[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 450
17 688
113
A német kormány a Der Spiegel szerint felajánlja Ukrajnának, hogy több mint 200 különböző fegyverrendszer közül válasszon, mely fegyverekre van szüksége az orosz hadsereggel való szembeszálláshoz. A lista a következő napokban átkerül Kijevbe. Ezt követően Ukrajnának magának kell eldöntenie, melyik fegyvert lenne jobb használni.

A tervezett szállítások már nem a Bundeswehr készletei, hanem új fegyverek - mind neves német fegyvergyártóktól, mind kisszállítóktól -, amelyek közvetlenül Ukrajnába küldhetők. Korábban a Bundeswehr páncéltörő és légvédelmi rakétákat adott át Ukrajnának
Na és ha Leo2 A7-et akarnak az ukránok akkor a Rheinmetall fogja és a Magyarországnak szánt darabokat express legyártja nekik? Emlékeim szerint a cég azt mondta, hogy a magyar rendelésnek köszönhetően idénre le van foglalva a kapacitásuk.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
675
1 874
93
Szelektíven tájékozódnak az ukrán oldal híreibol informálódnak, minden más számukra orosz dezinformáció. Az én ukrán ismrosom is szentul meg van gyozodve arról hogy kisoprik az oroszt és minden visszakerul hozzájuk a Krímmel eggyutt természetesen. Az oroszok kártérítésre lesznek kotelezve
stb. Szerinte 1hónapon belul ez lezajlik miliárdos pénzdíjat tuztek ki Putyin levadászására megbukik az orosz kormány,szétesik Oroszország meg ilyenek. Az a huráoptimizmus meg fanatizmus ami árad belole számomra elszomorító mert négy éve ismerem és megbarátkoztunk.Tudom,hogy nagy csalódás és fájdalom lesz számára amikor majd ráébred a valóságra.Nem tudok vele kozos nevezore jutni
ebben a témában szerinte mi nem látunk tisztán mert félretájékozódottak vagyunk.
Igyan ez….
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 991
53 878
113
Elmúlt 24 órában az oroszok által megsemmisített ukrán haditechnika(Sz-300)
_R3TLzQGrJo.jpg

m0OjBexM4kk.jpg

3_cJ_-IIDVU.jpg

F7E5vofto2U.jpg

L6jzbdJIm4g.jpg




Mindkét indítôt telibe rakták,alig van precíziós fegyverük.
 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
Amúgy azt anno én sem értettem, hogy gondolták (oldaltól függetlenül), akik 3-4 napra becsülték Kijevet...
Rosszul mérték fel az ukrajnai lakosság szimpátiáját. Nem vették figyelembe, hogy pár évtized (főleg az utóbbi 8-10 év) alatt ennyire fasizálódott az ukrajnai társadalom. + El kéne dönteniük az oroszoknak, hogy háborúznak vagy folytatják a mazochizmussal kevert amatőr akcióikat. Esetleg példát kéne statuálniuk, aztán a legközelebbi város már virágggal várná őket. Dehát ők tudják, az ő háborújuk. Az ő testvérnépük az ukrán.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 852
27 319
113
Szelektíven tájékozódnak az ukrán oldal híreibol informálódnak, minden más számukra orosz dezinformáció. Az én ukrán ismrosom is szentul meg van gyozodve arról hogy kisoprik az oroszt és minden visszakerul hozzájuk a Krímmel eggyutt természetesen. Az oroszok kártérítésre lesznek kotelezve
stb. Szerinte 1hónapon belul ez lezajlik miliárdos pénzdíjat tuztek ki Putyin levadászására megbukik az orosz kormány,szétesik Oroszország meg ilyenek. Az a huráoptimizmus meg fanatizmus ami árad belole számomra elszomorító mert négy éve ismerem és megbarátkoztunk.Tudom,hogy nagy csalódás és fájdalom lesz számára amikor majd ráébred a valóságra.Nem tudok vele kozos nevezore jutni
ebben a témában szerinte mi nem látunk tisztán mert félretájékozódottak vagyunk.
Chö, itthon is simán tud működni. Mondom, oké, h az ukránoknak drukkolsz, de nem kéne a realitás talaján maradni? Ilyen propagandája lett volna, Napoleon ma se tudná, h Waterloonál veszített.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113

