Még Navalnijról volt ilyen mém.Legújabb pletyka, hogy Zsaluzsnij a londoni nagykövetségre lesz száműzve, így ha bármivel próbálkozna könnyen baleset érhetné a város utcáin, úgyis az oroszokra fognák.
"Csak Londonba ne, élni akarok!"
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Még Navalnijról volt ilyen mém.Legújabb pletyka, hogy Zsaluzsnij a londoni nagykövetségre lesz száműzve, így ha bármivel próbálkozna könnyen baleset érhetné a város utcáin, úgyis az oroszokra fognák.
Óóóhhh Krisss ha húsz év távlatában beszélgetünk, nyilván a kínaiaknak áll a zászló ha nem lesz előtte egy hirtelen durva eszkaláció, s az USA komoly belső problémák elé néz, s gyengül azzal is ha az EU megy a süllyesztőbe. Ezzel nem tudok vitázni, de én azt látom hogy a mának élnek, próbálják bármi áron ameddig csak lehet otthon tartani az életszínvonalat, hogy ne kelljen színt vallani, szembenézni a saját mocsokkal. Erről is szól ez a jelenlegi világ helyzet, hogy az USA foggal körömmel védené a pozícióit, szerintem még gátlástalanul is, de ez már csak az én szubjektív véleményem.Az USA szerintem szintén gyengülni fog ebből az egészből fakadóan hosszú távon, mert a kínaiak megszerzik az oroszok olcsó nyersanyagát (meg eladnak nekik minden megmaradt értékes technológiát) ha kihúznak egy csövet hozzájuk, (a belső piacuk már megvan a szankciók óta) akkor az energiahordozóikat is ami az Euból kihúzott maradék értékes technlógiával együtt hosszabb távon az USÁ-t maguk alá fogják gyűrni, mivel azok meg össze fognak rogyni a belső társadalmi feszültségeik súlya alatt.
Azért mondom Kínát mert a végső győztese ennek a a helyzetnek szerintem Kína lesz majd, az USA rövid távon fog profitálni a nyomorunkból utána már viszont hiába szóval nem tudsz te lóf...t se.![]()
![]()
De ez szerintem mondjuk kb 20 év távlata ha be nem robbantja addig valamelyik fél a levest....
Csak átfutottam a fórum keresőjével a tavaly késő ősszel kezdett "újabb" Avdiivka elleni orosz offenzíva óta hányszor szorult a hurok, vált kétségbeejtővé a helyzet, omlott össze, stb az ukrán védelem a városnál:Szültem egy frontjelentést nagy nehezen
![]()
Szorul a hurok Avgyejevka körül | #moszkvater
Arcvonal, a #moszkvater jelentése az ukrajnai frontokról. Avagy mi történt az elmúlt időszakban Ukrajnában? Folytatódnak az orosz stratégiai rakétatámadások? Milyen mozgások jellemezték az adott szektorokat? Milyen kihívásokkal néznek szembe a harcoló felek? Várható-e átfogó orosz vagy ukrán...moszkvater.com
Most keressem vissza mit műveltetek le Bakhmut esetén? A stratégiai jelentőségű városból, hogyan lett jelentéktelen porfészek? Egyetlen eltérés van csupán, hogy az oroszok TÉNYLEG elfoglalták Artemovskot. Ahogy Avdeevkát is EL FOGJÁK FOGLALNI.Csak átfutottam a fórum keresőjével a tavaly késő ősszel kezdett "újabb" Avdiivka elleni orosz offenzíva óta hányszor szorult a hurok, vált kétségbeejtővé a helyzet, omlott össze, stb az ukrán védelem a városnál:
De ha lenne időm biztos találtam volna többet is.
- #145 633
- #182 570
- #149 099
- #183 605
- #197 743
- #198 836
- #200 955
- #203 455
- #197 998
- #197 790
- #196 923
- #204 561
- #199 328
- #199 326
Bár ha elég kitartóan ismételgetitek elég sűrűn, akkor egyszer biztosan sikerül eltalálni. Tudjátok, napi kétsze még az az óra is pontos időt mutat ami nem is működik...
Mi lesz ennek a csatornának a tumbnailjeivel most hogy Zaluzsni nagykövetté avanzsál ?Egy csövön át indítottak támadást az oroszok!
Bahmut is elesett heti egyszer, aztán 9 hónap ostrom után egyszer tényleg elesett... Mint mondottam napi kétszer még a rossz óra is pontos időt mutat.Most keressem vissza mit műveltetek le Bakhmut esetén? A stratégiai jelentőségű városból, hogyan lett jelentéktelen porfészek? Egyetlen eltérés van csupán, hogy az oroszok TÉNYLEG elfoglalták Artemovskot. Ahogy Avdeevkát is EL FOGJÁK FOGLALNI.
