[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 092
2 271
113
Miután itt többen megkérdőjelezték Bahmut fontosságát, hoztam egy egyszerű de annál szemléletesebb térképet ami mindenki számára világossá teszi Bahmut jelentőségét.
47508023-632d98067ccdfe607b0060e63142c579-x.jpg

Mit is látunk a térképen? A legfőbb ukrán védelmi védelmi vonalakat. Az első helyezkedett el közvetlen a szakadár-ukrán területek határán, ezt az oroszok már áttörték. A második védelmi vonal közepén helyezjkedik el Bahmut (északon Liszicsanszk volt ennek a védelmi vonalnak a része). A 3. és egyben legerősebb (és nem mellesleg az utolsó a Dnyepperig) védelmi vonal a Kramatorszk-Szlavjanszk védelmi vonal. Tehát jól látszik, hogy Bahmut elfoglalásal a 2. védelmi vonal áttörését jelenti, mert bár Liszicsanszk is itt helyezkedik el, de az északi végén ellentétben Bahmuttal ami a közepén van. Így már tetszik érteni Bahmut fontosságát? Nem a város a lényeg, hanem az elhelyezkedése. Az teszi fontossá, hogy a 2. védelmi vonal közepén van, ha elfoglalják akkor összeomlik az egész 2. védelmi vonal és akkor már semmi nem marad csak a hevenyészett 2,5. védelmi vonal és a 3. kramatorszki.
ui.: Egyébként a térkép azt is megmutatja, hogy miért volt nagy csapás Izium elvesztése. Aki Iziumiot birtokolta, az nem az ukrán védelem előtt állt, hanem mögötte!
Mind északon, mind nyugaton jócskán a kék vonalak vannak az oroszok meg most is. És ahogy írtad, izjumot meg jól el is vesztették azóta - szóval volt, van másik opciojuk is, mint megint áttörni a.vedelmi vonalakat, igaz, májusig most kb mindnenki felejtse el a manőverező harcot, mert irgalmatlan pofára esés lesz belőle.
Másik dolog: nem is tudom, 3 vagy több hónapjuk volt az ukránoknak felkészülni bahmut elvesztésére. Ha annyira.statikusan fafejuek voltak, hogy nem tettek meg, akkor meg is érdemlik.
De már ezen a térképen van egy világoskék vonal bahmut mögött, valószínűleg ennél azért több eszük volt.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 892
11 247
113
A DPR bejelentette az első Leopard tank elfogását Artemovsk közelében
Az Ostashko által idézett Muratov szerint az elfogott tank legénysége lengyel zsoldosokból állt.

Erdekes, az ilyen videokhoz sosincs mersze senkinek odaallni az orosz katonak/miliciak/wagneresek kozul. Akkor lesz hiheto, ha ott motoznak korulotte es ramazolnak egy nagy Z betut. Addig az ilyesmi csak propaganda.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 080
9 047
113
Amit leírtál az logikus és értem. Amit nem értek, az az, hogy miért nem a védelmi vonal felett északon vagy mögött délen támadnak?

Van ennek valam magyarázata? Azt nem érzem reálisnak, hogy ennyire ne gondolkozzon az orosz vezetés. Bármennyire is elavultak, maradiak, stb.

Sőt, még azt is elfogadnám, hogy az orosz vezetés nem néz rá a térképre, de azt nem hiszem, hogy a Wagner, csecsenek, szakadárok, stb. mind szépen csöndben menne fejjel neki a falnak.

Különösen úgy nem, hogy a Wagner sípolt, amikor baja volt az utóbbi időben, de a leghangosabban akkor, amikor lőszer kellett, nem azért, mert rossz helyen vannak.
Mert az ukránok kénytelenek húsdarálóba küldeni a csapataikat a Donyeckben. Az oroszok a háború elején próbálkoztak, 3 irányból (megkerülték ) a kiépített állásokat. De nem jött be. Most azon vannak, talán már csak múltidőben, mert talán lassan megroppan az ukrán gerinc, hogy kifárasszák az ukránokat. Ha nincs lőszer és nincs ember akkor bukó a háborúnak is.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 574
14 477
113
Robert C. Castel vs. Anton Bendarzsevszij: Háborús veszteségek és célok

