[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Igazából marhaság. Nem ad a NATO semmit. Vannak olyan NATO tagállamok és nem NATO tagállamok akik szuverén állami hatáskörben támogatják az ukránokat. A NATO min szervezet ilyet nem csinál. Nem véletlen, hogy Putyin sem a NATOT-t nevezte meg stratégiai ellenségnek, hanem a Nyugatot.
Most se szállítanak egy natost se zsákban Harkovból, Kijevből. Ez rémhír csak.
Üdülni mennek, a zsák csak azért, hogy a nap meg ne süsse őket.



300 indítás, 0 elfogás – Kijev jobban fél a Kh-22 rakétától, mint az orosz hiperszonikus fegyverektől


Nincs ennél hatékonyabb rakéta az orosz-ukrán háborúban, mert valóban legyőzhetetlennek tartják

A 2023. december 29-i, Ukrajna elleni hatalmas orosz rakéta- (és drón-)támadást követően Jurij Ignat, az ukrán légierő szóvivője az állami televíziónak elmondta, hogy az orosz-ukrán háború kezdete óta Moszkva 300 Kh-22 típusú rakétát lőtt ki az Uránia ellen. . Egyiküket sem lőtték le az ukrán légvédelmi rendszerek.

Mindennél jobban félnek tőle

„A Kh-22 rakéta körülbelül 4000 km/óra sebességgel repül, szinte ballisztikus pályával közelíti meg a célt, ezért az elfogásához speciális eszközökre van szükség. Olyan légvédelmi rendszerekre van szükségünk, mint a Patriots. Az ellenség több mint 300 ilyen rakétát használt a háború kezdete óta. A Kh-22 mellett az oroszoknak van a fegyver modernizált változata is, a Kh-32. Valószínűleg ma is használták ezeket a rakétákat” – mondta Ignat.

Moszkva eddig Kh-47M2 Kinzsal hiperszonikus rakétákat és Kh-22 cirkálórakétákat használt megerősített, nagy értékű ukrán célpontok, például parancsnoki központok és földalatti raktárak eltalálására.

A Kinzsal a nagy pontosságot igénylő célpontok, például a döntési központok, míg a Kh-22 rakéta nagyobb célpontok, például lőszer- és üzemanyagraktárak eltalálására szolgál nagyobb robbanófejének köszönhetően.

Ami a Kh-22 rakéta és a továbbfejlesztett Kh-32 rakéta közötti különbségeket illeti, az utóbbit modernizált orosz Tu-22M3 szuperszonikus bombázók szállítására tervezték. 2016-ban kezdte meg működését új hagyományos robbanófejjel, továbbfejlesztett rakétamotorral, neondetektorral, hosszabb tűztávolsággal, de kisebb robbanófejjel.

A Kh-22 és Kh-32 hatótávolsága eléri az 1000 kilométert, míg a rakéták maximum 40 kilométeres magasságban repülnek. Az ellenséges elektronikus hadviselés rendszerei egyik fegyvert sem tudják elakadni az általuk használt precíz inerciális navigációs rendszerek miatt.

Repülési sebességük és magasságuk miatt az orosz hadsereg Kh-22 és Kinzhal hiperszonikus rakétáit sem tudják hatékonyan felvenni a NATO Ukrajnába küldött nyugati légvédelmi rendszerei. Bár ezeknek a rendszereknek az elfogása nem teljesen lehetetlen (Kijev azt állította, hogy a múltban Patriot rendszerekkel lőtte le a Kinzhalt), Ukrajna nem számíthat rá, különösen a valóban legyőzhetetlennek tartott Kh-22 rakéta esetében.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 782
113

Különleges erők érkeztek meglátogatni azt a fiatalembert, aki felfedte a belgorodi légvédelmi állásokat (VIDEO)​

A különleges erők meglátogattak egy fiatal férfit, aki felfedte a légvédelmi állások elhelyezkedését Belgorodban.

