Ezek a döntések milyen szinteken születnek?Szerintem 90%-ban azt sem tudják a döntéshozók, hogy van bármiyen opció is.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezek a döntések milyen szinteken születnek?Szerintem 90%-ban azt sem tudják a döntéshozók, hogy van bármiyen opció is.
Látok fantáziát a BR, LMG és GL rendszeresítésében, ha jól tudom ebben a kategóriában még nincs új beszerzés. Persze csak ha tényleg indokolt a csere, és a Gestamen termékei hozzák azt a teljesítményt, amit a külföldi konkurencia. A lényeg, hogy ne legyen megint KGP-9 fiaskó, hiába magyar termék, szar felszerelést ne vegyen a Honvédség (és más se).Sosem látott információkat szereztünk meg az új, magyar fegyvercsaládról
Augusztus végén derült ki, hogy egy hazai mérnökcsapat létrehozott egy teljesen új, magyar fejlesztésű kézifegyver-családot, melynek tesztelése már meg is kezdődött a Magyar Honvédség kötelékében. A Gestamen Arms csapata a Magyar Honvédséggel együttműködve közösen kifejlesztett egy, a maga...www.portfolio.hu
Többnyire legység,Ezek a döntések milyen szinteken születnek?
G224LMG (GESTAMEN 0.224 Light Machine Gun) munkanévre hallgató golyószóró 5,56-os NATO-lőszert használ. (...)A golyószóró prototípusa két változatban készült el. Egyik változata 60-as szekrénytárral és 60-150-es csigatárral is funkcionál."Sosem látott információkat szereztünk meg az új, magyar fegyvercsaládról
Augusztus végén derült ki, hogy egy hazai mérnökcsapat létrehozott egy teljesen új, magyar fejlesztésű kézifegyver-családot, melynek tesztelése már meg is kezdődött a Magyar Honvédség kötelékében. A Gestamen Arms csapata a Magyar Honvédséggel együttműködve közösen kifejlesztett egy, a maga...www.portfolio.hu
Ez lesz a géppuska meglepetés, amit @krisss belengetettLátok fantáziát a BR, LMG és GL rendszeresítésében, ha jól tudom ebben a kategóriában még nincs új beszerzés. Persze csak ha tényleg indokolt a csere, és a Gestamen termékei hozzák azt a teljesítményt, amit a külföldi konkurencia. A lényeg, hogy ne legyen megint KGP-9 fiaskó, hiába magyar termék, szar felszerelést ne vegyen a Honvédség (és más se).
A faszt. Ezt nyugodtan kenjék meg zsííral és tegyék fel maguknak kúpnak..Ez lesz a géppuska meglepetés, amit @krisss belengetett
2 soros nem egysoros aztán voliá, azért a hatvanas az nem olyan veszélyes.G224LMG (GESTAMEN 0.224 Light Machine Gun) munkanévre hallgató golyószóró 5,56-os NATO-lőszert használ. (...)A golyószóró prototípusa két változatban készült el. Egyik változata 60-as szekrénytárral és 60-150-es csigatárral is funkcionál."
El sem tudom képzelni, hogy egy 60-as szekrénytár ne akadjon be mindenhová illetve megbízhatóan működjön. Nem véletlen nem használ senki ilyet...
Mármint mire gondolsz ? A zászlóaljparancsnoknak ugyan úgy ott van a dobozban a biztosító és ugyan úgy megkapta az oktatást, hogy lehet cserélni.Szerintem 90%-ban azt sem tudják a döntéshozók, hogy van bármiyen opció is.
Szia,Nem vagyok egy nagy kézifegyver szagértő,
"G9HSP névre hallgató pisztoly ......... Az Alkalmazó külön szerszám nélkül könnyen átalakíthatja fegyverét kakasos elsütési rendszerről ütőszeg-típusú (Strykeres) elsütési rendszerűre, vagy fordítva."
Mi az értelme a két külön rendszernek? Miben jobb, rosszabb egyik és másik?