Ukrajna és Oroszország nagy tavaszi offenzívára készül? - Resperger István

Végleg Oroszország mellé áll Kína? – Kosztur András, Palóc André

Stratéga Nógrádi Györggyel

Ukrajna támadást indított Moszkva és Szentpétervár ellen? - Somkuti Bálint

„Nagy áttöréseket senki nem fog elérni a háborúban” – Kaiser Ferenc és Somkuti Bálint
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 997
23 122
113
összegezve a fent olvasottakat,tényleg van itt pár olyan retardált aki szerint ha pár elmebeteg civileket fog megölni az majd az oldalukra állítja a lakosságot ?? .. gratulálok némelyikőtök értelmi színvonalához,amikor azt hinné az ember hogy nincs lejjebb akkor ti rendre rácáfoltok.
Állítólag britek által kiképzett csapat...
ezért felesleges volt kimenni Angliába :rolleyes:
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 352
45 514
113

Nem történt támadás: teljes videó egy ukrán drón repüléséről az Orosz Aerospace Forces vezérlőrepülőgépére (VIDEO)​

Megjelent egy teljes videó egy ukrán FPV drón repüléséről az Orosz Aerospace Forces A-50 irányító repülőgépére a fehéroroszországi Machulishchi repülőtéren.
A quadcopter felrepült a géphez, ráült a radarjára és visszarepült.
Megjegyzendő, hogy ezeknek a versenydrónoknak rövid a repülési hatótávolsága, az UAV-t egy ügynök indította el az országtól meglehetősen közelről.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677768380

Az FSZB terroristákat szorított ki a Brjanszki régióból Ukrajna területére​

A Brjanszki régióba berepülő ukrán fegyvereseket Ukrajna területére szorították, és hatalmas tüzérségi csapást mértek rájuk a TsOS FSZB szerint.
„A megtett intézkedések eredményeként leállították az ukrán nacionalisták hadjáratát a Brjanszki régió Klimovszkij kerületében. A polgári lakosság áldozatainak és a polgári infrastruktúra károsodásának elkerülése érdekében az ellenséget Ukrajna területére szorították, ahol hatalmas tüzérségi csapást mértek rá” – áll a közleményben.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677775310

A Brjanszk régió elleni támadás résztvevői: a nácik és a színész Sobchakkal forgatták (FOTO)​

A Brjanszk régió elleni terrortámadás több résztvevőjét azonosították. Közöttük:
► A 37 éves Denis Kapustin a moszkvai Tesak bűntársa. Németországban nőtt fel, 2017-ben Kijevbe költözött. 2022 augusztusában az RDK egyik alapítója lett.
► Hitler és egy Oswald Lemokh nevű horogkereszt jaroszlavli rajongója 2018-ban Ukrajnába utazott.
► Kirill Kanakhin - költő, színész és Ksenia Sobchak partnere a "Senki sem tud a szexről - 2" című film forgatásán. Játszott a "Siketvirág-3", "Egyszerű igazságok", "Megszállottság" sorozatokban is. Aztán jógatanár volt, majd Ukrajnába költözött.
► Ilja Bogdanov (1988.08.2., Vlagyivosztok). Volt határőr, 2014-ben átpártolt az ukrán fegyveres erőkhöz.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677779771
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
80 999
113
A bahmuti helyzet

▪Ilyinovka környéke:
A Wagner PMC egységei a Recsnaja utcán haladnak előre.

▪Húsfeldolgozó üzem területe:
A wagneresek elérték a Zarecsnaja utcai vonalat.

▪Zabahmutka környéke:
A zenészek a Gorkij utcán haladtak előre nyugat felé, és közel kerültek a Partizanskaya utcához is. A Zabakhmutka régió teljes elfoglalásáról szóló jelentések még nem felelnek meg a valóságnak.

▪Sobachevka környéke:
A PMC "Wagner" egységei több negyedet birtokba vettek, és a Gogol 4. sávjába mentek.

▪Budenovka környéke:
A wagneriták birtokba vették a Lesznoj garázsszövetkezetet, és közelednek az Ukrán Fegyveres Erők fellegvára felé, a Csajkovszkij és a Korszunszkij utcák között.
-OtawtDPoJ8.jpg
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
@RomperStomper 3 megyében voltak robbanások(amit megerősítettek) Poltava, Szumi és Csernyigov

Likvidált zsoldosok
2kH9nobTv-Q.jpg


Mikor kiugrik a nyúl a gödörből... (Wagneros videó)

Akkor ez is egy fake? Elég hamar lebukott, megint.
Lengyel tankosok Leopard -al?
Az is fake.

Én egyáltalán nem értem az ukrik ezzel a szimpla terror akcióval mégis mit akarnak elérni ,a puha putyinbol feltétlenül kemény putyint akarnak faragni,vagy hogy a teljes orosz lakosság támogassa a háborút ,így már az ukrik száját mindenki el akarja kenni?Anyugati támogatók is biztos nagyon fogják értékelni.