Egy 22 éves, a Bajkál-túli Terület szülötte forgatásával a belgorodi régió katonáinak és lakosainak életét veszélyeztette. Már beismerte tévedését, és bocsánatot kért „hibás, meggondolatlan” tettéért.
Источник: https://rusvesna.su/news/1704272864

„Sok halott van a tervezőirodában”: a Rada volt tagja - a Kijev elleni rakétacsapások eredményeiről és Zelenszkij hazugságairól (FOTÓ, VIDEÓ)​

Sok halott van a tervezőirodában”: Igor Moszijcsuk volt Verhovna Rada-helyettes elismerte a Kijev elleni orosz rakétacsapások eredményeit, és felfedte Zelenszkij hazugságait.

Igor Moszijcsuk volt néphelyettes azt mondta, hogy a Zelenszkij-rezsim hazugságai a lelőtt rakéták és drónok számáról, valamint arról, hogy nem találnak célokat, a hatóságok ellen fordítják az embereket.

„Például az Ukrajna elleni legutóbbi hatalmas csapás, tavaly december 29-én, a sztrájk nagy része az artyomi üzemre és a Luch tervezőirodára esett.

Rengeteg halott van ott, raktári létesítmények, már egész Kijev tudja.
Hogy a hatóságok miért titkolják ezt, főleg a halálozások számát, nem tudom. Ez a „zöld” hazugság már itt ül” – mondja Moszijcsuk, egyenesen elismerve, hogy az orosz hadsereg sújtja a katonai infrastruktúra létesítményeit.

Az új évben az orosz fegyveres erők az Ukrán Fegyveres Erők drónjainak innovációs központját is megtámadták Kijevben – mondja egy másik volt néphelyettes.

„Egy rakéta berepült a műhelyépületünkbe, ahol szakembereink dolgoznak (új megoldások fejlesztése az UAV-k területén, fejlesztés és korszerűsítés, javítás stb.). Tisztázzuk az anyagi kár összegét” – mondta a Rada helyettese, Igor Lutsenko, aki jelenleg az ukrán fegyveres erők 72. dandárjában harcol.
Источник: https://rusvesna.su/news/1704267430


Erős hideghullám és erős nulla fok alatti hőmérsékletek indulnak Ukrajna felé.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Igazából marhaság. Nem ad a NATO semmit. Vannak olyan NATO tagállamok és nem NATO tagállamok akik szuverén állami hatáskörben támogatják az ukránokat. A NATO min szervezet ilyet nem csinál. Nem véletlen, hogy Putyin sem a NATOT-t nevezte meg stratégiai ellenségnek, hanem a Nyugatot.
Nem akarok belemászni ebbe a szójátékba, a NATO pont úgy nem ad semmit az ukránoknak, ahogy például az oroszok sem adnak kőolajat az USA-nak..., átcímkézés nélkül persze.
Lásd:
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 863
13 265
113
Én nem értem...ha mindkét oldalnak 40k halottja van "csak", akkor mit nyervákolnak az ukránok hogy még 500 k-t kell besorozni? Decemberben aszonták 1 millió van fegyverben...akkor 1,5 milliót akarnak? Az oroszoknak ezek ennek egynegyede sincs ott, a rotáció miatt....akkor valami nekem nem kerek.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 660
113
Meszike, megint nem nyertél..

Az I. világháborút lezáró fegyverszüneti egyezményt 1918. november 11-én írták alá a compiégne-i erdőben.



A fegyverszüneti egyezményben foglaltakat megsértve (ebben volt az is h Erdélyt részben elfoglalhatták a románok) Magyarország eleve reménytelem, öngyilkos háborút indított Romániával szemben.
Következménye az lett hogy a románok alaposan végigfosztogatták az országunkat, valamint emiatt Trianonon is úgy tekintettek ránk, mint az állandóan lázadozó magyarra , akikkel nem lehet betartható szerződést kötni, ezért meg kell regulázni, erejét megtörni, területeik elvételével..
Magyarország területét már az első vh alatt felosztották az antant hatalmak. 1918-ban mindenki a kortábban neki ígért területet próbálta megszerezni. A fegyverszüneti egyezmény semmi. Lezáró békeszerződés kell. Magyarország első vh utáni határait Trianon rendezte. Addig nem volt valós határ, csak demarkációs vonalak és megszállt területek.
Budapesten van egész Európa legnagyobb zsinagógája. Akkor Magyarország ősi izraelita / zsidó föld ?

