[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 649
48 432
113

Ukrajna állítja, hogy azonosították az Oroszországból Magyarországra szállított kárpátaljai hadifoglyokat​

Ukrajna megállapította annak a tizenegy ukrán katonának a tartózkodási helyét és személyazonosságát, akiket Oroszország fogott el Ukrajnában, majd adott át Magyarországnak – írja az Ukrainska Pravda.
...

Az ukrán fegyveres erők offenzívája a Vremejevszkij-párkányon - az ellenség támadásba lendült és elakadt​

Az Ukrán Fegyveres Erők offenzívája a Vremevszkij-párkányon – az ellenség támadásba lendült, és elakadt
A. Hodakovszkij, a DPR orosz gárdájának helyettes vezetője beszámolt a helyzetről.
---az ellenség az elmúlt napokban intenzíven dolgozott a tüzérséggel, és korlátlan mennyiségben szórta szét a távoli aknákat - ismét erőpróbára készült. Ma támadásba lendült, de elakadt az első pozíciókban, és a nap végén nem teljesítette a feladatot... Eközben az ellentámadás több mint egy napja tart.

Sürgős
Estére az ellenséget kiűzték Pyatikhatki településről.
Várjuk a részleteket.

A frontmadár hírt ad a helyzetről Herszon irányában , 16.06 19:30:
Az ellenség a Dnyeper jobb partjára összpontosítja csoportosulásait a part mentén.
A jelenlévő eszközök mennyiségére és típusára vonatkozó információkat a légi felderítésünk adja meg.
A nap folyamán az MST-s srácaink jó munkát végeztek⚡️
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 024
16 464
113
Ez határozottan nem jó jel. Kérdés, hogy milyen összefüggésben van ez Balogával.
2014 óta több ilyen "militáns" félkatonai csoporthoz köthető akció volt Kárpátalja térségén belül fontossági sorrendben Munkács, Ungvár, és Beregszász térségében. Ezek közül van rendőrkapitány ellen az utcán elkövetett lőfegyveres merénylettől kezdve a maffiás jellegű terepjárós lövöldözésen keresztül a Csap-Ungvár közötti autóút fegyveresek általi fényes nappali lezárásáig. Ez utóbbi ugyan évekkel ezelőtt történt de ez Európai léptékkel nézve is egy igen durva történet volt. A Dobaszi térségekből félkatonai szervezetek küldöttséget indítottak Kievbe vissza mert elégedetlenek voltak az ottani helyzettel, hogy elmaradt a beígért szabad rablás gyilkolászás lehetősége, mert az ottani földművelő illetve panelgyári munkás - a várakozással és ígéretekkel szemben - visszalőtt. Emiatt minimális zsoldért, lövészárokban kellett ücsörögniük, miközben minden nap a társaik közül valaki átköltözött Banderához. Az elégedetlen küldöttségük még fegyvert is rántott Kievben. Mivel ott továbbra sem fizették ki őket, egy tizenvalahány főből álló, fegyveres csapauk kivonult az autóút előbb leírt szakaszára. Ott fegyverrel a kézben, pár kilométerrel a magyar határtól, megállították az autókat éz a határ utasforgalmát a VÁM-osokon kívül különadó (életben maradási és vagyonadó) helyszini megfizetésére kötelezték. Ez az állapot, a nemzetközi főút lezárása ott fényes nappal pár óráig eltartott mire a helyi hatóságok intézkedésbe kezdtek - a tizenvalahány főhöz képest minimális erőkkel és fegyverzettel. Ennek köszönhetően, egy kis lövöldözés kiséretében az egész társaság fel tudott menekülni a Kárpátok felsőbb régióiban, ahol több hetes üldözést követően csak kb a felét fogták el a csapatnak. Hivatalosan szép lassan el lett sikálva altatva az ügyük.
Ilyen csoportok jó pénzért védhetik az ottani politikusok hatalmát egy másik politikus társasággal szemben is, nemcsak főállásban a maffiózók testörségének oszlopos tagjai. Vagy Kárpátalján a kettő egy és ugyanaz, összefonódva, nyiltan? Itt kelet Európában a többi országban azért kicsit jobban ügyelnek a látszatra, ami az összefonódást illeti...

