[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 898
113
A tegnapi jobb szektoros lovoldozésnek 2 halálos áldozata volt Charkovban, 5 ember megsebesult.
Honnan van fegyveruk?
5000 Kalasnyikov gépkarabélyt, 2700 Makarov kézifegyvert és 12 rakétavetot loptak el jobb szektor tagok a belugyminisztérium egységeinek raktárából, Lvov régióban.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 898
113
Pancir -S1 is érkeztek tegnap a Krímre.
2014-03-14T154325Z.JPG
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 073
18 816
113
http://www.ma.hu/kulfold/205541/Ukran_felforgatocsoportot_fogtak_el_Moszkvaban?place=srss
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
A technológiájuk megvan hozzá, hogy előállítsanak automatizált/távvezérelt földi járműveket, az utóbbi években pedig rengeteget költöttek akkumulátor fejlesztésekre (főleg a tengeralattjáróik miatt), szal gyakorlatilag csak akarniuk kell, hogy legyen olyan járművük amilyen a videóban van.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 898
113
Kicsit off:
orosz UGV és egy videó, ami nem tudom micsoda. Az előbbinek a hosszabb távú koncept demó videója? Valami játékfejlesztő agymenése? Valakinek konkrétabbja az első cikknél?

A Krimszk-rol írtam tavaly bovebben , video is van hozzá az Oroszország topikban.
A videohoz: Az oroszok komoly pénzeket fektetnek a robotikába.
 

besenyokenez

Member
2013. május 1.
32
0
6
@panoz :Senki nem hitt nekem amikor örültem a román F-16 beszerzésnek. Igazam lett, hamarosan szükségünk lesz a románokra ha nem akarunk orosz iga alatt nyögni mint annyiszor a történelem folyamán. A keleti barbárok megindultak.

<b>*/MODERÁLVA/*</b>

És ugyan mond már meg nekem légyszíves, melyik volt az a sok alkalom, amikor orosz iga alatt nyögtünk... a kommunizmus nem ér, az internacionalista zsidó igát jelent(ett). A mi elnyomóink és sanyargatóink a németek és egyéb nyugati hatalmak, illetve a kis-antant államok, éppen azok akikkel most is egy szövetségi rendszer keretein belül vagyunk. Magyarországnak ahelyett, hogy elvtelenül és megalkuvó módon közreműködik a saját pusztulását is jó eséllyel előidéző Eu-ban és NATO-ban, inkább az oroszok Eurázsiai szövetségéhez csatlakozhatna, nem mint csatlós, hanem mint valódi szövetséges. A szövetségkötés ára: Erdély, Kárpátalja és a Felvidék(annak legalábbis magyarlakta körzetei), továbbá fegyverzet és szénhidrogén szállítások.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 884
58 066
113
besenyokenez

A románokra vonatkozó rész miatt ment egy like, viszont azért a világ (EU,NATO, Eurázsiai Unió kapcsolata) nem ilyen egyszerű.
Német gyarmat vagyunk, annak minden előnyével és hátrányával.
A külkereskedelmünk 50%-a a németekhez köthető! Ez szerintem sokat elmond arról, hogy miért fontos nekünk az EU.
Az oroszok is nagy partnereink, velük 10% körüli ez a külkereskedelmi kapcsolat. Viszont az ő 10%-uk az energetika és a nyersanyag.
Szóval ki merem jelenteni, hogy ezen 10% megléte ugyanolyan létkérdés, mint a német 50%. Ha valamelyiket bebukjuk, akkor Magyarország helyzete tarthatatlanná válik. Ezért jó nekünk az, amikor az orosz és a német fél közeledik egymáshoz, nekünk ezt kell támogatnunk.
A probléma jelenleg az, hogy Németország még USA csatlós. Az USA meg nem barátja Oroszországnak. Szóval a gondok nagy része ebből adódik. Nekünk pedig valahogy el kell érnünk azt, hogy se a német se az orosz érdeket ne sértsük a politikánkkal.
Az ukrán helyzet ebből a szempontból sajnos egy nagy külpolitikai kihívás számunkra. Remélem jól jövünk ki belőle.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 232
113
Elég hagymázos elképzeléseid vannak besenyőkenéz!

Addig még rendben is volna, hogy kirohansz panoz hülyesége ellen, mi több még azt is helyesen érzékeled, hogy közel-keleti kommentelővel van dolgod, hiszen csak ők nézik a magyart annyira ostobának, hogy ilyen szánalmas oroszellenességgel próbálják uszítani. Viszont ebben igazuk is van, végső soron te is jó példa vagy a túlzott egyszerűségre. Hadd segítsek!

A szövetségkötésnek ára van, éspedig a következő: fegyverért és szénhidrogénért jófajta, a világon mindenhol elfogadott, bármilyen mennyiségben árura vagy más valutára váltható értékálló <b>valutával</b> kell fizetni, míg a területért a <b>saját vérünkkel</b>.