Vagy egy időben Lengyelországban, és Oroszországban Európa legnagyobb lélekszámú zsidó közössége élt, amit a II. világháború megsemmisített. Akkor Lengyelország és Oroszország is ősi izraelita / zsidó földek ?

Nyilván nem.

_с_Премьер-министром_Израиля_Биньямином_Нетаньяху.jpg


És Tatárföld mekkora egész Oroszországhoz viszonyítva ?
Tatárföld még csak a kisebb baj. Az eleve csak orosz hódítás, a nagyobb baj hogy a hagyományos orosz területeken is nő az iszlám.
Egyszer azt mondják, hogy "a közép-ázsiai orosz függőség most omlik össze, méghozzá igen látványosan. "

Erre a másik, éppenséggel te azt mondod, hogy még mindig Oroszországba vándorolnak be tömegesen a közép-ázsiaiak Kazahsztánból és társaiból.

Akkor most mi is van ? :confused:
Közép Ázsiában növekszik a népesség és jellemzően csórók. Mondjuk vannak kivételek is Kazahsztán pl nem. Oroszországban csökken a népesség és még mindig jobb hely mint Közép Ázsia. Meg gondolom sokan tudnak oroszul is a SZU miatt.

Ez nem zárja ki azt hogy Oroszország befolyása csökkenjen. Törökországé meg Kínáé meg növekedjen.
Csecsenföld mekkora Oroszországhoz képest ? És milyen a viszonyuk másokkal ?

Az mennyire ismeretes neked, hogy annak idején, 1917 - 1919-ben az ukrán nacionalisták a Kaukázusra is bejelentették a területi igényüket / követelésüket ? A Kaukázus is ősi ukrán föld ?

Mindenhol, mind az ukrán / nyugati oldalon, mind az orosz oldalon vannak szélsőségesek.

Én az oroszokkal vagyok megértő, de attól még soha nem zengtem ódákat a csecsenekről, és nem is fogok. Sőt távolságtartó vagyok velük, mint sok más radikalizálható muszlimmal szemben.
Csecsenföld jelentősége túlmutat önmagán. Oroszországnak természetes határa kb csak a Kaukázus van. Bármiféle belső függetlenedési törekvés pedig egész Oroszországot destabilizálhatja. Amúgy korábban Csecsenföld is orosz többségű terület volt egy rövid ideig, ma már alig élnek ott oroszok.
A felsorolt mindegyiknek már a középkorban volt vagy saját, önálló államisága, népe, etnikuma, nyelve, és ha más nem, identitása.

Az osztrákok és a németek testvérnépek, pont az osztrákok akarták rájuk erőltetni a nagynémet egységet, mert ők is a német nemzet részei, benne is van a nevükben, keleti németek, keleti birodalom, Österreich, addig a másikfajta németek meg visszakoztak.

Ausztria évszázadokon keresztül egységes volt, sőt egy kisebb birodalommá nőtte ki magát, más népeket is uralom alá hajtva, addig a németek azok 300, egymással is hadakozó városállamra estek szét, és ez a másik szélsőség, nem ?

A bajort, a hessenit, vagy a Hanza-város lakóját mi kötik össze ?

Az osztrákok és a németek között a centralizáltság vs. decentralizáltság a különbség.


Ez nem olyan egyszerű, ahogy kijelenteni szeretnéd.

Ez 4 kérdést ér meg, mégpedig:

- Ki vagy Mi határozza meg, hogy kinek van "joga" önálló államnak és népnek lenni ?

- Mióta létezik olyasmi, az épp szóban forgó ország és nép ?

- Ausztria, Belize, Nigéria mitől döntőbíró ebben, vagy nem ? És az USA ? Vagy Anglia ? És Oroszország ?

- Továbbá ki vagy mi, és hogyan határozzák meg a területi kiterjedését az adott országnak ?




Ez a 4 kérdés nem csak az ukránok kapcsán süthető el, hanem bármelyik vitatott identitású, történelmű, és jogállású nép kapcsán, bármilyen vitában felhasználható.

A területiségre tovább menve:

Munkács az volt valaha ősi ukrán föld ? Vagy Lwów ? Vagy Odessza ? Vagy Belgorod ? Nemhogy Voronyezs ?