Biztos ukránok voltak?
Kinek az érdeke egy orosz faluban túszokat ejteni? Milyen katonai eredményt lehet ezzel elérni?
A hamis zászlós műveletre szerintem nagyobb az esély. Putyin és a háború támogatottsága kifejezetten nőhet a kocsmai "ukrán" túszejtéstől.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
összegezve a fent olvasottakat,tényleg van itt pár olyan retardált aki szerint ha pár elmebeteg civileket fog megölni az majd az oldalukra állítja a lakosságot ?? .. gratulálok némelyikőtök értelmi színvonalához,amikor azt hinné az ember hogy nincs lejjebb akkor ti rendre rácáfoltok.

Franc tudja mi volt, NATO részről 4 porszívózó kémgép is fent volt a támadás időpontjában, így előre eltervezett volt az biztos.
Vélhetően valamiféle orosz reakciót vártak, hogy milyen frekvenciákon dolgozik a honi haderő, riadóztatják-e a légierőt stb.

A támadás okára legvalószínűbb verzió, hogy kellett valami copium Artyomovszk elestére.
Ha meg sikerül egy agresszív orosz válaszcsapást kiváltani akkor arra rá lehet fogni, hogy azért omlik össze az ukrán védelem, nem pedig mert már a végletekig feszítették a húrt és már középiskolákból, egyetemekről is hurcolnak el diákokat meghalni.

A dolog ott csúszott el, hogy a résztvevők bizonyságot téve rengeteg eszükről nekiálltak videókat feltöltögetni egy sima hit'n run helyett.


Úgy látszik őt is hátrahagyták meghalni, kellett neki egy idióta módjára vegyifegyverekkel hencegni.

Magyar (Ukr commander in Bakhmut) claims they're losing 1-2 companies every single day. A few days ago it was reported that they couldn't even collect or find their dead on the front either because the russians kept advancing, so according to his claims it means they're losing a minimum of 200-400 soldiers per day, but since it's obviously worse because they can't even count the dead I would say it's somewhere between 300-600 per day. Also note that Magyar very clearly talks about the MASS use of artillery by the russians which has been a known problem for a long time, which indicates that they're losing way more soldiers than the russians.


Eléggé belejöttek az oroszok a gránátdobálásba


Érdekes videó, kilőtt tank személyzete bujkál
QbswP63.jpg



Kurd zászlót lengetve török zászlót és Erdogan képet égetnek Finnországban a török nagykövetség előtt, ennyit a nato tagságról.


ukrán propagandisták egy öreg nénikét zaklatnak mert nem ért velük egyet...


Első osztályú kamuflázs, ezt is biztos a nato oktatóktól tanulták
3p0s7dr.png




IpPeSxO.jpg
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 271
76 840
113
Mind északon, mind nyugaton jócskán a kék vonalak vannak az oroszok meg most is. És ahogy írtad, izjumot meg jól el is vesztették azóta - szóval volt, van másik opciojuk is, mint megint áttörni a.vedelmi vonalakat, igaz, májusig most kb mindnenki felejtse el a manőverező harcot, mert irgalmatlan pofára esés lesz belőle.
Másik dolog: nem is tudom, 3 vagy több hónapjuk volt az ukránoknak felkészülni bahmut elvesztésére. Ha annyira.statikusan fafejuek voltak, hogy nem tettek meg, akkor meg is érdemlik.
De már ezen a térképen van egy világoskék vonal bahmut mögött, valószínűleg ennél azért több eszük volt.
Az első mondatodból szerintem valamit kihagytál, így azt nem is nagyon értem. De ha arra gondolsz, hogy simán csak támadást indítank a 2. és 3. védelmi vonal közt, az kb a lehetetlen kategória. Nézd mg, hogy hány km a két vonal közt a távolság. Aki északról vagy délről megpróbál benyomulni a két vonal közé azt egyszerre lőnék minden irányból. Meg persze le is van zárva, nem csak a levegőbe lóg a védelmi vonalak vége.

Fel vannak készülve Bahmut elvesztésére, úgy hívják, hogy a 3. védelmi vonal. Azt 2014 óta építik és az a legerősebb. Gondold végig, az oroszok 1 év alatt eljutottak oda, hogy áthámozták magukat az 1. védelmi vonalon és közel járnak a 2. áttöréséhez is, de ez a kettő közel sem olyan erős mint a 3. ami még érintetlen. Szóval, ha Bahmut után is ugyanez marad az orosz taktika, akkor nem lesznek továbbra sem látványos győzelmek nagy területnyereséggel addig amíg át nem törik a 3. védelmi vonalat is és ki nem jutnak az ukrán védelem mélységébe.

