[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 497
4 738
113
Azok az urak akik itt kisebbitettek az ukran hidrombolas taktikai jelentoseget, itt a bizonyitek hogy tudatosan vagjak el az oroszokat a visszateres lehetosegetol.
A 2. Hid is lerombolva, folyt. kov.

Azok az urak akik Nograditol tanultak a biztpolt es azt mondtak hogy 2 nap alatt haza lesznek kergetve az ukranok, hat mara uj elmelettel kell hogy eloalljanak.

Az oroszok a sokadik visszavonulasukat vegzik Kurszkban, jo dolog hozzaszoktatni ehhez oket.

Mas: Shanghaiban kigyulladt a szovjet repulogep hordozo-kaszino, teljesse teve a vendegeknek az igazi orosz matroz eleterzest
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 123
81 256
113
A videót látva az a kérdés, h ez miben más, mint a hezbollah izraeli "rajtaütése", ahol lőttek mindenkire és elhurcolták a sorozott katonákat/nőket meg civiliket? Mert ukrán regulárisok (lol) hajtották végre? Vagy mert az oroszok az elszenvedői és úgy "szabad"? Ilyen "túszejtést" 1919-20 ban a komcsik és az oláhok csináltak...legalja.
Próbálnak a kedvetekben jarni! Olvasták a fórumot és az jött le nekik, hogyha ilyesmiket csinálnak (mondjuk jó lenne ismerni a videó kontextusát), akkor azzal elnyerik a szimpátiátokat, ahogy a Hezbollah is elnyerte.

100711.jpg
 
  • Vicces
Reactions: laci74 and sixtus

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 833
9 534
113
Igen. Sokkal jobb lenne, ha leatomozná Berlint, Londont, Párizst, Washingtont, Prágát, Varsót, stb. mert akkor nem lenne blabla, hanem megmutatná, hogy milyen tökös kemény legény, mint pl Macron. :)
Szerencsénkre egyike a kevés, legalább valamelyest felelöségteljes államférfiaknak ezen a bolygón és nem hagyja, hogy egy katasztrófába vègzödjön egy lokális konfliktus. Mert a sok idióta nyugati államizének ( mert államfèrfinek egyiket sem lehet nevezni...) sikerült egy lokâlis balhèból egy világbalhét csinâlni, milliók életét és jólétét kockâra tenni.
Ha putyin felelősségteljes mert nem atomozik, akkor mindenki más is felelősségteljes amiért nem atomozik? Vagy ez csak putyin esetében érdem?

Amúgy ha putyin felelősségteljes lenne, akkor lemondani az Ukrajnában elszenvedett veszteségek miatt.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 240
10 910
113
Én teljesen megértem az újgyarmatosítási elképzeléseket. A termőföld miért is roppant népszerű Ukrajnában? Ukrajnától nyugatra gyakorlatilag ki vannak zsigerelve a termőföldek. Az USA-ban is, nem mellékesen nálunk is. Csökkenő termésátlagok vannak még erős műtrágyázással is. Ukrajnában 42 millió hektár nem kizsigerelt mezőgazdasági terület van. Összehasonlításul Magyarországon ~5 millió hektár. A magyar mezőgazdasági területek agyon vannak dicsérve a maguk 30-70 cm-es termőréteggel, ezzel szemben az ukrajnai mezőgazdasági talajok 300-350 cm -es termőréteggel rendelkeznek. NINCSENEK KIZSIGERELVE, vagyis olyan 40-60 évig aranybányaként működhet azoknak, akik megszerzik. A többi ásványkincsről nem is beszélve, aminek mind híján vannak a nyugatiak vagy csak hatalmas szállítási költséggel szerezhetők meg.
A magyar szántóföldeket már nem nagyon lehet dicsérgetni, 30-70 cm termőréteg legfeljebb ott lehet ahol nem szántottak az utolsó 40-50 évben...
Az ukrán csernozjom valóban kitűnő, de azt is érdemes hozzátenni, hogy sokkal kiméletesebben, költséghatékonyabban, regeneratív módon művelik a nagy részét.
Nemrég jelent meg egy ukrán gazda, Kremencsuk Notill kezdőknek c. könyve magyarul.
 

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 369
2 862
113
Ha putyin felelősségteljes mert nem atomozik, akkor mindenki más is felelősségteljes amiért nem atomozik? Vagy ez csak putyin esetében érdem?

Amúgy ha putyin felelősségteljes lenne, akkor lemondani az Ukrajnában elszenvedett veszteségek miatt.
De nem fog, meg miért tenné? Most így hirtelen senki nem jut eszembe, aki magas veszteségek miatt mondott volna le az elmúlt cc 100evben.
Főleg oroszoknál, ahol azért a jellemző hozzáállás az "lakásom legkisebb helyiségében ülök. Előttem a veszteséglista. Hamarosan mögöttem lesz."
Ilyen szempontból a romaiakra hasonlítanak: megsemmisül a sereg, felállítanak még egyet és S újra. És újra. És újra.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 470
56 624
113
Nos, a civilrablás kategóriában álljon itt a legérintettebb véleménye:


Érdekes módon itt már sokkal szerényebb a kedves ukrán fiatalember, nem olyan vidám,mint mikor az össze kötözött kezű,védtelen embereket verték puskacsővel,és lám,másodpercek alatt megtanult Oroszul,az ősi,ukrán nyelv mellé.




Igen, sajnos sokan elfelejtették már, köztük mi is,pedig rendes zakót kaptunk a harctéren, és a hátországban is.
A nyugatért,sokadszorra.
:(
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 971
48 332
113
Próbálnak a kedvetekben jarni! Olvasták a fórumot és az jött le nekik, hogyha ilyesmiket csinálnak (mondjuk jó lenne ismerni a videó kontextusát), akkor azzal elnyerik a szimpátiátokat, ahogy a Hezbollah is elnyerte.

100711.jpg
Magyarázd már el kérlek a náci karlendítős, waffenSS felvarrós, WWII rohamsisakos, civileket túszként terelős, boltkirablós videókon túl - az elmúl pár nap termése mind! - milyen kontextusra vagy még kíváncsi, mit szeretnél még jobban megismerni, neked őszintén mi lenne az elég :D?!

Elpukkant Patriotok, IRIS-T, Himarsok, M270, tucatszám kilőtt/hátrahagyott Bradly/Striker/BTR-4, Senator, Kozak, etc. arra nem válaszoltál még, pedig többször is kérdeztem, megérte ca. 1000 km2 orosz sztyeppéért eddig úgy, hogy a donbasszból NEM csoportosítottak át, és továbbra is mennek előre kiépített védelemmel szemben az oroszok?

Megtennéd hogy elmagyarázod mint szakember nekem a műkedvelőnek, hogy mi az ami megérte ebben az ukiknak, hogy ide beütöttek?

Köszi :)