Mitől jobb, hogy Munkács ukrán város lett, nem pedig megmaradt magyarnak ?

Lehetett volna csinálni egy Ukrajnát, de attól még a politikusok a valós etnikai összetétel figyelembevétele nélkül, hasraütésszerűen rajzolgatták meg mind a belső államigazgatási, mind a nemzetközi államhatárokat, és íme az eredménye.


És az, ahogyan az ukrán nemzettudat megnyilvánul 2014 óta, az pozitív dolog ?
Sok népnek nem volt önállósága. A középkori viszonyok között meg nem volt nemzetállam. A Natio Hungaricanak se voltak részei a parasztok, csak a nemesek, de azok meg nem kellettek hogy magyarok legyenek. A modern nacionalizmus a francia forradalommal jelent meg.

Ukrajna történelmi előzménye az hogy más hatásoknak volt Kijev és környéke mint Moszkva és környéke. Meg lehet kérdőjelezni az ukrán nép létezését, de szerintem nevetséges próbálkozás annak fényében hogy az ukránok képesek a sokkal nagyobb Oroszország ellen harcolni a nemzeti túlélésükért.
Ez egy hamis információ, amit leírtál. Európa legnagyobb mecsetje a csecsenföldi Saliban található.
Lehet az egyik legnagyobb. Pontos adatot nem találtam róla. Elvileg a Cathedral Mosque kapacitása 10 ezer fő, de láthatóan ez kevés:

Moszkvában 1-1,5 millióra becsülik a muszlim lakosságot. Az oroszországi főmufti szerint 25 millió muszlim él a 145 milliós Oroszországban. A természetes szaporulat és a vándorlás is nekik kedvez.


Én nem lennék optimista az etnikai arányok változása kapcsán. Európa megmentője először magét kéne hogy megmentse.

 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Én nem lennék optimista az etnikai arányok változása kapcsán. Európa megmentője először magét kéne hogy megmentse.
"The number of Muslims in European countries is estimated at 44 million, or 5% of the total population."
2016-ban 26 millióan voltak. 2030-ra már 60-70 millió lesz előrejelzések szerint. Valószínűleg még megélem, hogy a Európai lakosság fele muszlim lesz...
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 277
113
Igazából marhaság. Nem ad a NATO semmit. Vannak olyan NATO tagállamok és nem NATO tagállamok akik szuverén állami hatáskörben támogatják az ukránokat. A NATO min szervezet ilyet nem csinál. Nem véletlen, hogy Putyin sem a NATOT-t nevezte meg stratégiai ellenségnek, hanem a Nyugatot.
Tóbiás ..

ha rajtunk kivül (mert mi nem adtunk) az összes NATO tagállam ad bármit az oroszok ellen,akkor igen,igazad van nem a NATO adott,csak a 31 országból 30,érzed az árnyalatnyi különbséget ?

felesleges őket ennyire szopkodni amikor vastagon benne vannak a buliban !
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Én nem értem...ha mindkét oldalnak 40k halottja van "csak", akkor mit nyervákolnak az ukránok hogy még 500 k-t kell besorozni? Decemberben aszonták 1 millió van fegyverben...akkor 1,5 milliót akarnak? Az oroszoknak ezek ennek egynegyede sincs ott, a rotáció miatt....akkor valami nekem nem kerek.
Szerintem kb 2022 végéig lehetett pontosabb fogalmunk arról, hogy az oroszok milyen erőket vetettek be ukrajnában (bőven 200e alatt).
Azóta az oroszoknál lement egy mozgósítási hullám (meg volt egy "csendes" mozgósítás is, a sorkötelezettek szerződéssel való megkínálásával), és jött egy csomó önkéntes is. Én azért azt gondolom, hogy ukrajnában meg a szélein biztosan van 500e orosz katona - csakhogy ezek messze nem mind lövészalakulatok.

Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy ha az AFU 1 millió felett van most, akkor hogy a pékbe nem tudják kipicsázni onnan a butaázsiaielavultházmester...oroszokat.