Ezek az események is mutatják hogy Kárpátalján azért a közbiztonság inkább csak azoknak jár, akik vagyoni helyzete ezt megengedi, vagyis a puszta életükön kívül márt nem birtokolnak..
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 114
82 855
113
Civil áldozatok és sebesültek száma a Donyecki Népköztársaságban:
2023.06.09.-2023.06.15 . 17 sebesült(benne 2 gyerek), 9 halott, 2023.01.01.-2023.06.15. 658 sebesült(58 gyerek), 182 halott(közte 4 gyerek)
Az ukrán agresszó által a konfliktus kezdete óta(2014) 8936 civil(közte 227 gyerek) vesztette életét. A sebesültek száma 12202(776 gyerek)

DNR emberjogi biztosa által közzétett adatok

rIo7v3HAZbk.jpg
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 985
5 432
113
Hehe az izraeliek is elakrják adni a hulladék selejtezésre szánt mrkava 3 H
vasait.ki lehetne más a vevő mint Ukrajna.
Marokkó T72B helyett kapna Merkavákat.Görögország Leopard 1/2-ért cserébe.Vagy Ciprus T80U-ért cserébe.Természetesen valaki fizetné a "számlát" Izraelnek.Ebben az esetben lényegében a "vevő" Usa lenne és "cserébe" adná olyan harckocsikért amik Ukrajnába mennek.
 

Reppa

Well-Known Member
2010. június 4.
129
801
93
Látványos felvétel az orosz "O" csoport katonáiról, amint ukrán fegyvereseket iktatnak ki a Kraszno-limanszki erdőben.

Az orosz "O" csoport katonái megrohamozták az Ukrán Fegyveres Erők állásait Kraszno-Limanszkij irányában.

Látványos felvételek egy tényleges lövöldözésről, amelyben az orosz katonák könyörtelenül kiütötték az ukrán fegyvereseket az erdő körüli erődítményekből, ahol feltételezhetően ukrán katonák tartózkodnak.




Hírek a zaporozsjei frontról.

Ellenséges kapor tankok mennek Pjatikatki felé, mi tüzérséggel és repüléssel fogadjuk őket. 40 perccel ezelőtt kezdődött



A legfontosabb dolog az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának új tájékoztatójából:



A nap folyamán az ukrán fegyveres erők egységei jelentős veszteségeket szenvedtek a dél-donyecki és donyecki irányú sikertelen támadási kísérletek során.



A Vremevszkij-szorosnál megsemmisült Ukrajna több mint 200 fegyverese, öt harckocsi, hét gyalogsági harcjármű, öt páncélozott harcjármű és két aknavetős üteg.



A donyecki irányban Ukrajna akár 215 fegyverest, három páncélozott harcjárművet, két D-20-as haubikát vesztett, és egy lőszerraktárat is eltaláltak.



Kupjanszk irányában Ukrajna 45 fegyveresét, két páncélozott harcjárművét és egy amerikai gyártmányú M777-es ágyút semmisítettek meg.



A Kraszno-Limánszki irányban Ukrajna fegyveres erőinek 65 katonája, két páncélozott harckocsi, egy Acacia önjáró löveg és egy D-30-as haubitzer semmisült meg.



Herszon irányában megsemmisült Ukrajna fegyveres erőinek akár 30 katonája, az Msta-B löveg és az amerikai gyártmányú M777-es löveg.



A légvédelmi erők négy HIMARS MLRS rakétát és 22 UAV-t fogtak el.



Felvételek az orosz ejtőernyősök harci munkájáról Herszon irányában - pontos találat tönkretette az Ukrán Fegyveres Erők álcázott teherautóját




A nyugati propagandisták azzal kérkednek, hogy ki harcol az oroszok ellen

„Lengyel, román, brit, német, francia, amerikai, belga és brazil önkéntes katonák egy csoportja harcba száll az orosz hadsereg ellen” – írja a tengerentúli sajtó.

--- Ismerve ugrás közbeni cipőcsere- készségüket , a következő cikkben azt írják majd, hogy a kollektív Nyugatnak "nincs köze hozzá", és "nem harcol" senkivel.


