[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Ukrajnába látogatott a főnök, új befektetés a láthatáron

Rövid időn belül másodszor is Ukrajnába látogatott Alexander Soros, akit nemrég hivatalosan is utódjának nevezett meg Soros György amerikai oligarcha. A Soros-birodalom kis trónörököse már hónapok óta készül a staféta átvételére: az Egyesült Államokban, az irányításuk alatt álló balkáni országokban és Ukrajnában is serényen rendezkedik és eligazításokat tart.
Jó újra Kijevben lenni és találkozni az ukrán first ladyvel és csapatával, hogy bejelentsük partnerségünket – írta a közösségi oldalán az ifjabbik Soros, hogy bejelentse a legújabb üzleti tervet, amelynek égisze alatt az ukrán elnök feleségének alapítványa és a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok partnerséget kötnek.
A kisebbik Soros néhány hete is eligazítást tartott, nemrég az ukrán gazdaság fejlesztéséről és az újjáépítésről is beszélt az ukrán elnöki hivatal vezetőjével, Andrij Jermakkal.
A hivatalos közlemény szerint a találkozón részt vett még az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője, az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója, Laura Silber, a Nyílt Társadalom Alapítványok érdekérvényesítésért és kommunikációért felelős alelnöke, valamint Olekszandr Susko, a Nemzetközi Reneszánsz Alapítvány ügyvezető igazgatója.
A Nemzetközi Reneszánsz Alapítvány Sorosék Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatának ukrajnai szervezete, amely 1990 óta jelen van az országban.
Thank you @AndriyYermak for welcoming me so warmly back to #Ukraine! pic.twitter.com/2FJxguVqvU
— Alex Soros (@AlexanderSoros) November 7, 2023
Soros természetesen szorosan figyelemmel kíséri az ukrán fejleményeket, nemcsak helyi alapítványán keresztül, hanem személyesen is. Tavaly egyenesen Zelenszkij feleségével találkozott, aki igen aktív politikai szerepet vállal.
Soros és fia többször buzdított a háború folytatására. Alex Soros már tavaly nyáron kifejtette, hogy szerinte a nyugati országoknak nagyobb támogatásban kellene részesíteniük Ukrajnát, és jelentősebb szerepet kellene játszaniuk a háborúban.
Alex Soros azt is kifejtette, hogy háborúba sodorná Európát; Soros úgy vélte, hogy Nyugat-Európának és az Egyesült Államoknak már rég háborúznia kellene Oroszországgal.
Soros ukrajnai helytartója, Olekszandr Susko is nemrég megerősítette, hogy nem mennek sehova. A Soros-alapítvány 2014 óta felhasznált 250 millió dollárja fontos szerepet játszott Kijev ellenálló képességében. Ez nem csoda, hiszen Sorosnak komoly érdekeltségei vannak Ukrajnában, mint kiderült, Soros György embere az egyik legnagyobb földbirtokos Ukrajnában, egy másik embere pedig katonai kötvényekkel nyerészkedik az orosz–ukrán háborún. Maga Soros pedig olyan energiacégekben érdekelt, amelyek a háborúból és szankciókból is komoly hasznot húznak.
Az is kiderült, hogy a 2022-es források jelentős részét lőszerek, drónok tették ki, amit a frontra küldtek, majd hozzátették, hogy az általuk nyújtott támogatás nagy részét valójában a háború végéig nem fogják nyilvánosságra hozni.
Azonban érdemes itt idézni egy tavalyi bejegyzésüket, amiből kiderült, hogy valójában a források legnagyobb részét a katonai hozzájárulás teszi ki. A háború kirobbanása utáni forrásokról szóló bejegyzés alapján az alapítvány pénzeinek harminc százaléka ment a katonák által kért felszerelésekre, míg humanitárius célokra mindössze tíz százalék felett költöttek. A beszámolóból az is kiderül, hogy az alapítvány segítette a katonai toborzást és a harci műveletekre használandó drónkezelő kiképzést is.
Arra is fény derült, hogy az oroszok elleni szankciók kiterjesztéséért is komoly lobbit folytattak, különös hangsúlyt helyeztek az energiaszankciókra, köztük az olaj- és nukleáris vállatok elleni szankciót is említik.
MTI


