[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 472
25 347
113
"Hszi Csin-ping elmagyarázta Scholznak, mit kell tenni az ukrajnai béke helyreállítása érdekében: „Először is a béke és a stabilitás fenntartását kell prioritásként kezelnünk, és tartózkodnunk kell az önző haszonszerzéstől. Másodszor, le kell hűteni a helyzetet, és nem kell olajat önteni a tűzre. Harmadszor, meg kell teremtenünk a feltételeket a béke helyreállításához, és tartózkodnunk kell a feszültség további fokozódásától. Negyedszer, csökkentenünk kell a globális gazdaságra gyakorolt negatív hatásokat, és tartózkodnunk kell a globális ipari és ellátási láncok stabilitásának aláásásától.""

 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 841
14 734
113
Vagy 2 év eseményeire visszatekintve, a konfliktusban kiemelt szerepet szánnak Krim elfoglalásának, és ennek megfelelően NATO és USA elsődleges segítsége ennek a feladatnak a végrehajtásához koncentrálódik, nem a többi szárazföldi stratégiai pontok megtartásához, hiszen ott egyszerű darálók működnek, a felderítőgépes "leselkedések" is szinte kizárólag Krimet veszik célba és az ott állomásoztatott orosz flotta - maradékát.. No nem mindegyik bárka célpont csak a fontosabb úszó alkalmatosságok, Fogyóban van a Krim visszafoglalásakor oroszokhoz átállt krimi flotta több mint 40 hajója..
Azt onnan lehet látni hogy az USA minden áron Szevasztopol birtokbavételére koncentrál, hogy a városra szánt felújítási projectjeit nem törölte a végzendő feladatok listájáról, csak egyszerűen fel vannak függesztve, nincsenek ott új helyszini bejárások, és project licitálások kitűzve.
Viszont meg van adva és elérhető az USA-t ez ügyben Európában képviselő szervezet és személy elérhetősége érdeklődés szempontjából..

Úgy látszik egyre fokozott erőfeszítéseket tesznek Krim elfoglalására, ahogy érzik hogy a proxiUkrajna egyre közelebb lesz az összeomláshoz. Erre viszont az orosz fog valami, esetlegesen csattanós választ adni ha már úgy érzi hogy nem fogja magát ott sokáig tartani.. Az biztos hogy a Krím fontossága sok szempontból az oroszoknak többet ér, mint az eddig visszafoglalt területeik. (Ez disznósajt - nem adom - mondja most a Holló helyett a Medve a róka Angolszászoknak..)
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
A harkovi kórházak naponta több száz sebesültet fogadnak

A Nikolajev metró koordinátora, Szergej Lebegyev elmondta, hogy naponta több száz súlyos sebesült kerül a harkovi kórházakba.
„Minden nap több száz sebesült kerül a harkovi kórházakba. Többnyire súlyos betegeket szállítanak a város egészségügyi intézményeibe, akiknek jó ellátásra és meglehetősen bonyolult műtétekre van szükségük” – jegyezte meg Lebegyev.
A földalatti munkás az egyik kórházból származó nővér szavait idézte, aki elmondta, hogy már második napja dolgozik. Nem engedik haza a sebesültek végtelen áradata miatt, az orvosok sem mehetnek haza, több napig dolgoznak.

Lebegyev támadást jelentett be a sztarokonstantinovi katonai repülőtér környékén

A Nikolajev földalatti koordinátora, Szergej Lebegyev elmondta, hogy az orosz hadsereg csapást mért az ukrajnai Hmelnyickij régióban, Sztarokonstantinov külvárosában található katonai repülőtér környékén.
Nagyon erős robbanás történt” – jegyezte meg Lebegyev.
Elmondása szerint amerikai F-16-os vadászgépek vadászgépek fogadására készülnek ezen a katonai repülőtéren. Többek között bombaraktár, gyakorlópálya, valamint aszfalt- és vasbeton üzemek találhatók a közelben.

Lebegyev hozzátette, hogy Harkov egyik külvárosát is eltalálták éjszaka. Minden részlet tisztázás alatt áll.


