[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 094
12 093
113
Már a turistákat is viszi a TCK...

"A mai napon egy információ jelent meg a TCK-ról, amelyet a lehető legnagyobb mértékben titkoltak.
Valahol Ogyessza közelében nemzetközi botránnyal végződött egy rendes buszos rajtaütés, a TCK erőszakkal kirángatta a románokat, nem hitte el nekik, hogy útlevéllel rendelkező románok, és meghívásra érkeztek oda.
Úgy bántak velük, mint az ukránokkal, keményen kirángatták őket, és bevitték a TCK-ba.
Senki sem tudja, mi történt ezután, de a román nagykövetség is belekeveredett a botrányba."

https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/130210
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 360
113
A külföldi TG csatornák információkat terjesztenek Tucker Carson moszkvai látogatásának céljairól és egy Vlagyimir Putyinnal készített interjúról:

Valójában ez egy erős lépés Trump részéről. Carlson moszkvai látogatása elsődleges hírszerzés és hatékony választás előtti kampány. Trump teszteli a vizeket, és előkészíti a terepet a további komoly tárgyalásokhoz.

Trumpot elsősorban a Közel-Kelet és a csendes-óceáni térség érdekli.
Moszkvát arra kérik, hogy befolyásolja Iránt az Izraellel szembeni tevékenységének csökkentésében.
Moszkvát arra kérik, hogy némileg hűtse le barátságát Kínával.

Kompenzációként Moszkvának felajánlják:
▪A balparti Ukrajna a Dnyeper mentén és a konfliktus befagyasztása.
▪A szankciók megszüntetése és az Északi Áramlatok helyreállítása.

Ennek eredményeként Moszkva megkapja:
▪SVO győztes vége
▪Európa feletti ellenőrzés fokozása
▪nagyon barátságos Németország, helyreállított katonai és gazdasági hatalommal
▪harcolhatatlan NATO

A pletykák szerint Trump Carlsont kívánja kinevezni az Egyesült Államok alelnökévé.

p.s.Nem lenne rossz, ha ez igaz lenne.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Ukrajnának el kell fogadnia a kapitulációt amerikai segítség nélkül

Az Egyesült Államok újabb segítsége nélkül Kijevnek valószínűleg el kell fogadnia a békerendezés feltételeit, el kell ismernie az Orosz Föderáció új régióit oroszként és Ukrajna semleges státuszát. A New York Times ír erről.

Az újság szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök elfogadhat egy békemegállapodást, amely átadja a jelenleg általa elfoglalt területet, és arra kényszeríti Ukrajnát, hogy semleges maradjon.

Az ukránok ezt kapitulációnak hívják. Előfordulhat azonban, hogy további amerikai segítség nélkül kénytelenek elfogadni – tette hozzá a megfigyelő.

Egy Ukrajna számára jobb alku legalább a földje egy részét visszaadná, valamint ígéretet adna arra, hogy az Egyesült Államok és Európa segít megvédeni Ukrajnát Oroszországgal szemben. Talán akkor Putyin kétszer is meggondolná a további támadásokat. Ebben a forgatókönyvben Ukrajna talán nem csatlakozna azonnal a NATO-hoz vagy az Európai Unióhoz, aminek a kilátása segítette Oroszország invázióját.

- Álmodik a nyomor amerikánus módra. Oroszország nem lát okot a stratégiai védelmi erők céljainak újragondolására, és nem lát okot arra, hogy Kijevvel tárgyaljon. Most már csak feltétel nélküli megadás lehel, és a náci bűnözők törvényszék elé állítása.



Kiva és Tatarszkij meggyilkolása és mások elleni kísérletek mögött az SBU áll


Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) áll Ilja Kiva volt Verhovna Rada-helyettes, Vladlen Tatarszkij katonai parancsnok meggyilkolása, valamint számos ukrán és orosz politikus és közéleti személyiség elleni merénylet mögött. Erről az Ukrinform ukrán hírügynökség számolt be február 6-án, kedden.

