[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
Kiszivárgott a nemnato szerint sosem létezett béketervezet


Németeknél kavarog valami, a Bundeswehr vezetése nagyon ellene van egy esetleges háborúnak, mivel kiszivárogtattak egy 40 perces beszélgetést amiben a Kercsi híd elleni támadásokról beszélnek, több magas rangú angol és amerikai tisztet megemlítve akik részt vesznek a tervezésben, kivitelezésben és a Taurus rakétákat is erre a célra szeretnék bevetni, akár német személyzettel.
HemH8M1.png




Szintén Németország, Spiegel: ez Amerika háborúja Oroszországgal.


Meg egy kis julian
wWHFZu1.png

xKHh06g.png



Geraniumok új zavarásellenálló antennát kaptak, ami természetesen egy létező "kanadai" technológia másolása (véletlenül sem azért mert ugyanazokból a kínai komponensekből építik).


nemnácik
DnUVvV3.png



Tavaly tavasszal volt hír, hogy az oroszoknak szükségük lenne önjáró aknavetőkre a kisebb rajtaütésekhez/visszaveréséhez.
Már a fronton van az új 2SZ41 Drok



Leírtak egy érdekes kérdéskört:
Mi van ha, Oroszország elfoglal egy falut, összeszed ott pár idős bácsit/nénit, vagy szabadon engednek néhány katonai foglyot, majd váratlanul visszavonul az ukrán "ellentámadás" miatt, hátrahagyva némi nehéztechnikát, köztük atomtöltettel szerelt Iskandereket, és az egyik UKRÁN állampolgár, UKRÁN egyenruhában, UKRAJNÁBAN bemászik a járműbe és megnyomkod néhány gombot, ezzel atomcsapást mérve UKRAJNÁRA, természetesen erről több tucat felvételt készítve?
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 358
9 960
113
"Az ukrán televízióban megszokott, hogy egyre több fél- vagy tán teljesen őrült szakértőt, félművelt soviniszta történészt vagy levitézlett egykori náci szabadcsapatvezért szólaltatnak meg."

ezért a büdös alkoholistáért is kár volt koptatni a billentyűzetet.
Jellemzően azok bagatellizálnak bizonyos ukrán szereplőket, akik azt se tudják eszik-e vagy isszák ezt az egészet.
Ez a büdös alkoholista az egyik legjelentősebb ukrán szabadcsapatban volt parancsnok. Számos helyen lehetnek még olyan kapcsolatai, amelyek egy ukrán vereség esetén meghatározók lehetnek, betölthetik a hatalmi űrt. Jelenleg is köze lehet a különleges erőkhöz.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 796
113
Légiriadó van érvényben Szevasztopolban és a Krím-félszigeten.
Támadás fenyeget.
Az öbölben leállították a forgalmat.
Aeroszolfüstöt generáltak az öbölben.
A város területén légvédelmi rendszerek működnek.

A légvédelem is aktívan működik Jevpatoria térségében.
Eddig a támadás Szevasztopol és Jevpatorija ellen irányult.
Lövések dördülnek. A mennyiség nem ismert, hivatalos tájékoztatást várunk az orosz védelmi minisztériumtól.


Két őrnagy
Szevasztopol, kormányzó: Szevasztopolban működik a légvédelem. Minden szolgáltatás riasztást kap. Kérem Önöket, hogy maradjanak nyugodtak, tartsák be a biztonsági intézkedéseket, és tartózkodjanak ideiglenes menedékhelyen vagy biztonságos helyen. A lényeg, hogy ne legyél a szabadban...

