Az normális hogy ennyi kormot, koszt termel a hatómű?
@tindalos ?
Alig látszik már a szám a farokrészen...
@tindalos ?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
ha ezt meglátják a sötétzöldek....„Az egyik legjobb típus, amin valaha repültem” - Új (forgó)szárnyakon: a H225-ös helikopter jelentősen növeli a légierő képességeit...
„A legjobb típus, amin valaha repültem”
„Az egyik a legjobb típus, amin valaha repültem” – jellemezte a hazánkban tavaly rendszerbe állított H225M típusú közepes szállító helikoptert Rolkó Zoltán ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnokhelyettese, a folyamatosan zajló gyakorló repülések egyike előtt.honvedelem.hu
Allesmor Obranna erről is írt már néhányszor...Az normális hogy ennyi kormot, koszt termel a hatómű?
Akkor ezek szerint ez ilyen és kész...Allesmor Obranna erről is írt már néhányszor...
2023. augusztus 20.
Az uj reduktorral vannak komoly problémák.Ezen az uzemeltetes nem tud segíteni.A H225-össel sok baleset történt, főreduktor miatt is, az ukriknál is leesett tavaly egy.
Szomorú vagyok, hogy a helikopterek üzemeltetése is ilyen trehány módon van nincs megoldva, fegyverzet nincs beszerezve, integrálva a gépekre, karbantartás nincs megoldva rendesen, de már nem is csodálkozom ezen sem.
Nem szokták mosni.Az normális hogy ennyi kormot, koszt termel a hatómű?
@tindalos ?
Alapkiképzésen frissen átesettek konnyeivel.amúgy mivel mossák a heliket? Nagynyomású vizes mosóval?
Olyan kemenysepros feelingje van.,Az normális hogy ennyi kormot, koszt termel a hatómű?
@tindalos ?
amúgy mivel mossák a heliket? Nagynyomású vizes mosóval?
nem, nem! ez egy másik brigád! Ezek a lapos földet körülvevő üvegbúrát mossák!
Biztos keverem valamivel, de úgy emlèkeztem ez már règi problèma, amit a sűrübb cserèvel elvileg "orvosoltak".A H225-össel sok baleset történt, főreduktor miatt is, az ukriknál is leesett tavaly egy.
Szomorú vagyok, hogy a helikopterek üzemeltetése is ilyen trehány módon van nincs megoldva, fegyverzet nincs beszerezve, integrálva a gépekre, karbantartás nincs megoldva rendesen, de már nem is csodálkozom ezen sem.
Nem kevered.Az otlapatos rotorhoz kifejlesztett uj reduktorral komoly bajok vannak 1000 uzemorankent cserelni kell az egesz hobelebancot- már ha kibirja addig....Biztos keverem valamivel, de úgy emlèkeztem ez már règi problèma, amit a sűrübb cserèvel elvileg "orvosoltak".
De majd megírjátok mivel keverem.
Szia,2 darab modernizált Mi-8 jött 2011-ben ajándékba Finnországtól.
mi meg azért kaptuk a mi-8 asokat mert iraknak adtunk 17 eseket. és nem voltak agyonmodernizálva a finn mi-8asok önvédelmi rendszer se volt rajtuk (mármint besugárzásjelző)Szia,
Cserebe kaptak erte kb egy ev vedtelenseget a NATO tagsag akadalyozasaval. :-(
Adtunk Iraknak Mi-17-et? Hol, mikor mennyit? Erről én nem hallottam.mi meg azért kaptuk a mi-8 asokat mert iraknak adtunk 17 eseket. és nem voltak agyonmodernizálva a finn mi-8asok önvédelmi rendszer se volt rajtuk (mármint besugárzásjelző)
mi meg azért kaptuk a mi-8 asokat mert iraknak adtunk 17 eseket. és nem voltak agyonmodernizálva a finn mi-8asok önvédelmi rendszer se volt rajtuk (mármint besugárzásjelző)
Szerintem sem adtunk Iraknak helikoptert. Az afganisztáni szerepvállalás miatt kaptuk a finn Mi-8-asokat, hogy a magyar pilótáknak legyen min repülni, mielőtt kimennek Afganisztánba. A finn gépek jó állapotban voltak, átadás előtt nagyjavították őket és még 2500 repült órát repülhettek, rezgéscsillapító volt a főrotoron és a csörlő is nagyobb teherbírású volt mint a mi gépeinken...Adtunk Iraknak Mi-17-et? Hol, mikor mennyit? Erről én nem hallottam.
(Az megvan, hogy ragadtak a PG-ben iraki Mi-8-ak, amiket aztán a Honvédség hadrendbe vett. )
Téli/nyári átálláson mossák a "Line"-on, + amikor szükséges.Nem szokták mosni.
A Mi-17-esek is mindig kormosak (voltak), azt se mosták.
Azokat mindig időszakoson vakarták ki a [email protected]ől... aztán megint összekormolódott gyorsan és a következő időszakosig a „line”-on nem mosták.