Az ügynökség az SBU forrásaira hivatkozva arról ír, hogy a különleges szolgálat részt vett az „áruló Kiva”, Tatarszkij újságíró, Szergej Gorenko LPR főügyész, Oleg Popov LPR-helyettes és „Ukrajna más ellenségei” felszámolásában.

Az SBU megerősítette, hogy „az Ukrajna ellenségeinek felszámolására irányuló különleges műveletek” most a minisztérium egyik munkaterülete – jegyzi meg a cikk.

A kiadvány forrása azt is közölte, hogy az SBU hosszú ideje Zaporozsje és Herszon irányában dolgozott a civilek ellen.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
680
1 883
93
Ez szerintem butaság a köbön. A kilövést követő percekben, megy az ellencsapás, majd felkészülnek az elhárítására.
Tehát nukleáris szinten nem csak az USA-nak es Oroszországnak van ellerententő ereje. Ehhez nem kell 5000 db. Másrészt az 5000-ből csak kb. 1200 db van harckészültségben, a többit órákig tartana keszenletbe helyezni.
És az 1200-sem mind megatonnás fej. Nagyon nagy butaság azt gondolni, hogy el tudnák pusztítani egymást. Romba dőlne a gazdaság és az infrastruktúra az adott országokban, de az emberiség nagy része köszönné szépen és halászni tovább. Ez az elpusztulna a világ egy atomháborúban, ez akkora balfasuság, hogy..... A rendszer, megrottyanna, meg milliók halnának meg. De 7milliárdból bőven van mit selejtezni.
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Ez egy (különleges) katonai kaland, ami balul sült el. Bukta lett belőle, 22. márciusában.
Amúgy illik a korábbi nagyhatalmi proxy háborúk sorába, ami a gyengülő Oroszország európai befolyásának elvesztését eredményezi. Ráadásul egy újabb vasfüggöny létrejöttével fel is gyorsítja Oroszország el jelentéktelenedését, ami persze az orosz társadalomban durva dolgokat eredményezhet.
A náci Németország harmincas éveire emlékeztet a jelenlegi orosz közhangulat. Nem túl jó Omen.
Bukta az amit a nagyi csinál uzsira. Tényleg balul sült el az ukiknak és nyugati támogatóiknak (bár gondolom nem erre akartad tekerni)...
Amúgy látom régi kommenjeidből, hogy nagy helyesírásszakértő vagy, s igényed van a hibátlan írásmódra. Lassan elkezdhetnéd hát az igekötőket - ha tudod mik azok- az igékkel EGYBEÍRNI, ha azok az ige ELŐTT állnak. Azért szólok, mert a magyar helyesírás szabályaival ellentétesen és következetesen írod külön az összes ilyen szót... A többi szarvashibádat most nem részletezném (tehát eljelentéktelenedés a helyes forma). Ómen pedig hosszú ó-val. Ha akarod, ezentúl mindig kijavítalak és akkor nem leszel ilyen égő - már ha megtanulsz rendesen írni.

Más, még nem tudni, hogy Ukrajna megkapja-e a teljes 60,1 milliárd dollárt az Egyesült Államoktól, mely a 2 napja nyilvánosságra hozott törvényjavaslatban szerepel a NY-times szerint:
https://www.nytimes.com/2024/02/05/us/politics/senate-border-ukraine-deal.html
A republikánusok csak akkor mennének bele a törvény elfogadásába, ha a migránskrízis kapcsán valami előrehaladás történne a határvédelem megerősítésére.
A törvénytervezet teljes összege 118 milliárd USD-re rúg, így ennek több mint a felét Ukrajna kapná. Európa egymaga nem tudná jelenleg a felszínen tartani Kijevet, talán majd egy kisebb Ukrajnát, mely háborúban nem áll....
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 225
67 150
113
Uuuu ez nagy blama, főleg azért, mert a Prince of Wales eleve azért indult, mert az eredetileg kijelölt Queen Elizabeth még kihajózni sem tudott technikai problémák miatt.

..............................
A brit repülőgép-hordozó, amely a hidegháború óta a legnagyobb NATO-gyakorlatot vezette volna, nem indul el vasárnap, miután az utolsó ellenőrzések során problémát fedeztek fel a hajócsavarral – közölte a Királyi Haditengerészet.

