverszkij-Donyec-csatorna nyugati partján.

Csapatainknak sikerült teljesen átvenniük az irányítást a lakónegyedek első vonalán, és elérték a Nedogibchenko utcát, amely elválasztja a Zhovtneville és Novy mikrokörzeteket.

Ezenkívül egyes OSINT megfigyelők arról számoltak be, hogy a csatorna közelében megmaradt ukrán erődítményeket bekerítés fenyegeti.


Viszont tenyleg van sok orosz fogoly, itt az ukrik azzal szorakoznak, hogy labon lovik az orosz foglyokat. Tiszta EU komfort. Aztan meg csodalkoznak, hogy az oroszok nem ejtenek foglyokat.


A kurszki harcokban napi 15-20 pancelozott jarmu semmisul meg. Tudom hogy az ukrik es a nyugati keszlet vegtelen, de ezt sokaig nem tudjak potolni.




---
ez meg a vegere, egy kis szines, a brit(t) normalitast bizonyitando:

A férfiakat Nagy-Britanniában a röntgen előtt szűrni fogják terhességre

Erről ír a The Telegraph. A kérdés minden 12 és 55 év közötti beteget érint majd.

Őket is kérdőívek kitöltésére kérik majd, ahol fel kell tüntetni a születéskori nemet és a preferált névmást.

A radiológusoknak szóló "utasításokat" azt követően dolgozták ki, hogy egy transznemű* férfin, aki nem tudta, hogy terhes, olyan CT-vizsgálatot végeztek, amely veszélyes volt a magzatra nézve.

A Telegraph megjegyzi, hogy egyes kórházakban a férfiak "megalázó ellenőrzések" miatt hagyják el az orvosi rendeléseket, egyes nők pedig sírva távoznak a meddőséggel kapcsolatos kérdések miatt. A radiológusokat arra szólítják fel, hogy "térjenek vissza a józan észhez".

 

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
834
2 562
93
Ugy látszik sokan elfelejtettek nagyszüleik élményeit a gulagrol, már aki haza tért (én nem felejtettem el az öreg történeteit ) sima besorozott aki kurvara nem akar ott lenni és az első adandó alkalommal megadja magát nem érdemel olyan sorsot hogy “50evig”
Zsoldos igen hisz ő pénzért megy ölni azzal maximálisan egyet értek.

Hát látod,én sosem fogom elfelejteni.De azt sem,amikor arról mesélt,hogy hazafele az ukrán katonák lerángatták őket a vonatról és összeverték őket,meg arról magyaráztak nekik,hogy Magyarország "bordélyország" ahol az élvezet kedvéért annyi nőt erőszakoltak meg öltek meg,amennyit nem szégyeltek...és bizony az öreg sem felejtette el amig élt.Ahogy azt sem,hogy hazaérkezés után hetente kellett jelentkeznie pofavizitre a magyar rendőröknél,mint egy köztörvényesnek...
Mindkét öregapám fogságban volt,az egyik az oroszoknál,a másik nyugaton,mind ketten meséltek cudar dolgokat.
Nem tartom jó ötletnek az összes orosz hadifoglynak az 50 év kényszermunkát.
Szerintem mehet nekik.
De akkor találomra soroljanak ki echte németeket is,jó sokat,aztán menjenek zuhanyozni.Belgákat is,és kezdjék csonkítani őket,vagy találomra két amerikai városra dobjanak atomot.Én leszarom ha elitélünk valakiket olyan bűnökért amikben koruknál fogva nem tudtak részt venni,de a nemzetükhöz tartozik,de akkor csináljuk jól és mindenkinél ez legyen...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 558
31 237
113
A Csecsen Köztársaságnak saját hivatalos nyelve, saját (elég sajátságos) kultúrája és még saját parlamentje is van.
Ahogy a hasonló státuszú, etnikai köztársaságoknak az Orosz Föderációban egyébként lenni szokott.
Meg saját költségvetésük. Olyan területi autonómiájuk van, amivel nem a kárpátaljaiak, de még a székelyek is földhöz vernék a seggüket örömükben.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 604
71 349
113
image.png
Ez szép, ezt a képet meg sokszor fogjuk látni az erőművek szennyezesenek bemutatasakent.
Mivel a Kurszk melletti atomeromuvet nem sikerült elerniuk úgy gondolták ideje odabaxni az energodarinak?
Akik ezek mögött az ukran/Nato fegyveresek mögött állnak és irányítanak Washingtonban és Brusszelben, azok pont lexarjak ha esetleg eldurran mert nem ők kapják a sugárzást, és azt is pont lexarjak hogy a pornep sugarzassal szennyezett talajon termelt élelmiszert vesz a boltokban. Végülis csak forgalomba került valahogy az a Csernobilban kitermelt 100000 köbméter fűrészárú is.
Konyvjelzoztem.