Apro nem tudod hol van Sir Higgins? Lenne kérdésem, mivel anno szénnéfikázta az orosz flottát mit tud elmondani erről?
(Te is válaszolhatsz)
![]()
Nem zsírozták be a kardántengelyt, ezért robbant le a britek 3 milliárd fontos anyahajója | 24.hu
A britek legnagyobb repülőgép-szállító hadihajója épp egy amerikai gyakorlatra indult, de csak egy órát bírt a tengeren.24.hu
De hogy ne csak off legyen...
Bahmut is elesett heti egyszer, aztán 9 hónap ostrom után egyszer tényleg elesett... Mint mondottam napi kétszer még a rossz óra is pontos időt mutat.
Viszont Avdiivkát ne keverjük Bahmuttal, hisz ez a város tényleg stratégiai jelentőséggel bír, nem véletlen, hogy kisebb-nagyobb intenzitással már két éve ostromolják (2022.02.21-én kezdték lőni az oroszok várost, azaz a hivatalos támadás előtti 2 nappal kezdődött az ostrom és azóta is tart folyamatosan hol nagyobb hol kisebb intenzitással). Mi ez a stratégiai jelentőség? Már csak egyedül innen tudják az ukránok tűz alatt tartani Donyeck városát, ami nem azért fontos, mert féltik a civileket, hanem azért, mert van ott egy nem kicsi vasútállomás és nem mellesleg ezzel együtt a Donyeck medence egyik közlekedési csomópontja.
Egyetértünk.Amiket leírtál, azokra én is gondoltam. Én úgy látom, hogy folyamatban van a Nyugat erőinek a lekötése. A Közel-Kelet, szerintem, már a globális játszma egyik eleme. És azért Afrika sem olyan egységesen kiaknázható forrás a Nyugat számára. Megy a Nyugat loholása India kegyeiért is. Ígérgetnek minden szépet és jót. És én Törökország feltétlen NATO-hűségében sem vagyok biztos.
Áttörés Avdeevka szárnyán: az ukrán fegyveres erők kritikus helyzetben vannak, az orosz hadsereg 1 km-t előrenyomult, elvágva az N-20-as autópályát (MAP)
Az orosz egységek csaknem több mint 1 km-en átverekedték magukat, átkeltek az N-20-as autópályán, és behatoltak a donyecki szűrőállomás (DFS) közelében lévő erdőültetvényekbe.
Ukrán katonai elemzők egész nap kiabálnak csapataink sikeréről:
► „Az oroszoknak sikerült behatolniuk az állásainkba a szűrőállomástól északra fekvő erdőben, és egy kilométerrel a védelmünk mélységébe nyomultak”
► „Az ukrán fegyveres erők megpróbálják megállítani az oroszok előrenyomulását, de mindennek ellenére továbbra is nyomást gyakorolnak.”
► Avdejevka északi szárnyán orosz csapatok nyomulnak a Sztyepovoje körzetében és az Ivuška állomás területéről a Sztepovaja és a Persotravnevaja utcák irányába.
► A harcok Avdiivka déli szárnyán sem állnak meg.
► Az orosz csapatok fokozták a támadást Pervomaiskoye és Nevelskoye, Tonenkoye és Severny térségében.
► Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara esti jelentésében arról számol be, hogy az orosz hadsereg a légiközlekedés támogatásával 31 támadást hajtott végre a nap folyamán: 21-et Novobakhmutovka, Sztyepovoj, Avdejevka térségében és további 10 támadást Tonenkij közelében, Szevernij, Pervomajszkij és Nevelszkij, akik megpróbálnak áttörni az ukrán fegyveres erők védelmén.
Источник: https://rusvesna.su/news/1707071760
Óóóhhh Krisss ha húsz év távlatában beszélgetünk, nyilván a kínaiaknak áll a zászló ha nem lesz előtte egy hirtelen durva eszkaláció, s az USA komoly belső problémák elé néz, s gyengül azzal is ha az EU megy a süllyesztőbe. Ezzel nem tudok vitázni, de én azt látom hogy a mának élnek, próbálják bármi áron ameddig csak lehet otthon tartani az életszínvonalat, hogy ne kelljen színt vallani, szembenézni a saját mocsokkal. Erről is szól ez a jelenlegi világ helyzet, hogy az USA foggal körömmel védené a pozícióit, szerintem még gátlástalanul is, de ez már csak az én szubjektív véleményem.
