Az a probléma, hogy te azt képzeled, hogy minden SF azonos feladatrendszerrel működik. Pedig nagyon nem.
Mondok egy példát. Nem véletlenül van külön SBS, meg SAS, vagy Navy Seal és Delta.
Nagyok az átfedések de a Navy Seal nem azt csinálja, mint amit a KRD csinált Afganisztánban.
A korábbi kommentem, amiből ez a beszélgetés kiindult, arra irányult, hogy a krd-ről közzétett videókban mit és mivel gyakorolnak a srácok.
Polaris "roham", tetőre desszantolás helikopterekből, kötélen való kiemelés, és egy kis épületharcászat "papucsos" ellenséggel szemben.
Mivel civilként ennyit látok a krd kiképzéséből és fegyverzetéből, csak ebből tudok kiindulni.
Na erre írtam akkor azt, hogy ma már ez kevés.
Azóta ki lettem okosítva, hogy ezek csak buta, de látványos videok a plebsznek.
Megjegyzem, szerintem csak buta.
Szóval akkor elkezdtem érvelni a magyar sf fegyverzete spektrumának a kiszélesítése, és létszámának megnövelése mellett.
Legyen páncélozott járművük (nomad), páncéltörő eszközeik, manpads, hogy amennyiben kell, kéznél legyen. Jelenleg egyik sincs.
Mindezt arra alapoztam, hogy a sivatagi dzsihadistakergetéseknek vége, komolyabb ellenség ellen kell készülni, komolyabb felszereltséggel.
A létszámuk növelését azért szorgalmazom, mert mindenhova kell a katona. Sajnos látjuk milyen gyorsan fogy az emberélet valódi háborúban. El kell tudni viselni a veszteséget, és nem szűnhet meg egy képesség, ha elesik néhány tucat baka.
B*sznék rá, ha lenne 5-7 feltöltött és felszerelt dandárunk.
Az SAS és a Navy Seal mögött ott vannak igazi hadseregek, nekünk a KRD mögött közel semmi.