A veterán-légiót megalakítani nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem



Ursula: Én meg elmennék főzni, mosni nektek. Más katonai dolgokra nem vagyok alkalmas.

Ursulával vigyázzatok, Tud Ő sokkal többet is, csak most fedésben van.

grigorij3 a 47-essel

reich_und_roll jön egy karton Chivassal, bár vigyázat: neki averziói vannak a hatso traktussal.

Én nem hetvenkedek, de a rangidős én leszek.
Nagyon motiváló tud lenni a karton Chivas,ha bevesztek egy enyhén rozsdás M-70el,akkor jövök én is. :)
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113
Úgy látom össze jön a nyugger zászlóalj. (H. Konstantin mint "Nyugger" tiszteletbeli pk.) Bár én még csak karistolom a nyugger létet, de vállalom hogy a szemetek és a fületek leszek, viszont később, valószínűleg már csak vizet tudnék nektek szállítani. ;)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 649
48 432
113
A Pjatikhatki elleni támadás során kifogyott az ukrán fegyveres erők felszerelése: gyalogos tömegeket vetnek be a „húsrohamba”
▪️A 128. hegyi rohamdandár ma súlyos veszteségeket szenvedett páncélozott járművekben, áttörve a településre. Pjatikhatki a Zaporozhye régió Vasziljevszkij kerületében.
▪️A 19. hadosztály ATGM-ei, a légideszant erők különleges erői és a helikopter-legénység egy egész hegynyi ellenséges páncélt égetett el.
▪️Az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága úgy döntött, hogy tovább védi a túlélő felszerelést, és hullámokban "húsrohamra" küldi a gyalogságot, hogy megvegye a lábát Pjatikhatki nyugati külvárosában.
▪️A fegyvereseket orvlövészek lövik, géppuskások lekaszálják, de nyomulnak tovább.
▪️A helyszínről érkező harcosok azt feltételezik, hogy a harcosok kábítószert fogyasztanak.
▪️A heves harcok folytatódnak.

Én borzasztónak látom, hogy bedrogozzák a katonákat. Megfosztják egy-egy helyzet megítélésének, az önálló döntésnek és a cselekvésnek a képességétől. Tulajdonképpen a szememben zombikká változtatják. Ennél kevés aljasabb tett van a szememben.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 605
25 049
113
Patriottal megint vadásztak, saját civileket:

Ennek a lancetnek hány fajta harci része lehet? Ez most nagyot pukkant:

Egy ukri irányító parancsnoki jármű:
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 054
5 551
113
Putyin nagyon magabiztos, de egyre kevésbé értem...Még mindig elzárkózik a Kijevi központ támadásától, az orosz határmenti területeket napi szinten lövik az ukránok és még mindig csak megfontolják a védelmi zónát, az ellentámadás utáni tervekről meg azt mondja meglátják, ki milyen tartalékokkal jön ki belőle... @boki hogy látják az orosz emberek és a haditudósítók, bloggerek (akikkel Putyin beszélt a napokban)a helyzetet, mi a véleményed?

Putyin: az F-16-osok ugyanúgy égni fognak, mint a Leopardok

Az Ukrajnának ígért amerikai F-16-os harci repülőgépek ugyanúgy égni fognak, mint a német Leopard harckocsik - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken egy szentpétervári tanácskozáson.

"De ha Ukrajnán kívüli légi bázisokon állomásoznak majd (az F-16-osok), és felhasználják őket a harci cselekményekben, akkor kénytelenek leszünk megvizsgálni, hogyan és hol semmisítsük meg azokat az eszközöket, amelyeket ellenünk irányuló harci cselekményekben használnak. Ez annak komoly veszélyét jelenti, hogy a NATO még jobban belesodródik ebbe a fegyveres konfliktusba" - mondta.

Megjegyezte, hogy Oroszországnak semmibe se telne akármelyik épületet megsemmisíteni Kijev központjában, de ezt számos megfontolásból nem teszi meg.
Nincs esélye az ukrán ellentámadásnak


Nincs esélye az ukrán ellentámadásnak egyetlen frontszakaszon sem - jelentette ki Vlagyimir Putyin a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum pénteki plenáris ülésén.