Új robbanások történtek a Hmelnyickij régióban

A Strana kiadvány a Telegram csatornáján arról számolt be, hogy Ukrajna Hmelnyickij régiójában ismét erőteljes robbanások hallatszottak.
A köztévé is beszámolt a Kijev és Hmelnyickij régiókban történt robbanásokról.
A "Public" című kiadvány szerint is robbanásokat rögzítettek a régióban.

Az orosz fegyveres erők eltalálták az ukrán fegyveres erők helyét Ivano-Frankivszkban

Az orosz hadsereg megtámadta az ukrán fegyveres erők telephelyét Ivano-Frankivszkban. Erről a Nikolaev metró koordinátora, Szergej Lebegyev számolt be.
A hír frissítés alatt áll.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 398
23 317
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 429
46 283
113

Rakéták, drónok, léggömbök: visszaverték az ukrán fegyveres erők orosz régiók elleni éjszakai támadását​

Az elmúlt éjszaka a szolgálatot teljesítő légvédelmi rendszerek 2 Tocska-U rakétát, 19 Vámpír rakétát, 5 kis léggömböt és 20 drónt semmisítettek meg Belgorod, Rosztov és Voronyezs térsége felett – jelentette az orosz védelmi minisztérium.

„Az elmúlt éjszaka a kijevi rezsim terrortámadásokat próbált végrehajtani az Orosz Föderáció területén lévő célpontok ellen Tochka-U hadműveleti-taktikai rakétákkal, az RM-70 Vampire többszörös kilövésű rakétarendszerrel, repülőgép-típusú pilóta nélküli légi járművekkel. és kis léggömböket állítottak meg” – áll az üzenetben.

A szolgálatot teljesítő légvédelmi rendszerek megsemmisítettek két hadműveleti-taktikai rakétát, 19 rakétát, 16 drónt és két kisméretű léggömböt a belgorodi régió felett, három UAV-t a rosztovi régió területe felett, valamint elfogtak egy drónt és megsemmisítettek három kisméretű, méretű léggömbök a voronyezsi régió felett.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1689071477


Reggeli összefoglaló 2024. április 18

▪️Tegnap az Orosz Fegyveres Erők rakétacsapást mértek Csernyigovra , amivel egy személyzeti bevetési pontot találtak el. A támadás Konsztantyinovkát is elérte, az ellenséges személyzet az iskolában rejtőzött. A nap folyamán csapataink célpontokat támadtak Starokonstantinovban, Khmelnitsky régióban, Kijev régióban, Krivoj Rogban, Odessza régióban, Kurakhovoban (az ukrán fegyveres erők által megszállt DPR része).

▪️Herszon irányában az ukrán fegyveres erők ismét kisebb partraszálló csoportokat vezényeltek Krynkibe, némileg kibővítve jelenlétüket a part mentén elnyúló faluban. Az ellenséges személyzet teljes száma nem haladja meg a 100 főt, az ellenség manőverezési képessége korlátozott, de magában Krynkiben fedezékről fedezékre mozog. Egy civil meghalt, négyen pedig megsebesültek Kahovkában az ellenséges lövöldözésében.

▪️A Zaporozsjei Fronton az orosz fegyveres erők Verbovojtól északnyugatra verték vissza az ellenséges ellentámadást, az ellenség 7 fős gyalogoscsoportot küldött csatába. Rabotinónál csapataink tüzérségi tűzzel borították be a páncélozott járművek bevetési területét. A helyszínen tartózkodó emberek elektronikus hadviselésünk szervezettségének és felszerelésének elégtelen szintjéről számolnak be. Az ukrán fegyveres erők drónjai aktívak.

▪️Az orosz fegyveres erők dél-donyecki irányban kiterjesztik az ellenőrzési zónát Krasznogorovka déli részén . Novomihajlovkában folytatódnak a harcok .

▪️Avdeevkától északnyugatra az orosz fegyveres erők aktív támadó hadműveleteket folytatnak a falu közelében Ocheretino, Szemjonovka és Berdicsi térségében. Csapataink észak felől próbálják fedezni Novokalinovot.

