Tegyük kicsit tisztábbá független szögből.Érdekes ez, mert én azt látom hogy a legelitebb ukrán egységek lettek behúzva - s fogynak, morzsolódnak technikástul rendesen! - a kurszki területeken egy olyan műveletben, ahol nyílt és nekik ellenséges területen kell támadóként elégtelen logisztika mellett működniük, teljes orosz légi és tüzérségi fölény alatt pusztulva úgy, hogy még mindig nem látom az elérhető ukrán célt sem ezzel a művelettel!!!
Jópofa ez hogy majd ha Moszkvánál lesznek akkor késve talán elrendeli Putyó a mozgosítást, de az még azért picit arébb van, nagyjából a kurszki atomerőmű is elérhetetlen az ukiknak, ha visszatérünk a földre két lábbal, közben az ami ennek az elkeseredett Kurszki betörésnek célja lehetett volna, az oroszok csak nem hagyják abba Donyeckben az előretörést, nem rohantak hanyatt homlok át a kurszki területre csapot papot hátrahagyva.
Szóval én értem hogy most az a nyugati/ukrán narratíva hogy minden bukik az orosznak kurszknál, Putler már a másik fél tökét is elvesztette, az ukik meg sem állnak Vlagyivoszgokig, csak az a kurva sok videó ne lenne elérhető a szemét X-en, telegramon ami minden ukrán sikerre tud mutatni arányaiban 3-5 oroszt.
Oszt ha az ember fia nézi a Noelreportot/Nextát/AntonGeraschenkot IS meg mondjuk az IlRussot/Rybart/Simplicust IS, akkor rögtön fel kéne tűnjön hogy minden kilőtt orosz BTR-re jut több Striker/Bradley/Btr-4, meg fő le a káve úgy általában az ukiknak, akiknek pl. ok hogy volt nagyon szép taktikai harcászati sikere főleg a meglepetés erejével az elején a kurszki betörésnél, pl. megszerzett T80BVM - nél emeltem kalapom, tankönyvi kis alegységes SF rajtaütés, de stratégiai szintre emelve kb. egy héttel később már látszott hogy ez orbitális ukrán bukta, ahol elfőttek patriot rakéták, radar, IrisT rendszer, Chally2, Abrams, tucat számra APC/IFV, hullanak a drága nyugati önjáró tüzérségi és rakéta sorozatvető rendszereik, amik nem most lesznek pótolva, és nagyon hiányoznak.
Szóval szerintem V. V. Putyin stabil a nyeregben.
Nos ha akkora fölénnyel rendelkeznek az oroszok tűzérségben és légi fölényben ahogy állítják mi az oka a szenvedésnek? Mert ez még mindig az az oroszokról részéről.
Ekkora fölény esetén már rég pofán kellett rugniuk azokat az ukrán egységeket. Nem egyszer kétszer odabaszunk (az orosz méltósághoz nem érve fel)
Mert amit én látok az oroszoknál
- képtelenek komolyabb harcolni tudó és felszerelt erőket pár gárdán kivül kiállítani.
-Akármennyire erősnek tűnhet az orosz tűzérség sajnos csak korlátozottan operálnak. Nem tudnak illetve akarnak keményen igazán oroszosan odacsapni.
Aki nem akarja az nem lássa hogy a vezetésben kurva gázok vannak. Mind irányitásban mind a logisztikában itt főleg még mindig a felépő szervezetlenséget értem. Vagy nem akarnak vagy nem tudnak komolyabb harcértékű erőket bevetni,mozgatni. Vagy mindkettő együtt véve. A lényeg ez még mindig "vergődés"
Igen az ukránok előbb vagy utóbb el fognak vérezni de látva az orosz "vergődéses" győzelmet ez aligha a dicsőséges jelző lesz az oroszra nézve.