A <i>"kicsik, gyengék és vesztesek vagyunk, úgysincs esélyünk"</i> világnézethez hasonlóan a te nézeteidet talán így lehetne összefoglalni: <i>"végeztessük a piszkos munkát másokkal a mi nagy semminkért cserébe"</i>. Ez talán a legostobább magyar elképzelések egyike. Veesemayer ezt így foglalta össze anno az adott kor nyelvén:

<i>"Bőségesen nyújtanak a magyar közönségnek szónoklatokat, és sokszorosan összehangolt változatokban hangzanak el a „magyar küldetésről” és a „nemzeti ellenállásról” szóló jelszavak. Senki sem tudja meghatározni, mit jelent az első, mert „magyar küldetés” nem volt és nincs most sem. Amit viszont „nemzeti ellenállásnak” neveznek, valójában passzív ellenállás mindenkivel, nem utolsósorban önmagukkal szemben.
Ennek bizonyítékául arra emlékeztetek, hogy a trianoni szerződésben megcsonkított Magyarország 20 éven keresztül félárbocra bocsátotta zászlóját, és alázatosan várta területének növekedését, anélkül, hogy gyakorlatilag bármit is tett volna annak érdekében. Mikor aztán eljött az alkalom, több mint enyhe nyomásra volt szükség, hogy Magyarországot szerencséjéhez segítsük. Három ízben növekedett területe jelentős mértékben a birodalom révén, három ízben növekedett saját közreműködése és harca nélkül, és így hatalmi és területi gyarapodását saját alkalmatlanságával a Danaidák ajándékává változtatta."</i>
A teljes szöveg:
http://www.bibl.u-szeged.hu/bibl/mil/ww2/doksi/ng5560.html
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 073
18 816
113
besenyőkenéz !

Semmi gond, sok hülyeség megszületik néha itt is, a tiéd is elmegy köztük.
Túl sok fogalmad nem lehet a világ globális működéséről, főleg gazdaságilag, írásod alapján.
Aminek mi, a teljesen nyitott gazdaságunk révén, jelenleg onnan elmozdíthatatlan részesei vagyunk.
Ami a politikai részét illeti nézetednek, gondolom számodra vagy fehér, vagy fekete minden. :)
Elkeserítelek, hosszú távon helyünk Európában van minden téren és itt is maradunk !
Külpolitikánkat, nemzetstratégiánkat, ebben a mederben kell úgy alakítanunk, hogy az ország és a nemzet számra a legjobbat hozzuk ki belőle. Nem zárja ki mindez a jó politikai és gazdasági kapcsolatokat a világ bármely országával sem, mint szerintem ez már látszik is 2010 óta. Miközben alapvetően teljesen elkötelezettek vagyunk az EU és a NATO irányába. Nemzeti érdekünk, mert mindkettőre szükségünk van.
Még az EU-val meglévő politikai problémáink ellenére is.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 341
68 642
113
A krími városnézés egy figyelmeztetés, és nyilván egy megelőző lépés belső információk birtokában. Miért jelentek meg az oroszok? Hogy megvédjék az orosz kisebbséget. Ez kb 15 millió fő, mi magyarok 9-10 millióan vagyunk. (A fél millió nyugatra kivándorolt gazdasági menekültünk nem számít ide)
Az orosz (szovjet) nép a II. világháborúban sokkal de sokkal komolyabbat szenvedett (vagy épp a 20-as években) mint az úniós vagy usa szankciók miatt ezentúl esetleg. A szovjetúnió sem volt babazsúr nekik. 1920-1940 kb 10 millió halottjuk volt abból 6 millió éhenhalt. 1941-1945-20 millió halott (a kedves nyugati lébenszraumos (élettér) nácik miatt. Naná hogy nem fogja érdekelni az oroszok 95%-át pár szankció,csak a nácik tűnjenek el. Az eu-usa páros meg gyakorlatilag ugyanarra az élettérre (gazdasági függővé tétel , nyersanyagok zsákmányolása) hajt most mint a Hitleri németország.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 232
113
hosszú távon helyünk Európában van minden téren és itt is maradunk !

Oroszország Európában van, míg az USA például nem. És azon se ártana elgondolkodni, hogy melyik világ az európaibb jelenleg, az orosz vagy az nyugat európai!
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 073
18 816
113
http://www.ma.hu/uzlet/205579/Orosz_tokehazatelepites?place=srss

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/az_ukran_parlament_feloszlatta_a_krimi_torvenyhozast.578401.html

Ennyit meg az Orosz egységről...na meg az itt mások által vízíonált, ha rosszabb is lesz elviseljük opció... :)

http://hvg.hu/vilag/20140315_Tizezrek_tuntetnek_Moszkvaban_Ukrajna_mel#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 898
113
honved
50 ezren nem voltak. kb.15 ezren. Orosz ellenzékiek által szervezett USA által fizetett akcio !
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Aha, gondolom SEAL búvárok úsztak fel a Moszkva folyón, és átadták a résztvevőknek a dollárkötegeket.

más:
http://www.hurriyetdailynews.com/turkeys-crimea-policy-under-putins-hostage.aspx?PageID=238&NID=63600&NewsCatID=429
török nézőpont
http://www.hurriyetdailynews.com/turkeys-crimea-policy-under-putins-hostage.aspx?PageID=238&NID=63600&NewsCatID=429
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_03_15/Ma-tobb-tomeges-tuntetesre-kerul-sor-Moszkva-kozpontjaban-8670/

http://www.ma.hu/kulfold/205541/Ukran_felforgatocsoportot_fogtak_el_Moszkvaban?place=srss

http://www.mfor.hu/cikkek/Megkezdtek_a_nemet_aranytartalek_hazaszallitasat.html

http://www.ma.hu/uzlet/205579/Orosz_tokehazatelepites?place=srss
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 898
113
<i>Aha, gondolom SEAL búvárok úsztak fel a Moszkva folyón, és átadták a résztvevőknek a dollárkötegeket.</i>

Nehéz értelmezni? Nem kell kiforgatni a szavakat.....
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 568
5 282
113
Azt olvastam egy masik site on hogy az ami felderito drone elteritese kamu volt.
Tudtok errol valamit ?
Én csak annyit tudok hogy az irániaknál frankón működött az az "AUTOVAZA" (remélem jól iram). Állítólag az is segített lehozni azt a bizonyos "lopakodó" drónt. De erről nekem külön véleményem van.