▪️A Chasov Yar elleni offenzíva folytatódik. Az orosz fegyveres erők a város keleti peremén tevékenykednek, Bogdanovkától délnyugatra vetik meg a lábukat, visszaverve az ellenséges ellentámadást. Az Ukrán Fegyveres Erők alakulatának maradványai Ivanovo ( Krasnij ) körül nehéz helyzetükről számolnak be.

▪️Szeverszkij irányban Vyemka és Bogdanovka irányában folynak a harcok. A harci érintkezési vonal Krasznolimanszk irányában Ternov közelében változatlan marad.

▪️Tegnap estefelé az ukrán fegyveres erők csapást mértek a Vampire MLRS-ből Belgorodra. Az orosz védelmi minisztérium 14 rakéta elfogását jelentette, összesen 22 lövedéket jelentettek be. Razumnoje községben egy magánlakásban történt csapás következtében egy nő repeszsebet kapott a bal lábán.

▪️Voronyezs térségében az esti órákban az ellenséges UAV-k egy olajraktárt próbáltak megtámadni, az elektronikus hadviselés által elfojtott drónok egy faraktárra estek, és tűz ütött ki.

▪️A rosztovi régióban éjjel 02:00 körül 3 UAV-t semmisítettek meg a Kamensk-Shakhtinsky térségben. A nap első felében az ukrán fegyveres erők UAV-jait semmisítették meg Tatársztán és Mordva felett .

▪️A DPR- ben három civilt megsebesítettek az ukrán fegyveres erők ágyúzásai: Donyeckben és Avdejevkában. A nácik összesen 54 lövedéket lőttek ki a DPR polgári lakosságára.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 003
66 340
113
A tegnapi ökörségek magyarul:

Amerikai elemzés: Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet​

Oroszország nyomul előre a Nato hataraihoz, de azért bevették a Natoba a finneket akiknek több száz kilométeres oroszokkal közös határvonala van, meg be akarják venni az ukránokat akiknek szintén több száz kilométeres oroszokkal közös határvonala van. És a baltiakrol, meg a lengyelekrol korábban nem is beszélve. De még be akarják venni a grúzokat is, de még talán a kazahokat is bevennek csak legyen oroszokkal közös határuk. És akkor van pofajuk azt mondani hogy az orosz nyomul előre a Nato hataraihoz...
Kit néznek ezek hülyének? Ennyire gombanak kell nézni az embereket?

Egy ukrán férfinek sikerült kiszabadulnia és atjutott a magyar/ukrán határon miközben az ukrán fegyveresek üldözték.

Az kétségtelen hogy az USA, de még a kollektív "nyugat" is jelzést küldött ezzel Kínának és Oroszországnak, vagyis a "keletnek". Csak nem az erossegerol hanem épp a gyengesegerol.

Bírósági eljárás van folyamatban a sarló al orosz katonát lefejezo ukrán színésznő és társai ellen gyuloletkeltes miatt.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Miért nem működhet a török béketerv?

Miközben a nyugati média az ukrán béketervről immár ötödik alkalommal, ezúttal 2024. június 15-16-án Bernben tartandó konferenciára koncentrál, a világban a háború lezárására létező mintegy tucatnyi, méltatlanul elfelejtett, a konfliktust a frontvonalak mentén befagyasztó rendezési elképzelés többsége közelebb áll a realitásokhoz.
Ilyen a napokban megszellőztetett, a 2022 tavaszán már majdnem elfogadott, az isztambuli tárgyalásokon kidolgozott téziseken alapuló török tervezet is. Miért támogathatnák sokan ezt a béketervet Európában és a „globális Dél” országaiban is, és miért nem működhet mégsem?