A veszteségeket illetően meg: tényleg rengeteg eltűnt katona lehet mindkét oldalon, és azt meg konkrétan az ukránok veszteségét követő oldal üzemeltetőjétől tudom, hogy sok forrást azért nem dolgozott még fel, mert egyszerűen nincs rá kapacitása.
(Azért elég nagy különbség, hogy pl a mediazona egy kb két tucat szerzővel operáló FOS, míg a másik mögött (tudtommal) van egy, azaz 1 db ember.)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
CSAK NYUGATI HÍREK (persze vannak akik moszkovitának hiszik, pedig ők csak ráébredtek a valóságra):

A Nyugat keményen elárulhatja Ukrajnát Oroszország sikerei és újjáéledése miatt.


Az orosz sikerek miatt abbahagyhatja a Nyugat Ukrajna segítését – mutatott rá a brit Telegraph.
A sikertelen ukrán offenzíva, az újjáéledő orosz állam és a nyugati figyelem csökkenése mind-mind sokkal kilátástalanabb helyzetet eredményez, mint egy évvel ezelőtt – mutatott rá a brit Telegraph.
A Telegraph szerint a nyugati politikusok kezdik mutatni a "türelmetlenség" jeleit, és "az Ukrajnának nyújtott katonai és gazdasági segélyek csökkentése negatív hatással van Ukrajnára is ".
Míg a nyugati gazdaságok próbálnak kilábalni a világjárványból és az „energiasokkból”, Oroszország a termelésben „elkezdi megelőzni az EU-t és Ukrajnát”.
"Ukrajna számára 2024 a Nyugat kegyetlen árulásával végződhet" - mutatott rá a Telegraph.


A nyugati média egyre gyakrabban ír arról, hogy az Egyesült Államok és az EU kezd belefáradni az ukrán konfliktusba, és csökken a Zelenszkij-rezsim támogatottsága.

A Wall Street Journal hűvös és józan értékelése az Ukrajnában kialakult helyzetről, amely szerint nem valószínű, hogy Ukrajna vissza tudja venni a 2014 óta Oroszország által ellenőrzött területeket - Krímet, Donbászt."
Még ha Kijev továbbra is támogatást kap, fontos a háború reális befejezésén gondolkodni.
Az elmúlt év eseményei egyértelműen megmutatták, hogy az ukrán fegyveres erők 2014 óta elvesztett területek visszaszerzésére irányuló célkitűzése nem valósítható meg hamarosan.
Ukrajna híres ellentámadása kudarcot vallott – érvel a Wall Street Journal, rámutatva arra, hogy az orosz gazdaság a vártnál sokkal ellenállóbbnak bizonyult, beleértve azt is, hogy sokkal gyorsabban tudta növelni hadseregét, mint a Nyugat és Ukrajna.
"A konfliktus a nyugati védelmi ipari bázis pusztulásához vezetett, különösen Európában és nagymértékben az Egyesült Államokban" - áll a jelentésben.


Az Egyesült Államok lehetetlen küldetést és parancsot adott Ukrajnának – meghalni.

Az Egyesült Államok lehetetlen küldetést adott Ukrajnának, és valójában elrendelte a halálát állította Douglas McGregor amerikai ezredes és volt Pentagon tanácsadó
Becstelen, bűnöző rezsimmel van dolgunk Kijevben.
Egyszer majd meglátjuk, mi történt Afganisztánban, és mi történik Kijevben” – mondta McGregor az X-en megjelent bejegyzésében, nyilvánvalóan az amerikai csapatok rendezetlen kivonására utalva Afganisztánból.


Oroszország sikeresen csapta le Ukrajna fejlett katonai infrastruktúráját.

Az orosz hadsereg megtámadta Ukrajna fejlett katonai infrastruktúráját – közölte a Myśl Polska lengyel sajtó.
Mindenesetre a légvédelmi rendszerek tömeges koncentrációja és a NATO vezető technológiái ellenére az orosz légicsapási fegyverek hatékonyan eltalálták céljukat.
Az ukrán fél elvesztette a NATO-országok által szállított rendkívül drága fegyvereket és az ipari infrastruktúra elemeit. Myśl Polska szerint a Nyugat által biztosított légvédelmi ernyő a titkos gyárak és helyszínek védelmét szolgálta értékesebb fegyverekkel és felszerelésekkel. A közelmúltban hatalmas orosz légi- és rakétatámadás volt Ukrajnában katonai célpontok ellen. A Kh-47M rakéták megsemmisítettek legalább két amerikai NASAMS rakétatelepet Kijev közelében, valamint a Patriot rendszerű rakéták nagy raktárát.