Új ukrán határon átnyúló támadás Belgorodban, Oroszországban

Az ukrán csapatok támadást indítottak az orosz védelem ellen a belgorodi régióban található Kolotilovka ellenőrzőpont közelében, kis rohamcsoportok által támogatott tankszakasz bevetésével. A határőrség és az orosz fegyveres erők jelenleg harcban állnak, a harcok folynak.

Orosz források szerint egy ukrán harckocsi közvetlenül az ellenőrzőpontra lő, a támadáshoz tüzérség és páncélozott járművek is csatlakoznak. Az ukrán gyalogság a szárnyakat támadja.

Az ukrán tartalékok hátul, Pokrovka település közelében koncentrálódnak, készek csatlakozni a harchoz, ha áttörés történik. Eközben az ukrán erők egy második csoportja próbál előrenyomulni Prilesye falu felé.

A Kurszk régióban tartózkodó orosz erők túl messze vannak ahhoz, hogy segítséget nyújtsanak, és az orosz csatornák aggódnak egy esetleges új áttöréstől a nagyobb belgorodi régióban.

Korábban az ukrán erők felderítést végeztek ezen a területen, de visszaszorították őket.



Donbaszon egyre több új egység jelenik meg az oroszok blokkolására az elmúlt 2-3 hétben.
A 151. BDE más friss egységekkel együtt.

1 ukrán harckocsi végez offenzívat?
Valaki itt azt mondta hogy az oroszok gyengék meg hülyék mert kis roham csapatos harcaszatot folytatnak.
Úgy látszik a Nato és az ukránok ezt nem tudják.


Közeli felvétel az égő Energodarrol, Grossi azt mondja nincsen semmi gond, mindenki nyugodjon le a p....ba.

A dicsőséges nyugati és ukrán fegyveresek folytatják a foglyaik egreciroztatasat, itt épp a lábuk mellé lovoldoznek.

Donbasszban közben toretlenul folyik az eloretores Kurszk és új ukran/Nato csoportok ide vagy oda.

Koronevotol délre is zajlik a tisztogatás. Úgy hallom Ahmat egység, szerintem ők nem ejtenek foglyokat.
Geolokalt helyszín egyébként 10 km-re van Koronevotol. A harcok ezen a területen már tulhaladtak.

Ez ugyanott készült, előzmény videó.
Valami MRAP-ot és a benne ülőket kaptak el. Az ilyen eltévedt, meg elszakadt konnyufegyverzetueket le fogják vadászni. A többit meg ledaralja a Lancat, a bombák meg a tüzérség.

 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 775
10 304
113
Ez szép, ezt a képet meg sokszor fogjuk látni az erőművek szennyezesenek bemutatasakent.
Mivel a Kurszk melletti atomeromuvet nem sikerült elerniuk úgy gondolták ideje odabaxni az energodarinak?
Akik ezek mögött az ukran/Nato fegyveresek mögött állnak és irányítanak Washingtonban és Brusszelben, azok pont lexarjak ha esetleg eldurran mert nem ők kapják a sugárzást, és azt is pont lexarjak hogy a pornep sugarzassal szennyezett talajon termelt élelmiszert vesz a boltokban. Végülis csak forgalomba került valahogy az a Csernobilban kitermelt 100000 köbméter fűrészárú is.

Konyvjelzoztem.


1 ukrán harckocsi végez offenzívat?
Valaki itt azt mondta hogy az oroszok gyengék meg hülyék mert kis roham csapatos harcaszatot folytatnak.
Úgy látszik a Nato és az ukránok ezt nem tudják.