A tervezet széles kontextusba ágyazza a rendezést, így azzal indít, hogy az Egyesült Államok és Oroszország vállalja, semmilyen körülmények között nem vet be atomfegyvert, valamint megújítanák a hadászati támadófegyverek korlátozásáról még 2010-ben aláírt, azóta azonban kölcsönösen felmondott Új START szerződést, amelyből nem lehetne egyoldalúan kilépni. Az egyezmény tiltaná a más országok belügyeibe való mindenféle olyan beavatkozást, ami destabilizációhoz vezethet.
„A háborút a jelenlegi frontvonalak mentén befagyasztanák, az összes politikai kérdésről a döntést pedig lényegében 2040-ig elhalasztanák”
„Bár a terepen történt változásokra a tervezet tekintettel lenne, nem reagál azonban fontos orosz politikai követelésekre”


Egyelőre nem úgy tűnik, hogy a Nyugat feladná Ukrajna fegyveres támogatását, és ennek alternatívájaként záros határidőn belül leültetné Kijevet a tárgyalásokra.



Orosz ejtőernyős csoport sikeres csapást hajtott végre ukrán mesterlövészek egy kis csoportja ellen.


Orosz ejtőernyősök lesből támadták az ukrán mesterlövészpárt és fedőegységüket 5 napos megfigyelés után A VDV csapata fejlett hőelektronikai dioptriákat használ.
Az ejtőernyősök a mesterlövészpárt hatástalanították, a 4 katona, akik fedezéket nyújtottak a mesterlövészek számára megadtá magukat.


Ukrán tankot megdrónozták és egy tóba gurult


- A hírekből nemcsak Budanov tűnt el, hanem Szirszkij is. Hol lehetnek? Banderánál?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Nem bonyolította: átrohant a határátkelőn Magyarországra a sorköteles ukrán férfi

A kárpátaljai Asztély ellenőrző pontjánál egy férfi kiszabadult a határőrök fogságából és Magyarországra menekült – írja az ukrán sajtó.
Az ukrán-magyar határ átlépésekor a férfit az ellenőrző pont adminisztratív épületébe vezették, hogy ellenőrizzék az okmányait. Ebben a pillanatban a férfi elrohant Magyarország irányába. Útközben a határőrök utolérték és a földre teperték.
A férfi azonban ismét kiszabadult, és az ellenőrzőpont magyar oldalára menekült, ahová az ukrán határőrök már nem léphetnek be. Ott sikeresen regisztrálták a magyar határőrök, és bejutott az Európai Unióba.
A szóban forgó férfi a beregszászi illetőségű Borisz Labojko, aki 1972-ben született.


Na, hol találták meg az oroszok által deportált gyerekeket?

