Nekem inkább az a kérdésem, hogy korrekt szakmabeli miért akarna ilyen átalakítást csinálni egy új típus tervezése helyett.Korrekt szakmabeli tudja a megoldást! ...mert van!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nekem inkább az a kérdésem, hogy korrekt szakmabeli miért akarna ilyen átalakítást csinálni egy új típus tervezése helyett.Korrekt szakmabeli tudja a megoldást! ...mert van!
Nekem inkább az a kérdésem, hogy korrekt szakmabeli miért akarna ilyen átalakítást csinálni egy új típus tervezése helyett.
Ok.... de a szárnytő húrhossza az egész törzs szerkezetét meghatározza - ha az változik át kell szabni mindent... persze nem vitatom, megoldható (minden megoldható, a Holdutazás is az volt). Namármost a törzs vonalát megnézve.... nem tudom, a gép nekem nagyon zömöknek tűnik ehhez, amolyan Tejas szerű szerkezet sejlik fel előttem, de ahhoz meg a törzs nem ideális (fülke túl nagy, szívócsatorna elhelyezése, stb... ) legalább egy kép nélkül mit mondhatnék?
Amikor bejelentették, h magyar jézbe kerül az Aero, megírtam, h ez nem biztos, h rendeléssel is jár.Magyar Aerojet Befektetési Vagyonkezelő Zrt. céginfó, cégkivonat - OPTEN
Magyar Aerojet Befektetési Vagyonkezelő Zrt. céginformáció egy kattintásra: adószám, cégjegyzékszám, székhely, pénzügyi adatok.webshop.opten.hu
Nem, mert bejelentik, hogy kell a Magyar légierőnek mert térségmeghatározó, aztán megveszik túlárazva, offshore számla, yeah,, a többi meg le van szarva... max felemelik az áfát harminc százalékra. (tegnap jártam az egyik ilyen cég Zalaép székházánal.... hát meg nem mondanád, hogy ez egyböszeme nagy nyertes, kb ott ,maradt egy placc a nyolcvanas évekből , most raknak rá -kb egy éve elekzdve hungarocell hőszigetelést...)Amikor bejelentették, h magyar jézbe kerül az Aero, megírtam, h ez nem biztos, h rendeléssel is jár.
Úgy tűnik egyelőre, h igazam lett és a NERes szarháziak befürödnek vele.
Nem hiszem,hogy tudnánk annyit rendelni,ami rentábilissá tenné a gyártást.Egy századnyi gép ahoz kevés,többet meg nem tudunk rendelni-már az is pont egy századdal több a kelleténél.Nem, mert bejelentik, hogy kell a Magyar légierőnek mert térségmeghatározó, aztán megveszik túlárazva, offshore számla, yeah,, a többi meg le van szarva... max felemelik az áfát harminc százalékra. (tegnap jártam az egyik ilyen cég Zalaép székházánal.... hát meg nem mondanád, hogy ez egyböszeme nagy nyertes, kb ott ,maradt egy placc a nyolcvanas évekből , most raknak rá -kb egy éve elekzdve hungarocell hőszigetelést...)
Egyelőre nem biztos hogy magyar kézbe kerül. Egy látszik valószinűnek, ha nem kerül magyar kézbe, akkor megy a levesbe. Én úgy latom a cseheknek fontos, hogy partnert találjanak nem nekünk. Nekünk van más irányban is lehetőségünk.Amikor bejelentették, h magyar jézbe kerül az Aero, megírtam, h ez nem biztos, h rendeléssel is jár.
Úgy tűnik egyelőre, h igazam lett és a NERes szarháziak befürödnek vele.
Hat ha a Hirtenberghez hasonlitom akkor hagyni kene a p.csaba.Kicsit zavaros stílusban írt tegnapi cikk - viszont sok féle infó van benne oszekapirgálva:
A Penta eladja Aero Vodochody-t. Világi Oszkár segít az üzletben. Jaroslav Naďot szemelték ki maguknak.
https://www.hlavnydennik.sk/2021/05...ha-oszkar-vilagi-vyhliadli-si-jaroslava-nada/
Ha jól értem arról megy a vita hogy mostmár valakinek valódi pénzt kéne tolnia a vállalkozásba és minimum kifizetni a korábbi tulajdonos Pentát.Kicsit zavaros stílusban írt tegnapi cikk - viszont sok féle infó van benne oszekapirgálva:
A Penta eladja Aero Vodochody-t. Világi Oszkár segít az üzletben. Jaroslav Naďot szemelték ki maguknak.
https://www.hlavnydennik.sk/2021/05...ha-oszkar-vilagi-vyhliadli-si-jaroslava-nada/
Dehogynem. Beszállítók sok helyre, többek között a Milleniumhoz is gyartanak elemeket.Mást nem gyártanak? Felújításban nem lehet üzlet? Szellemi tulajdonban, tudásban nem lehet hasznos dolog?