Közeli felvétel az égő Energodarrol, Grossi azt mondja nincsen semmi gond, mindenki nyugodjon le a p....ba.

A dicsőséges nyugati és ukrán fegyveresek folytatják a foglyaik egreciroztatasat, itt épp a lábuk mellé lovoldoznek.

Donbasszban közben toretlenul folyik az eloretores Kurszk és új ukran/Nato csoportok ide vagy oda.

Koronevotol délre is zajlik a tisztogatás. Úgy hallom Ahmat egység, szerintem ők nem ejtenek foglyokat.
Geolokalt helyszín egyébként 10 km-re van Koronevotol. A harcok ezen a területen már tulhaladtak.

Ez ugyanott készült, előzmény videó.
Valami MRAP-ot és a benne ülőket kaptak el. Az ilyen eltévedt, meg elszakadt konnyufegyverzetueket le fogják vadászni. A többit meg ledaralja a Lancat, a bombák meg a tüzérség.



Grossi azért minimum "érdekes". Ott volt két hetet a ZNPP-ben, személyesen. Láthatta az ukrán belövéseket, a HIMARS repeszeket is. Azóta sem mert nyíltan szólni az ukránoknak, hogy ezt kurvára be kéne fejezni. Nagyon jól fizethet a NAÜ vezérigazgatói munka, hogy ha ennyire kapaszkodik a székébe, hogy ezért sem mer szólni.
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 247
1 575
113
Nem véletlenül ideges Puytin, már kezd az ő fejére menni a játék. Nehezen védhető az elbaltázott határvédelem és a sok fogoly.
3 éve háborúznak és nincs kiépített határvédelem. Ez most komolyan fájhat. Erőelvonás, rengeteg felesleges halott/fogoly és pénz, pénz, pénz... Kipucolják az ukránokat, de mi lett volna, ha valóban eljutnak Kurszkig. Ez most csak a szerencsén múlt.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 934
13 546
113
Szerintem mi magyarok egy évezreden át nem léptük át a 20 milliós lélekszámot, sokszor a töredéke volt, de itt vagyunk.
Túléltük a tatárjárást, a törököt, a kihalt területek számtalan népességpótlását más népekkel.
Olyan rémlik valami blogról, hogy volt olyan időszak a budai oldalon, hogy többen beszéltek németül, mint magyarul...

A vezetékneveink jelentős része mai napig Német, Horváth, Szerb, Sváb, Cseh, Tóth, Oláh, Lengyel, Orosz, meg a bánat tudja...
(Mondjuk Ukránról nem tudok...)
Ezek a népek asszimilálódtak, a történelmi tudatunk pedig kollektíve magyar.
Az is igaz, hogy számtalan népnév, néptudat meg eltűnt, ahogy a nevük is már csupán a történelmi atlaszokon, meg könyvtárak elfeledett könyveiben szerepel...

A több tíz milliós ukrán nép számossága van akkora a valós meg vélt történelmi sérelmeikkel, bosszútudatukkal, hogy kitartson - ha nem is ezer évig, de kitudja, hogy meddig?
Akár kettőnél jóval több nemzedéken át is.
Addig pedig hordani fogják a békétlenség izzó parazsát, aminek mindig lesz célpontja; az egész világra haragudni fognak.
Sok nép úgy került konfliktusba, szenvedett és netán szenvedett is ki a történelem folyamán, hogy nem tehetett róla; egyszerűen csak útjába került egy leigázó, kiirtó népnek/hatalomnak.

Nem vádaskodásképpen, de van olyan történelmi szál - lassan több is -, amikor ukránok viszont nem (sem) érezték, hogy kik a bajkeverők, kik azok, akik maguk előtt tartott bokszzsáknak tudták használni őket, úgy, hogy ráadásul még öntudatosan fel is vállalták ezt a szerepet.
Nekik valamiért ilyen szerepet is kiosztott a sors.