Megismételte állítását, hogy az ukrán hadsereg több mint tízszer akkora veszteségeket szenvedett az ellentámadás során, mint az orosz erők.

Azt mondta, hogy az ukrán fél az ellenoffenzívában már 186 harckocsit és 418 páncélozott járművet veszített.

Majd megfontolják, mikor és miről tárgyaljanak a Nyugattal

Oroszország majd megfontolja, hogy mikor és miről legyen szó, ha a Nyugat, amely elutasította a tárgyalásokat, majd mégis akarni fogja a párbeszédet - mondta az orosz elnök.

"Megismétlem: mi nem utasítottuk el a párbeszédet. Ők azok, akik úgy döntöttek, hogy megszakítják velünk ezt a párbeszédet. Ha nem akarnak velünk beszélni, nem is kell, majd akarni fognak. És majd mi meglátjuk, hogy melyik pillanatban és miről tudunk beszélni velük" - mondta.

Elismerte hogy Oroszországnak több nukleáris fegyvere van, mint a NATO-nak, amely rá akarja venni, hogy számukat csökkentse. Erre Putyin az "egy fityiszt nekik" fordulattal reagált.

Forrás: https://kuruc.info/r/4/260535/

Közben egyre jobban körvonalazódik az ukrán offenzíva valódi szándéka, bár ez nagyjából eddig is tudott volt...

A háború fókusza délre, Mariupol felé tolódik

Az ukrajnai harcok középpontja a Mariupol felé vezető útra tevődött át, ahol az ukrán offenzíva lassan visszaszorítja az orosz erőket, és a brit Challenger harckocsik készen állnak a csatára − közölte a The Guardian.

Hanna Maljar védelmi miniszterhelyettes elmondta, hogy a legaktívabb harcok már nem a keleti Donyecki területen fekvő Bahmut környékén zajlanak, hanem délen, konkrétan a két tengerparti város, Berdjanszk és Mariupol irányában.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 348
5 029
113
Nem ismerem az M-70-et. Ha ez rozsdás vodka, akkor jöhet(sz)!

oregbogaras
Úgy látom össze jön a nyugger zászlóalj. (H. Konstantin mint "Nyugger" tiszteletbeli pk.) Bár én még csak karistolom a nyugger létet, de vállalom hogy a szemetek és a fületek leszek, viszont később, valószínűleg már csak vizet tudnék nektek szállítani.

Hát igen, szemünket-fülünket tényleg nem használhatjuk a Chivashoz.

Mindig nyomják a hallás után rosszul leírt címmel a 333 dalt. Tudom, nehéz nyelv az orosz, főleg ha nem az irodalmi nyelvvel találkozol, ezért ajánlom inkább a következő változatokat:

Háromszázharminchárom éjszakától hajnalig, hajnaltól alkonyatig háromszázharminchárom "
Szerző és előadó: Alexander Vanyushkin.
« Триста тридцать три с ночи до зари, от рассвета до заката триста тридцать три »
Автор и исполнитель: Александр Ванюшкин.

Háromszázharminchárom (300.30.3) gr. Arsenal-E, szöveg és zene: Vanyushkin A. és gr. Arsenal
Триста тридцать три (300.30.3) гр.Арсенал-Е, слова и музыка Ванюшкин А. и гр. Арсенал


Háromszázharminchárom, teljes változat
Alekszandr Vanyuskin "Háromszázharminchárom" című dala öt versszakkal, Vitalij Butin énekli . Premier dátuma: 2023. márc. 13.

https://www.youtube.com/watch?v=mNBL84prTCo
Kiejtve pedig "trisztá-tridcáty-tri" vagy még esetleg "trisztá-tri'cáty-tri". ;)
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Az orosz Kamov Ka-52 Alligator harci helikopter kulcsfontosságú fegyverré vált az ukrán előrenyomulás megállítására a harctéren - Oroszország legfőbb tankgyilkosának tekintik az Ukrajna ellen folyó háborúban.


