[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Ukrán felkészülés az orosz Armageddonra: Kettős védelmi vonal Csernyihovban – Nagy visszavonulásra készülnek Kijev és Harkov megmentésére

Ukrajnaszerte megkezdődött a többszintű védelmi erődítmények építése az utolsó Zelenszkij vezette haditanács döntése alapján.
A Csernyihiv régióban egy ideje folyamatban lévő erődítményekről készült felvétel jelent meg. Hasonló munkálatok folynak Harkov és Odessza régiókban.
Az oroszok és egyes nyugati elemzők becslései az ukrán erők jelentős visszavonulásáról beszélnek, amely már eldőlt. Hogy mi akadályozza meg, senki sem tudja.

De ugyanezen becslések szerint az ukrán hadseregnek számos települést-régiót kell elhagynia, hogy megtarthassa Zaporozsje és Harkov többi részét.

Az ukrán erők várhatóan feladják/elveszítik Kupjanszkot, Limant, Szeverszket, Csaszov Jart, Ugledart, Avgyejevkát, amelyeket Zaporozsjéban nyertek az ellentámadás során.

Kijev megpróbálja megtartani a védelmet Szlavjanszkban és Kramatorszkban.

Ezt követően kezdődik a káosz. Az ukrán hadseregnek mindeddig nem volt erős erődítménye, kivéve a Donbászt.

Az ukránok kettős védősorral erősítik Csernyihivot

A Kijev közelében, a fehérorosz határtól mindössze 100 km-re lévő Csernyihivból készült videón az ukrán mérnökök és építőipari vállalkozók láthatók, amint keményen dolgoznak egy erős erődvonal létrehozásán.
Csernyihiv, más néven Csernyigov egy történelmi város Ukrajna északi részén, a fehérorosz határ közelében.
A közzétett felvételekből ítélve Csernyihiv régió határ menti területein kotrógépekkel árkokat ásnak, és az úgynevezett "sárkányfogak" vonalait fektetik le, egy esetleges tanktámadás és páncélozott járművek megakadályozására tervezték.
Ezzel egy időben az ukrán hadsereg lőállásokat épít, amelyeket betonnal erősítenek meg.

Najev ukrán tábornok szerint, akinek a vezetése alatt a védelmi vonalakat építik, a tervek szerint két védelmi vonalat építenek a csernyihivi régióban.

Ugyanakkor az orosz fegyveres erők támadása esetén a Kijev által ellenőrzött terület északi részén az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága további erők küldését tervezi az előkészített védelmi vonalakra.

Az ukrán tábornokok minden valószínűség szerint alaposan tanulmányozták az Orosz Föderáció tapasztalatait a védelmi vonalak építése terén.

Az a tény, hogy komoly védelmi építmények épülnek Csernyihiv térségében, azt jelzi, hogy az ukrán katonai parancsnokság veszélyesnek tartja ezt a térséget, és tart attól, hogy az orosz hadsereg támadást indíthat.

Nagy valószínűséggel feltételezhető, hogy a védelmi vonalak építése mellett az Ukrán Fegyveres Erők mérnökei erős aknamezőket hoznak létre.

500 000 aknát helyeztünk el Oroszország és Fehéroroszország határán

Az ukrán csapatok mintegy 500 ezer aknát helyeztek el az országban az Oroszországgal és Fehéroroszországgal határos területeken – közölte Vlagyiszlav Seleznyev, az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának volt szóvivője.

„A Volin, Rivne, Zsitomir és Kijev régiókban már 500 000 aknát helyeztek el.
És többre van szükségük" - mondta a TSN ukrán hírügynökségnek adott interjújában.

Június 30-án V. Zelenszkij ukrán elnök elrendelte a csapatok megerősítését a fehérorosz határon.

Júliusban az ukrán hadsereg északi harccsoportjának parancsnoka, Szergej Najev azt mondta, hogy a hadsereg erősíti pozícióit és erődítményeit Volin, Zsitomir és Rovno térségében.

Októberben azt mondta, hogy az aknasűrűség 16-szorosára nőtt 2022 júniusához képest.