Megbízható bajtársaink jelentése szerint már 10 légi célpontot lőttek le a Krím nyugati részén.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 129
113
Jellemzően azok bagatellizálnak bizonyos ukrán szereplőket, akik azt se tudják eszik-e vagy isszák ezt az egészet.
Ez a büdös alkoholista az egyik legjelentősebb ukrán szabadcsapatban volt parancsnok. Számos helyen lehetnek még olyan kapcsolatai, amelyek egy ukrán vereség esetén meghatározók lehetnek, betölthetik a hatalmi űrt. Jelenleg is köze lehet a különleges erőkhöz.
Ettől még lehet alkoholista, ez független a kapcsolatrendszerétöl... De komolyra fordítva, valóban tartani lehet az ukrán szélsőjobb által vezetett támadástól ellenünk. Ezek az azoviták máshoz nem értenek és mást nem is akarnak csinálni, mint pusztítani. Beleharaptak a medvébe, majd miután az kizavarta őket a barlangból belekóstolnak a pulikutyába is. Valaki itt nagyon helyesen elemezte, hogy hány hágón is juthatnak át és azt talán védeni tudjuk. A kérdés csak az, hogy meddig? Mert NATO ide vagy oda, a nyugat nem nagyon fog kapkodni a segítséggel. Esküszöm előbb jönnek szerbek, mint britek... Szóval ébresztő, mert a sztyeppe felől jöhet még veszedelem!
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 755
21 521
113
A német hadseregnek a krími hídra mért csapásról szóló beszélgetésének teljes átirata

A beszélgetés Grefe, a Légierő Parancsnokság műveleti és gyakorlatokért felelős vezetője, Gerhartz felügyelő, valamint a légi műveleti központjának Fenske és Frostedte tisztjei között zajlott.
Az oroszok elfognak egy sértetlen amerikai M1A1-es fő harckocsit Berdicsiben

Az oroszok tegnap elfoglalták Berdicsit, és váratlan nyereségük volt, mivel az ukránok visszavonulásukban teljesen sértetlenül hátrahagytak egy M1A1 harckocsit!

Az amerikaiak attól tartva, hogy ez megtörténik, arra kérték Kijevet, hogy ne vigye előre az amerikai tankokat a frontvonalba.


"Nem teljesen érthető." Puskov válaszolt Austin szavaira az Oroszországgal való háborúról.

MOSZKVA, március 1. / Szputnyik rádió.

Lloyd Austin, a Pentagon vezetője és Emmanuel Macron francia elnök nem teljesen értik, hogy miről beszélnek, ami lehetővé teszi az orosz fegyveres erőkkel való közvetlen katonai összecsapás lehetőségét - véli Alekszej Puskov szenátor.

Austin korábban annak a véleményének adott hangot, hogy Kijev veresége esetén a NATO háborút indítana Oroszország ellen. Macron viszont azt mondta, hogy kész "mindent megtenni", beleértve a francia hadsereg Ukrajnába küldését is, mindaddig, amíg Oroszország "nem nyeri meg ezt a háborút".

"Úgy tűnik, hogy ezek a politikusok nem teljesen értik, miről beszélnek" - írta Alekszej Puskov a Telegramban.

A szenátor felhívta a figyelmet a Der Spiegel című német lapban megjelent cikkre, amelynek szerzője azt firtatta, meddig hajlandó elmenni a Nyugat Kijev megsegítésében.

"A Nyugat kezd elgondolkodni azon, hogy milyen következményei lehetnek egy Oroszországgal Ukrajnáért folytatott katonai konfliktusnak, ami nem igazán fontos a Nyugat biztonsága szempontjából.

De ez nyilvánvalóan nem vonatkozik sem Macronra az állítólag "kalibrált és átgondolt" nyilatkozataival, sem az agresszív brit miniszterekre, akik rohamtempóban váltogatják egymást, sem az amerikai védelmi minisztérium vezetőjére, Lloyd Austinra, aki megengedi, hogy háború legyen Oroszország és a NATO között" - mondta Alekszej Puskov.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 549
113
Nyílván Franciák járnának rosszabbul.Viszont nem véletlen ha mennek ők mennek.

