[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 778
40 046
113
2023-03-09.jpg

 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 982
22 856
113
Ne kavarodj össze, a Leopard 2 a KMW cég terméke.
:D
Papperger haknizik, az RM még nem létező harckocsijával. Egyszer már bejött.



Szerinted akkor ukrán veszteség? Akkor biztosan megjelenik orosz felületeken...
:)
Igen, a föld lápos, mindenki láthassa....



Gondolom egy államfő megmérgezéséről is ez a véleményed.
;)
Az mikor is volt?



Vajon ki eszkalálja a konfliktust?
:)
Honnan tudod ki mérgezte meg?
Ird csak le a nevét, ha ennyire képben vagy!!

Azért az oroszok mert Te ezt akarod hinni? és ha Te ezt akarod hinni akkor már ez az igazság mert Te ezt hiszed?
El vagy tévedve öcskös, mert ez nem a hitedről és a vélt igazságodról szól!

Ami viszont tény, hogy 4 hónappal a beiktatása után Juscsenkót figyelmeztette Ribascsuk hogy állítólag meg akarják mérgezni, majd ezt után valamikor történt egy vacsora Smeskoval (SZBU) vezetője, és itt mérgezték meg Juscsenkot...


ami lehet ukrán leszámolás
ami lehet orosz beavatkozás
ami lehet amerikai bevatkozás

de te már megint tudod a frankót, mert "okos" vagy! :D

kilőtt szovjet eredetű járművek..
szovjet érted??? bárkié lehet, nem egyértelműen beazonosítható, megint csak az van amit hinni vélsz, de semmivel nem tudod alátámasztani...

Ki eszkalálja a konfliktust? Na ki? Fejtsd meg ezt is okoska ... Majdan után meg pláne érdekes lesz a megfejtésed, de nem kérem, hogy "olvass vissza baszd meg" a topic elejétől, elég ha a törökök által összehozott béketárgyalásokra gondolunk, ahol leült volna a tárgyaló asztalhoz Zelenszkij is, meg az oroszok is, csak hát "valakinek/valakiknek" ez nem volt érdeke..

vajon ő/ők az eszkalálók? én sem tudom biztosra, de azt hiszem, hogy igen!

A horvát, lengyel belövés az ukránok által miért nem bassza a szemedet Stevie Wonder??? ha már eszkaláció!
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
325
3 643
93
Kop
Értem én hogy lelkes önkéntesek, de szerintem a hivatalos MH pajzs az nem kéne o_O

a7324bbe162b16c30c691c2b7ae4f8ff.jpg



Csak a kárpátaljai közintézményeken tilos a magyar zászló. Az is lehet, hogy azt sem kifogásolják ha magyarul beszélnek. Két szolgalelkű bolond...
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 612
113
Okokat ismerem vagy legalabb is tisztában vagyok vele miért támadta meg Ukrajnát Oroszország.A terveket nem ismerem de nem hinném hogy része volt hogy több száz páncélost veszítsenek az Ukrajnai sárba "ragadva" és egyenlőre legnagyobb eredménynek én azt látom hogy vam szárazföldi összeköttetés Oroszország-Krím között.Időpontott viszont nem értem ha már állitólagosan a Kínaiak kérték ne a téli olimpia előtt-alatt indítsa meg a támadást akkor miért volt annyira sürgős a lehető legrosszabb időpontban megindítani a "különleges"hadműveletet.
Elég UKAZ is Vlagyimir aláírásával amin legalább az okok egy része fel van sorolva, ami alapján tisztában vagy azzal, hogy miért is támadtak.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 422
113
Ukrajna rakétái már 2 szuverén ország légterében is jártak,gondolom akkor ő is eszkalálta a konfliktust?
Egy éve egy ukrán Tu-141 három NATO ország légterét megsértve becsapódott Zágráb belvárosában.
A “szövetségeseink” még csak egy rövid elítélő nyilatkozatot sem tettek.
Kárpátalja megint kimaradt…

Egyesek szerint a mostani csapások az energetikai infrastruktúra mellett logisztikai központokat és AD rendszerelemeket is céloztak.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 075
10 210
113

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 639
113
Gondolom egy államfő megmérgezéséről is ez a véleményed.
;)
Az mikor is volt?
Kb ugyanaz a véleményem, mint az agyonlövetésükről.
Az legalább is biztos, a mérgezésen meg el lehet vitatkozni, mert a "sérültet" sem szokás életben hagyni... aki meg állítólagos több kisérlet után se dobja fel a talpát, arról mit gondoljak?
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
Mert az oroszok iránti gyülölet a közös bennük. Ezért nem tudnak józan ésszel gondolkodni és nem értik a dolgokat.