Ukraine’s plans for US-funded biolabs included drones – Russia​

March 30, 2022
| RT

Kiev had plans to use pathogens developed in Pentagon-funded biolabs to attack the Donbass and Russia, Moscow says

Documents and other evidence from US-funded laboratories in Ukraine suggest that Kiev was planning to use drones to deploy pathogens against the Donbass as well as Russia, the Russian Defense Ministry said on Wednesday. Moscow has also identified specific US officials involved in the development of bioweapons in Ukraine.
Of particular interest to Russian investigators are “documents testifying to the plans of the Kiev regime to use unmanned aerial vehicles capable of carrying and spraying deadly substances,” military spokesman Major General Igor Konashenkov said during a briefing.
Facts in the possession of the Russian military “prove that the Kiev regime was seriously considering the possibility of using biological weapons against the population of the Donbass and the Russian Federation,” Konashenkov added.


Russia has also identified “specific officials who took part in the creation of components of biological weapons,” the general added. He did not name any of them, however, saying only they were “the heads of divisions and employees of the US Department of Defense, as well as its main contractors.”
These campaigns were “directly related to the son of the current US president, Hunter Biden,” Konashenkov added, citing investigations in the Western media. Last week, the Daily Mail published emails showing Biden’s ties to the Pentagon contractor Metabiota, which specialized in researching pandemic-causing pathogens that could be used as bioweapons.
Hunter Biden’s involvement in the US funding of Ukrainian biolabs was brought up by Lieutenant General Igor Kirillov, commander of the Russian Nuclear, Biological and Chemical Protection Forces, in a briefing last Thursday.
The results of the further analysis of documents and other evidence obtained from Ukrainian biolabs will be shared in more detail “in the near future at a special briefing,” Konashenkov promised.
Washington has long claimed that allegations about Pentagon-funded biolaboratories in Ukraine were “Russian disinformation.” Earlier this month, however, US diplomat Victoria Nuland testified before the Senate that there were “biological research laboratories in Ukraine” and the US was working with Kiev “to ensure that the materials of biological research do not fall into the hands of Russian forces.”
RT.png
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
A remény hal meg utoljára.
Nagyon pozitiv hozzáállás, amelyre szükség is van egy többezer atomtöltettel rendelkező hatalom elleni hábotúban!! De ezt mindenképpen annak a százezernyi orosznak kellene elmagyarázniuk akik éppen most készülnek felszántani keletukrajnát...vagy Kadirovnak aki pont ott haknizik a Mariupoli kúltúrban a 15 ezres közönsége előtt...nem biztos hogy osztják ezt a véleményt ..egyébként + vigyázat ezzel a rasszista kiűzéssel, mert a keletukrajnai emberek orosz kisebbség!!...o-óó...nem lesz ám így eu-tagság ;)
 
W

Wilson

Guest
Na és ha Leo2 A7-et akarnak az ukránok akkor a Rheinmetall fogja és a Magyarországnak szánt darabokat express legyártja nekik? Emlékeim szerint a cég azt mondta, hogy a magyar rendelésnek köszönhetően idénre le van foglalva a kapacitásuk.
Nem, ezek gyorsan legyárthato és szállítható fegyverek lesznek, aknavetôk, nehézgépuska,éjjellátók stb...
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Ukrajna tervei között az Egyesült Államok által finanszírozott biolaborok drónjai is szerepeltek – Oroszország
2022. március 30

| RT

Kijev azt tervezte, hogy a Pentagon által finanszírozott biolaborokban kifejlesztett kórokozókat használja a Donbassz és Oroszország megtámadására

Az Egyesült Államok által finanszírozott ukrajnai laboratóriumokból származó dokumentumok és egyéb bizonyítékok arra utalnak, hogy Kijev drónokat tervezett kórokozók bevetésére a Donbassz és Oroszország ellen – közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium. Moszkva konkrét amerikai tisztviselőket is azonosított, akik részt vesznek a biofegyverek ukrajnai fejlesztésében.