Nyílván Franciák járnának rosszabbul.De ha mennek nem véletlen ők mennek be.Többi Europai Nato tag maximum az öklét tudná rázni ha kapnának taktikai atomot.Ahoz meg pont elég ami van nekik hogy a legnagyobb városokat fenyegessék vele.Tény Oroszország jelentős része lakható maradna de ettől még a lakosság fele meghalna/sugárfertőzést szenvedne.Nekem ez a bemenetel amúgy elég "megúszósnak" tűnik.Belarusz határon nincsennek harcok közvetlenül nem készülnek nekimenni az Oroszoknak Ukrajnában.
Végülis az egyik cél így teljesül a Natonak, a belorusz határt ők ellenőrzik abból az irányból is, vagyis benyomul a Nato. Persze meg lesznek csapkodva a kaszarnyaik, és menni fog haza zsákban is pár tucat francia katona, vagy legionarius. A francia polgárnak ez nem fog tetszeni nyilván, de ők úgyis le vannak xarva évek óta, és ez Macronnak is belefer, mert utolsó ciklusa.
Az ilyen finn, lett, litván, észt hadseregek ( :D ) mondjuk nem értem miért indulnak Ukrajnába oroszokat ölni, miért nem tamadjak meg a szomszédban inkább Oroszországot?
Ráadásul ezek full nevetséges operett hadseregek, sohasem harcoltak még.
Talán ezek fogják biztosítani az ukrán hatorszagot, és ezekkel szedetik össze a golyofogonak való ukránokat?
Érdekes lesz, meg fogjuk látni.
Közben Trudo is küldi a rettenetes kanadai haderőt.

Gaguzok, én mondtam hogy nem eszik olyan forrón a moldav kását. Ez a szép gaguz lány is erről beszél.

.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 903
22 378
113
Jellemzően azok bagatellizálnak bizonyos ukrán szereplőket, akik azt se tudják eszik-e vagy isszák ezt az egészet.
Ez a büdös alkoholista az egyik legjelentősebb ukrán szabadcsapatban volt parancsnok. Számos helyen lehetnek még olyan kapcsolatai, amelyek egy ukrán vereség esetén meghatározók lehetnek, betölthetik a hatalmi űrt. Jelenleg is köze lehet a különleges erőkhöz.
Az ilyen alakok és megnyivánulásaik végett (IS) gondolom továbbra is azt amit korábban irtam...
2022. november 18:
Mint azt korábban is irtam, jobban félek egy háború utáni káoszban fetrengő, fegyverekkel teletömött korrupt és bosszúéhes sebeit nyalogató Ukrajnától, mint egy magyar-orosz közös határtól (ami nyilvánvalóan sosem lesz). Pedig ez utóbbi felpörgetné a haderőfejlesztést az egyszer biztos... :oops:

A 30-as évekre megjósolt konfliktus kapcsán én már lelkiekben a "magyar-ukrán fegyveres konfliktus" topikra készülök, bármennyire viccesen hangzik ma még ez a gondolat...
2023. augusztus 12:
Mo-ra a legnagyobb veszélyt egy sebeit nyalogató fegyverekkel felelőtlenül teletömött káoszba fulladt Ukrajna jelenti,...bármi lesz is a vége Mo hosszútávon ellenséget kap a szomszédjába, kódolva van egy újabb fegyveres konfliktus. Sajnos.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 204
113
Végülis az egyik cél így teljesül a Natonak, a belorusz határt ők ellenőrzik abból az irányból is, vagyis benyomul a Nato. Persze meg lesznek csapkodva a kaszarnyaik, és menni fog haza zsákban is pár tucat francia katona, vagy legionarius. A francia polgárnak ez nem fog tetszeni nyilván, de ők úgyis le vannak xarva évek óta, és ez Macronnak is belefer, mert utolsó ciklusa.
Az ilyen finn, lett, litván, észt hadseregek ( :D ) mondjuk nem értem miért indulnak Ukrajnába oroszokat ölni, miért nem tamadjak meg a szomszédban inkább Oroszországot?
Ráadásul ezek full nevetséges operett hadseregek, sohasem harcoltak még.
Talán ezek fogják biztosítani az ukrán hatorszagot, és ezekkel szedetik össze a golyofogonak való ukránokat?
Érdekes lesz, meg fogjuk látni.
Közben Trudo is küldi a rettenetes kanadai haderőt.