Eközben Ruszlan Giriljuk, a fehérorosz hadsereg aknavédelmi központjának vezetője azt mondta, hogy az aknák felszámolására irányuló művelet Ukrajna földjén a fehérorosz határ mentén hosszú ideig tart.

******************************************************

J. Mearsheimer leleplezése: az ukrajnai forgatókönyv - Mit gondol az USA, mit fognak reagálni az oroszok

Az amerikai professzor elárulta
John J. Mearsheimer amerikai politológus a "Szabadság megítélése" című lapnak adott interjújában az ukrajnai háborúról beszél a közel-keleti feszültségek növekedésének fényében, valamint arról a tendenciáról, hogy Volodimir Zelenszkij NATO-ukrán elnök számolja a napokat!
Az amerikai nemzeti érdekek szempontjából nehéz helyzetről beszél:
"Ha megnézzük, hol tart most az Egyesült Államok, akkor egy végtelen háborúval nézünk szembe Ukrajnában és egy végtelen háborúval Gázában" - mondta Mearsheimer.

Véleménye szerint az USA megmutatja, hogy tűzszünetért dolgozik Ukrajnában, de nem fogja abbahagyni az Oroszország elleni lépéseket, még akkor sem, ha valamilyen tűzszünet létrejön!

"Oroszország nem fog rágódni. Az oroszok tudják, hogy az amerikaiak és az ukránok nem fognak teljesen leállni, amíg ki nem űzik az oroszokat a térségből" - mondja az amerikai politológus!

Mint megjegyezte: "Ukrajna támogatottsága komoly mértékben csökkent.

És azt hiszem, elég egyértelmű, hogy ami a Közel-Keleten történik, az még kevésbé érdekelt az ukrán háború elhúzódásában. Úgy értem, ha figyelembe vesszük, hogy az Egyesült Államok hol tart jelenleg, egy nonstop háborúval nézünk szembe Ukrajnában és egy nonstop háborúval Gázában.

Ez pedig az amerikai nemzeti érdekek szempontjából nem jó. Úgy gondolom tehát, hogy a Biden-kormány Ukrajnával kapcsolatban arra törekszik, hogy megpróbálja lezárni ezt a frontot.

Az ukránok nem fognak sokkal több fegyvert kapni, és jobb, ha elkezdenek gondolkodni valamiféle megállapodásról szóló tárgyalásokon.

Az oroszok ezt nem fogják bevenni! Az oroszok nem fognak leállni, amíg nem hódítanak meg sokkal több területet Ukrajnában, mert az oroszok megértik, hogy az amerikaiak és az ukránok soha nem fogják feladni az oroszok Ukrajnából való kiszorítását.

Lehet, hogy hosszú időbe telik, de a tűzszünet elérése után is folytatni fogjuk a nyomást.

Ezért lesz ez egy befagyasztott konfliktus".

********************************************************************
Itt van az új Wagner-csoport, brutális, véres harcok jönnek
2023-12-15

Több irányból is sikerült előrenyomulnia az orosz erőknek Szoledar irányába. A támadó hadművelet egyik fő célja, hogy betörjenek az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) Csasohov Jar település melletti megerősített területeire.

Szoledar iránya: a Csaszov Jar elleni támadás kilátásai 2023. december 15-én 09:00 órától
Az orosz csapatok folytatják támadó hadműveletüket a Szoledar irányában. A fő hangsúly a műveleti tér megszerzésén van, hogy betörhessenek az AFU Csaszov Jar melletti megerősített területére.