Az orosz hadsereg megsemmisítette a Srí Lankáról érkező zsoldosokat
Az orosz hadsereg megsemmisítette a különleges erők parancsnokát és fegyvereseit – Srí Lanka zsoldosait.
A Bahmut melletti csatában az orosz harcosok három ázsiai zsoldost iktattak ki. Halálukat Ali Sabri, Srí Lanka-i külügyminiszter megerősítette:
„Három volt Srí Lanka-i katona haláláról szóló jelentések után értesültünk arról, hogy helyi ügynökökön keresztül Srí Lanka-i állampolgárokat toboroztak az ukrán hadseregbe.
A kormány minden szükséges intézkedést megtett annak érdekében, hogy a jövőben megakadályozza az ilyen toborzást.
Az egyik meggyilkolt Ranish Khevag kapitány, becenevén „fogorvos”, aki az Ukrán Terrorvédelem Nemzetközi Légiója első különleges erői egységének parancsnoka volt.


A Srí Lanka-i kormány megakadályozza az állampolgárok toborzását az ukrán zsoldos erőkbe:
A kijevi emberierőhiány egyre súlyosbodik - -
Military Watch Magazine

Ali Sabry külügyminiszter december 9-én közzétett nyilatkozata szerint a Srí Lanka-i kormány kénytelen volt jelentős intézkedéseket hozni annak érdekében, hogy megakadályozza a nyugati szereplők széleskörű erőfeszítéseit, hogy állampolgárait Ukrajnában működő zsoldoscsoportokba toborozzák. A miniszter részletezte, hogy a Srí Lanka-i biztonsági szervek korábban azonosítottak olyan ügynököket, akik leendő zsoldosokat toboroztak az ukrajnai háborús erőfeszítésekhez való csatlakozásra. Ezt azután jelentették, hogy december 4-én három volt Srí Lanka-i katonát, köztük a különleges erők egy volt tisztjét megölték Bahmut város közelében - amelyet az ukrán és a szövetséges erők jelentős erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy elfoglalják, mióta májusban 10 hónapos harc után elvesztették.
Miközben a nyugati ügynökségek a harmadik világ feketepiacain fegyvereket kerestek Ukrajna számára nem sokkal azután, hogy 2022 elején kiéleződött a konfliktus az országban, számos kevésbé fejlett gazdasággal rendelkező ország is termékeny talaj volt a volt katonai és félkatonai személyzet toborzására, hogy az orosz erők ellen harcoló vállalkozói szervezeteknél szolgáljanak.
A jelentések szerint különösen Dél-Amerikában tettek különösen széles körű és sikeres erőfeszítéseket a háborús erőfeszítésekhez szükséges személyzet toborzására, különösen Brazíliában és Kolumbiában. Ez utóbbi az elmúlt évtizedekben több háborús erőfeszítéshez is hozzájárult zsoldos harcosokkal a nyugati érdekek oldalán, a jemeni polgárháborúban a kolumbiai zsoldosok igen jelentős szerepet játszottak a francia és az amerikai haditengerészeti és különleges erők egységei mellett. Több jelentés szerint jelentős számban toboroztak korábbi szíriai felkelőket is, akik közül sokan Törökországban vagy a török ellenőrzés alatt álló észak-szíriai Idlíb kormányzóságban élnek. A nyugati világ nagy részéből érkező vállalkozók szintén központi szerepet játszottak a háborús erőfeszítésekben a kezdetektől fogva, csak Lengyelországból a személyzet létszámát több mint 10 000 főre becsülik - egyes források szerint pedig ennél jóval többre.
A külföldi személyzetre egyre nagyobb szükség van, mivel az ukrán erők a hírek szerint egyre nagyobb számban szenvedtek óriási veszteségeket, különösen az orosz erők ellen júniusban indított, hónapok óta tartó sikertelen offenzíva óta. A legintenzívebb konfliktusövezetekben a frontvonalakon az ukrán személyzet várható élettartama időnként négy órát is elérte, a helyi tisztek pedig 80-90 százalékos halálozási arányról számoltak be a frontvonalakra küldött egységek körében.
A külföldi harcosok toborzása mellett az európai államok körében is egyre több felhívás érkezik arra, hogy szigorúbb politikát vezessenek be a hadköteles korú férfiak Ukrajnába való visszaküldésével szemben.
Az ukrán kormány maga is reagált a kérdésre azzal, hogy megemelte a férfi sorköteles korhatár felső határát, és szeptembertől új sorkötelezettségi követelményeket vezetett be a nők számára.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 322
68 546
113
Természetesen az ultrademokratikus-Mértékadó-liberális 444 eltávolította a kommentemet melyet tegnap éjjel írtam nekik 1 nm nagyfröccs, és 79 jager után...pedig nem volt durva...
Mondjuk tiszta amatőr hogy elismerik a kormányzati és 64 Vármegyes oldalak, politikusok, szavazok listazasat, megfigyelését, egy külföldi, terrorizmust folytató, pártoló kormány érdekében, de majd Tenyi ugyis...
Na meg a külföldi fegyveres szervezetek támogatása is a Trautmann csoporttal osszefolyva gyakorlatilag ahogy beismerik...
Szép, nagyon buták és természetesen erkölcstelenek mivel honfitarsaikat listázzak. Innét egy ugrás a Mirotrovec és az ukrán halalkommandok ugye.
Nem gondolom hogy Zelenszkij szokásait az éjjeli, fegyveres rajtautesekrol és kivegzesekrol be kell vonzzani és atvenni Magyarországon.
Mondjuk ezeknek ahhoz gyomruk nem lenne, meg a nyers húst is gumikesztyuben foghatjak...