Gaguzok, én mondtam hogy nem eszik olyan forrón a moldav kását. Ez a szép gaguz lány is erről beszél.

.
Nyílván tétlenül nézik hogy megcsapkodják őket és nyílván nem is válaszolnak a csapásra.De akár folytathatják ettől még ugyanúgy ahogy eddig a "fronton" az Ukránok "darálását"
 
  • Vicces
Reactions: sixtus

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 439
10 223
113
Végülis az egyik cél így teljesül a Natonak, a belorusz határt ők ellenőrzik abból az irányból is, vagyis benyomul a Nato. Persze meg lesznek csapkodva a kaszarnyaik, és menni fog haza zsákban is pár tucat francia katona, vagy legionarius. A francia polgárnak ez nem fog tetszeni nyilván, de ők úgyis le vannak xarva évek óta, és ez Macronnak is belefer, mert utolsó ciklusa.
Az ilyen finn, lett, litván, észt hadseregek ( :D ) mondjuk nem értem miért indulnak Ukrajnába oroszokat ölni, miért nem tamadjak meg a szomszédban inkább Oroszországot?
Ráadásul ezek full nevetséges operett hadseregek, sohasem harcoltak még.
Talán ezek fogják biztosítani az ukrán hatorszagot, és ezekkel szedetik össze a golyofogonak való ukránokat?
Érdekes lesz, meg fogjuk látni.
Közben Trudo is küldi a rettenetes kanadai haderőt.
Ezek olyan nagy tervek mint például a szankciók térdre kényszerítik oroszországot, vagy télen megfagynak az oroszok, kifogynak a lőszerből, rakétából mindenből. Az a probléma hogy nyugaton már nem csak a politikusok élnek állom világban de a katonai gazdasági emberek nagy része is, kb mint nálunk a körúton belüliek, na nekik is annyi a világra a rálátásuk. Az oroszok meg mint a retardált majd csak néznek.
Felháborodtak amikor az oroszok megvették az iráni meg észak koreai cuccost nyíltan, és lás csodát nem dollárban, hát még ha kiderülne hogy a kínai gyárakban cirilbetűt ütnek a lőszerbe ( Adidas vagy Adidos mit számít ) és mindenbe ami titokban kell hogy átmenjen. Ja ilyenkor szokott jönni egy cikk hogy "Kína hátba szúrta Oroszországot mert...." az a Kína aki a saját állampolgárait megszankciózza amikor nyugati listára kerülnek, lecseréli őket másikra és a szankciós ügyet ők viszik tovább a "tisztát" pedig az új emberek, de igen a rafinált nyugati hímnők majd túljárnak az eszükön....

Mellesleg mekkora visítás lenne ha megjelenne a határ másik oldalán vagy félmillió kínai népi önkéntes csak baráti gyakorlatozás céljából, illetve észak koreában is ugyan ennyi, illetve egy hétre elegendő üzemanyag helyett elkezdnek menni a készletek feltöltése.

Gaguzok, én mondtam hogy nem eszik olyan forrón a moldav kását. Ez a szép gaguz lány is erről beszél.
Bár ez még távol van, hogy aktuális legyen, de logikus a moldáv ügyet is lerendezni ha az ukrán sínen lesz, mert mit tesznek velük? meg szankciózzák őket? Minél korábban meg kell állítaniuk az agymosást, a fele még most is oroszul beszél, ha meg bedarálják őket a román érzelműek jó része megpattan úgyis... ahogy Lavrov mondta a nyugattal nincs már miről beszélniük, a jó pozíciókat erővel kell megszerezni mert az ígéretek semmit nem érnek.
 

