2035-re felszerelve, 2040-re kiképezve, összekovácsolva. Komoly külföldi segítséggel a kiképzés terén!3 nehéz dandárnak nem kéne problémát jelentenie még akkor sem, ha korszerű eszközökkel vannak ellátva.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
2035-re felszerelve, 2040-re kiképezve, összekovácsolva. Komoly külföldi segítséggel a kiképzés terén!3 nehéz dandárnak nem kéne problémát jelentenie még akkor sem, ha korszerű eszközökkel vannak ellátva.
Nemismerem azt az embert aki leirta a vizfej fogalmat elsonek. De szamomra nem csak a fotiszti allomamy alkotja a fizfejet. /bar valoban a fej van fellul./ szakasztisztnek nem fog ornagy beallni de nem is szakasztisztnek kell beallnia az ornagynak./es nem a miniszteriumi ornagy hanem a terkepesznek pl akikbol annyi van fehervaron mimt mashol kk bol./ es nem szakasztisztnek hanem szazad pk nak vagy zl torzsbe.. Szakasztisztnek szakaszaltisztnek ot az OMT. Es az 5 eve leszerelt allomany. Kik adnak a tartalek zaszloaljak torzseit? Meg ha logisztikat vegez is...ki adna a szazad pk t megha torzstamogato is...
Jah értam!Ha KELL akkor már van is... Ez olyan mint a tervgazdaság,az is hogy bevált anno!!
Már csak 3 nehéz dandár?3 nehéz dandárnak nem kéne problémát jelentenie még akkor sem, ha korszerű eszközökkel vannak ellátva.
Pont én beszéltem hármas plafonról. Technikailag lehet több, de azért már a néppel kellene csatázni!
Nemismerem azt az embert aki leirta a vizfej fogalmat elsonek. De szamomra nem csak a fotiszti allomamy alkotja a fizfejet. /bar valoban a fej van fellul./ szakasztisztnek nem fog ornagy beallni de nem is szakasztisztnek kell beallnia az ornagynak./es nem a miniszteriumi ornagy hanem a terkepesznek pl akikbol annyi van fehervaron mimt mashol kk bol./ es nem szakasztisztnek hanem szazad pk nak vagy zl torzsbe.. Szakasztisztnek szakaszaltisztnek ot az OMT. Es az 5 eve leszerelt allomany. Kik adnak a tartalek zaszloaljak torzseit? Meg ha logisztikat vegez is...ki adna a szazad pk t megha torzstamogato is...
Komoly katonai fenyegetés nélkül nem lehetne. Márpedig az nincs.A népnek sok mindent el lehet adni, ha jól adod el.
Már csak 3 nehéz dandár?
Amúgy vicces a matek-matek-matek kijelentésed főleg úgy, hogy többen is írták, hogy az amit felvázoltál kibaszott drága lenne...
És mi a terved ha tényleg elfajulnak a dolgok pár éven belül, és kitör a balhé.
Ha az, hogy fehér zászló, akkor tényleg nincs értelme többet költeni a seregre, főleg nem nehéz technikára.
Komoly katonai fenyegetés nélkül nem lehetne. Márpedig az nincs.
Az amit te felvázolsz pár év múlva még akkor is embrionális állapotban lenne ha a világ összes pénze rendelkezesre állna...
Akkor rábasztunk. Értem mit akarsz, de józan ésszel megy szembe. Amúgy is iszonyú mennyiségű embert kellene toborozni, képezni és megfizetni hozzá, nem lehetne 15-20 év alatt megúszni!Tényleg nincs?
És szerinted amúgy ha majd lesz szólnak 15 évvel előtte?
Fel sem tudod fogni azt amit írtam, az a 10 vagy 15% hányszor írjam le, hogy egy hasraütés volt, gyorsan írtam két számot. Azután realizálták 7-8%-ra és végül te saját magad írtad a 4-5%-ot a saját véleményed alátámasztására...Az lenen a dolog magja.
Igen, írták, hogy a GDP 10-15%-a lenne.
Aztán írták, hogy csak 7-8.
Aztán most nagyjából úgy állunk, hogy annyi lenne amit írtam, 4-5%, még a szükségességét sem vitatják, csak az az ellenérv politikailag nem eladható.
Melyik szomszédunknak nagyobb a harcképessége hasonló létszámokkal? (kb ugyan olyan szar mind egy részének meg szarabb is)A haderőn belül nem a két csonka dandár viszi a pénzt, úgyhogy fölösleges a hiszti. A két jelenlegi szervezet engedélyezett B létszáma összesen nem lehet több 5 ezer főnél. Szerintem még annyi sem lehet. A 30 ezres haderő 37 ezerre növelése megengedné a másik két hasonlóan nyomorult szervezet felállítását. Az más kérdés, hogy nem ilyen szervezetű dandárokra van szükség, viszont ekkora létszámból minden szomszédunk képes kihozni a miénktől nagyobb harcképességet, tehát valami nem stimmel.
Mit milyen 5 eve leszereltek. Epp a koronavalsag idelye alatt jelentettek be hogy az 5 eve leszereltek szukseg eseten bizony be lessznek rantvaJa értem te ujragondoltad a "vizfej fogalmát is"...
Aruld már el,hogy szerinted milyen tisztek ezek a te térképészeid.Ja értem,szakaszparancsnoknak te sem raknád be de századot veuethet...Attól mentsen meg mindenkit a sors,hogy egy ÖMT-s tiszt alá kerüljön egy szakaszba háború esetén...
Milyen 5 éve leszereltek?
Teljesen fogalmatlan vagy arról,hogy mi a valódi helyzet.
Mit milyen 5 eve leszereltek. Epp a koronavalsag idelye alatt jelentettek be hogy az 5 eve leszereltek szukseg eseten bizony be lessznek rantva
Gondolom ezért Z2026 meg 2030 a neve és nem Z 2022.
Amúgy az egész azon múlik mekkora a prioritása a dolognak.
Ha tényleg eszkalálódna a helyzet, tudnának a németek havi 50 Leo-t is gyártani és a Leo3-ra sem kéne 2040-ig várni.
Pontosan.Ott kezdődik,hogy pl tisztet képezni az új alegységekbe minimum 4 év...Szóval hiába lesz egy halom embered ha nincs ki vezesse.Mert csapattisztből keves van a mostani alegységekben is,te meg akarsz meg egy halom zászlóaljat.