Made my dayA faszt. Ezt nyugodtan kenjék meg zsííral és tegyék fel maguknak kúpnak..
Ez a prospektus több mint három hete itt van az asztalomon. Ezt kérdeztem október elején, hogy erre vársz-e. Beszkenneltem volna neked, ha tudom hogy erre vársz. De valószínűleg az érdekesebb információkat úgy is inkább a vezérigazgatótól, a vele készített interjúból kaptad.Itt van külön a teljes Gestamen-prosi is: https://cdn.portfolio.hu/files/g/gestamen-prospektus-portfolio-20211019pdf.pdf
A cserélgetésnek valószínűleg tényleg semmi értelme. Ezzel inkább a megrendelő ország óhajának mennek elébe. Van amelyik kakassal, van amelyik ütőszeges kivitelben rendeli a fegyvert. És a gyár aki a tervezés miatt rugalmas, az egyiknek így, a másiknak pedig úgy szállítja a pisztolyt. A piac két eltérő szegmensét fedik le egy viszonylag (egyéb alkarészek) azonos fegyverrel.Idiótaság az egész. Megis mi ertelme a gyors cserélhetőségnek? Megy úgy általában a cserélhetőségnek? A kutya se fogja soha cserélni.
Erre nem azt mondták, hogy a rendvédelmi szervek az egyik megoldást szeretik, a katonák a másikat, így az adott országban rendszeresítheti mindkét szervezet ezt a fegyvert és akkor csak ebben fog különbözni?A cserélgetésnek valószínűleg tényleg semmi értelme. Ezzel inkább a megrendelő ország óhajának mennek elébe. Van amelyik kakassal, van amelyik ütőszeges kivitelben rendeli a fegyvert. És a gyár aki a tervezés miatt rugalmas, az egyiknek így, a másiknak pedig úgy szállítja a pisztolyt. A piac két eltérő szegmensét fedik le egy viszonylag (egyéb alkarészek) azonos fegyverrel.
Kecskeméten már ezt a prospektust kaptam, annyi különbséggel, hogy a két pisztoly elsütőszerkezete az enyémben sokkal részletesebben van ábrázolva.Ez a prospektus több mint három hete itt van az asztalomon. Ezt kérdeztem október elején, hogy erre vársz-e. Beszkenneltem volna neked, ha tudom hogy erre vársz. De valószínűleg az érdekesebb információkat úgy is inkább a vezérigazgatótól, a vele készített interjúból kaptad.
Köszi, rendes vagy. Én azt hittem, arra a prospektusra gondolsz, amit a repülőnapokon meg utána pár eseményen osztogattak. Az nekem is megvan, de azt kérték, hogy várjam meg a ráncfelvarrott változatot, amit elvileg mostanában készítettek el.Ez a prospektus több mint három hete itt van az asztalomon. Ezt kérdeztem október elején, hogy erre vársz-e. Beszkenneltem volna neked, ha tudom hogy erre vársz. De valószínűleg az érdekesebb információkat úgy is inkább a vezérigazgatótól, a vele készített interjúból kaptad.
Senki nem szereti a kakasos forgó biztosítós pisztolyokat. Ha a katonákon (meg szerintem a rendőrökön) múlik Glock lett volna.Erre nem azt mondták, hogy a rendvédelmi szervek az egyik megoldást szeretik, a katonák a másikat, így az adott országban rendszeresítheti mindkét szervezet ezt a fegyvert és akkor csak ebben fog különbözni?
Miért nem szeretik a kakasost?Senki nem szereti a kakasos forgó biztosítós pisztolyokat. Ha a katonákon (meg szerintem a rendőrökön) múlik Glock lett volna.
Nem értek hozzá mélyebben, de a kakast visszalehet engedni, hogy el ne süljön véletlen.
A Glock féle (bár egyesek szerint nem is Glock találmány) biztonsági rendszer is kizárja a vétlen lövést.Nem értek hozzá mélyebben, de a kakast visszalehet engedni, hogy el ne süljön véletlen.
Bár lehet hogy western-filmekből maradt meg ez a kép...