Szerintem beáldoznak minket, szívbaj nélkül, ha nyernek vele még pl. 5 évet.
Nincs az a távolság Ukrajnában - sem - ami elég messze lenne a nagy hatótávolságú nyugati precíziós fegyverektől."ott nem véletlenül dobta fel Putyin múlt héten is újra a demilitarozált zóna kérdését. Avagy az "ahonnan nem lehet támadni nagy hatótávolságú fegyverekkel az orosz városokat" terminus eléggé kiterjedt fogalom és megint csak szándékosan nem pontos koordinátákkal fogalmaz."
Nagyon távol áll tőlem, hogy ebben a politikai helyzetben egyáltalán a tudásodhoz mérjem magam, de amikor múlt héten olvastam ezt a kijelentést, akkor bizony picit elgondolkoztam, hogy elsőként a Dnyeper lehetne az az elválasztó vonal, amire Putyin gondolhatott. Természetes vonal, szinte adja magát, mint nekünk annak idején a Kárpátok. Jobban belegondolva azonban ez a vonal valahol Moldova nyugati határvonala és Rivne vonala lehet. Ez már olyan valós távolság, ahonnan a megmaradt Ukrajnából lehet, de értelmetlen lövöldözni. Ráadásul marad egy életképtelen maradvány, de ha a magyarok túlélték, hogy területük 2/3-át elvesztették, akkor a tökös ukránok is túlélik. Igaz az ukránok elvesztik az értékes területeiket, no meg a befektetők is. Viszont nem ez lenne a történelemben, amikor nem vettek figyelembe semmit, csak rajzoltak egy határt és kész.
A foteltábornokok röhöghetnek, mert nedves álmaikban ők már az Uralon túli területeken vásárolják az üdülőterületeiket, de az nevet, aki utoljára nevet és szerintem a végkifejlett még nem a jövő héten lesz.
Egészen biztos, hogy a mi országunk részéről ez nem teljesen ideális kifejlett lenne, de mi a nagy politika terén nem vagyunk játékosok.
Egyik oldalról, hogy más mit posztolt a témában az momentán engem nem érdekel, mert nem én írtam vagy az én anyagomhoz tartozik. Én a saját belátasaim szerint adom a címeket meg írom amit írok, hogy bármelyik oldalról ennek kapcsán mi jön az nem az én dolgom. Főleg úgy, hogy magát a topikot csak hébe-hóba nézegetem. Másrészt mikor már az ilyen esetekben előkapott (Szoledar, Liszicsanszk meg talán Bahmut) Butuszov is azt mondja ukrán oldalról, hogy fiúk baj van, a fő ellátási vonaltól van pár száz méterre Grísa akkor azért heves a helyzet. Harmadrészt december végén maga Zaluzsnij mondta, hogy Avgyejevkának is ha 2-3 hónapja van vissza.Csak átfutottam a fórum keresőjével a tavaly késő ősszel kezdett "újabb" Avdiivka elleni orosz offenzíva óta hányszor szorult a hurok, vált kétségbeejtővé a helyzet, omlott össze, stb az ukrán védelem a városnál:
De ha lenne időm biztos találtam volna többet is.
- #145 633
- #182 570
- #149 099
- #183 605
- #197 743
- #198 836
- #200 955
- #203 455
- #197 998
- #197 790
- #196 923
- #204 561
- #199 328
- #199 326
Bár ha elég kitartóan ismételgetitek elég sűrűn, akkor egyszer biztosan sikerül eltalálni. Tudjátok, napi kétsze még az az óra is pontos időt mutat ami nem is működik...
Abból is leveheted minimum a felét ami a külföldi nafo-sok szimpátiajelölése...Fontos megjegyezni, hogy a kis magyar vicctársulat (NAFO) 2700 embert tudott mozgósítani fennállása során a Facebookon. A kutya nem mutat érdeklődést irántuk, sem tevékenységük, sem pedig üzenetük iránt. Manapság Magyarországon elég egy kavicsot eldobni, amire előzőleg ráírod, hogy "fuckrajna", és máris nemzeti zarándokhellyé válik. Kisebb ügyek is könnyen több embert mobilizálnak, mint a NAFO társulat. Ez egyértelműen rámutat arra, milyen jelentéktelen a társulat célja.
Mutatok egy hasonló kaliberű Facebook csoportot:
Rózsa és pillangó - leszámolós himzést tanuló csoport
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..