Telexes lakkozás az ukrán oligarcharol. Fogalmam sincs miért kellett erről a szamunkra senkirol egy ismertetoriport, de nyilván oka van.
Van az a pénz, főleg a firkaszoknal.

Menekül aki csak bír.

Never ending story...
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 498
18 557
113
Amíg az ember fiatal mer nagyot álmodni,én,középkorúként,már az Orosz zászlónak is örülnék,ha az megvan,akkor majd amikor elül a por,lehet Magyar zászlót I oda álmodni.

Mert Putyin majd neked adja, amit vérrel rabolt, nem?
Kitől szerezzük vissza könnyebben, te középkori, Putyintól, vagy az ukrántól?
;)

Az orosz vereséggel járunk jobban.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Kemény felvételek: A különleges erők (спецназ) megsemmisítik az AFU harcosait (nagyon durva)

A különleges erők precíz ütésekkel pusztítják az AFU harcosait - nagyon kemény felvételek (18+), nem a befolyásolhatóaknak való.
Fájdalmas halál vár minden ellenségre, aki nem adja meg magát.


KAPOR NÉPMESE: (szerecsenmosdatás?)


Az ukrán fegyveres erők sorozási gyakorlatát vizsgálják -
BNN Bloomberg

Roman Kosztenko, a Verhovna Rada nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának titkára megdöbbentő felfedezést tett az ukrán fegyveres erőkön belüli aggasztó tendenciáról. Az NTA televíziós csatornának adott interjújában Kosztenko felfedte, hogy a fegyveres erők olyan sorkatonákat telepítenek a rohamosztagokba, akik elsősorban személyzeti és hátországbeli szolgálatra alkalmasak. Ez a gyakorlat - jelezte - a bizalmatlanság és a vélt megtévesztés miatt a fegyveres erőkbe jelentkező önkéntesek számának jelentős csökkenéséhez vezet.

A sorkatonai szolgálat gyakorlata ellenőrzés alatt
Kosztenko felfedezése az ukrán fegyveres erők sorozási gyakorlatáról riasztó. Az a tény, hogy olyan személyeket, akiknek a képességei jobban megfelelnek a nem harci feladatok ellátására, a frontvonalbeli támadóegységekben alkalmaznak, komoly aggodalomra ad okot a hadsereg toborzási és bevetési stratégiájával kapcsolatban. Ez a leleplezés tovább fokozhatja a potenciális önkéntesek körében amúgy is növekvő szkepticizmust, akik ezt a bizalom megsértésének tekinthetik.