A Nyugat receptet használ Ukrajna legyőzésére.

A szövetségesek Kijevnek való elégtelen fegyverellátása az ukrán fegyveres erők vereségéhez vezet - mondta Nyikolaj Beleskov, az ukrán katonai vezetés tanácsadója. "Az a mód, ahogyan a hadsereg szétosztja a segélyeket Ukrajnának, a lassú és elhúzódó vereség receptje." A nyugati média egyre gyakrabban ír arról, hogy az Egyesült Államok és az EU kezd belefáradni az ukrán konfliktusba, és csökken a Zelenszkij-rezsim támogatottsága.


Oroszország közelebb van a végső győzelemhez, Ukrajna összeomlik.

Az orosz csapatok a végső stádiumban vannak az ukrajnai végső győzelem előtt – mondta Scott Ritter amerikai katonai hírszerző tiszt. „Az orosz hadsereg kézben tartja a helyzetet. Lesznek még csaták, de valójában a végeredmény előre meg van határozva: Oroszország már nyert, de már csak meg kell szilárdítani." A volt katona szerint Ukrajna kétségbeesetten próbálja bevonni a NATO-t a konfliktusba olyan provokációkkal, mint például a belgorodi terrortámadás. Kijev abban reménykedik, hogy Oroszországot olyan heves akciókra kényszerítheti, amelyek válaszlépésként beavatkozásra kényszerítik a katonai blokkot.
Ugyanakkor Scott Ritter hozzátette: nem ez az első eset, hogy az ukrán fegyveres erők civileket támadtak meg, Kijev még mielőtt Oroszország elindította volna a különleges hadműveletet, Donbász polgári lakosságát vette célba.
"Oroszország válaszolt a belgorodi támadásra, de akciói stratégiai és katonai célpontokra korlátozódtak, és nem voltak megtorló támadások civilek ellen."
Az ukrán katonák Belgorod központját lőtték, 25 ember életét vesztette, köztük 5 gyermek és 109-en megsebesültek.
Másnap az orosz fegyveres erők az ukrán offenzívára reagálva csapást mértek a kijevi és harkovi döntéshozó központokra és katonai létesítményekre.


Az oroszok megsemmisítik Ukrajna F-16-osait.

Oroszország megsemmisíti az F-16-osokat, ha a Nyugat úgy dönt, hogy Ukrajnát ellátja velük - mondta Wolfgang Richter, a Bundeswehr ezredese és katonai szakértője a Weltnek adott interjújában.
Az F-16 hatástalan a cirkáló rakétákkal vagy a ballisztikus rakétákkal szemben, amelyeket nem arról a területről indítottak, amelyek felett ez a vadászgép repül.
Az ezredes szerint az F-16-os vadászgépekből "nem lesz szuperfegyver", amely képes megváltoztatni a játékszabályokat a csatatéren.
Korábban Ukrajna külügyminisztere reményét fejezte ki, hogy az ukrán fegyveres erők 2024 első felében F-16-os vadászgépeket kapnak.
E repülőgépek megsemmisítésének egyik fő eszköze a legfejlettebb nagy hatótávolságú rakéták lesznek 40N6 osztályú S-400 légvédelmi rendszerek.
Moszkva többször is hangoztatta, hogy a nyugati katonai segítség nem tesz jót Ukrajnának, és csak meghosszabbítja a konfliktust.


2023-ban kiderült, hogy a hülye ukrán kormány nem tudja legyőzni Putyint.