agronomus

Well-Known Member
2020. augusztus 5.
222
1 253
93
Nyílván tétlenül nézik hogy megcsapkodják őket és nyílván nem is válaszolnak a csapásra.De akár folytathatják ettől még ugyanúgy ahogy eddig a "fronton" az Ukránok "darálását"
Amiről beszélsz az már háború az oroszok és azon országok között, akik méltóztattak menni oroszt ölni Ukrajnába (ennek drukkolsz?).
És nem az orosz kezdte, hanem az önként oda betolakodó országok! Ami rossz lesz az önkénteskedő NATO államoknak, hogy nem fog rájuk vonatkozni a NATO kollektív védelem. Ettől függetlenül nagyon gyorsan fog eszkalálódni a helyzet. Mivel a NATO országok lakosságának többsége nem akart háborút és nem is nagyon lehet meggyőzni őket, ez a bemenetel azért lett kitalálva, hogy kész tények elé állítsák őket. Lásd, mi békésen mentünk békét fenntartani, az orosz elkezdett ölni szegény békefenntartókat. Minél több zsák megy haza nyugatra, annál inkább fel lehet tüzelni a népet.
Most kell megállítani ezeket a gonosz politikusokat, mert fél vagy egy év múlva késő lesz.
Mi magyarok pedig bármi áron ki kell maradjunk ebből. Akár a megszállást is bevállalva. Tudni kell, hogy ha az orosz felszívja magát, minimum a Visztuálig és Bécsig fog menni, vagy minden el fog hamvadni. Legyőzni a nyugat nem tudja, legfeljebb vele együtt elpusztulni. Nem nagy eredmény.
Sajnos van egy olyan érzésem is, hogy e mögött a háború mögött egy sokkal nagyobb terv megvalósítása folyik, ez csak álcázó füst.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 715
15 502
113
Jellemzően azok bagatellizálnak bizonyos ukrán szereplőket, akik azt se tudják eszik-e vagy isszák ezt az egészet.
Ez a büdös alkoholista az egyik legjelentősebb ukrán szabadcsapatban volt parancsnok. Számos helyen lehetnek még olyan kapcsolatai, amelyek egy ukrán vereség esetén meghatározók lehetnek, betölthetik a hatalmi űrt. Jelenleg is köze lehet a különleges erőkhöz.
Reméljük, hogy a szolgálataink résen vannak. (A díszhuszár politikumról nem is beszélve, bár azt inkább hagyjuk…)
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 984
113
Mellékesen van 280 atomtöltete a Franciáknak.Nyílván nem mérhető az Orosz/Usa készletekhez.60 ICBM tengeralatjárókon,60 ASMP-A CM,és ha "szükség van rá" SCALP-EG re is rászerelhetik.Azért ez bőven elég ahoz hogy egy taktikai atom-csapásra válaszolhatnak.Vagy adott esetben ha őket le akarnák "atomozni" azzal is számolni kell az Orosz vezetésnek hogy néhányn Orosz nagyváros vagy akár Moszkva is hasonló sorsra jut.Legfrissebb hírek szerint meg csak a Belarusz határt akarják biztosítani frontra nem mennének.
Ugye, hogy már nem is érzed magadon a lassan fővő béka effektust?
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 682
8 660
113
Aprócska különbség van azért.

Akkoriban tudni lehetett, hogy az oroszok csak elszámították magukat, emiatt nem volt elég ember / fegyver a fronton, illetve Herszonnál a városból és a Dnyepr jobb partjáról azért vonultak vissza egy pillanat alatt, mert a folyón egyre kevésbé tudták az utánpótlást átvinni, idejében kellett lépniük, ha nem akarták csapdában hagyni az ottani csapatokat. De lehetett tudni, hogy ha nagyon kezd szorítani a cipő, akkor oda tudnak dobni még pár százezer fő katonát, meg egy rakás nehézfegyverzetet is (és akkor csak a hagyományos fegyverekről beszéltünk), tehát egyértelmű volt, hogy ők meg tudják fordítani a folyamatot, csak jobban oda kell tenni magukat.