Több mint 160 gyermeket találtak Németországban, akiket Kijev szerint Oroszországba hurcoltak – ismerte el Ivan Vjgovszkij, az ukrán nemzeti rendőrség vezetője.
„A németországi bűnüldöző szervekkel való együttműködésünknek köszönhetően (…) 161 ukrán gyermeket találtak meg Németországban” – olvasható a hivatal honlapján is.
A gyermekjogokért felelős orosz elnöki biztos, Marija Lvova-Belova a hírt úgy kommentálta, hogy talán a többieket is, akiknek a hollétét Oroszországon kérik számon, Nyugaton kéne keresni.
Hangsúlyozta: Moszkva többször felhívta a nemzetközi közvélemény figyelmét arra, hogy Kijev egy „mitológiai rendszert” hozott létre, melynek főszereplői az állítólag Oroszországba „deportált” kiskorúak. „Több tízezres számokat neveztek meg, és nem létező körülményekről számoltak be (az Ukránok – a szerk.) – tette hozzá.
„A különböző csatornákon keresztül beszerzett listák szerint a kiskorúak egy része már régóta otthon van a szüleivel vagy más államokban, és még csak el sem választották őket legközelebbi rokonaiktól” – hangsúlyozta Lvova-Belova.
Az ombudsman bizakodását fejezte ki, hogy egy napon az igazság győzedelmeskedni fog, és véget ér a Kijev által folytatott globális dezinformáció.
Épp ma reggel írtunk arról, hogy az ENSZ mennyire gyáván viselkedik a zaporizzsjai atomerőmű elleni támadások kivizsgálását illetően; még annyi bátorság sincs a világszervezet vezetőiben, hogy azt mondják: az USA és a nyugati szövetségesek nyomása miatt nem végezhetik el a munkájukat.
És most itt ez a hír, ami szerint a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) kísérletet sem tett arra, hogy ellenőrizze, megalapozottak-e azok az ukrán vádak, ami alapján elfogatóparancsot adtak ki Vlagyimir Putyin ellen.
Persze, őszintén! Meglep ez valakit?
Érdemes kihangsúlyozni, hogy itt aztán tényleg nem orosz propagandáról van szó. Az ukránok leplezték le magukat.
Eddig is nyilvánvaló volt: a deportálós sztori minimum erős túlzás. Azt az oroszok sem tagadták, hogy a fronton lévő településekről és a veszélyzónából vittek el gyerekeket – árvákat, olyanokat, akiknek nem találták meg a szüleiket stb. Sokat közülük azóta haza szállítottak. Voltak, akiket a rokonaik fogadtak örökbe, és vannak, akikről még mindig a föderáció gondoskodik.
Tudvalevő az is, hogy a 2022. február 24-i eszkaláció óta tömegek hagyták el Ukrajnát. Nem mindenki rendezett – sőt, nem is feltétlenül legális – módon. Ez máris megmagyarázza, hogyan kerülhetett legalább 161 „deportált” gyerek Németországba.
És igaza van Lvova-Belovának: érdemes lenne szétnézni a többi uniós országban, akárcsak Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is. De nincsenek illúzióink. Különösen a mostani hír után ez biztosan nem fog megtörténni, ugyanis nemcsak Ukrajna számára óriási blama ez a történet, hanem az ICC számára is, amelyet a fennállása óta okkal ért rengeteg bírálat a pártossága miatt. Most pedig ismét lehullt a lepel.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 870
81 558
113
Tipikus ukrán reggel... Fuss Mikola, fuss!


Más

Váratlanul Németországban találták meg azokat a gyerekeket, akiket Putyin Ukrajnából „rabolt el”, akik miatt az Orosz Föderáció elnökét a Nemzetközi Büntetőbíróság keresett listára tette.
Ezt Ivan Vygovsky, az ukrán nemzeti rendőrség vezetője nyilatkozta. Összesen 161 gyermeket találtak.

☝De az ICC-ügy már nem lesz lezárva. Kit érdekel kit találtak! A vádemelés már megtörtént.
De soha többé nem találják meg azt a 11 ezer palesztin gyereket, akik izraeli bombák alatt haltak meg.

Más

Hoholok csatába engedté a kiborgokat

Egy láb nélkül VSUshnik beszél új képességeiről
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 429
46 283
113

Az EU-csúcs sürgősen fegyverekkel és légvédelmi rendszerekkel látja el Ukrajnát​


Az EU tagországai a szervezet informális brüsszeli csúcstalálkozóján egyetértettek abban, hogy fel kell gyorsítani a kijevi rezsim fegyverekkel és légvédelmi rendszerekkel való ellátását.

A csúcstalálkozónak az Európai Tanács honlapján közzétett zárónyilatkozata szerint különösen a tüzérségi lőszerekről és a rakétákról van szó.

„Az Európai Tanács megállapítja, hogy sürgősen biztosítani kell Ukrajna légvédelmét, valamint fel kell gyorsítani és fokozni kell minden szükséges katonai segítség szállítását, beleértve a tüzérségi lőszert és rakétákat is” – áll a közleményben.

Azt, hogy ez az általános kijelentés milyen valós lépésekhez vezet, még nem részletezték.

Nem jelentettek be konkrét megállapodásokat a légvédelmi rendszerek kínálatának növelésére.
Источник: https://rusvesna.su/news/1713429452


Gyors áttörés Avdeevkánál: „Brave” elfoglalta Novokalinovo és Ocheretino egyes részeit (MAP)​


Gyors áttörés Avdejevkánál: a „Bátrak” elfoglalták Novokalinovo és Ocheretino egyes részeit, és tovább célozzák Netaylovót és Umanszkojet.