Mit nem értesz azon, hogy NEM LEHET a Gripeneket még Air Policing szinten sem KIVÁLTANI az L-39-cel? Mint ahogy egy Apache helikopterrel sem!.
Ez nem dilettans hozzaszolas, hanem egy lehetseges opcio, probalva megmagyarazni a logikatlant. Mert logikusan nezve ez az L-39 vonal teljesen remenytelen, es ebböl annyi lesz eladva, amit a csehek meg mi megveszunk.
.
De ha nem igy latod, akkor kerdes feled is, szerinted ha egyet se veszunk, akkor miert ennyire fontos ennek a gyarnak a megvetele? Azert mert annyira korszeru es kapos a termekuk a vilagpiacon?
Kiváltani semmiképp nem lehet az NG-vel a Gripeneket, KIEGÉSZÍTENI viszont egész jól. Az NG - jelen konfigurációban - a kiképzésben és a szintentartásban lehet kiválló segítsége a Magyar Légierőnek még a Gripenekhez képest is töredék fenntartási költségen.Ez nem dilettans hozzaszolas, hanem egy lehetseges opcio,
Egyrészt Vietnam mar vett 10-12 L39NG-t, másrészt folyamatosan zajlik ázsiai és afrikai L39 felújítása. Számukra egy 4. v. 5. gen. vadászgép elérhetetlen..
Ez nem dilettans hozzaszolas, hanem egy lehetseges opcio, probalva megmagyarazni a logikatlant. Mert logikusan nezve ez az L-39 vonal teljesen remenytelen, es ebböl annyi lesz eladva, amit a csehek meg mi megveszunk.
.
.M
És mit fogsz mondani ha egyet se veszünk ?
.Mit nem értesz azon, hogy NEM LEHET a Gripeneket még Air Policing szinten sem KIVÁLTANI az L-39-cel? Mint ahogy egy Apache helikopterrel sem!
Akkor miért gondolod azt, hogy:
Kiváltani semmiképp nem lehet az NG-vel a Gripeneket, KIEGÉSZÍTENI viszont egész jól. Az NG - jelen konfigurációban - a kiképzésben és a szintentartásban lehet kiválló segítsége a Magyar Légierőnek még a Gripenekhez képest is töredék fenntartási költségen.
Ráadásul az NG nem csak egy repülő, hanem egy kiképzési és gyakorló rendszer is egyben.
.
.
Oke, visszakerdezek, legyel akkor okos. Szerinted ha egyet se veszunk, akkor miert ennyire fontos ennek a gyarnak a megvetele? Azert mert annyira korszeru es kapos a termekuk a vilagpiacon?
Aztán hogy vállalnánk balti légtérrendészetet, meg úgy bármilyen légtérrendészetet egy belépő szintű sugárhajtóműves géppel?? Azon meg markánsan átsiklasz, hogy nemrég volt lekomunikálva, hogy a szomszédok erősen fegyverkeznek. A top sebessége valami 700km/h, egy utasszállítóval is alig tud versenyezni, az a319 tud kb 800-850km/h-t, azt meg már félve említem meg, hogy az NG fel se tud addig jutni amilyen magasan az utasszállítók operálnak. Komolyan index-telex színvonalat ilyen kérdésekben ne képviseljünk már....
.
Mi van, ha bejelentik, hogy Magyarorszag kulsö fenyegetettsege alacsony, es a Gripen szerzödes lejartaval, azt is ezzel cserelik le? Akkor vehetnek akar 3-4 szazadnyit is ebböl a fostalicskabol.
.
(sajnalom, hogy igy nevezem, de szomoru, hogy mi, magyar adofizetök kell, hogy a hatunkra vegyuk ezt a reg elavult, 20 eve eladhatatlan tipust, es a csödtömeg gyarat, ami mögötte van. Erösen valoszinu, hogy a csehek is csak azert faragtak ki most az amugy teljesen felesleges es ertelmetlen L-39NG altipust, hogy a gyarukat jobb aron, letezö uj tipussal adhassak el valaki baleknak. De a balek nem a NER-es kör lesz, aki megveszi, hanem mi, adofizetök leszunk.)