Az önkéntesek felvételére gyakorolt hatás
A sorkatonák jelentett rossz elosztása káros hatással van az önkéntesek bevonulására. A hadsereg által elkövetett megtévesztés megítélése elriasztja a potenciális önkénteseket a fegyveres erőkhöz való csatlakozástól. Az önkéntesek számának csökkenése aggodalomra ad okot, különösen a jelenlegi ukrajnai biztonsági helyzetet figyelembe véve. A fegyveres erők nagymértékben támaszkodnak az önkéntes katonákra és katonanőkre, és számuk csökkenése potenciálisan gyengítheti a védelmi apparátust.

A probléma kezelése
E leleplezések fényében az ukrán fegyveres erők számára kritikus fontosságú, hogy felülvizsgálják és módosítsák sorozási gyakorlatukat. Alapvető fontosságú annak biztosítása, hogy a sorkatonákat készségeik és képességeik alapján megfelelően alkalmazzák. Ez nemcsak a fegyveres erők hatékonyságát fogja erősíteni, hanem a potenciális önkéntesek körében is helyreállítja a bizalmat. Miközben Ukrajna továbbra is bonyolult biztonsági helyzetében navigál, az erős és megbízható katonai erő fenntartása kiemelkedő fontosságú.

Nem fogunk toborozni többé, nem lesz totális mozgósítás, csak kötelező önkéntesnek állni.
Miért nem az erőszakos toborzók mennek a frontra?



Ukrán katonák: "Lőszer, vége!" – A VDV mélyen behatol az ukrán védelembe


Az ukrán erők a Bahmut fronton kétségbeejtő helyzetben vannak, mivel a WarNews247 súlyos lőszerproblémáról szóló jelentései megerősítést nyernek.
Ukrán források szerint "az ukrán erők takarékoskodnak a lőszerrel, képtelenek visszaverni az orosz előrenyomulást".

A tájékoztatás szerint az ukránok problémája általánossá válik, mivel Zaporozsje és ÉK-Harkov, Liman-Kupjanszk-Szvatovo frontokon is lőszer-takarékossági parancs van érvényben.
És mindez abban a pillanatban, amikor az orosz védelmi minisztérium parancsot adott ki a lőszerek és drónok használatára vonatkozó korlátozások feloldására. Az elmúlt 24 órában több videó is megerősíti, hogy az oroszok még egy páncéltörő rakétát vagy drónt is kilőnek egyetlen ukrán katona meggyilkolása érdekében.
Nagyon nyugtalanító hírek érkeznek a frontvonalból, hogy védőink most valóban takarékoskodnak a lőszerrel, nem tudják visszaverni az orosz előrenyomulást, mint egy hónappal ezelőtt, kizárólag a bizonytalan ellátási lánc miatt.
– Ukraine Front Lines (@EuromaidanPR) , 2023. december 10

Az orosz ED ejtőernyősök és tengerészgyalogosai tíz ukrán erődöt romboltak le
Továbbra is romlik a helyzet Bahmut oldalán az ukrán fegyveres erők számára. Az utóbbi időben az orosz hadsereg több taktikai sikert ért el, így egyre mélyebbre hatolva az ukrán védelembe.
Az orosz hadsereg fő csapásmérő ereje Artemovszk közelében jelenleg a légideszant csapatok egységei.
Különösen a 106. „Tula” légideszant hadosztály hajtott végre sikeres támadó hadműveleteket az ukrán fegyveres erők fellegvárai ellen Veszelje falu közelében.
A légideszant erők 3,5 kilométer mélyre nyomultak az ukrán fegyveres erők védelmébe, tíz ukrán erődöt megsemmisítve.
Az ejtőernyősök mellett lövészek motorizált egységei is tevékenykednek, óriási károkat okozva az ukrán fegyveres erők védelmében.
Alább láthat egy videót, amelyen az Északi Flotta 200. motoros lövészdandárának tüzérsége megsemmisített egy Azov bevetési pontot. A videón az ukrán fegyveres erők állásaiban kibontakozó pokol látható.