Senki nem fenyegeti a szülőföldjüket(Kárpátalját). Épp a magyarok miatt (Orbán politikája is sokban hozzájárult) nem támadták Kárpátalját az oroszok. Sajnálatos a két ember(akik szerintem az asszimiláció útjára léptek), hogy a rossz oldalra álltak az ukrán kisebbségi jogok megnyirbálása után.
Osszeno ami osszetartozik, Brusszel, magyar ellenzek, ezek...
Mindig voltak Hegedűs hadnagyok, olyanok akik az elnyomo hatalom mellé alltak. Viszont hogy ezekből hosoket csinal a media, az adszurd.
A tobbi szerencsetlenrol meg se hir se hang akit akarata ellenere vittek el, csak ezekrol akik onkent mentek gyakorlatilag. Micsoda erdekes hogy meg mindig elnek es virulnak egy ev harc utan...
Csak aztan nehogy talpig ukran gunyaban feltunjenek sokadmagukkal egy tavaszi ellenzeki tuntetesen, hogy jottek megsegiteni a magyar demokraciat meg szabadsagot...

Ez meg meglepoen normalisan indult, de a kazah mosogepek lenullaztak.

A csecsek is ostromoljak a svajciakat a Leo2 tankjaikert, miutan a nemetek nem kaptak. Kicsit sem lo ki a lolab hogy kiknek menne. De Leo1 akadhat.

Moszvater, Steier, osszefoglalo a vilagrol.

Kiterjesztene a nyugat a konfliktust, Kínát is belevonnak a szankciokba.

A fel Nato/Eu az oroszoktol veszi a fosszilis energiat. Az import csokkenni fog a jovoben, de a jövő bizonytalan.
 

kw3v865

Well-Known Member
2022. április 11.
268
820
93
Hát te lehetsz bánja a faxom ! De én csak nyomorult vigyorgó kaprokat látok semmi mást ! Büszke a lányomra vagyok mert 15 évesen már középfokú angol nyelvvizsgája van ! Ez a két gyökér meg tán Magyarul egy szót se tud ! Jó büszkélkedést !
Tudnak magyarul. A képen a bal oldali úriember még a Magyar Tudományos Akadémia valamilyen matematikai díját is megkapta 1 évvel ezelőtt, akkor is a frontról jelentkezett be, nagyon jól beszél magyarul, a másik katona szintén nyilatkozott már magyarul többször is.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
885
9 993
93
Nagyon szépek ezek a piros vonalak, de megkérdezném, ki követte nyomon ezeket a cm-eket a teljes repülésük alatt és milyen eszközzel? Mert ehhez egy E-3-as a románok felett kevés, az ukránoknál elhamvad ha valamit felkapcsolnak. Akkor? Azt értem hogy kell alakítani egy közhangulatot hogy az orosz eszkalál, csak sántít a bizonyíték.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 565
113
Nehéz harcok Bahmutért:
A PMC "Wagner" szétzúzta az ukrán fegyveres erőket, méterről méterre kiütve a városból
Az ukrán katonai elemzők őszintén számolnak be az ukrán fegyveres erők kritikus helyzetéről jelentésekben:
▪"A helyzet (a fegyveres erők számára) nehéz. Semmit sem javult az elmúlt 24 órában.
▪ Bahmut déli részén, a Kvadraty és Budyonovka körzetek déli részén napközben igen heves harcok zajlottak. A PMC a magánszektor déli peremén, két erdőültetvény között és részben a Mariupol temetőben telepedtek le.
▪ Dubovo-Vasilevkában a PMC rohamosztagosok előrenyomulását rögzítették.
▪ Bahmuttól délre az ukrán fegyveres erők ellentámadást próbálnak végrehajtani, és aknákat helyeznek el az ellenséges támadási útvonalakon. Harc az ütközési úton.
▪ Bahmuttól északra a „Wágnerek” aktív offenzívát folytatnak a Zaliznyansky megközelítéseitől az általuk elfoglalt Iljinovka területétől délnyugatra fekvő erdőültetvényig.
▪ Észak - A PMC erői megpróbálják megkerülni Khromovoye-t keletről az O0506-os autópálya felé vezető legrövidebb úton. A harcok folytatódnak.
▪ Ivanovszkojetól nyugatra a "Wagnerek" az ukrán fegyveres erőkbe is megpróbálnak betörni, hogy áttörjék a védelmet észak felé, és találkozzanak a Khromovoye-t elkerülő csoporttal.
▪ Razdolovka irányában az oroszok folytatják a rohamokat.
❗ Általános helyzet: a PMC-k északi áttörése továbbra is fenyegeti az Ukrán Fegyveres Erők teljes helyőrségét. Az oroszok nagy erőfeszítéseket tesznek a város körülzárására.
▪"Általában, ilyen körülmények között igazi csoda, hogy ilyen sokáig sikerül kitartani. Ne feledje, milyen árat fizetünk!" - összegzi az egyik ukroanalitikus.