️ Az orosz fegyveres erőknek sikerült előrenyomulniuk Orehovo-Vasziljevka délkeleti pereméig (Balka Kudlinért folynak a harcok), Dubovo-Vasiljevkától Grigorovka irányába kiterjesztették az ellenőrzési zónát, és elérték Bogdanovka keleti peremét is.
A Bogdanovka keleti csücskétől délre eső erdősáv ellenséges ellenőrzés alatt áll. Sikerült megvetnünk a lábunkat a Grigorovka-Bogdanovka úton.
️ Délen a Hromovo felől a Csaszov Jar felé vezető országútra való kanyarodás körül folynak a harcok. Miután elfoglalták a Bahmutsk Sljah autodromot, az orosz csapatok egységei megkezdték az AFU nyugatra lévő állásainak tűz alá vételét.
️ Bahmutttól nyugatra a Wagner PMC volt harcosaiból alakult Kamerton különítmény tisztítja a dácsák nyugati peremét Ivanovszkoje (Krasznoje) irányában. Két nap alatt sikerült kiterjeszteniük az ellenőrzési zónát a magánszektorban.

️ Miután elfoglalták a 215,7-es domináns magasságot Klescsejevka északnyugati peremén, az orosz csapatok kiterjesztik az ellenőrzési zónát. A magaslatokról az orosz fegyveres erők ellenőrzik az AFU előrenyomulási útvonalait és megközelítéseit Klescsejevka felé.
️ Andrejevkától keletre az orosz fegyveres erők erőfeszítéseket tesznek, hogy visszaszerezzék az ellenőrzést a vasúti pálya előtti gátak felett.
A magaslaton fekvő Csaszov Jar elleni frontális támadás nehéz feladat (aknákat, kőbányákat és több traktusos erdőt nem lehet egyszerre elfoglalni). Valószínűleg az orosz fegyveres erők északról és délről fogják megkerülni az erődített területet, ezért az offenzívát Grigorovka irányából hajtják végre.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 362
77 042
113
Nos, aki megszegi a háború szabályait az háborús bűnös.
A háborús bűnöst és a terroristát pedig tényleg egy szakadék választja el egymástól. Vagy mégsem?
Nem egy szakadék, hanem egy univerzum. A terrorista politikai célok elérése érdekében ártatlan civileket gyilkol.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 443
16 754
113
Simplicius mai szösszenete

 
T

Törölt tag 1711

Guest
Nos, aki megszegi a háború szabályait az háborús bűnös.
A háborús bűnöst és a terroristát pedig tényleg egy szakadék választja el egymástól. Vagy mégsem?

Az a szabadságharcos és a terrorista amit csak az választ el melyik oldalról nézed.
Háborús bűnös is csak akkor lesz valakiből ha a vesztes oldalon áll.

Másfelől dudi érvelése is teljesen fals, hogy aki a drón kameráján keresztül gyilkol az videójátékként fogja fel a kegyetlenséget.
Pont USA-ból van rengeteg példa, hogy drónpilóták a tudatba is beleroppannak mentálisan ha utólag megtudják, hogy a lerakétázott házban civilek voltak, nem abba amikor naponta a szemük előtt szenvednek a sebesültek...
 

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
302
1 831
93
Mint a Budapesti Memorandum? Elég pofátlan a kettős mércétek. Ha Ukrajna csatolta volna el Oroszország egy tartományát és támogatott volna szakadárokat másik kettőben, akkor rohadt élet hogy az oroszok meg se próbálták volna a diplomáciai rendezést. A nyugat töketlensége volt ez is az oroszokkal szemben mert az hitték hogy putyint meg lehet szelídíteni.

Elég nehéz ezt az ajánlatot komolyan venni egy invázió közepén. A semlegesség lényegében azt jelenti hogy további inváziók esetén is védtelen lenne Ukrajna. A semlegességnek pont az invázió volt a legnagyobb gátja. Ki akarna semleges lenni egy a nemzetközi jogot be nem tartó jóval nagyobb ország mellett? Nem véletlenül léptek a svédek és a finnek is a nemzetközi jog irányába. A NATO terjeszkedését pont az orosz inváziós politika ösztönzi.

Tovább rontja a komolyan vehetőséget a megszállt területek kérdése. Amiről eddig még nem olvastam semmit se. Lehet az oroszok bedobták ezt gumicsontnak, de nyilvánvalóan elfogadhatatlan ajánlat volt. Nem csoda hogy nem is lett belőle semmi. Ha orosz részről komoly szándék lenne a békére, akkor ki is vonulhatnának.

