[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 385
23 123
113
figyelo meg maszol mint forrás. /maszolt olvasom én is hetente de ukrán kisebbségi témákban nagyon tévesen látnak, írnak/
magyarországról finanszírozzák őket?
figyelő meg mintha fideszes lap lenne.
tök mindegy.
mint írtam itt komoly gondok vannak a más nemzetiségű etnikumú vallású stb. emberekhez való hozzáállással.
addig megfelel ez a anakronisztikus hozzáállás a környékbeli népeknek amíg ez van magyarban.
mert ez riasztó.
Én Ukrajna mint állam a kisebbségek törvényileg hátrányos helyzetbe való hozására gondoltam.
Az hogy fideszes vagy nem egy lap, attól még ezek sajnos tények.
Amire te gondolsz az a fidesz kormánypropagandába csomagolt migránsozása meg a lakosság xenofóbiája (ami nem nyilvánul meg fizikailag, legfeljebb csak a szavak szintjén)
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 864
13 274
113
Kérjen tőled bocsánatot a Radai rosebb!
Igaza van ennek a b..i Orosznak, kibaszottúl mismásoltok a történelemmel az angolszászokkal egyetembe! Ti se vagytok jobbak mint a történelem tolvaj szlovák meg román fattyak!

Egyébként azt honnan veszed hogy én a szocialista korszakban tanultam? Virágszálam 37 éves vagyok, 91-be kezdtem az iskolát. Akkor számolj már utána már ha azokkal is nem babráltatok és még az
Arab számokat használjátok amit nem neveztetek átt Lengyel számokra.

Na de hogy a szövetségeseitek harcoltak e? Chamberlain csontig nyalta Adolf valagát miközbe az nyugodtan anektálta fél kke-t! Mit harcoltak azok? Akkor kezdtek harcolni amikor már Francia határt átlépték a németek. Ugyan az lesz most is, annyira harciaskodtok mert az usa a seggetekbe áll hogy aztán megint pofára estek aztán pár millió lélekszámmal kevesebb lesz a lakosság. Na de mit várunk, a Japánok a Kamikázékat rólatok mintázták mert öngyilkos hajlamaitok vannak. Ezt sajnos tapasztaltam, a honfi társad meg is fejelte a Geda falát akkora taslit vágtam neki!
Tessék már olvasni ha már kapizsgálod a magyar nyelvet életem virágom
Én elnézést kérek hogy ezt írom, de a NAGY LENGYEL, meg a NAGY UKRÁN kicsit kezet foghatnának retorikában... hozzáteszem semmi bajom a lengyelekkel csak nem tudom kimondani h fagyi...asszem vmi zmrizlina :D
 

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
Tudom, hogy Austria nem bánta, hogy meghóditják, de ez nem változtat a lényegen.
De a csehek már harcoltak, ha nem is sokat, de ekkor még senki sem segitett nekik (mi sem, de nem is voltunk a szövetségesük).

Nem igaz, hogy a szövesegeseink semmit sem tettek, nélkülük nem tudtuk volna legyőzni a németeket, hiszen még a szovjetek is hátbatámadtak. Egyszerüen nem tanultál lengyel (vagy angol) történelmet. Vagy téged csak sért, hogy minket nem árulnak el a szövetségeseink, titeket meg igen. De ennek az az oka, hogy rossz szövetsegeseket szoktatok választani.

Tudom, hogy a legtöbb ember meg azt sem tudja Magyarországon, hogy nem csak az oroszok értek el Berlint.
Hogy nem győztuk le a németeket? Mi vagyunk az egyetlen nép amelyik az elsőtöl az utolsó napig harcolt ellenük (a franciak elég hamar kiestek, az usa meg nem egyböl csatlakozott, a szovjetek meg évekig mellettük harcoltak ellenünk vagy a finnek ellen). Esetleg meg az angolok azok akikre mondhatjuk, hogy végig küzdöttek (csak a légicsata tartott egy évig).
Oroszok (szocialisták) terejsztik, hogy azért kellene utalnunk a nyugatot mert nem segitett nekünk az oroszok ellen. De ez furcsa logika.

Ahogy irtam is, a 70-es években nem volt fegyveres harc. Elötte volt föleg.
Nagyon irigy vagy, hogy a két ország kb. ugyanonnan indult, de Lengyelország ma erös es gazdag, a németek már nem ellenfél nekünk (ezért nem is utáljuk öket már), hadseregük romokban, (bár hadiiparuk erös) max az orosz atomtol kell tartanunk.

Sért téged, hogy a szocializmusban szegenyebbek voltunk most gazdagabbak. De errol nem mi tehetünk.
Én örülök, hogy Magyarország is egyre gazdagabb es erösebb, nem értem, hogy te miert irigykedsz. Inkabb örülnötok kellene egy olyan szövetségesnek akinek hadserege egyik legerősebb Europaban (csak az orosz atomtol kell tartanunk, mástol nem).
Na akkor, erős és gazdag nép. Akkor mond meg nekem mi a ló.... kerestek németországban netto 10euró/ó éh bérért? Ha olyan erősek meg f...a gyerekek vagytok akkor mért nem otthon bibêlődtök.
Az Angolok semmit se csináltak, majd 4 évig be voltak zárva a kis szigetecskéjükre azt onnan nyaltak az usának hogy adjon kaját meg piát mert éhen halnak! Miután az Usa beszált na akkor lépet valamit az a nagy angol segg!
Nálatok volt ellenállás, semmi több! Volt az angoloknál egy kormányotok azt szeva. Az is akkor kezdett el jobban vergődni mikor megnyilt a nyugati front. Addig semmit nem csináltak! Franciák? Pffff!
A gazdaságotok a béka segge alatt van és most kerül még mélyebbre az agyalágyult usa seggnyaló vezetésetek miatt! Nem kell tartani az Atomtól, akkor már tök mindegy
 