A HMS Queen Elizabeth így nem vesz részt a Norvégia sarkvidéki partjainál zajló Steadfast Defender gyakorlaton, a HMS Prince of Wales helyettesíti majd, és vezeti majd a nemzetközi egységekből álló flottát.

https://www.economx.hu/kulfold/nato...-hordozo-hajocsavar-meghibasodott.784633.html
Kíváncsi vagyok millyen fenyegetés hatására találták ezt a hibát? :rolleyes:
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
527
1 678
93
Szép gyűjtés, de ahogyan a többiek is irják, ilyen ténymegállapitásokból, jóslatokból, vágyálmokból -mindkét oldalról term.- lehetne gyújteni egy szép csokorral.
Személyes kedvencem nekem a bakhmuti gyűrű az oroszok körül @PavolR "tollából", de nyilván sok ilyen gyöngyszem van az előző tizezer oldalról...

Nekem nincs gondom azzal, hogy mindkét oldal tálalásában megjelennek infók, posztok, képek, videók, mert az igazság a két fél propija között van. Ugyanakkor ezt a csatit számtalanszor kibeszéltük, hogy a legalja mind közül, a rendszeres linkelése számomra kimeriti a trollkodás fogalmát, mert egy szintiszta propaganda termék minden valóságot nélkülöző cimekkel, kijelentésekkel, gyakran uszitásokkal.

Ahogyan magukról irják :rolleyes:: "A videók egy ukrántól származnak, aki elég közel él a fronthoz. A tudósítás tehát biztosan nem 100%-ban semleges, de a lehető legobjektívebb." :D

Ránéztem most is direkt a forrás térképre, h mennyire hiteles az állitás, de csak megszállottak játszadozását vélem felfedezni a videóban:
https://deepstatemap.live/en#13/48.1286/37.8029
cec284d6b66f90be216b61980b4ebb86.png

Nem tudok jobb szót, röhejes a csati -hanyagoljuk már, van ennél hitelesebb forrás is ukrán oldalról:
34556e30f21f9f2a5966654f9faa83d3.png
Pörgesd át.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 588
77 467
113
És az 1200-sem mind megatonnás fej. Nagyon nagy butaság azt gondolni, hogy el tudnák pusztítani egymást. Romba dőlne a gazdaság és az infrastruktúra az adott országokban, de az emberiség nagy része köszönné szépen és halászni tovább. Ez az elpusztulna a világ egy atomháborúban, ez akkora balfasuság, hogy..... A rendszer, megrottyanna, meg milliók halnának meg. De 7milliárdból bőven van mit selejtezni.
A világ elpusztul nem azt jelenti, hogy atomsivatag az egész bolygó, hanem azt, hogy amit te/én/mi ma világnak nevezünk az eltűnne és valami teljesen más lenne helyetten (nem, nem Mad Max) a mai világunk romjain.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 598
16 245
113
És az 1200-sem mind megatonnás fej. Nagyon nagy butaság azt gondolni, hogy el tudnák pusztítani egymást. Romba dőlne a gazdaság és az infrastruktúra az adott országokban, de az emberiség nagy része köszönné szépen és halászni tovább. Ez az elpusztulna a világ egy atomháborúban, ez akkora balfasuság, hogy..... A rendszer, megrottyanna, meg milliók halnának meg. De 7milliárdból bőven van mit selejtezni.
Nem tudom, h honnan jön ez a tévedés, de pár dolog kimaradt:
a bevetett robbanási energia egy dolog, utána elképesztően kiterjedt tüzek (városok tele éghető anyagokkal), felszálló por, füst, stb. Maradjunk annyiban, h ha nem számolunk a felszabaduló mérgező/stb. gázok (műanyagokban pl klór) felszabadulásával, akkor is fél- egy éven belül olyan globális krízis lesz, mint a legutóbbi kihalási eseménynél. És ez egy optimista szimuláció eredménye.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 538
45 044
113
A világ elpusztul nem azt jelenti, hogy atomsivatag az egész bolygó, hanem azt, hogy amit te/én/mi ma világnak nevezünk az eltűnne és valami teljesen más lenne helyetten (nem, nem Mad Max) a mai világunk romjain.
Ez is nagyon erősen vita téma... Nyilván azonnal nem pusztulna ki az emberiség leginkább É féltekén élő nagy része, de még a klíma is megváltozna, termőföld/víz szennyeződne, közép távon az utóhatások miatt de igen, MadMax szerű világ jönne.