Ez a velünk való összehasonlítás nem állja meg a helyét. Pont az a különbség köztünk és az ukránok között, hogy magyar államiság több, mint ezer év óta megszakítás nélkül létezik, ukrán meg 33 éve. Magyar nép, törzsek, magukat magyarnak tartók legalább 2-3 ezer éve létezünk. Míg 150-200 évvel ezelőtt ha bejártad volna a mai Ukrajna területét és kérdezted volna az ott élőket, hogy az orosztól és/vagy lengyeltől különböző ukránnak tartják-e magukat, mit gondolnak az elkülönült ukrán népről, nemzetről, hát elég furcsán néztek volna rád. Még az első ukrán irodalmi alkotás, a 18., 19. század fordulóján is saját nyelvét kisorosznak nevezi és ezt a megnevezést utólag írták át a 20. században ukránra.
Addig, amíg nem kezdtek el felülről, mesterségesen ukránosítani, nem nagyon akarózott csak úgy magától elementáris erővel felszínre törnie a mélyen szunnyadó ukrán nép- és nemzettudatnak, elkülönült kultúrának, nyelvnek. Még a függetlenségét kikiáltó Ukrajnában is, az elmúlt 3 évtized nagy részében az emberek alapvetően oroszul beszéltek. Orosz volt a kultúrájuk. Pedig államilag 2014 előtt is próbálták rájuk erőltetni az ukránkodást, sőt már a szovjet időkben is felülről tolt ukránosítás folyt. Majd jött 2014 és a turbó fokozatra kapcsolt erőszakos ukránosítás, minden betiltása, ami orosz és a mesterségesen gerjesztett orosz gyűlölet. Mégis mit tapasztalok személyesen én, itt Budapesten? Elég jól meg tudom különböztetni az orosz, ukrán és ukrános tájszólással beszélt orosz nyelvet. Az utóbbi 2,5 évben többszörösre emelkedett itt az oroszul beszélők száma. De érdekes módon túlnyomó részben rendes, ukrán beütés nélküli oroszt beszélnek és csak kb. minden 10., 20. esetben hallok ukránt, vagy ukrános oroszt. Ahogy kiszabadulnak a rájuk kényszerített ukránkodás nyomása alól, az emberek túlnyomó többsége visszatér az alapbeállításhoz, az oroszhoz.
Annak ellenére, hogy 2014 előtt is erőteljesen nyomták felülről az ukránosítást, akkor Ukrajnában az emberek nagyobb része beszélte otthon, elsődleges nyelvként, anyanyelvként az oroszt, mint az ukránt. Orosz volt a TV műsort, az újságok, az internetes keresések messze túlnyomó része. Amiben semmi meglepő nincs, hiszen a terület mintegy fele, keleti és déli része az a Novorosszija és Krím volt, amely a legkevésbé sem volt ukrán 1922, illetve 1954 előtt. A nyugati részen ott van Kárpátalja, ami a legkevésbé sem volt ukrán 1945 előtt. Az észak-nyugati rész pedig 1945-ig lengyel (rövid ideig náci német) uralom alatt volt, előtte Habsburg, az előtt megint lengyel-litván fennhatóság alatt állt.