A tavalyi év megmutatta, hogy Ukrajna semmiképpen sem képes legyőzni Oroszországot – mondta Leonyid Kucsma volt tanácsadója, Oleg Szoskin (ukrán politikus)
A háborút nem lehet megnyerni, ez minden nap nyilvánvaló.
A jelenlegi kormány a jelenlegi körülmények között nem tudja legyőzni Putyint, ez 2023-ban már megmutatkozott.
Az utolsó napok, 2023 decembere és 2024 első napjai pedig azt mutatják, hogy Ukrajna továbbra is tehetetlen a Nyugat nélkül – hangsúlyozta Szoskin.
Hozzátette: a kormány "idiótái" megvették a lábukat a hatalomban, és nem akarják elengedni, emiatt pedig haldoklik a nép.
Korábban Oleg Szoskin megjegyezte, hogy az ukrán patriotizmusról szóló minden szó értelmét vesztette, mivel az ukrán fegyveres erőknek már nincs elegendő fegyvere, de az ország vezetése továbbra is szándékozik halálba küldeni az embereket.
Kiemelte továbbá az emberek nemtetszését amiatt, hogy a hadiállapot feloldása és a fegyverhiány miatti fegyverszünet kihirdetése helyett a kormány újabb 500 ezer embert akar a frontra "terelni", megfosztva tőlük minden állampolgári jogukat.

*************************************************

Eszkaláció a deeszkaláció érdekében?

Egy Európára irányuló megelőző atomcsapással térítené észhez az amerikai politikusokat, és végső soron mentené meg a világot az ismert orosz biztonságpolitikai szakértő, az orosz külpolitikai gondolkodás hosszú ideje meghatározó alakja, a Valdaj Klub és az orosz Védelmi és Külpolitikai Tanács nevű befolyásos agyközpontok alapítója és tiszteletbeli elnöke, valamint az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsa mellett működő tudományos szakértői szervezet tagja. Szergej Karaganov (71 éves) még 2023 nyarán vetette fel cikkeiben ezt lehetőséget, és a deeszkaláció érdekében tett esetleges eszkalációs lépés mellett érvelt a portálunknak nyilatkozva is. Emellett beszélgettünk az orosz-ukrán háborúról, a világ átalakulásáról, valamint Oroszország és Európa viszonyáról is.

Háború Ukrajnában és Izraelben - Kim Dzsongun: A Koreai-félszigeten bármikor kitörhet a háború + videó


Vukics Ferenc katonai szakértő és Stier Gábor, a moszkvatér.com főszerkesztője voltak a vendégeink, akikkel arról is beszélgettünk, hogy Kim Dzsongun szerint a háború a koreai félszigeten bármikor elkezdődhet.
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
501
2 655
93
Csak Győrig mentek a románok.

GraTulálok…Könnyített töri óra retardáltaknak:
-Első világháború vége 1918 november 11.
-1918. december 1, az erdélyi szőröstalpúak kikiáltják a csatlakozást Romániához
1919. január 22, a Román csapatok a demarkációs vonalig terjedő összes területet megszállják Erdélyben.
-1919. április 15, Kun Béci elbassza.
-1919. április 16-18, a románok is megkezdik a támadást.
A többi házi feladat…
Off
Én is gondoltam, hogy reagálok, csak már nagyon fárasztó tud lenni.. Főleg a sokat hajtogatott "magyarország mindíg a történelem rossz oldalán állt" retardált baromságot papagájszerűen rikácsoló kórustagokat kiosztani....
On.
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 679
12 479
113
Igazából marhaság. Nem ad a NATO semmit. Vannak olyan NATO tagállamok és nem NATO tagállamok akik szuverén állami hatáskörben támogatják az ukránokat. A NATO min szervezet ilyet nem csinál. Nem véletlen, hogy Putyin sem a NATOT-t nevezte meg stratégiai ellenségnek, hanem a Nyugatot.
Portfolio2022. december 30. 09:43

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár felszólította a NATO-tagországokat, hogy több fegyvert szállítsanak Ukrajnának.