Az egy kikúrt veszélyes mostanában terjesztett narratíva, hogy ó hat nem is halnánk bele annyian, mert csak ekkora meg akkora az amúgy is kisebb hatóerejű pontos CEP-el érkező fejek ölő hatása, ami nagy része katonai célok ellen menne a semmibe, mindentől távol.

Kurvára belepusztulsz majd Te is, én is, ha elindul a buli, nyugodj meg...
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
541
1 964
93
És az 1200-sem mind megatonnás fej. Nagyon nagy butaság azt gondolni, hogy el tudnák pusztítani egymást. Romba dőlne a gazdaság és az infrastruktúra az adott országokban, de az emberiség nagy része köszönné szépen és halászni tovább. Ez az elpusztulna a világ egy atomháborúban, ez akkora balfasuság, hogy..... A rendszer, megrottyanna, meg milliók halnának meg. De 7milliárdból bőven van mit selejtezni.
Ja, igen!! A maradék meg a kőkorszakban találná magát, nem beszélve a sugárzásból fakadó sejtmutációról, ami nem csak az embereket fogja sújtani, hanem minden élőlényt. (Mondjuk, Hirosima és Nagaszaki a mai napig lakott városok, de ebben az esetben sokkal nagyobb mértékben megy majd a "buli".)
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Én ezt az Ursula von dér Lejen nyilatkozatot akárhogyan is olvasom nekem az jön le hogy az ukran haderőt, vagy annak bármiféle maradékát, valamint az ország vagy a maradék gazdasag erőforrásait az EU, vagyis Brüsszel privát seregenek, és privát területnek, gazdaságnak akarja a későbbiekben.
Végülis volt már hasonló a Római birodalomban a szenátusi provinciakkal. Szóval hogy jobban érthető legyen USA képletet használva szövetségi haderőt, szövetségi gazdasági onallosagot csinálnának.
Ezzel biztosan piszkos nagy álma teljesülnek a brüsszeli eltartott aknák, mert most még mindig a nemzeti, tagallamoktol függenek. Onnettol viszont függetlenek lennének, állam az államban, mint egykor az SS, vagy az AZOV. Nincsenek jó eloerzeteim ezzel kapcsolatban. Meg nagyobb EU diktatúra lenne.
Pár hete volt egy szösszenet egy ukrán sturmbanfuhrertol, hogy vereség esetén benyomulnanak a szomszédos EU országokba és ott taboroznanak.
Rég óta mondom és itt is többször leírtam, hogy a kaprok ha nyernek ha nem, a nyugatiak zsoldosseregnek lesznek használva. Amolyan mindenhol és mindenki ellen bevethető rendcsinálóknak, ahogy valamikor a falamand, vallon és svájci zsoldosok. A folyamat nem állítható meg, ti. ha nyernek ha nem, akkor is ott lesz a háborúban sérült frusztrált semmire sem használható ukrán embertömeg. Itt is jól számoltak a nyugati "elitek".
Jól megedzik (kiforgatják emberi mivoltukból) őket a mostani háborúban, kitömik őket mindenféle fegyverrel és aztán leültetik lábhoz, s ha valaki ugrál, ráuszítják.
Pitbuloknak szánják ezeket, abból is a rosszabb fajtának. Persze első sorban az USA fogja őket használni, a maradékot az EU. Az EU-ban ők lesznek Brüsszel vasökle!
Végül is ennek tükrében érthető, hogy miért szarják le saját férfilakosságot, azaz miért csináltak belőlük semmire sem jó nyámnyilákat. Még jó is hogy ilyenek lettek, mert semmi esélyük lázadni sátánkáék ellen - akiket egy ilyen agyhalott horda fog védeni. Lesz nyugaton olyan Orwell 1984, hogy ihaj :oops:.
És még mondja valaki, hogy nem lesz az EU-nak hadserege!
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Az Egyesült Államok elmulasztotta felügyelni az Ukrajnának nyújtott katonai segélyeket
2024.02.06. | 19:41

Ukrajnában több mint 1 milliárd dollárnyi fegyver veszett el.