Emlékezzünk vissza, ma reggel kiderült, hogy Dubovo-Vasilevka a PMC "Wagner" irányítása alá került.
A Military Chronicle szerint onnan a "zenészek" tüzérsége nemcsak Csasov Jar teljes területére ér el, ahová az ukrán fegyveres erők legharcképesebb alakulatai vonulnak vissza, hanem a szomszédos területekre is. A „zenészek” rakéta- és ágyútüzérségének megsemmisítési zónájában található Podolskoe, Krasnoe, Nikolaevka, a kőbánya, valamint Szevernij Rudnik, Chasov Yar és Maiskoe , ahol az ukrán erők tartalékait halmozzák fel.
Az előzetes adatok szerint a Szeverszkij Donyec - Donbász csatorna technológiai útvonala is a "zenekar" tűzirányítása alatt áll. Az ukrán fegyveres erők lőszert és fegyvereket szállítottak Csasov Yarba
ZCyxJmxPbpQ.jpg

2eGb1HPQs4c.jpg
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Ha jól emlékszem most pont ezeken a területeken vívják a legkeményebb harcokat....


Milyen egyezményt? Mert a moralizálás megy, de nem morálról beszélünk... Teljesen el vagy tévedve, ha azt gondolod, hogy a világpolitikában bárkit is érdekel akárcsak egy kicsit is a morál vagy az erkölcs!

Tőled is csak azt tudom kérdezni amit egyel fentebb. Milyene gyezmény tiltja, hogy egy ország megpróbálja egy másik ország politikai vezetését megváltoztatni?

Igen, valóban probléma a szuverenitá szempontjából, de ezt mindenki mindenhol csinálja.


Ezen kívül azt se felejtsük el, hogy a különböző egyezmények megsértését nem legalizálja az, hogy te is megsérted őket.

Azt elfelejted, hogy ha átállna bármelyik NATO tag hadigazdaságra, mert erre van szükség, akkor onnantól kezdve ugyanúgy ahogy az oroszoknál az állam határozná meg a hadiipari szereplők számára a mindent. Onnantól eltűnnének a piaci érdekek amik most békében dominálnak.
Nézd ezt az egyezményt és nemzetközi jogot nálunk sokkal jobban ismerik az Egyesült Államokban. Azt javasolom onnan kérd meg a választ! Tehát kérlek, próbáld meg az USA kormányzattal szemben elhelyezkedő nemzetközi szervezeteket finanszírozni és támogatni a tartalmaikat megosztani. De fontos, hogy arcképpel és nyomonkövethető ip-címmel tedd.
Aztán vagy "sötét terepjárós napszemüveges emberek húznak egy fekete zsákot a fejedre" és ők sok-sok kérdés mellett kimerítően mesélnek erről az egyezményről, vagy szerencsésebb esetben csak a TEK fogja részletesen ismertetni veled.
Mondom a kérdésedre a választ megkapod! Tedd ezt és rájössz.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
531
4 790
93
"Milyen egyezményt? Mert a moralizálás megy, de nem morálról beszélünk... Teljesen el vagy tévedve, ha azt gondolod, hogy a világpolitikában bárkit is érdekel akárcsak egy kicsit is a morál vagy az erkölcs!"