W

Wilson

Guest
Vagyis nem lesz, max amcsiból
Tényleg, a norvégok miért nem adnak többet az EU-nal? Nem tudnak technikailag vagy nem akarnak?
Dehogyisnem ugyanúgy fizethetnek az európai országok euróval az orosz gázért azt majd pl a Gazprom bankja fogja az orosz piacon átváltani rubelre, most írta alá a holnap életbe lépő rendeletet Putyin, magyarul semmi sem változik, az európai vevők a szerződésekben rögzített árfolyamon és pénznemben fizetnek a gázért, hogy utána mit csinálnak az oroszok a gázért beérkező eurókkal az már senkit nem érdekel.....
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and szuvorov

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 385
23 123
113
Nem tudom hogy "Tóvám"-e? de összefoglaló a Kárpátaljai magyarokkal szemben elkövetett ukri bűntettekről. Érdemes megnézni. Hozzájárul ahhoz hogy ennyire (nem) szeretjük őket (normális magyarok)
Vót!
Engem nem ezek a szélsőségesek zavarnak, hanem az ukrán állam törvényileg véghezvitt kisebbségellenes politikája, meg az hogy az állam hagyja ezeket a szélsőségeseket garázdálkodni, sőt beintegrálja őket a fegyveres erőinek a soraiba!

Vesd össze, rasszista megnyilvánulásokért leszerelt Bundeswher-es katonák és ukrán szélsőjobb helyzete az ukrán fegyveres erőknél
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Egyem a szívüket, tegnap már egyértelműen besírtak a német politikusok, hogy csapzárás esetén, az ipar 80%-a leáll 3 héten belül.
Nem lehet pótolni az orosz gázt. Úgy fognak fizetni ahogy az orosz kéri, és amikor kéri, ez van. De a retorikát fent kell tartani a bárgyú választóknak.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 864
13 274
113
Vót!
Engem nem ezek a szélsőségesek zavarnak, hanem az ukrán állam törvényileg véghezvitt kisebbségellenes politikája, meg az hogy az állam hagyja ezeket a szélsőségeseket garázdálkodni, sőt beintegrálja őket a fegyveres erőinek a soraiba!

Vesd össze, rasszista megnyilvánulásokért leszerelt Bundeswher-es katonák és ukrán szélsőjobb helyzete az ukrán fegyveres erőknél
Egyet értek na mááá. bár engem az is zavar...az mégjobban h a "nácikokat" beintegrálják az államba, ezzel együtt úgymond teljesen hivatalossá teszik őket...
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Értem amit írsz, és lengyelként el is fogadom valamennyire. De az egy picit ellentmondásosnak tűnik, hogy azt mondod, hogy ti lengyelek a szovjetekkel együtt értétek el Berlint (ami valószínűleg igaz) de akkor ezek a lengyelek azok a kommunisták voltak, akikkel állítólag ti a hatvanas évekig harcoltatok. Szóval ezek a lengyelek biztosan nem azonosak az angol/francia szövetségben harcoló lengyelekkel, akiket egyébként a háború után azonnal hazazavartak a britek, szóval ez a nagy "bajtársi szövetség" csak addig tartott...
Így ez az egész egy picit identitászavaros dolog, hogy ugyanolyan lelkesedéssel tartod elődöknek a szovjetekkel együtt érkező kommunista lengyeleket és a britekkel együtt harcoló lengyeleket, akik állítólag a kommunisták ellen harcoltak később...
Egy lengyel nem komunista. Igen, harcoltunk egyutt a szovjetekkel, miután átaltak a német ellenes oldalra. De te sem vagy román csak mert most a NATO-ban egy oldalon vagytok, ugye? Hát mi sem. :)
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 864
13 274
113
Hú, én kifejezetten tisztelem a lengyeleket(a vodkájukat különösen) ezért a hazáddal és történelmével nem írnék semmi választ az írásoddal kapcsolatban.
De Austriát megtámadták a Nácikok?
Itt van egy jó kis összeállítás az elkeseredetten harcoló osztrákokról.
Csaxolok...a 43. mp-nél egy pillanatra látszok. 5. sor jobbszélső :D
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Basszus ha megkérdezed nem montam vóna mőg...pedig 5 évig tanútam, sőt leveleztem egy litván kiscsajjal is..me tananyag vót levelezni :D

El nem hiszed, honnan jegyeztem meg a marozsennoje szót :) Marozsán Erika szerepelt a CIA Regénye c. filmben (The Company) :D
(ezen felül még a filmben el is hangzott ez a szó, vagy feliraton szerepelt? már nem tudom)
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 093
26 698
113
Dehogyisnem ugyanúgy fizethetnek az európai országok euróval az orosz gázért azt majd pl a Gazprom bankja fogja az orosz piacon átváltani rubelre, most írta alá a holnap életbe lépő rendeletet Putyin, magyarul semmi sem változik, az európai vevők a szerződésekben rögzített árfolyamon és pénznemben fizetnek a gázért, hogy utána mit csinálnak az oroszok a gázért beérkező eurókkal az már senkit nem érdekel.....
Ennyi. Egyszerű blöff volt a rubelelszámolás.