A világos vonal pedig csak egy hirtelen létrehozott védelmi vonal amit azért csináltak az ukránok, mert azt hitték, hogy Liszicsanszk elfoglalásával bedől az egész 2. vonal, csak az oroszok képtelenek voltak kihasználni a Liszicsanszki győzelmüket.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
743
7 498
93
Az első mondatodból szerintem valamit kihagytál, így azt nem is nagyon értem. De ha arra gondolsz, hogy simán csak támadást indítank a 2. és 3. védelmi vonal közt, az kb a lehetetlen kategória. Nézd mg, hogy hány km a két vonal közt a távolság. Aki északról vagy délről megpróbál benyomulni a két vonal közé azt egyszerre lőnék minden irányból. Meg persze le is van zárva, nem csak a levegőbe lóg a védelmi vonalak vége.

Fel vannak készülve Bahmut elvesztésére, úgy hívják, hogy a 3. védelmi vonal. Azt 2014 óta építik és az a legerősebb. Gondold végig, az oroszok 1 év alatt eljutottak oda, hogy áthámozták magukat az 1. védelmi vonalon és közel járnak a 2. áttöréséhez is, de ez a kettő közel sem olyan erős mint a 3. ami még érintetlen. Szóval, ha Bahmut után is ugyanez marad az orosz taktika, akkor nem lesznek továbbra sem látványos győzelmek nagy területnyereséggel addig amíg át nem törik a 3. védelmi vonalat is és ki nem jutnak az ukrán védelem mélységébe.

A világos vonal pedig csak egy hirtelen létrehozott védelmi vonal amit azért csináltak az ukránok, mert azt hitték, hogy Liszicsanszk elfoglalásával bedől az egész 2. vonal, csak az oroszok képtelenek voltak kihasználni a Liszicsanszki győzelmüket.
Ez megint egy jó kis tankönyvi felelet volt részedről.
Nézzük:
A következő két hónapban manőverezés nincs. Se Leo-val se más páncélossal. Maradnak az aszfaltozott, utak és maradnak a -szerinted legerősebb - védelmi állások. Mit kell ilyenkor tenni az oroszoknak. Előretolják 10-km-el a tüzérséget és aprítják tovább az ukrán élőerőt. Megy tovább a légvédelem kifárasztása, előbb utóbb elfogy a volt szovjet készlet, aztán meg marad az a pár nyugati üteg és ennyikehh. Hullik a FAB500, szórja az áldást a TOS, 152es és 122es csöves meg a rakétatüzérség. Kimanőverezni nem tudják, ellentámadni erőkoncentrációval csak köves úton lehet, ami megint nem járható út, beszivárogni nem lehet, mivel már nem 1km-enként van egy orosz gárdista a fronton. Szóval a következő egy két hónapban telnek majd az ukrán temetők, miközben elenyésző orosz veszteségek lesznek. persze időnként leesik egy egy találat ukrán oldalon is, már csak a nagy számok törvénye miatt is, de ugye háború van ahol halnak meg katonák.
Ja és hogy is mondta Castel. A nyugat bármit tud küldeni csak ukránt nem. Csórik pedig fogynak is rendesen. Persze kivetkózhetsz és mehet segíteni, de nem jósolnék azért nagy jövőt neked. (mondjuk magamnak se)
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
519
2 391
93
Akkor ez is egy fake? Elég hamar lebukott, megint.
Lengyel tankosok Leopard -al?
Az is fake.



Biztos ukránok voltak?
Kinek az érdeke egy orosz faluban túszokat ejteni? Milyen katonai eredményt lehet ezzel elérni?
A hamis zászlós műveletre szerintem nagyobb az esély. Putyin és a háború támogatottsága kifejezetten nőhet a kocsmai "ukrán" túszejtéstől.
Felesleges lenne hamis zászlós művelet ,mert az egy év alatt bőven történtek dolgok ,hát még az elmúlt 8èvbe ezèrt teljesen értelmetlen. Természetesen nincs olyan opció hogy az ukrán hős család apák ilyeneket műveljenek a saját szakállukra ,á teljesen kizárt hogy csak a vérre mennek a nagy orosz gyűlöletükben á dehogy :oops:
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 467
19 013
113
Az első mondatodból szerintem valamit kihagytál, így azt nem is nagyon értem. De ha arra gondolsz, hogy simán csak támadást indítank a 2. és 3. védelmi vonal közt, az kb a lehetetlen kategória. Nézd mg, hogy hány km a két vonal közt a távolság. Aki északról vagy délről megpróbál benyomulni a két vonal közé azt egyszerre lőnék minden irányból. Meg persze le is van zárva, nem csak a levegőbe lóg a védelmi vonalak vége.