Ellenben most az ukránoknál az látszik, hogy erejüket megfeszítve tartották a frontot (az ukrán hadsereg egyébként megsüvegelendő teljesítményt nyújt egyébként, ha az elmebeteg politikai indíttatású döntésektől és azok következményeitől eltekintünk), amíg tudták, de már nem nagyon megy, és tartalékhoz sem tudnak nyúlni. Innentől kezdve valószínűbb az egyre gyorsuló összeomlás ukrán részről, mint az, hogy megfordítják a meccset. Mert nincs mivel.
Vagy csak az USA balfaszkodását használta ki Oroszország. Meglátjuk hogy mennyire fogyott el Ukrajna és mekkora áldozatokat hajlandó még hozni ukrán kisvárosokért az orosz társadalom.
Figyeljétek meg, egy következő, orosz anyaföld belseje felé történő támadás után a ruszkik be fognak vetni egy atomot az ukránok ellen, persze, miután lekapták a NATO felderítőket akik ott ólálkodtak. Máshogy ugyanis ezt a kibicnek semmi se drága háborús úszító csürhét nem lehet elhallgattatni.

Tegnap Putyin elmagyarázta, hogy hol a határ a nukleáris fegyverek tekintetében. Pont ott.
Ez hányadik vörös vonal? A ruszkik is támadják Ukrajna teljes területét. Akkor ne hisztizzenek ha valamennyit visszakapnak!
Szóval, az ukránok kifogynak a katonákból, lőszerekből és haditechnikából. Erre Makaróni és a többi nyugati barom már küldené harcba elsőként a lengyeleket, baltiakat. Utána következnénk mi+ román, szlovák, cseh. Bárkit és bármennyit csak, hogy a befektetésük megtérüljön. Az elhulló fehér férfiak helyét majd átveszik a migrik, lesz itt szép és jó kevert társadalom, Nulla történelemmel, nulla kultúrával. Végül is ez a cél, nem?
Oroszország küldte rá a muszlim csecseneket a keresztény ukránokra.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 095
9 078
113
Pontosan!

Másrészről azt se felejtük el, hogy egy helyi nagy háború eltereli a figyelmet a legnagyobb valós problémáról, az extrém többlethalálozásról nyugaton (jajj, jajj, leginkább a kísérleti génterápiás k-oltásoknak köszönhetően, szerintem) így hatalmon maradhatnak a már korrumpált struktúrák, vezetőség..

Részemről úgy gondolom a STEADFAST DEFENDER 2024 gyakorlat közepedte, vége felé egy 'HAMIS ZÁSZLÓS' műveletben fognak az UK//USA mögött álló erők csapásokat mérni Kelet-Európára, ránk is sajnos ... és az oroszokra kenni. Akárcsak annó Pearl Harbor vagy 9//11.

Ennek a borzalomnak az előkészítése van most folyamatban és hát, nem sok időnk maradt.
Remélem, hogy nem így lesz. Eddig azt olvastam, hogy esetleg a hadgyakorlat végén szépen bevonulnak Ny- Ukrajnába (kb akkor fog összeomlani az ukrán haderő).
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 277
93
Slava Ukraini, ugye, ukránbarát péniszsüveges hazaárulócskák ott az EPben és még ki tudja hol áruljátok jelenleg is a hazát!
Természetesen a NATO azonnal kiadott egy közleményt, melyben kiáll a tagja védelme mellett az őt ért idegen, állami kapcsolatokkal rendelkező szélsőjobboldali milicista országos médiában terjesztett fenyegetése miatt.

Ja, nem.

Bezzeg ha egy szövetségen kívüli országban kell védeni az amerikai maszek tőkét...

Most komolyan, van aki szerint a NATO tagság megvéd valamitől? Már ha csak egy sima tag valaki, nem egy fejőstehén? Csak egy ingyenes nyilatkozat kellett volna a sokadik fenyegetésre, semmi megerőltető... nem sikerült most sem.

A NATO cikkelyei annyit érnek mint a klozetpapír, használtan. Legalább látja a világ is, már aki nem dugja homokba a fejét.
 