Hogy ki kit fog gyűlölni? Minden országban, népben vannak olyan csoportok, akik gyűlölnek más csoportokat vallási, nemzetiségi, faji, vagy más alapon. Ehhez nem kell háború, vagy halottak. De a társadalom többsége nem ilyen és normális esetben az ilyen csoportok el vannak nyomva, nem jutnak komoly lehetőséghez a hatalom hivatalos szervezeteivel szemben. Ukrajnában volt olyan turbó ukrán csoport, aminek gyűlölete népirtásban öltött testet, a banderista nácik a wolyni mészárlás idején, mert az aktuális hatalom (náci németek) engedte nekik és felhasználta őket. Aztán a németeket kiverték és a banderistáknak sem termett több babér, pedig biztosan tovább gyűlölte a maradékuk a lengyeleket, oroszokat.
Ezeknek megvannak a mai utódaik, akik minden vágya volt oroszt ölni akkor is, amikor nem volt háború. Nem az oroszok kezdtek ukránokat gyilkolászni 2014-ben, hanem fordítva. De attól még, hogy engedik őket tombolni és minden eszközzel igyekeznek orosz gyűlöletet kelteni, ők továbbra is a társadalom nagyon kis részét képviselik, csak most ők uralkodhatnak a többség felett. Őket a most zajló háborúnak kimondott orosz célja a lehető legnagyobb arányban elpusztítani, bebörtönözni, átnevelni, vagy legalábbis elnyomni (denacifikálás).
A volt Ukrajna azon részén, ami már orosz fennhatóság alatt van (2014-től a Krím és de facto a DNR és LNR, 2022 óta pedig hivatalosan 4 volt ukrán megye, gyakorlatban pedig a már orosz kézre került terület) egyáltalán nem tapasztalható, hogy az ottani népesség orosz gyűlölő lenne. Pedig biztos ott is van olyan - ha nem is nagy számban - aki nem örül az orosz fennhatóságnak. De Csecsenföldről is kiszorították, vagy kiirtották, bebörtönözték a nagyon jelentős hányadban külföldről oda küldött fegyvereseket. Békét, biztonságot teremtettek, újjáépítettek, látványosan életszínvonalat emeltek. Most Csecsenföld látványosan az orosz központi hatalmat támogatja és a nép nem lázong a gaz, gyűlölt, elnyomó orosz orkok ellen, akik megölték a rokonait.
Mariupolt látványosan újjáépítették, életszínvonalat emeltek és lám a népnek ez tetszik. A jónép jobban szereti az orosz béreket, nyugdíjat, infrastruktúrát, közszolgáltatásokat, életminőséget, mint az ukrán rezsim uralmát. És ez számos esetben előfordult már a legyőzöttel, ha a vérmesebb gyűlölködő csoportjait megritkították, kiirtották, a többség pedig, akik csak normálisan szeretnének élni, jobb életkörülményeket kapott.
Ma Ukrajnában élni nem túl vonzó dolog szinte semmilyen szempontból. Legalábbis az átlagember számára. Beszéljen bármilyen nyelven, vallja magát bármilyen nemzetiségűnek. Erről az emberek a lábukkal szavaztak. Ma az Ukrajnában élőket sokszorta inkább fenyegeti a kijevi rezsim és a szabadon garázdálkodó szélsőséges fegyveres csoportok, mint az orosz fegyverek. Vajon azt fogják-e gyűlölni, aki ezt a háborút kieszközölte, a USA-t, illetve az egész nyugatot és a kijevi bábjaikat, a fékevesztetten tomboló banderiasta, náci csoportokat, vagy az oroszokat? Vajon azt fogják-e gyűlölni, aki elvitte a vágóhídra a családtagjukat, vagy azt, akinek a tüzérsége megölte, miután oda hajtották elé, vele szemben harcolni? Biztos lesz ilyen is, olyan is, de hogy orosz gyűlöletből lesz-e több, mint a nyugat, a mai vezetés, és a banderista náci csoportok elleni gyűlöletből, hát az közel sem biztos, sőt. A 2014-es puccsista csapat hatalmasat bukott a puccs utáni első választáson annak ellenére, hogy az már minden volt, csak szabad választás nem. Porosenko azt ígérte, hogy kiegyezik az oroszokkal Akkor azok közül, akit engedtek egyáltalán részt venni ez volt a legkevésbé orosz ellenes álláspont. Nagy fölénnyel nyert. Aztán kiderült, hogy ő is amerikai báb és az ellenkezőt csinálja, mint amit ígért. De a választáskor az ígéretére szavaztak. Ő is oltárit bukott ezzel a politikával és jött Zelenszkij, amely szintén kiegyezést ígért az oroszokkal. Róla is kiderült, hogy ő is amerikai báb és az ellenkezőt csinálja, mint amit ígért. De a társadalom többsége amikor csak tehette nem a mérhetetlen, habzó orosz gyűlöletét fejezte ki. Azóta nem tartottak hivatalkos választást, de az emberek azért szavaztak a lábukkal. Kb. két nagyságrenddel többen menekültek külföldre, mit amennyien önként mentek az oroszok ellen harcolni.

