1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Antonov An-26 Curl

Diskurzus a(z) 'Szállító repülőgépek' témában - Jeno által indítva @ 2013. január 6..

 1. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  Pogány nincs benne :(
   
 2. emel

  emel Well-Known Member

  Békéscsaba se, pedig ott sokáig működött a MN/MH motoros alapkiképző tábora pilóta-tanoncoknak, nagyon sok katonai pilóta ott kezdte a repülő-pályafutását.
   
  Pocok75 likes this.
 3. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Az ötlet alapvetően jó lenne, végre egy tisztességes kivonási búcsúrepülés, de a "fél ország" kimarad belőle... remélem legalább jó idő lesz és a felsorolt reptereknél kellően alacsonyan repül majd egy utolsó fotóhoz.
   
  Pocok75 and Blitz97 like this.
 4. Madár Fokker

  Madár Fokker Active Member

  Nem tudom, hogy mennyi időt képes az Ancsa a levegőben maradni egy tankkal ilyen földközeli repülés esetén, de így is 3ó45percre van tervezve a repülés. Nem biztos, hogy sokkal több reptér beleférne.
  Sajnos kb. 15 éve még nem voltak jó kamerák a telefonokban, pedig szemtanúja voltam néhány igen látványos alacsony áthúzásnak: Ancsa, Gripen, ALCA, Mi-24 vegyesen.
   
  fishbed and Terminator like this.
 5. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Jó meglátás. De tehetne még egy kört még egy felszállásból...
   
 6. ms07

  ms07 Well-Known Member

  És hétvégén.... :)
   
 7. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Ha jól láttam ép pár percel ezelőtt repült el nyíregy környékén.
   
 8. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Most járt Újpest felett, innen Ferihegy, majd Esztergom jön.
   
 9. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 10. kronosz

  kronosz New Member

  Én abba bízom, hogy az 5 gép nem a vasba kerül, hanem legalább 1, de inkább kettőt repülőképesen tartanak sétarepülés gyanánt például az LKK/Közlekedési Múzeum keretein belül.* A maradék gépeket is a levegőben szeretném leginkább látni, de ha a Reptárba kerülnének azzal is boldog lennék. Nemrég húzott át a házunk felett, a 13 éves unokaöcsémmel együtt ugráltunk örömünkbe, hogy láttuk, nagyon szeretjük ezt a repülőt.

  *szolgáltak ugye utasszállítóként is kormánydelegációkat, üléssorokat szereltek beléjük, amik tuti, hogy szintén megvannak.
   
 11. ZRÍNYI 20!026

  ZRÍNYI 20!026 Well-Known Member

  Kecel felett repült el 2 perce, bár csak a hangját hallottam, az alacsony felhőalap miatt!
   
  Terminator likes this.
 12. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Akkor van egy második kör is ezek szerint.
   
 13. ZRÍNYI 20!026

  ZRÍNYI 20!026 Well-Known Member

  Szerintem egy köztes repülőtéren leszállhatott közben valahol! Amikor én hallottam, már Kecskemét lehetett az úticél!
   
 14. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 15. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Az LKK/KM nem tart repülőképes állapotban semmit. Az utóbbi jelenleg nem is "létezik". A Goldtimer Alapítvány foglalkozik ilyesmivel, de az An-26 szerintem nem illik a profiljukba. Valószínűbb hogy a legjobb állapotú két gépet megveszi valamilyen ukrán/török/bolgár stb. légitársaság, a többi meg szétrohad. A szolnoki múzeumban már van egy An-26, csak nem került át a Reptárba. A ferihegyi gyűjteménybe nem illik bele. Kecelre jó lenne egy, mert ott csak egy An-24-es van, de ha nem fogadja örökbe valamelyik egyesület vagy alapítvány, akkor ott is gyorsan leromlik majd az állapota.
   
 16. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Azért menetrendből van még mit tanulni, mert pl engem is megszívattak.Több, mit fél órával hamarabb voltam kint, mint kellett volna, de addigra már eltűnt.Ez persze csak a helyszínen derült ki, hiszen mondjuk fr24-en vagy bárhol máshol követhetetlen volt.Csak akkor nem értem minek kiírni, hogy hol és mikor lesz látható a repülőgép, ha a mikor részt ennyire szabadon értelmezik.Főleg akkor, ha többet már nem láthatjuk.És nem csak engem szívattak meg, hanem még nagyon sokakat.Volt, aki 50-60 km-t kocsikázott tök feleslegesen.Volt, ahol majd egy órával hamarabb volt, mint ami ki lett írva.Ez így nagyon nem oké....
   
 17. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Valószínű az időjárás az oka, a debreceni áthúzás is előbb volt.
   
 18. formosa1

  formosa1 Active Member

  Erről ne álmodozz, mert ehhez üzemidő hosszabbítás és nagyjavítás kellene, ami nagyon nem érné meg. - További szolgálatra és sétarepülésre sem... :(
   
 19. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Én ezt még megértem, de ha legalább az fr24-en látható lett volna vagy valahol követni lehetett volna, akkor nem a menetrendhez igazodik az ember.Ezt így csak összedobták, hogy ne érje szó a ház elejét azt "jónapot".

  Az egyetlen igazodási pont a kiírt menetrend volt, amit meg mivel nem tartottak nem volt mihez igazodni.Második körről meg eredetileg szó se volt.
  Valahol azért az ember több rugalmasságot várna el, ha egyszer meghirdetnek valamit, ami nem egy szűk körnek szól, akkor azt úgy is csinálják már, hogy végül ne csak egy szűk körnek legyen jó.Kimentem volna akkor korábban, ha tudom, hogy hamarabb jön.Igazodtam volna hozzá, ha van mihez.
   
 20. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

Ezen oldal megosztása