Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Félreérted. Nincs azzal bajom, ha kielemzitek, összevetitek, megkritizáljátok stb. stb.Nem tetszik? Csak nem savanyú a szőlő?
Itt egy közelu kamerafelvétel.Számomra az az érdekes hogy ezek a felvételek hogy a bánatba kerülnek ki hogy at Ukránok feltölthessék közösségi médiába.Ráadásul ez térfigyelő kamera képe lehet.És ki lehet javítani nyugodtan ha esetleg a helyszín nem stimmel.Komolyan ez a forrás, egy turbó ukrán benyilazgatta a képet majd odaírja, hogy ez bizony talált.
Na neeeeee!
Én ott max a “hajóhíd”híd árnyékát látom.
Itt egy közelu kamerafelvétel.Számomra az az érdekes hogy ezek a felvételek hogy a bánatba kerülnek ki hogy at Ukránok feltölthessék közösségi médiába.Ráadásul ez térfigyelő kamera képe lehet.És ki lehet javítani nyugodtan ha esetleg a helyszín nem stimmel.
Van hogy régi videokat töltenek fel újra az Ukránok.De ezen nem vitázok itt a többségnek az a "tény" amit az Oroszok közölnek sokszor mindenféle "bizonyíték" nélkül.Én mindkét oldal állitásait legtöbb esetben fentartással kezelem.
Russia is "waiting for the temperature to drop below zero" before launching illegal strikes on Ukraine's energy system, Vadym Skibitskyi, a representative of Ukraine's Military Intelligence (HUR), said in an interview with RBC Ukraine on Nov. 6.
The illegal strikes will start "when there is a greater load on our power system," during the onset of cold weather as electricity consumption reaches its peak. Temperatures in Kiev are currently unseasonably warm.
Intelligence indicates that Russia will launch Kh-101 and Kalibr cruise missiles in the illegal attacks, as they have not been used since late September, pointing to possible stockpiling.
Russia manufactured 40 Kh-101 cruise missiles and 20 Kalibr cruise missiles in October 2023 alone, as well as four Kinzhal ballistic missiles, Skibitskyi said.
These account for 64 of the 115 high-precision missiles with a range over 350 kilometers that Russia produced in October.
Russia now has about 870 high-precision missiles in its arsenal, Skibitskyi said.
Ez a Grom igen hatásos! Ilyet kellene gyártani nekünk is. (Vadászgép és hk vásárlás helyett)Villámcsapás!
Az ukránok a házhoz szaladtak (esetleg ismét egy díjátadóra), majd egy újabb orosz újdonság repült hozzájuk, a Grom irányított rakéta- és bombarendszer, és az épület a földre omlott, maga alá temetve az ukrán megszállókat.
Először egy ukrán katonai bevetési pontot talál a drón kezelője, majd ezt az épületet találja el a legújabb Grom rakéta.
VK | VK
vk.com
Rendben, nézzük ezt a kiképzés/kiképzettsélg dolgot. Anno sok sorköteles katonával volt dolgom, láttam és tapasztaltam a kiképzés és a kiképzettség különböző szintjeit. A képzés során a katona az idő függvényében addig ismételget bizonyos tevékenységeket, amíg az készség szintre kerül és automatizmussá válik. Ez eddig az elmélet. A gyakorlat sajnos teljesen más: a sorkatona a békeidős kiképzés során nem motivált, unja az ismételgetést, ahol lehetősége van rá szabotálja a gyakorlást. Ez persze hivatásos hadseregek esetén máshogy érvényesül, de a tömeghadseregek sajnos továbbra is a sorozott állományra épülnek. Szóval adott egy békeidős "kiképzett katona", aki utálta az egészet, motiváció nélkül teljesítette valamilyen szinten a követelményeket (inkább alacsonyabb, mint magasabb szinten) És adott a háborús viszonyok között besorozott újonc, aki alig 3-4 hét után a fronton találja magát és tegyük fel, hogy túléli az első 2-3 hetet. Nos, ő motivált, mert a túlélésre csak így van némi esélye. Meg fogja tanulni a fegyverkezelést, a hatékony mozgást a harctéren, a gyors és biztos kommunikációt. Láttam eleget, amikor az árokban a kölykök "szabadidejükben" (ez kb. az étkezési idő volt) a fegyver szétszerelését, karbantartását, a kommunikációt vagy az összehangolt mozgást gyakorolták, önként, mert a másnapot is meg akarták érni.Félreérted. Nincs azzal bajom, ha kielemzitek, összevetitek, megkritizáljátok stb. stb.
De itt már egy trollkodó heckampánnyá kezdett válni a dolog.
Nagyon nem stimmel szerintem ugyanis a felvételen a hajó tatja mögötti épületet én valahogy nem találom a hajógyár azon részén.Itt egy közelu kamerafelvétel.Számomra az az érdekes hogy ezek a felvételek hogy a bánatba kerülnek ki hogy at Ukránok feltölthessék közösségi médiába.Ráadásul ez térfigyelő kamera képe lehet.És ki lehet javítani nyugodtan ha esetleg a helyszín nem stimmel.
Van hogy régi videokat töltenek fel újra az Ukránok.De ezen nem vitázok itt a többségnek az a "tény" amit az Oroszok közölnek sokszor mindenféle "bizonyíték" nélkül.Én mindkét oldal állitásait legtöbb esetben fentartással kezelem.
Az első kettő biztos hozza sem ért, egy ekkora robbanástól kettészakadt volna a hajó. A harmadik meg kétséges attól függetlenűl, hogy közelebb volt, de ha telibeverik a hajót az ukrán nem vágja el a videó végét hanem végig mutatja, hogy a többi ukrán is kiverhesse rá.Itt egy közelu kamerafelvétel.Számomra az az érdekes hogy ezek a felvételek hogy a bánatba kerülnek ki hogy at Ukránok feltölthessék közösségi médiába.Ráadásul ez térfigyelő kamera képe lehet.És ki lehet javítani nyugodtan ha esetleg a helyszín nem stimmel.
Ez egy rövid hatótávolságú levegő föld rakétha ha az a Grom amire én gondolok. Egy régi szar, de nagyon pontosnak néz ki. Az ukrán Iskandernek is valami hasonló neve van, de gondolom az oroszok nem azt használják.Ez a Grom igen hatásos! Ilyet kellene gyártani nekünk is. (Vadászgép és hk vásárlás helyett)
Miért korhatáros a videód?Na, itten a nyugger adás
A GROM nem “régi szar”. Kb 120 km hatótávú, 250 kilós harci résszel ellátott levegő-föld rakéta, a H-38 alapján kifejlesztve (hangsebesség felett közlekedik).Ez egy rövid hatótávolságú levegő föld rakétha ha az a Grom amire én gondolok. Egy régi szar, de nagyon pontosnak néz ki. Az ukrán Iskandernek is valami hasonló neve van, de gondolom az oroszok nem azt használják.
Nézd már meg a videót, ami becsapódik a hajó mögött csapódik be, a hajót maximum repeszhatás érte.Itt egy közelu kamerafelvétel.Számomra az az érdekes hogy ezek a felvételek hogy a bánatba kerülnek ki hogy at Ukránok feltölthessék közösségi médiába.Ráadásul ez térfigyelő kamera képe lehet.És ki lehet javítani nyugodtan ha esetleg a helyszín nem stimmel.