https://www.portfolio.hu/global/202...-tamogatasa-a-leggyorsabb-ut-a-bekehez-587708

raf,360x360,075,t,fafafa:ca443f4786.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 782
113
Látom nem sikerül felfogni a különbséget egy szervezet koordinált segítségnyújtása és nerhány állam lehetőségei közt akik nem nagyon koordinálnak egymássalnkb semmit.
Dudi!
Ez így nem valós, van Ukrajnát segítő koordináció a Nyugat államai között. Többször volt hír arról, hogy tárgyaltak!
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 863
13 265
113
Azt szeretném kérdezni minden tisztelettel. Mi lett annak a 10 millió lelépett ukrán polgárnak a lakó ingatlanjával? Azok üresek, vagy kiadták R'bnB-nek? Nos nem azért de olcsó lehet most..nem, nem akarok odaköltözni, ez csak szimplán kíváncsiság volt :) Albérletbe sem szeretném kiadni őket, mert az oroszok nem hinném hogy fizetnének majd nekem érte, de a kauciót is visszakérnék, amit nem ők tettek le :D
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 703
28 141
113
Új Pantsir variáns ukrajnai tapasztalatok alapján, kisebb drónelhárító rakétákkal
H0OjdxX.png
A dróndurrogtató Pancir rakéták már a 2020-as győzelmi parádén előkerültek mert emlékszem rájuk :D
 

mberger

Well-Known Member
2020. szeptember 1.
106
295
63
Most se szállítanak egy natost se zsákban Harkovból, Kijevből. Ez rémhír csak.
Üdülni mennek, a zsák csak azért, hogy a nap meg ne süsse őket.



300 indítás, 0 elfogás – Kijev jobban fél a Kh-22 rakétától, mint az orosz hiperszonikus fegyverektől


Nincs ennél hatékonyabb rakéta az orosz-ukrán háborúban, mert valóban legyőzhetetlennek tartják

A 2023. december 29-i, Ukrajna elleni hatalmas orosz rakéta- (és drón-)támadást követően Jurij Ignat, az ukrán légierő szóvivője az állami televíziónak elmondta, hogy az orosz-ukrán háború kezdete óta Moszkva 300 Kh-22 típusú rakétát lőtt ki az Uránia ellen. . Egyiküket sem lőtték le az ukrán légvédelmi rendszerek.

Mindennél jobban félnek tőle

„A Kh-22 rakéta körülbelül 4000 km/óra sebességgel repül, szinte ballisztikus pályával közelíti meg a célt, ezért az elfogásához speciális eszközökre van szükség. Olyan légvédelmi rendszerekre van szükségünk, mint a Patriots. Az ellenség több mint 300 ilyen rakétát használt a háború kezdete óta. A Kh-22 mellett az oroszoknak van a fegyver modernizált változata is, a Kh-32. Valószínűleg ma is használták ezeket a rakétákat” – mondta Ignat.

Moszkva eddig Kh-47M2 Kinzsal hiperszonikus rakétákat és Kh-22 cirkálórakétákat használt megerősített, nagy értékű ukrán célpontok, például parancsnoki központok és földalatti raktárak eltalálására.

A Kinzsal a nagy pontosságot igénylő célpontok, például a döntési központok, míg a Kh-22 rakéta nagyobb célpontok, például lőszer- és üzemanyagraktárak eltalálására szolgál nagyobb robbanófejének köszönhetően.

Ami a Kh-22 rakéta és a továbbfejlesztett Kh-32 rakéta közötti különbségeket illeti, az utóbbit modernizált orosz Tu-22M3 szuperszonikus bombázók szállítására tervezték. 2016-ban kezdte meg működését új hagyományos robbanófejjel, továbbfejlesztett rakétamotorral, neondetektorral, hosszabb tűztávolsággal, de kisebb robbanófejjel.

A Kh-22 és Kh-32 hatótávolsága eléri az 1000 kilométert, míg a rakéták maximum 40 kilométeres magasságban repülnek. Az ellenséges elektronikus hadviselés rendszerei egyik fegyvert sem tudják elakadni az általuk használt precíz inerciális navigációs rendszerek miatt.

Repülési sebességük és magasságuk miatt az orosz hadsereg Kh-22 és Kinzhal hiperszonikus rakétáit sem tudják hatékonyan felvenni a NATO Ukrajnába küldött nyugati légvédelmi rendszerei. Bár ezeknek a rendszereknek az elfogása nem teljesen lehetetlen (Kijev azt állította, hogy a múltban Patriot rendszerekkel lőtte le a Kinzhalt), Ukrajna nem számíthat rá, különösen a valóban legyőzhetetlennek tartott Kh-22 rakéta esetében.
Van valami forrás a neondetektorra?