Az orosz nyomozók számára különösen érdekesek azok a „dokumentumok, amelyek a kijevi rezsim azon terveiről tanúskodnak, hogy pilóta nélküli légi járműveket használnak, amelyek képesek halálos anyagok szállítására és permetezésére” – mondta Igor Konasenkov katonai szóvivő egy tájékoztatón.

Az orosz hadsereg birtokában lévő tények „bizonyítják, hogy a kijevi rezsim komolyan fontolgatta a biológiai fegyverek bevetésének lehetőségét a Donbász és az Orosz Föderáció lakossága ellen” – tette hozzá Konasenkov.

Oroszország is azonosított „konkrét tisztviselőket, akik részt vettek a biológiai fegyverek alkatrészeinek megalkotásában” – tette hozzá a tábornok. Egyiküket sem nevezte meg, csak annyit mondott, hogy „az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának osztályvezetői és alkalmazottai, valamint fővállalkozói”.


Olvass tovább


Oroszország új bizonyítékokat mutat be az Egyesült Államok által finanszírozott ukrajnai biolaboratóriumokból
Ezek a kampányok „közvetlenül kapcsolódtak a jelenlegi amerikai elnök fiához, Hunter Bidenhez” – tette hozzá Konasenkov a nyugati médiában folyó nyomozásokra hivatkozva. Múlt héten a Daily Mail e-maileket tett közzé, amelyek bemutatják Biden kapcsolatait a Pentagon-alvállalkozó Metabiota-val, amely biofegyverként használható, járványt okozó kórokozók kutatására szakosodott.

Hunter Biden részvételét az ukrán biolaboratóriumok amerikai finanszírozásában Igor Kirillov altábornagy, az orosz nukleáris, biológiai és vegyi védelmi erők parancsnoka vetette fel múlt csütörtöki tájékoztatóján.

Az ukrán biolaboratóriumokból nyert dokumentumok és egyéb bizonyítékok további elemzésének eredményeit „a közeljövőben egy külön tájékoztatón” fogják részletesebben megosztani – ígérte Konasenkov.

Washington régóta állítja, hogy a Pentagon által finanszírozott ukrajnai biolaboratóriumokkal kapcsolatos vádak „orosz félretájékoztatás”. A hónap elején Victoria Nuland amerikai diplomata azonban azt vallotta a szenátus előtt, hogy „biológiai kutatólaboratóriumok működnek Ukrajnában”, és az Egyesült Államok Kijevvel együttműködve „gondoskodik arról, hogy a biológiai kutatások anyagai ne kerüljenek az orosz erők kezébe. ”
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 379
23 051
113
Nem tudok hozzászólni. Az biztos, hogy olyan döbbenetes elszántsággal és hittel mesélt, hogy az teljesen váratlanúl ért. És ő amúgy egy elég magasan iskolázot ukrajnai magyar. Amúgy hozzáteszem, hogy példát vehetne róla a legtöbb “eredeti” magyar ismerős!
Nekem is van ukrán ismerősöm (itt él már régóta Magyarországon), szentül meg van győződve hogy Ukrajna győz és Amerika segít majd katonákkal is!
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 379
23 051
113
Elég alapos cikk:

Érdemes elolvasni!
Lehet-e afgán típusú partizán harc ukrajnában és ha lehet miért nem?

“nem kizárt, hogy néhány év múlva az ukrán gárda a csecsenekkel vállvetve fogja a hegyét alkotni annak a tőrnek, amelyik egy fél évszázados távollét után, újra átjárja Európa testét.”
A cikkből kiderül mire gondolt a szerző


Bocs ha volt már!