Az orosz erők előrenyomulása és egy ukrán árok VDV általi megtisztítása:
A VDV drónokat indított az ukrán állások megtisztítására:

A 123. dandár megsemmisíti az ukrán fegyveres erők gyalogsági állásait Beresztovoje közelében

A „Dél” haderőcsoport katonái tüzérségi és kamikaze UAV-okkal pusztították el az ukrán állásokat és személyzetet.

Orosz tüzérség fedezi az ukrán AFU állásait Bogdanovkában

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 890
113
Zelenszkij beszélt Orbánnal...



Egy másik, Mo-al kapcsolatos hír:
zfGWkl9xYUA.jpg
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 043
16 643
113
Zelenszkij miért beszél oroszul az asszonnyal? Nem ukrán államfő? Az asszony meg mint egy debil kérdezget közbe. Lehet, hogy kamu a felvétel?
Egyszerű. Az lehet hogy az asszony még Zseli kedvéért se tanult meg a kötelezővé tett ukránul rendesen beszélem. Megjegyzem 1990 - től Zselenszkíj megválasztásáig az összes előző elnök is oroszul beszélt, és az összes parlamenti ülés még Majdan után is orosz nyelven szólt hiszen testvérnép az orosszal..Arra most nem térek ki hogy a közterületeken mindenki miért beszélt szívesebben oroszul.
Jellemző Zselenszkíjre is, hogy miután a médiában kezdett kibontakozni a lakótelepi paneléletből, az összes előadott műveit szereplését oroszul tartotta. Választásakor sem tudott rendesen ukránul, a parlamentben is oroszul beszélt , míg az ukránt tanulta. Most meg nyilvános szereplésein a külföldi turnéi során ha oroszul kérdezik, mintha elfelejtette volna azt a nyelvet...

Ezt röviden összefoglalva ehhez kell a pofa, nem a szájharmonikához..
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 618
25 105
113
Kijevben 260 hektáros temetőt terveznek (váratlan fordulat: amerikai ihletésű Arlington):

Az oroszoknak is van humoruk:
Orbán was spotted in Bucha, torturing Ukrotards!

Ha fázol keress magadmellé egy másik fázós hajadont XD

Ukri lőállásra atgm:

Bandera expressz:

Újabb hoholwoodi alkotás:

A legújabb nato segély, 1 lóerős, kicsit huzatos:

A magyarországi szefos nafo:

Artemovszknál az oroszok újabb ukri állást foglaltak el:
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 199
23 656
113

"Zelenszkij a Reuters fotói alapján szó szerint sarokba szorította Orbánt, hogy ez a beszélgetés megtörténhessen"
Nem tudom máshol hogy van, de felénk ez a félrebillentett fejtartás a Szerintem te hülye lehetsz! Mi a lóf*szt magyarázol?! vélemény közvetítése szavak nélkül.
 

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
751
2 657
93
Kemény felvételek: A különleges erők (спецназ) megsemmisítik az AFU harcosait (nagyon durva)

A különleges erők precíz ütésekkel pusztítják az AFU harcosait - nagyon kemény felvételek (18+), nem a befolyásolhatóaknak való.
Fájdalmas halál vár minden ellenségre, aki nem adja meg magát.


KAPOR NÉPMESE: (szerecsenmosdatás?)


Az ukrán fegyveres erők sorozási gyakorlatát vizsgálják -
BNN Bloomberg

Roman Kosztenko, a Verhovna Rada nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának titkára megdöbbentő felfedezést tett az ukrán fegyveres erőkön belüli aggasztó tendenciáról. Az NTA televíziós csatornának adott interjújában Kosztenko felfedte, hogy a fegyveres erők olyan sorkatonákat telepítenek a rohamosztagokba, akik elsősorban személyzeti és hátországbeli szolgálatra alkalmasak. Ez a gyakorlat - jelezte - a bizalmatlanság és a vélt megtévesztés miatt a fegyveres erőkbe jelentkező önkéntesek számának jelentős csökkenéséhez vezet.