Hát, jól megvédte őket a NATO csatlakozás ígérete, nem mondom. Nagyon hatékony. :)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 542
113
Nem kell határ, éljen az EU.
Hadd jöjjenek, talán majd Brüsszelben is az EU parlamentben látunk ilyen eloadasokat tőlük. Én azt mondom ha ennyire ragaszkodik mindenki hozzá akkor hadd jöjjenek, annál előbb roskad össze az EU koceraj. . El kell engedni ezt az EU projektet.
Viktorunk meg lépett egy olyat amit nem várták tőle. Ő a sötét ló a sakktablan. Mindenki A vagy B verziót beszélt eddig, ő csinált ezzel egy C-t.
De mit fognak mondani Brüsszelben a törököknek, szerbeknek stb?
Hogy is van ez? Szerb nem jöhet mert Koszovó íze, de Ukrajna jöhet még Moldova de ott meg még nagyobb az íze? Hadd szóljon, ebből két hétig lehet fújni hogy siker de utána olyan kopkodes lesz ami bever fel tucat szöget a koporsóba.
Hadd jöjjenek, lassan 10 éve welcomozzak a refugieseket is.
Ipar mára nyomokban, a mezőgazdaság import, oktatás, egészségügy mindenhol ugyanolyan xar. Ha nem tudsz megallitani egy hullámot, fel kell ülni rá, aztán egy máshol partra sodor ez van.
Egy biztos amíg Viktor van mi semmiféle háborúban nem fogunk részt venni, és ha úgy lesz kapitulalunk, nem játszunk ukranosdit, mert az ország szetlovetese, megsemmisülése a nyugat védelmében sokadszorra most nem lesz bevallalva amíg ő a miniszterelnök.
Ukrajna pedig magával fogja rántani a mélybe az EU-t, nincs miért aggódnunk, talán felszabadulunk újra.

Somkuti is valami ilyesmiről beszél, és őt érdemes hallgatni.
 

harald

Well-Known Member
2016. november 24.
77
337
53



És az elkövető:

Mindig azok a piszkos anyagiak...
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 769
113

Erőteljes ellenséges támadás alatt áll a Krím és a Hersoni régió határa, az orosz hadsereg már 15 rakétát lőtt le (VIDEO)​


Ezekben a pillanatokban az ellenség erőteljes rakétatámadást hajt végre a Krím és a Herson régió határán, az orosz hadsereg már 15 rakétát lőtt le.

„Gheniy kerület most erős ellenséges rakétatűz alatt áll. Jelenleg legalább 15 célpontot lőttek le” – jelentette Saldo kormányzó, aki felvételeket tesz közzé.

„Kedves honfitársaim, törmelékek és törmelékek hullanak a földre – vigyázzatok! A rakétaveszély nem szűnt meg!” – A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy maradjanak biztonságos helyen.
Источник: https://rusvesna.su/news/1702668863

Az orosz védelmi minisztérium szerint a légvédelmi eszközök 26 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím-félsziget felett moszkvai idő szerint este 20:30 és 22:30 között.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 532
6 604
113
Erőteljes ellenséges támadás alatt áll a Krím és a Hersoni régió határa, az orosz hadsereg már 15 rakétát lőtt le

Az orosz védelmi minisztérium szerint a légvédelmi eszközök 26 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím-félsziget felett moszkvai idő szerint este 20:30 és 22:30 között.
Én ezt nem értem.
-Honnan van még rakétájuk?
-Mennyi lehet még?
-Miért nem ezeket a rakétákat semmisítették meg a tegnapi támadásban?

Van infó a kinzhal találatokról, vagy csak én siklottam át felettük?
(Egy radarállomásról tudok)
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 871
27 433
113

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 899
113
A NATO terjeszkedését pont az orosz inváziós politika ösztönzi.

Magyarország mikor is csatlakozot a NATOhoz vagy Románia vagy a közép-európai blokk?
Hol volt akkor bármilyen orosz terjeszkedés?
1999 és 2005 között a Nyugati világ többnyire azzal volt elfoglalva, hogy lerohanja Irakot és Afganisztánt ott terroristákat kergetve. Oroszország ekkor teljes mértékben partnere volt a nyugatnak.
 