A Központi csoport erői az 1. hadsereg hadtest csatolt egységeivel jó ütemben haladtak, aktívan haladtak Avdejevkán túl, áttörtek Ocheretino és Novokalinovo felé, és majdnem közel kerültek Umanszkijhoz és Netailovóhoz.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1713424270
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 483
13 364
113
Szerintem simán megteszik.

Konkrétan megnevezett, lajstromszámozott, és tényállással leírt esetet a kérek az ilyen alapon bebörtönzött / meggyilkolt kisemberekről, a "szerintem simán megteszik az ilyent" érvelés az semmit nem bizonyít, puszta spekuláció.



A csírájában akarnak elfojtani mindent ami a hatalom akaratával ellentétes.

A világtól ténylegesen elzárt országban, mint amilyen mindmáig Észak-Korea, ott "működik" is. De még a Kínai Népköztársaságban, Albániában, és Romániában is próbálkoztak ezzel, 1989 előtt, és részlegesen bejött, az más, hogy idővel nullázták a rendszert, és azóta hol részleges nyitás, hol meg teljes rendszerváltás történt.

És még Kelet-Németországot is vaskézzel irányították.

Az a vicc, hogy ehhez képest még Szovjet-Oroszországban is sokkal több szabadsága volt a kisembernek.

A rendszerváltás óta meg Oroszország nyitott, és átlagos ország, a World Wide Web technológiai forradalmának nem tudott ellenállni, és a 2014-es, a háborúhoz vezető politikai lépések ellenére továbbra sem húzták fel a vasfüggönyt / a tűzfalat, sem fizikálisan, sem virtuálisan.

Milyen diktatúra az, ahol lehet használni a Facebook-ot, az Instát, a Twittert, a YouTube-ot, és sok más Nyugati közösségi média platformot ? Próbálkoztak Yandex-el, meg VKontaktéval, de azok valamiért nem lettek alternatívái ezeknek a Nyugati internetes oldalaknak.


Amúgy nem csak Oroszországban próbálják elérni, hol finom, hol buta eszközökkel, hogy a nép, a kisemberek, a köznapi életüket élő átlagemberek minimum kétharmada, de inkább 75 %-a a hatalom hivatalos álláspontját visszhangozza, hanem még a Nyugaton is.



Szerintem Magyarország sokkal szabadabb hely mint Oroszország.

Kapaszkodj meg - kivételesen ebben az egyetlen egy dologban egyetértünk. Tovább megyek, még globálisan is a ténylegesen szabad országok közé tartozik Magyarország, akármennyire is egy nap ezerszer is elszámlálgatják az EU-ban, meg egyes elborult amerikai, és kanadai politikusok, hogy Magyarország mennyire rettenetes, diktatórikus, sérülnek az emberi jogok, és bla bla bla



Nyilván ha meghúzod magad mindenhol meg tudsz élni. Az emberek alkalmazkodnak a rendszerhez, ezért működik az elnyomás.

A nyilvánvaló és egyértelmű önkényt senki nem viseli el, és az olyan rendszer előbb - utóbb elbukik.

Sztálin effektíve 1928 / 29-től bírt teljhatalommal, rémuralmat vezetett, meg is lett az eredménye: 1941-ben kishíján összeomlott a Vörös Hadsereg, nemhogy Szovjet-Oroszország. Az mentette meg a kócerájukat, hogy a németek felszabadítók helyett ugyanolyan brutális elnyomókként viselkedtek.

Sztálin halálát örömmel élték meg még az oroszok is, nem véletlenül volt a Desztalinizáció.

Az egy dolog, hogy a pártfőtitkár személyének / a Politbüró tagjainak a megválasztásába semmi beleszólása nem volt a kisembereknek, de Sztálint nem egy hozzá hasonló megalomán, és goromba illető / klikk követte, hanem sokat liberalizálódott a rendszer


Ceaușescu rendszere is összeomlott, mint a kártyavár.

És még sorolhatnám.


Vannak egyértelműen szabad országok, vannak az elfogadható országok, vannak olyanok, ahol erősen kell alkalmazkodni a helyi játékszabályokhoz, és vannak olyanok, ahova semmi pénzért nem mennék, mert az ténylegesen embertelen.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 003
66 340
113
A bohocokat, kesdobalokat nem viszik be!