Igen, már bőven elkezdődött a mosakodás. Pár hete jelent meg, hogy a Budapesti egyezmény, meg az USA politikusok nyilatkozatai a szovjet politikusok felé azok "CSAK" politikai szándéknyilatkozatok voltak jogi kötelezettség vállalás nélkül. Mivel JOGILAG érvényes egyezmények nem történtek meg (értsd sok oldalas egyezmények paragrafusokkal teletűzdelve) valamint a nagy nyilvánosság előtt az államfők nem ratifikálták, ezért az egész egyezmény csak piaci idős nénikék pletykálkodásának tekinthető és mivel Szovjetúnió már nem létezik, emiatt sem érvényesek az akkor megbeszéltek. Mihail Gorbacsov és James Baker megbeszélései semmisek. Gorbacsov hiszékeny volt. Mára a hiszékenységet elbaszták a nyugatiak.

A kiinduló pont ez, amit annyira tagadnak, de érdekes módon létezik, pedig mindent megtesznek, hogy ne legyen nyilvános.

"Gorbachev: We will think everything over. We intend to discuss all these questions in depth at the leadership level. It goes without saying that a broadening of the NATO zone is not acceptable.
Baker: We agree with that."


Amúgy melyik is volt előbb? A NATO vagy a Varsói szerződés?
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 783
30 563
113
Ja mert a Budapesti memorandum felhatalmazta Ukrajnát hogy szabadon népirthat Donyeckben, senki nem szólhat bele. Szerinted. Mások szerint meg nem.
Milyen ruszki bábkormányról vartyogsz? A választott (érted ez mit jelent?) kormányt 2014-ben megdöntötték, na ott lett egy USA bábkormány. Szerinted csak törvényes eszközökkel segítette ezt az USA. Hidd ezt. Akit fejbelőttek emiatt a majdanon nem hisz már semmit. Nácikat pénzelni... légierőt ami civileket bombáz... tüzérséget ami leradíroz egy donyecki buszpályaudvart... értem, egy ügyvéd kimosogathatja, onnantól jogilag belefér neked. Emberek halnak meg hogy az USA fenntarthassa a hegemóniáját, nem új dolog ez, de ebben a magadfajtának mi éri meg? Nem vagy te a Leyen/Biden/blackrock félék szintjén ahol hasznot húznak ebből is. Vagy csak olyan lelki nyomor ez amikor valaki mindig az erősebbnek szurkol hogy sikeresebbnek érezze magát, bárki is az az erős?
Ismered az orosz hibridháború elméletét?Hallottál már Lenin azon mondásárol,hogy kellenek a hasznos hülyék?
No,ti vagytok a muszka hibrid háború hasznos hülyéi.
Igen,voltak csúnya dolgok,az Azov egy náci milica volt (14ben a hivatalos Ukrán fegyveres erők többször is összecsaptak a Jobb szektor náci miliciáival).De voltak ilyenek forditva is.Szaki területen az oroszok gyújtottak rá ukránokra házakat,és magukat megadó,nem harcoló ukrán sorkatona kölyköket keresztre feszitettek.Mert az éremnek két oldala van.Egyik se volt jobb a Deákné vásznánál.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Elég egyértelműen figyelmeztetés volt az új moldáv bábkormánynak, ha háborút akarnak megkaphatják.
Pontosan. Vagy két hete ukrán antonov szállt le chisinauban,eurofighterek grasszáltak a Moldáv légtérben.Amit a fligtradaron lehetett látni.Az oroszok nyilván sokkal több dologról tudnak még.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Arról mit is tudunk?
Csak mert a Szabad Európa (!) sem meri kijelenteni, hogy biztosan az oroszok voltak.
Ettől még simán lehet! Csakhogy ez egy nemzetközi szerződés szempontjából érdektelen.
A gond ott van, hogy Nuland a Maidant meg elismerte.