A külügyminisztérium főfelügyelője által január 10-én közzétett belső ellenőrzés szerint az amerikai védelmi minisztérium nem tudta megfelelően nyomon követni az egymilliárd dollár értékben Ukrajnának szállított fegyvereket.

Az ellenőrzés megállapította, hogy az Ukrajnának 2023 júniusa óta szállított, 1,7 milliárd dollárból 1 milliárd dollár, azaz a kijelölt fegyverek 2023 júniusáig történő jobb végfelhasználási nyomon követésének 59%-a "jogsértő" vagyis nem számolható el a leltárjelentésekben.


Az Egyesült Államok részt vett a liszichanszki pékség elleni támadásban

2024-02-07

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén Oroszország állandó képviselője, Vaszilij Nebenzja elmondta, hogy a kijevi hatóságok az amerikai HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszer (MLRS) támadásainak célpontjait egyeztetik az Egyesült Államokkal, ami miatt az utóbbi bűnrészessé válik a Liszichanszk és egyéb célpontok elleni támadásban. Nebenzja ezen állítása Vadim Szkibickij ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának képviselőjének 2022 augusztusában tett beismerésén alapul, miszerint a HIMARS-célpontokat előzetesen egyeztetni kell Washingtonnal. Nebenzja szerint ez hatékonyan megerősíti az Egyesült Államok részvételét a konfliktusban, és bűnrészessé teszi a háborús bűnök elkövetésében Liszicsanszkban és más olyan helyeken, ahol nyugati fegyvereket használnak.

A diplomata felszólította az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjait és a nemzetközi szervezet vezetését, hogy ítéljék el az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) Liszicsanszk elleni rakétacsapását, amelyet szerinte különös cinizmussal hajtottak végre. Nebenzja azzal vádolta az ukrán csapatokat, hogy szándékosan választották meg a sztrájk időpontját, amikor a civilek szabadnapjukon sétálni mentek. Az ukrán fél akcióit polgári infrastruktúra és civilek, köztük orosz terület ellen irányuló terrorcselekményekként jellemezte.


Az EU megtagadja az orosz befagyasztott vagyon felhasználását Ukrajna javára


Az Európai Unió (EU) országai nem támogatták Belgium azon javaslatát, hogy a befagyasztott orosz eszközöket fedezékként használják fel Ukrajna újjáépítéséhez. Erről a Reuters számol be európai tisztségviselőkre hivatkozva.
A hivatal beszélgetőtársa felvilágosította, hogy az eszközök aranyként való felhasználása ugyanolyan jogi, gazdasági és pénzügyi kockázatokkal jár, mint az elkobzás.
„A G7-országok legtöbb jogi osztálya ezt figyelembe veszi” – áll a kiadványban.
Emellett az anyag szerzője pontosította, hogy nem világos, melyik szervezet bocsát majd ki kötvényt.

- Kár, hogy megjött az eszük, olyan gyönyörű lenne egy összeomlást látni.
És a felelősök kérdőrevonása még élvezetesebb.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
680
1 883
93
Ja, igen!! A maradék meg a kőkorszakban találná magát, nem beszélve a sugárzásból fakadó sejtmutációról, ami nem csak az embereket fogja sújtani, hanem minden élőlényt. (Mondjuk, Hirosima és Nagaszaki a mai napig lakott városok, de ebben az esetben sokkal nagyobb mértékben megy majd a "buli".)
Ez sincs teljesen így. Nézd meg hány atomrobbantás történt eddig a földön. Vagy mennyi a balesetből fakadó szennyezett rész. Egy orosz - usa csörte után a többi nagyobb terület gyakorlatilag vígan élne tovább. Nyilván betegesenben. Az oroszok hiányát kB észre sem vennénk... De Oroszország nagy részén is vígan innák tovább a vodkát. Én nyilván laikus vagyok a témában, de azért ne Nógrádi tanárúr szintjét eröltessük. Nagyon szívesen olvasnék a témában objektív dolgokat, de nem találtam.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 821
14 502
113
Nem azért mondjam, hogy dicsérjem az ukránokat, de:
Közöttük is van pár kiemelkedő tehetségű ember, itt egy Nostradamus szintű előre jóslás az 1981-es évben a "Perec" szatirikus Kievi lapból, mintha előre látta volna a rajzolója az aktuális eseményeket:

swXEIfc.jpg


A jelenet most a Zseli - Zsalu párviadal kapcsán lett igen aktuális, figyeljétek a két szekérhúzó széthúzó figurát, telitalálat..
Egymásra acsarkodnak miközben ugyanazt a célt szolgálják..
Itt a kievi ukrán Nostradamus újabb ukrajnai jövőbe látása, még régebbről: a "Perec" ujság = "Paprika", találó név..
ua8a80X.jpg


Ez a mai helyzet egy az egyben: ukrajna szöröstől bőröstől, politikai gazdasági el- és kiárulása után sem maradt egy fillér sem az ukrán zsebben.. De ettől még a fegyvernek ott kell lennie , mert a kötekedés, a harc mindennél előbbre való ilyen szakadt állapotban is..

Ilyen állapotban kell végigtarhálni a nyugati országokat egy kis "segij" ért..

Ezt nem én mondtam, Kievben így látták 1956-ban..
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 400
45 999
113

Lvov, Ivano-Frankivszk, Odessza, Hmelnyickij: bővül a célpontok elleni támadások földrajzi területe Ukrajnában (VIDEO)​


Február 7-én reggel robbanások sorozata történt Kirovograd, Kijev, Nyikolajev, Hmelnickij, Dnyipropetrovszk, Odessza, Hmelnickij és Harkov régiókban.

Robbanásokat jelentettek Lviv régióban, a Javorovszkij gyakorlótér környékén.
Ezenkívül robbanások történnek az Ivano-Frankivszk régióban.
A rakétákat az orosz haditengerészet fekete-tengeri flottája indította el a Fekete-tengerről (különböző források szerint 12-32 rakétát).
A videón Kijevben robbanások, Harkov ipari övezetében az ukrán fegyveres erők létesítményei elleni támadás és Nikolaev fotók láthatók.
Источник: https://rusvesna.su/news/1707284459


„Ez abszurd”: a CNN és a republikánusok reakciója Carlson Putyinnal készített interjújának bejelentésére​


...
Matt Gaetz képviselő is "igazi újságírásnak" nevezte Carlson döntését a közösségi médiában.

Emlékezzünk vissza, hogy kedden Carlson videóüzenetet tett közzé X-ben a Kreml tornyai és a Megváltó Krisztus-székesegyház hátterében, amelyben kijelentette, hogy hamarosan interjút készít Putyinnal. Az újságíró szerint azért teszi ezt, mert az amerikaiak egyáltalán nincsenek tisztában azzal, hogy mi történik Oroszországban és Ukrajnában. Az interjú bejelentése utáni első néhány órában ezt a rövid videót több mint 37,5 millióan nézték meg.
Источник: https://rusvesna.su/news/1706793488


A radarmezőt kiterjesztik Oroszország felett a drónok megfigyelésére​

Ma a Moszkva körüli radarmező lehetővé teszi a veszélyes drónok időben történő észlelését és megsemmisítését. Főleg a konszern radarberendezésére épül.

Savitsky hozzátette, hogy az Almaz-Antey egy többpozíciós drónfigyelő rendszert hozott létre. Egyesíti a légtér megfigyelésére és ellenőrzésére szolgáló rádióberendezéseket, valamint egy közös szervert a koordináták meghatározására és az észlelt UAV-k elemzésére.

A vezérigazgató-helyettes szerint az új rendszer egységes információs mezőt hoz létre a légtérben a kis magasságok számára, ahol drónok, helikopterek és kisrepülőgépek repülnek. Így biztosítva van a repülőgépek feletti irányítás – hogy pontosan követik a számukra előírt útvonalakat.
Источник: https://rusvesna.su/news/1707226074