Ukrajna sehol sem tétel, ha elpusztul, elpusztul, csak vigye magával a lehető legtöbb oroszt - ez nagyjából a nyugati stratégia.Allesmor, de mivel érted? Mert én egyre inkább úgy látom, hogy Ukrajnát elfoglalni nem, csak megsemmisíteni fogják tudni!
Attól viszont félek, egyre jobban! Mert olyan arcvesztésben vannak, és egyre nagyobb és fájóbb a veszteség, hogy szerintem ma már REÁLISAN mérlegelik hogy jól van, akkor mutassunk már egy kis erőt, hogy komolyan vegyen a világ! Az meg máshogy gyakorlatilag nekem úgy tűnik, nem fog menni, mint hogy kikúrnak egy kb. Ukrán középvárost valami neki megfelelő taktika töltettel!
Marhára nem vagyok kíváncsi egy XXI. századi új Hiroshimára!
Ehhez ez az "ukrán" vezetés maximálisan partner - évek óta, mivel évek óta erre készítették fel az országot. Fura, hogy ezt mondjuk az oroszok az orruk előtt nem látták. Ugyanígy fura, hogy a jelek szerint nem számoltak az angolszász szarkeveréssel és a fegyverexporttal.
Nem tudom, hogy mi az igazán rémítő:
- vagy egy ország, aminek a vezetése benne van abban, hogy ők legyenek a dárda hegye egy atomhatalom elleni harcban - a miért is!? Függetlenségért!? Ennyire ne legyünk már naívak. Az ukránok sosem voltak/sosem azok és ezek után tuti, hogy nem lesznek függetlenek. Lehet, hogy most ők a """jó""" fiúk Nyugaton, de ha valahogy ezt a háborút megnyerik, az a nacionalista töltetnek nem kell sok, hogy amikor a hitelezők jönnek a pénzzért, gyorsan égjenek az amcsi/EUs zászlók. Mit csinálnak? Megtámadják őket!? Lesz egy turbónacionalista, vérgőzös bagázs, állig fegyverben és nagy pofával a keleti határszélen.
- egyik ország még 2022-ben is lenyomja egy másik torkán az akaratát - ami bűn, de ha egy angolszász "védelmi szövetség" teszi, akkor rendben van, nincs szankció. Ez a képmutatás és erkölcsi kettőskönyvelés elképesztő.
- a most nagyban fontoskodó nyugati "vezetők" az ukrán véráldozat árán újabb mondátumot/ciklust kaphatnak - mert ilyen könnyen megvezethető szavazókat termeltek ki az elmúlt évtizedekben. Ez csak rosszabb lesz, jobb nem
- egy atomhatalom vezetőjét így át lehet verni hírszerzéssel
- ennyi és ilyen mértékű propaganda-csatorna van a világban, nyugati érdekeknek alárendelve. A saját oldal disznóságait elfedjük, a másikét 0'24-ben nyomatjuk
- tényleg ennyire rá vagyunk szorulva arra a játékpénzre!? Ennyire fontos pár tőzsdei cég vezetőjének a hatalom, hogy akár a harmadik világégést is megkockáztatja!?
- nem tudom, hogy mi a rosszabb, ha Putyin megússza ezt vagy az amcsik megússzák EZT IS!? Semmit nem tanultunk. A világnak a béke pont az, mint a "globális fenntarthatóság" - önigazolás, ha mi teszünk valamit és furkósbot, ha a másik.
Elsüllyed egy hajó. Ez a hajó lett volna a hadjáratot megfordítani? Kétlem. Az egyik oldal ezt megpróbálja teljesen kimaxolni - érthető, de ez megint egy érzeli alapokon nyugvó hangulatkeltés.