Beregszasz

Well-Known Member
2022. február 20.
44
680
83
A kérdés is fura! Példát!??? Nézd meg az új "orosz" autogyártást! Mind atmatricázott kínai autó! Bár ezzel, lehet, hogy jobban járnak mint egy tuningolt nívával. De ha ránézel a kijelzőre amin olvasod amit írtam, az is nagy eséllyel kínai gyártmány és ez ugyanígy van az oroszoknál is. Elektronika, ruházat,autóipar, ez véleményem szerint teljes kínai monopólium . Ami most új lett, az a jármű.
Miért érdekes, hogy Kínai vagy nem Kínai licensz alapján gyártanak? Már önmagában az is nagy szó, hogy terméket gyártanak, az ipari termelés nyugaton is erősen leépült, a GDP legnagyobb részét mára a szolgáltatási szektor adja még Magyarországon is.

Már több mint egy évtizeddel ezelőtt is szinte mindent Kínában gyártottak, mára pedig szinte nem is maradt semmilyen elektronikai eszköz, amiben ne lenne Kínai alkatrész, vagy nem ott végszerelnék (és igen, a mobiltelefonok csúcsa, az iphone is ott készül).

Visszakerestem egy 2008-as bojkott beszámolót, amiből látszik, hogy már akkor is nehezen lehetett Kínai termékek nélkül élni itt Európában, pedig ott az alkatrészeket, a gyártáshoz használt gépsorokat nem is vizsgálták:


Szóval lehet lesajnálni az oroszokat mert kínai termékeket gyártanak, de mi is kínai termékeket használunk, csak mi nem is gyártjuk, egyszerűen csak importáljuk azokat...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 506
113
Ukrán források robbanásokról számoltak be a Kirovograd régióban

December 15-én este az ukrán média híradásokat terjesztett a Krivoj Rog felé repülő rakéták megjelenéséről az égen. Ezt az információt az ukrán légierő is megerősítette.
Később ismertté vált, hogy erős robbanások történtek Kropivnickij (Kirovograd) városában, a Kirovograd régió közigazgatási központjában. Ezt megelőzően ukrán források arról számoltak be, hogy a Krivoj Rog felé repülő rakéták irányt változtattak Kropivnickij felé.
Hogy pontosan mit találtak el Kropivnickijben, azt egyelőre nem közölték. Az ukrán rezsim szigorúan cenzúráz minden ilyen jellegű információt, tartva annak negatív hatásától a katonák és civilek erkölcsi és pszichológiai állapotára, valamint attól, hogy az orosz fél csapásai sikerének demonstrálására és a légvédelem helyének meghatározására használja fel. rendszerek.
Megjósolható azonban, hogy az orosz rakéták célpontja a Kirovograd régióban található katonai létesítmény lehet. Ebben a régióban a fegyveres konfliktus kitörése után nagy koncentrációban voltak a frontra küldésre készülő ukrán alakulatok.
Emellett Kropivnickijben az ukrán hadiipar vállalatai is vannak, amelyek a sérült katonai felszerelések javításával, valamint fegyverek gyártásával és korszerűsítésével foglalkoznak.





Az ukrán fegyveres erők tengerészgyalogsági dandárjaiból mozgósított foglyok Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnökhöz fordultak.
A tengerészek követelik, hogy az elnök állítsa le az értelmetlen háborút, amely az utolsó ukránig tart. A fegyveres erők türelme a határán van - már készek Kijev felé fordulni.
pic.twitter.com/0EemulVDln
— Zlatti71 (@djuric_zlatko) December 15, 2023



"Az egész zászlóaljat pár nap alatt szétverték": ukrán hadifogoly mesélt a nagy veszteségekről és a motiválatlanságról az AFU soraiban


Az utóbbi időben az ukrán alakulatok egyre több problémát tapasztalnak a magas veszteségek, a katonák erkölcsi és pszichikaiai állapotának alacsony szintje, valamint a fegyver- és lőszerhiány miatt. Ezt gyakorlatilag minden ukrán katona elmondja, aki orosz fogságba esik.