Ukrajna a két nagyhatalom ütköző zónája. Mindkettő sok pénzt és erőforrást áldoz és áldozott fel, háború lett belőle. Az biztos, hogy Putyin is minden gazságot elkövetett eddig is. Semmivel sem különb amerikai kollegáinál. Az ablakon kihullott, család irtó öngyilkos oligarchák sok kenőpénzt eltüntettek, ami Ukrajnába kellett volna, hogy eljusson. A mérgezés kedvelt módszere Putyinnak. Nem a Szabad Európa a bíró ebben sem.

Ukrajna rakétái már 2 szuverén ország légterében is jártak,gondolom akkor ő is eszkalálta a konfliktust?

Egyik sem szándékosan. Ezek, ha ott mentek, az szándékos volt. Ez jelentős különbség.

Honnan tudod ki mérgezte meg?
Ird csak le a nevét, ha ennyire képben vagy!!

Azért az oroszok mert Te ezt akarod hinni? és ha Te ezt akarod hinni akkor már ez az igazság mert Te ezt hiszed?
El vagy tévedve öcskös, mert ez nem a hitedről és a vélt igazságodról szól!

Ami viszont tény, hogy 4 hónappal a beiktatása után Juscsenkót figyelmeztette Ribascsuk hogy állítólag meg akarják mérgezni, majd ezt után valamikor történt egy vacsora Smeskoval (SZBU) vezetője, és itt mérgezték meg Juscsenkot...


ami lehet ukrán leszámolás
ami lehet orosz beavatkozás
ami lehet amerikai bevatkozás

de te már megint tudod a frankót, mert "okos" vagy! :D

kilőtt szovjet eredetű járművek..
szovjet érted??? bárkié lehet, nem egyértelműen beazonosítható, megint csak az van amit hinni vélsz, de semmivel nem tudod alátámasztani...

Ki eszkalálja a konfliktust? Na ki? Fejtsd meg ezt is okoska ... Majdan után meg pláne érdekes lesz a megfejtésed, de nem kérem, hogy "olvass vissza baszd meg" a topic elejétől, elég ha a törökök által összehozott béketárgyalásokra gondolunk, ahol leült volna a tárgyaló asztalhoz Zelenszkij is, meg az oroszok is, csak hát "valakinek/valakiknek" ez nem volt érdeke..

vajon ő/ők az eszkalálók? én sem tudom biztosra, de azt hiszem, hogy igen!

A horvát, lengyel belövés az ukránok által miért nem bassza a szemedet Stevie Wonder??? ha már eszkaláció!

Te honnan veszed a tutit? Neked kellene hinni? A tények, vagy információ morzsák mást mutatnak, mint amit a kétségbe esett ruszkiFOS propaganda terjeszt.

A szovjet eredetű járművek pusztulása, ha ukránok, akkor biztos hamar bejelenti a ruszki tévéhiradó. Bár valahogy a bizonyítékok a végtelen számú ukrán veszteségekről, nem az erősségük.

Te elhiszed a ruszki propagandát, ezért nem passzol a világképedbe, vagy a terjeszteni szándékozott hazugságok közé a valóság. Lelked rajta, csak ne pityeregjél, amikor megint elmarad a várt orosz feltámadás.

Okoska! Az ukrán nem szándékosan lötte erre azt a szart, de te játszod a hülyét! A ruszki szándékosan provokálja a Moldávokat.

4cer5h.jpg

Egy éve egy ukrán Tu-141 három NATO ország légterét megsértve becsapódott Zágráb belvárosában.
A “szövetségeseink” még csak egy rövid elítélő nyilatkozatot sem tettek.

Kárpátalja megint kimaradt…

Egyesek szerint a mostani csapások az energetikai infrastruktúra mellett logisztikai központokat és AD rendszerelemeket is céloztak.

Te írtad: "szövetségeseink"...
Moldova kifejezetten nem szövetségese Putyinnak.