A sorkatonai szolgálat gyakorlata ellenőrzés alatt
Kosztenko felfedezése az ukrán fegyveres erők sorozási gyakorlatáról riasztó. Az a tény, hogy olyan személyeket, akiknek a képességei jobban megfelelnek a nem harci feladatok ellátására, a frontvonalbeli támadóegységekben alkalmaznak, komoly aggodalomra ad okot a hadsereg toborzási és bevetési stratégiájával kapcsolatban. Ez a leleplezés tovább fokozhatja a potenciális önkéntesek körében amúgy is növekvő szkepticizmust, akik ezt a bizalom megsértésének tekinthetik.

Az önkéntesek felvételére gyakorolt hatás
A sorkatonák jelentett rossz elosztása káros hatással van az önkéntesek bevonulására. A hadsereg által elkövetett megtévesztés megítélése elriasztja a potenciális önkénteseket a fegyveres erőkhöz való csatlakozástól. Az önkéntesek számának csökkenése aggodalomra ad okot, különösen a jelenlegi ukrajnai biztonsági helyzetet figyelembe véve. A fegyveres erők nagymértékben támaszkodnak az önkéntes katonákra és katonanőkre, és számuk csökkenése potenciálisan gyengítheti a védelmi apparátust.

A probléma kezelése
E leleplezések fényében az ukrán fegyveres erők számára kritikus fontosságú, hogy felülvizsgálják és módosítsák sorozási gyakorlatukat. Alapvető fontosságú annak biztosítása, hogy a sorkatonákat készségeik és képességeik alapján megfelelően alkalmazzák. Ez nemcsak a fegyveres erők hatékonyságát fogja erősíteni, hanem a potenciális önkéntesek körében is helyreállítja a bizalmat. Miközben Ukrajna továbbra is bonyolult biztonsági helyzetében navigál, az erős és megbízható katonai erő fenntartása kiemelkedő fontosságú.

Nem fogunk toborozni többé, nem lesz totális mozgósítás, csak kötelező önkéntesnek állni.
Miért nem az erőszakos toborzók mennek a frontra?



Ukrán katonák: "Lőszer, vége!" – A VDV mélyen behatol az ukrán védelembe


Az ukrán erők a Bahmut fronton kétségbeejtő helyzetben vannak, mivel a WarNews247 súlyos lőszerproblémáról szóló jelentései megerősítést nyernek.
Ukrán források szerint "az ukrán erők takarékoskodnak a lőszerrel, képtelenek visszaverni az orosz előrenyomulást".

A tájékoztatás szerint az ukránok problémája általánossá válik, mivel Zaporozsje és ÉK-Harkov, Liman-Kupjanszk-Szvatovo frontokon is lőszer-takarékossági parancs van érvényben.
És mindez abban a pillanatban, amikor az orosz védelmi minisztérium parancsot adott ki a lőszerek és drónok használatára vonatkozó korlátozások feloldására. Az elmúlt 24 órában több videó is megerősíti, hogy az oroszok még egy páncéltörő rakétát vagy drónt is kilőnek egyetlen ukrán katona meggyilkolása érdekében.
Nagyon nyugtalanító hírek érkeznek a frontvonalból, hogy védőink most valóban takarékoskodnak a lőszerrel, nem tudják visszaverni az orosz előrenyomulást, mint egy hónappal ezelőtt, kizárólag a bizonytalan ellátási lánc miatt.
– Ukraine Front Lines (@EuromaidanPR) , 2023. december 10

Az orosz ED ejtőernyősök és tengerészgyalogosai tíz ukrán erődöt romboltak le
Továbbra is romlik a helyzet Bahmut oldalán az ukrán fegyveres erők számára. Az utóbbi időben az orosz hadsereg több taktikai sikert ért el, így egyre mélyebbre hatolva az ukrán védelembe.
Az orosz hadsereg fő csapásmérő ereje Artemovszk közelében jelenleg a légideszant csapatok egységei.
Különösen a 106. „Tula” légideszant hadosztály hajtott végre sikeres támadó hadműveleteket az ukrán fegyveres erők fellegvárai ellen Veszelje falu közelében.
A légideszant erők 3,5 kilométer mélyre nyomultak az ukrán fegyveres erők védelmébe, tíz ukrán erődöt megsemmisítve.
Az ejtőernyősök mellett lövészek motorizált egységei is tevékenykednek, óriási károkat okozva az ukrán fegyveres erők védelmében.
Alább láthat egy videót, amelyen az Északi Flotta 200. motoros lövészdandárának tüzérsége megsemmisített egy Azov bevetési pontot. A videón az ukrán fegyveres erők állásaiban kibontakozó pokol látható.