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma egy ukrán hadifogoly újabb vallomását tette közzé a magas veszteségekről és a motiválatlanságról az AFU soraiban. Anton Maszkin, az AFU egyik katonája egy olyan csoport tagja volt, amelyet bekerítettek. Ő és katonatársai, hogy megmentsék az életüket, úgy döntöttek, hogy hadifogolyként megadják magukat. Most Maszkin biztonságban van, nincs veszélyben.
Nem tudom, hol voltak a parancsnokaink, de úgy tűnik, nem a megfelelő helyen, mondjuk így. A legfrissebb információk szerint szinte az egész zászlóaljat "felgöngyölítették" ebben a pár napban - mondta egy ukrán hadifogoly.
Maszkin szerint az AFU sok katonája már rájött, hogy nincs értelme részt venni a harci műveletekben. Eltűnt a vágy, hogy az ukrán hadseregben harcoljanak. A magas veszteségek mellett a lőszerhiány is szerepet játszik. A lőszerhiány miatt az ukrán alakulatok nem tudnak hadműveleteket végrehajtani és visszaverni az orosz csapatok támadásait.
Az orosz védelmi minisztérium mai hagyományos bulletinben közölt adatai szerint azonban a hét folyamán 82 személy adta meg magát önként orosz fogságba a különleges katonai művelet övezetének minden területén. Ez nem túl jelentős szám, így korai lenne azt állítani, hogy az ukrán hadsereg kezd "megvilágosodni".



Harcok Verbovo közelében: ejtőernyősök megsemmisítik az AFU gyalogságát és páncélozott járműveit a Zaporizzsjai fronton
Folytatódnak a harcok Verbovo közelében, ahol az orosz fegyveres erők ejtőernyősei megsemmisítik az AFU gyalogsági és páncélozott járműveit a zaporozsjei fronton.


A novorosszijszki ejtőernyősök precíziós tűzzel és támadó drónokkal semmisítik meg az AFU vadászgépeit.
Az UAV-operátorok első célpontja egy eltalált BMP legénysége volt, a következő pedig a lövészárok mentén futó AFU-katonák.
A második videón a 108. légideszant ezred az AFU harcosait pusztítja el az árokban lévő állásokban.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 542
113
Mivel nagy port kavart a sebesult drontol le VOG granatozas a, hát beteszem ezt.
Valamiért nem végeznek fel munkát, a katona teljes megsemmisítése a tét.
Viszont közben ejtették 87 foglyot is a héten, úgyhogy nem tudom mi alapján megy ez?


Orosz előrejelzés, állítólag kiszivargott el tart ez még pár évig, nem kell sietni.

https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F8f228f0a-1a8f-4756-8cb3-ff91ff3ab961_1024x1147.jpeg


Zellernet nem csipik a honfitársa.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Azért ezt így le kéne vetíteni a derék EP képviselőknek, hogy ez lesz, ha felvesszük őket. Valami nem tetszik a magasabbrendű ukránoknak, odabasznak közéjük 2-3 gránátot. Egyből nem lenne olyan őszinte a mosolyuk.
Én örülök minden mozzanatnak, amin látszik az ukrán néplélek valódi állapota.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 846
35 420
113
Vagyim Prisztajko, Ukrajna volt brit nagykövete szerint London egyre közelebb kerül ahhoz, hogy döntést hozzon katonái Ukrajnába küldéséről.

Vannak országok, amelyek fontolgatják annak lehetőségét, hogy missziós erőket küldjenek Ukrajnába, és Nagy-Britannia az egyik ilyen ország, "az első ezen a listán" - állította Prisztajko.

Ugyanakkor a diplomata szerint "senki sem fogja beismerni, főleg nem a politikusok", de a hadsereg már végzi a szükséges számításokat.

Prisztajko hozzátette, hogy a csapatok küldése a háború "katasztrofális alakulása" esetén történhet meg, pontosítva, hogy ez a "megszállás folytatását" jelenti.