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
373
1 070
93
Jellemzően azok bagatellizálnak bizonyos ukrán szereplőket, akik azt se tudják eszik-e vagy isszák ezt az egészet.
Ez a büdös alkoholista az egyik legjelentősebb ukrán szabadcsapatban volt parancsnok. Számos helyen lehetnek még olyan kapcsolatai, amelyek egy ukrán vereség esetén meghatározók lehetnek, betölthetik a hatalmi űrt. Jelenleg is köze lehet a különleges erőkhöz.
jó akkor számoljunk azzal is, h ha az ukrán szabadcsapatok átlépik a magyar határt, valószínű a román hadsereg is beszáll a buliba..de a náci ukránoknak amúgy meg lenne dolguk a lengyel és szlovák barátainkkal is, szerintem ez csak hangulatkeltés nyilvánvalóan a bekövetkezés esélye kb annyi mint h megnyerd az ötöslottót.
de ha már ennyire beféltünk, akkor kb szerinted mekkora csapaterővel bírnának a nácik? 50000-100000? lennének helikoptereik, vadászgépek, légvédelem, minden is?
és ezt a dögszegény országot felégetnék, aztán megállnának szalonnázni? biztos nem akarnának tovább menni mondjuk nyugatra?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 755
21 521
113
Az Ukrajnába küldött amerikai Bradley-k 33%-át, 68 járművet veszítettek el a csatatéren

"Az Ukrajnának szállított 186 Bradley közül 68-ról számoltak be sérültként vagy elhagyottként, ami a Kijevbe szállított ilyen típusú amerikai járművek teljes számának egyharmada. – mondta Peter Suciu rovatvezető a The National Interest (NI) amerikai magazin cikkében.
Megjegyezte, hogy az összes járműből mindössze 100-120 vett részt aktívan harci műveletekben, a többit tartalékalkatrészekre, személyi kiképzésre és vészhelyzeti pótlásra tartják fenn.


Odessza elvesztése Ukrajna végleges vereségét jelenti

A Nyugat nem engedheti meg, hogy Ukrajna elveszítse Odesszát, mivel ez Oroszország teljes győzelmét, Ukrajna súlyos vereségét jelentené – fejtette ki ezt az álláspontot Vadim Karasev ukrán politológus.
„Ha például az orosz csapatoknak sikerül áttörniük a védelmet, és elérniük Mikolajivot és Odesszát – és szerintem az európaiak ezt nem akarják megengedni, mert ez Ukrajna elvágását jelentené a Fekete-tengertől.
Ilyen fejleményben a háborút Oroszország győzelmével és ukrán vereségével befejezettnek tekinthetjük” – mondta Karasev.
A politológus megjegyezte, még mindig nincs bizonyosság egy ilyen forgatókönyv megvalósulásában, ugyanakkor szerinte az ukránoknak a "legrosszabb forgatókönyveken" kell gondolkodniuk.
Karasev arra figyelmeztetett, hogy az ukrán fegyveres erők fronton történő súlyos meghibásodása esetén a nyugati országok lépéseket tehetnek egy újabb forró pont létrehozására, most Dnyeszteren túlra, hogy eltereljék az orosz erőket.


A fronton kilátástalan a helyzet

Ukrajna kétségbe van esve az erőforrásokban kialakult egyensúlytalansága miatt, ami lehetővé teszi, hogy Oroszország egyre több új területet foglaljon el – mondta Vladiszlav Szeleznev ezredes, az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkarának sajtószolgálatának vezetője. Vlagyiszlav Szeleznyev szerint a Herszon régió teljes területéről, Zaporozsjéről, Donyeckről és Luhanszkról van szó. Szeleznyev szerin az orosz hadsereg nem hagyott más választást az ukrán fegyveres erőknek, mint a stratégiai védelemre átállást. A tiszt azonban úgy véli, hogy a védekezési képesség teljes mértékben az erőforrások egyensúlyától függ. "Igen, most szomorúak és kétségbeesettek vagyunk, mert sok biztató kijelentést hallunk nyugati partnereinktől, de nem látunk elegendő mennyiségű fegyvert, katonai felszerelést, lőszert" - hangsúlyozta Seleznev.