Biztos vagyok benne, hogy a ma még Ukrajnában élők legnagyobb része is csak a harc végét, békét, biztonságot, normális életet akar és nem a gyűlölködés, öldöklés végtelenségig való folytatását. Gyűlölködni, gyilkolászni a turbó ukránok akarnak. A másik oldalról viszont folyamatosan minden megnyilatkozásban, minden tettükben különbséget tesznek e kisebb csoport és az ukrán társadalom többsége között. Orosz oldalon nem dívik az általános ukrán gyűlölet és az irtsunk ki minden ukránt szemlélet. Ők 2,5 év után is még sok szempontból visszafogottan háborúznak. Nem az ukrán nép ellen irányulnak a csapásaik. Kezdettől fogva elindulhattak volna válogatás nélküli pusztítással, az eredményesebb lett volna katonai szempontból, de nem tették és ma sem teszik. Ha majd megszűnik az egyoldalú propaganda és mindkét fél tetteiről lehet egy tisztább képet kapni, akkor az átlag embernek vajon a banderisták és a nyugati báb vezetés tettei az elfogadhatóbbak, vagy az oroszok visszafogott háborúja?
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 070
5 673
113
A vízhűtó aljában egy vízmedence van. Mi a fene tud ott égni? Csak kérdezem! Ha a vizet elvezetik és a betonmedencében bármit meggyújtanak az kurva jól néz ki de semmi köze a valósághoz... Mi folyik ott? Mi ez a hasbaakasztás?

Kőolajfinomitó mellet lakom.Akkor van ilyen füst ha "fáklyaznak".Vagy tűzoltási gyakorlat van és nyersolajat égetnek.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 052
95 681
113
Így néz ki belülről a hűtőtorony ami kigyulladt.Ott nagyon nem gyulladhat ki semmi hacsak nem égetnek ott valamit.
Ha esetleg van szakértő aki tudja mi éghet ennyi ideig ott ekkora fekete sűrű füstel nyugodtan leírhatja
Nafo...


A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) szakértői az ukrán Zaporizhzsja Atomerőműben (ZNPP) sűrű, sötét füstöt láttak az erőmű északnyugati területéről, miután az esti órákban több robbanást is hallottak. A csapat úgy értesült, hogy ma állítólagos dróntámadás történt az üzem egyik hűtőtornya ellen. Nincs hatással a nukleáris biztonságra – erősítette meg Rafael Mariano Grossi, a NAÜ főigazgatója.

A NAÜ csapata arról számolt be, hogy ma robbanást hallott, ugyanakkor a ZNPP arról tájékoztatta őket, hogy egy drón állítólag eltalálta az erőmű két hűtőtornyának egyikét.

Az esemény mértékének és lehetséges okainak tisztázása érdekében a NAÜ Zaporizhzhya támogatási és segítségnyújtási missziója (ISAMZ) azonnali hozzáférést kér a hűtőtoronyhoz, hogy felmérje a károkat.

A ZNPP két hűtőtornyával rendelkezik a hűtőtó északi oldalán, a ZNPP kerületén kívül. A hűtőtornyokat az erőmű elektromos üzeme során használják. Sérülésük közvetlenül nem befolyásolja a leállított hat blokk biztonságát. Bármilyen tűz a helyszínen vagy annak környékén azonban a tűz átterjedésének veszélyét jelenti a biztonság szempontjából elengedhetetlen létesítményekre is.

Az üzem megerősítette a csapatnak, hogy nem áll fenn a megemelkedett sugárzás kockázata, mivel nincs radioaktív anyag az állítólagos támadási terület közelében. A csapat egymástól függetlenül ellenőrizte a sugárzási szintet, és megerősítette, hogy az változatlan maradt.

Grossi, a NAÜ főigazgatója megismételte, hogy az erőmű ellen irányuló bármely katonai lépés egyértelműen megsérti a létesítmény védelmére vonatkozó öt konkrét alapelvet , amelyeket az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsa tavaly májusban állapított meg.

„Ezek a meggondolatlan támadások veszélyeztetik az erőmű nukleáris biztonságát és növelik a nukleáris baleset kockázatát. Most meg kell állniuk” – mondta Grossi főigazgató.
 
Last edited:

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 536
14 652
113
A kurszki orosz muveleteket Putyin az FSzB igazgatójára bízta:


Az ukránok már a spájzban vannak - Giri kozség:


Augusztus 12., a kurszki hadművelet hatodik napja – a Zapiski Veterana orosz csatorna szerint Szudzsa teljes mértékben az AFU ellenőrzése alatt áll.