NA MOST VAGY KIVESZITEK A PÉNZETEKET, VAGY RÖHÖGTÖK
A KillNet oroszbarát hackercsoport, az Anonymous Sudan és a REvil bejelentette, hogy 48 órán belül elpusztítja az európai bankokat
"Ez nem DDoS-támadás, a játékoknak vége. Se pénz, se fegyverek, se kijevi rezsim - ez a nácizmus halálának receptje, és működni fog"."48 órán belül elindítjuk ezt a globális vállalatot, semmi sem fog megmenteni titeket, és ez nem figyelmeztetés. Én csak tájékoztatok. Ilyen problémákat még soha nem láttatok."

https://rumble.com/v2uf940-european...ithin-the-next-48-hours-check-descriptio.html
Ha lenne ilyen, azaz szétcsesznék a bankrendszert (most kizártnak tartom, nincs meg hozzá a képességük!), az kb. egy atomtámadásnál is rosszabb lenne. Egyébként, ha még most nem is tudnak ilyent csinálni, a közeli jövőben, erre is sor kerülhet. Ha nem más egy rosszindulatúnak programozott MI teszi taccsra a pénzrendszert.
Egyébként ettől be is lehetnek szarva a pénzügyi illetékesek.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 286
68 347
113
Orosz csodalőszerek...
Avagy szegény ember vízzel főz.
Mit kell latnom egyebkent?
Mert azon kivul hogy ez egy ukran oldal, es mutat par kepet ami isten tudja mikor hol es miert keszult, meg semmi konkretum nincs benne.
Ha latnam legalabb hogy ezzel a materiaval lonek, de nem.
Csak ukran hadovalas van, meg 5 kep innen onnan, valahonnan.
Szoval mit kellene tudomasul vennem?

Mondjuk akkor megkerdezem hogy ezzel csaptak ki akkor a Nato csucstank Leopardokat?
Marokkó T72B helyett kapna Merkavákat.Görögország Leopard 1/2-ért cserébe.Vagy Ciprus T80U-ért cserébe.Természetesen valaki fizetné a "számlát" Izraelnek.Ebben az esetben lényegében a "vevő" Usa lenne és "cserébe" adná olyan harckocsikért amik Ukrajnába mennek.
Hm, a marokkoi T 72B-k mar nagyreszt at lettek adva ha jol emlekszem.
Szoval ami vissza van az mar nem oszt nem szoroz. Mivel kb 150 T 72B tankjuk volt nagyjabol uganennyit rendszeresitenek Algeria es egyeb okok miatt. Igy kb 50 tank marad vissza a 200 Merkavabol. Inkabb ugy mondom hogy 70-30 db. Ciprus belefer, es Izrael szeme elott van, szomszedja gyakorlatilag.
Jeruzsalemben biztosan jpbban erzik, de en meg bedobnam a kalapba a szloveneket es a horvatokat is ha mar Europaznak. Ha lesz is biznisz Europaba ebbol a hírből, szerintem nem "nagy" orszag lesz a vevő, a csehszlovakok a nemet holdudvarsaguk miatt kiesnek szerintem, az eszak fele levo tobbi is. Roman, moldav, vagy valami egyeb balkani lesz, lehet meg.

A Patria Pasi sem vastagabb mint egy Brdm. A belső kepen ki lehet latni.

20 ukran harcos esett hadifogsagba.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
871
4 917
93
Ha lenne ilyen, azaz szétcsesznék a bankrendszert (most kizártnak tartom, nincs meg hozzá a képességük!), az kb. egy atomtámadásnál is rosszabb lenne. Egyébként, ha még most nem is tudnak ilyent csinálni, a közeli jövőben, erre is sor kerülhet. Ha nem más egy rosszindulatúnak programozott MI teszi taccsra a pénzrendszert.
Egyébként ettől be is lehetnek szarva a pénzügyi illetékesek.
a komplett "nyugati" bankrendszer megdönthető, ha megtöröd a SWIFT/BIC rendszert. persze nem ötletet adva :)

az utóbbi napok nyugati fegyverszállítási terveit látva sajnos azt kell mondani, egyre közelebb vagyunk egy nagyobb durranáshoz :(
elszomorító dolog az, hogy a fejünk felett döntenek olyan kérdésekről, amik az életünkre ilyen hatással járhatnak. ráadásul a döntéshozókról ki lehet mondani, hogy lefizetett zsoldosok :(