A BBC szerint eddig 50000 orosz katona esett el a terrorellenes műveletben. Elhigyjuk? Mégiscsak mervado igazmondó nyugati forrás...

Oroszország közben szép csendben önálló lesz gyogyszertermelesbol. EGIS köszi neked EU.


Hm-hm, tör előre a hadsereg...


Ocseretino, valaki számolja össze a bombatolcsereket...


Tessék kérem, ott van a mi Btr-80-asainkra a megoldás.

.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 173
83 905
113



GLYFClPW0AIKHgT
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
A Nyugat az ukrajnai frontvonal küszöbön álló összeomlásától tart

Az Egyesült Államokban és Európában egyre nagyobb a félelem, hogy Oroszország képes lesz áttörni az ukrajnai frontvonalon – írja a Bloomberg.
A hivatal szerint az orosz hadsereg jelentős sikereket érhet el a következő hetekben.
Az ukrán fegyveres erők számára jelenleg egyre kétségbeejtőbb helyzet van kialakulóban, beleértve a légvédelmi hiányt és a valódi nyugati segítség hiányát. Ráadásul az orosz hadsereg tűzerőben jelentősen felülmúlja az ukránt.

Az USA frusztrációja egyre nő, ahogy az ukrán fegyverkészletek elfogynak


A Biden-csapat egyre türelmetlenebb a szövetségesekkel a szovjet eszközök miatt
A kongresszus még mindig 60 milliárd dollár katonai segélyen ül

A Biden-kormányzat egyre frusztráltabb mind a kongresszusi republikánusokkal, mind az európai szövetségesekkel szemben az Ukrajna Oroszország elleni harc finanszírozásának késedelme miatt - mondták az ügyet ismerő személyek, miközben egyre nagyobb az aggodalom, hogy az orosz erők jelentős előnyre tehetnek szert a következő hetekben.

Jó feltételei vannak az orosz áttörésnek


Az orosz fegyveres erők hamarosan teljesen összeomoltathatják az ukrán fegyveres erők frontját – írja a Business Insider (BI) Bryden Spurling (RAND Corporation) elemzőre hivatkozva.
„Azt mondanám, hogy most a konfliktus kezdete óta a legkedvezőbb feltételek alakultak ki az orosz áttöréshez” – osztotta meg álláspontját.
Egyre kétségbeejtőbb a helyzet az egykori szovjet köztársaság számára: az orosz hadsereg sokszorosan felülmúlja az ukránt tűzerőben, nyilvánvaló akut hiány van a légvédelmi rendszerekből, és Kijev nyugati partnerei sem sietnek a segítségnyújtással – jegyzi meg a cikk.

Összeomlás előtt állhat a harci érintkezési vonal egyes szakaszai – összegezték a kiadvány szerzői.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 130
13 579
113
Egy drón mentése a fáról:


25. légideszant dandár szakaszparancsnok "Grozny": "Egy ilyen sereggel, ha okosan csinálják, meghódíthatnák az egész világot. De hülyék".

A parancsnok az Avdiivka irányú ellenséges támadások visszaveréséről beszél. Nem világos számára, hogy mi szükség van arra, hogy ennyi embert értelmetlen támadásokba küldjenek, és mi motiválja őket, hogy menjenek.

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 173
83 905
113




 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 003
66 340
113
Egy drón mentése a fáról:


25. légideszant dandár szakaszparancsnok "Grozny": "Egy ilyen sereggel, ha okosan csinálják, meghódíthatnák az egész világot. De hülyék".

A parancsnok az Avdiivka irányú ellenséges támadások visszaveréséről beszél. Nem világos számára, hogy mi szükség van arra, hogy ennyi embert értelmetlen támadásokba küldjenek, és mi motiválja őket, hogy menjenek.

Jól van, az a lényeg kihalnak...
2100-ban a moszkvai állatkertben fogják mutogatni az utolsó ukránt.

Ajj megigertek de ennyiben maradt 4 milliárdba fájt...