Az orosz erők előrenyomulása és egy ukrán árok VDV általi megtisztítása:
A VDV drónokat indított az ukrán állások megtisztítására:

A 123. dandár megsemmisíti az ukrán fegyveres erők gyalogsági állásait Beresztovoje közelében

A „Dél” haderőcsoport katonái tüzérségi és kamikaze UAV-okkal pusztították el az ukrán állásokat és személyzetet.

Orosz tüzérség fedezi az ukrán AFU állásait Bogdanovkában

Valaki elmagyarázhatná nekem, hogy a láthatóan harcképtelen, általában súlyosan sérült, megnyomorodott, haldokló emberekre drónról gránátdobálás (kivégzés) miért indokolt? Katonailag van-e értelme? Büntetendő-e? Laikusként ui. erősen annak tűnik. Pl. a mi Büntető Törvénykönyvünk szerint a védett személy elleni erőszak tényállása, vagy akár a túlélők megölésére utasítás katonai bűncselekmények játszani látszanak. Gondolom, ezek nemzetközi egyezmények hazai jogrendbe építését jelentik, tehát nem magyar találmányok.
A gyűlöletet értem, de az meg nem válasz a kérdésemre.
Oldaltól független megmozdulások ezek. Ha meg is csinálják, miért érzik a kényszert a közzétételre? Elrettentés?
Egyszer talán jó eséllyel (?) keresni fogják ezeket az embereket, bármelyik oldalon is álljanak. Mégis általánosnak tekinthető, orosz és ukrán oldalról is.
Lehet, hogy már kivesézésre a téma került korábban, ha igen, lemaradtam róla.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 562
93 926
113

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 838
30 982
113
Valaki elmagyarázhatná nekem, hogy a láthatóan harcképtelen, általában súlyosan sérült, megnyomorodott, haldokló emberekre drónról gránátdobálás (kivégzés) miért indokolt? Katonailag van-e értelme? Büntetendő-e? Laikusként ui. erősen annak tűnik. Pl. a mi Büntető Törvénykönyvünk szerint a védett személy elleni erőszak tényállása, vagy akár a túlélők megölésére utasítás katonai bűncselekmények játszani látszanak. Gondolom, ezek nemzetközi egyezmények hazai jogrendbe építését jelentik, tehát nem magyar találmányok.
A gyűlöletet értem, de az meg nem válasz a kérdésemre.
Oldaltól független megmozdulások ezek. Ha meg is csinálják, miért érzik a kényszert a közzétételre? Elrettentés?
Egyszer talán jó eséllyel (?) keresni fogják ezeket az embereket, bármelyik oldalon is álljanak. Mégis általánosnak tekinthető, orosz és ukrán oldalról is.
Lehet, hogy már kivesézésre a téma került korábban, ha igen, lemaradtam róla.
Lehet ezt többféleképpen nézni, vagy a haldoklón "segítesz" és nem szenved tovább, mert az ukránok nem viszik ki a sebesülteket, de erre kisebb az esély, mert annak a gránátnak megvan a szerepe a harctéren, nem jótékonykonykodni repűlnek oda. A másik, hogy lehetnek szimulálók akik nem akarnak egy gránátot az arcukba így halottnak vagy súlyos sebesültnek tettetik magukat, de amúgy sincs lehetőségük felmérni egy "sérüllt" katona állapotát, így biztosra mennek.
A bűntetendő rész meg úgy néz ki, hogy az oroszok soha nem fogják kiadni, hogy ki kire mit dobott, belföldön meg elintézik azzal, hogy háború van és az ellenséget likvidálni kell, ami egy háborúban igaz is. Na meg ha ilyen videókkal megtelik a net, nem csak a hősies ukrán győzelmekkel, azzal rombolják a morált és még annyira sem akar senki a frontra menni.
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
362
2 187
93
Valaki elmagyarázhatná nekem, hogy a láthatóan harcképtelen, általában súlyosan sérült, megnyomorodott, haldokló emberekre drónról gránátdobálás (kivégzés) miért indokolt? Katonailag van-e értelme? Büntetendő-e? Laikusként ui. erősen annak tűnik. Pl. a mi Büntető Törvénykönyvünk szerint a védett személy elleni erőszak tényállása, vagy akár a túlélők megölésére utasítás katonai bűncselekmények játszani látszanak. Gondolom, ezek nemzetközi egyezmények hazai jogrendbe építését jelentik, tehát nem magyar találmányok.
A gyűlöletet értem, de az meg nem válasz a kérdésemre.
Oldaltól független megmozdulások ezek. Ha meg is csinálják, miért érzik a kényszert a közzétételre? Elrettentés?
Egyszer talán jó eséllyel (?) keresni fogják ezeket az embereket, bármelyik oldalon is álljanak. Mégis általánosnak tekinthető, orosz és ukrán oldalról is.
Lehet, hogy már kivesézésre a téma került korábban, ha igen, lemaradtam róla.
Tudod az Orosz azt mondja nem háborúzik csak különleges katonai műveletet hajt végre. Arra vonatkozik valami?
Amúgy ha átéled azt a helyzetet egy hétig amit ők a fronton akkor eszedbe se jut ilyet kérdezni.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
Zelenszkij beszélt Orbánnal...