Fel vannak készülve Bahmut elvesztésére, úgy hívják, hogy a 3. védelmi vonal. Azt 2014 óta építik és az a legerősebb. Gondold végig, az oroszok 1 év alatt eljutottak oda, hogy áthámozták magukat az 1. védelmi vonalon és közel járnak a 2. áttöréséhez is, de ez a kettő közel sem olyan erős mint a 3. ami még érintetlen. Szóval, ha Bahmut után is ugyanez marad az orosz taktika, akkor nem lesznek továbbra sem látványos győzelmek nagy területnyereséggel addig amíg át nem törik a 3. védelmi vonalat is és ki nem jutnak az ukrán védelem mélységébe.

A világos vonal pedig csak egy hirtelen létrehozott védelmi vonal amit azért csináltak az ukránok, mert azt hitték, hogy Liszicsanszk elfoglalásával bedől az egész 2. vonal, csak az oroszok képtelenek voltak kihasználni a Liszicsanszki győzelmüket.
Ez komoly? Te a mélységi védelemben a legbelső védelmi vonalat tartod legerősebbnek? :D Ez valami NATO iskola? :D Tényleg kezdek kételkedni a szakmaiságodban...
Ez a védelmi tagozódás eleve azt feltételezné, hogy az első két vonalad elesik, gondolod, hogy ukrán barátaid erre bazíroztak? Mondj erre a szervezésre is valami "élő" példát kérlek, mert ez így elég süketelésnek tűnik. Egyelőre az látszik, hogy az első védelmi vonalat volt a legnehezebb feltörni, és a második megerősítése csak ezt követően indult be. A harmadik Slavjansk - Kramatorsk vonal egyfajta fellegvár, de mitől lenne az a "legerősebb"??? Frissen kiképzett csapatok keverednek benne az első vonal maradékaival, a hátravonható technika is erősen amortizálódik (persze jön a NATO segítség, de az mennyiségében édeskevés az eredeti mennyiséghez képest, szóval mitől lenne ez a védelmi vonal erősebb, mint a legelső, teljesen feltöltött állománnyal és az akkor rendelkezésre álló lőszerkészlettel? Taníts mester, igazán kíváncsivá tettél... :D
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 669
8 571
113
Nem is magánbefektetők veszik rá őket erre.

Ebben teljesen igazad van. Ugyanis a fent említett magánbefektetők senkit nem tesznek rá semmire. Nekik ennyire kifinomult eszközeik vannak: állam apparátus, rendőrség, magán jellegű katonai erők, mint az Azov, a Kraken és társaik…
Kik tuszkolják be szerencsétleneket a rendőrautóba?
Azt hallottad hogy az oroszokhoz átállt amerikai Zsoldos arra hivatkozott hogy a mesterlövészek nem az ellenség elleni harcra vannak tartva, hanem hogy a dezertálni akarókat hátba lőjék?

Tehát megint mondtál valami nagyon okosat....
Minden mozgósítás így néz ki. Orosz oldalon hallottam arról hogy a sajátjaikat lövik, ezt csinálták már a második vh-ban is. Ez a háború meg egyre inkább arra hajaz.
A minap láttam egy videót ahol egy kanadai városban gyűltek össze az ukránok, voltak ott bőven.
Nem úgy tűnt, hogy nagyon harcolni akarnának mert hát Kanadából, nehéz vagy Németországból. Ellenben zászlótlengetni meg felvonulni, az megy nekik.
Miért nem mennek inkább haza fegyvertfogni.
Neked tudnod kell…
Hát én meg a finn és grúz határon sorban álló oroszokon nem láttam a harci kedvet.

Az ukrán lakosság elsöprő többsége támogatja a háború folytatását, ami azok után amit Oroszország tett egyáltalán nem is meglepő. Nyilván nem mindenki és nyilván nem akar mindenki meghalni a fronton, de ez minden háborúban minden félre igaz volt eddig a történelem során.

Összességében a háború állását elnézve azt látom hogy az ukránok akarnak harcolni. Afganisztán mutatja milyen az amikor valakik nem akarnak harcolni, pár analfabéta kecskepásztor hetek alatt elkergette a kormányt. Itt meg a világ elvileg második legerősebb hadserege egy év alatt alig ért el valamit.