Egy másik, Mo-al kapcsolatos hír:
zfGWkl9xYUA.jpg
-Nézd...Zele!...Jöhetsz az egyik gyárba, de értsd meg, ha nem értesz semmihez mit kezdjenek veled? Akkor ott csak folyamatos műszak lesz! Elbuktál még a teszten is!

-Ne mááá!..Viktor! Ha otthon maradok hamarosan a Klicskoék fölakasztanak!!...Nem igaz, hogy nem találtok valamit legalább 2 műszakba??!!

- Jó! Figyelj Zele! Utolsó ajánlat..3 műszak és egyszeri ingyen étkezés és a céges busz bevisz minden nap....

-Plusz a cafeteria??!!...És lakhatási támogatás...

-Aztaaa k.rva Zele...neked aztán tényleg van pofád állandóan követelőzni...
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 122
2 051
113
Múlt idéző:

Néhány érdekes gondolat a múltból ;)

Megfagyunk, mivel a tározók éves tekintetben sem elegendőek, ráadásul most lesznek igazán megterhelve. Azon apróságon ne akadj fent, hogy közel 60%-a orosz vezetékes és LNG-vel van feltöltve. Egész Európa készül a Blackout-ra, jobb ha Tőlem hallod. (Tudod gáz nélkül nem elegendő az áramtermelés.)

A nagy offenzívához katonák kellenek. A mozgósított 300 000 orosz katona kiképzésen vesz részt. Ugye a haditechnika elsajátítása több hónapot vesz igénybe. A kíképzés Oo-ban , Belaruszban és a Donbaszban zajlik katonai lőtereken. Mindenki tudja, hogy az ukránok 4x emberfölényben vannak, hiszen már többhullámos általános mozgósítást tartottak.Idén várhatók nagyobb orosz offenzívák, ha megérkezik Ukrajnába a 300 000 mozgósított. Ez legkorábban tavasszal várható. Addig is folytatódik a lokális orosz offenzíva egyes városokért a Donbasszban. Ami még érdekes, az az orosz távolsági légierő parancsnokának nyilatkozata, mely szerint idén sokkal nagyobb számú stratégiai bombázó fogja támadni Ukrajnát és közvetlenül Ukrajna fölött is fognak bombázni. (A Tu-22M3-ra kell érteni)

És honnan indítanák a Storm Shadow-ot ? Az egy légi indítású robotrepülő, nem szárazföldi indítású.

Ha meg ATACMS-t kapnának az ukránok, akkor onnantól már nem finomkodnának / játszadoznának az oroszok, hanem vérszemet kapnának és normális háborúban begyalulnák az Ukrán Hadsereget ...

Ami még rosszabb, nem csak nőket küldenek a lövészárkokba, hanem most már terhes nőket is erőszakkal besoroznak. Igen, jól olvasta - terhes ukrán nőket küldenek a frontvonalra.