Nekünk olcsóbb a precíziós mrls és a dróntüzérség mint a Gripen cas.Gondolkodjatok már kicsit. Az lenne az egyik nagyon üdvös hozadéka a precíziós MRLS rendszernek, hogy legalább részben tehermentesítené a 14 Gripenünket...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nekünk olcsóbb a precíziós mrls és a dróntüzérség mint a Gripen cas.Gondolkodjatok már kicsit. Az lenne az egyik nagyon üdvös hozadéka a precíziós MRLS rendszernek, hogy legalább részben tehermentesítené a 14 Gripenünket...
Ja,hát amcsi SIGNIT segitségével alighanem mi is megugorjuk.....De amcsi segitség nélkül amcsi technikát már nem biztos.amicsi SIGINT segítséggel meg tudják találni az ellenséges radarokat, akkor mi is megugorjuk
REH pedig olyan dolog,amiről csak annyit tudok mondani,hogy kiemelkedő fontosságú.De a technikai finomságaira csak annyit tudok mondani,hogy nyihaha....Egyszerűen még csak csúzlival se tudok hozzálóni,csak nagyon felületes ismereteim vannak róla.Dehogy nagyon fontos,abban biztos vagyok.
REH egy olyan terület,amiről mi olvasunk,az már elavult....És még azt sem értjük.
Top cuccEz is érdekes lehet nekünk:
A RAFAEL EPIK néven futó rendszere lehetővé teszi a "buta" 122 mm-es és 160 mm-es valamint 227mm-es rakéták pontos célra vezetését is, ha az ellenség GPS-zavarást alkalmaz. Elektrooptikai fej IIR és SAL technológiát alkalmaz, képes felismerni a célképét az eltárolt kép alapján és arra rávezetni magát. Az EPIK-kel felszerelt rakéták szórása csak 3 méter és gyakorlatilag immunis az EW tevékenységre.
SAL-nak köszönhetően akár mozgó célokat is támadhat.
Az EPIK lényegében a Spice irányított bomba-család irányítófejének és rendszerének rakétákra applikálásaként született meg.
Rafael: accurate rockets with EPIK - EDR Magazine
EPIK leverages development efforts made by Rafael in 2 areas: antitank guided missiles and air-to-surface precision guided munitions.www.edrmagazine.eu
Egy újabb érv az izraeli rakétatüzérségi rendszerek mellett: az elektrooptikai rávezetést más nem nagyon tudja, ahogy néztem és az ukrajnai tapasztalatok alapján a GPS-zavarása valós probléma lehet pl. HIMARS esetén...Top cucc
Egy a bibi! Kurvadrága! És azt hogy minden db 122 mm-es raketát mondjuk felszerelj vele kifizethetetlen'Ez is érdekes lehet nekünk:
A RAFAEL EPIK néven futó rendszere lehetővé teszi a "buta" 122 mm-es és 160 mm-es valamint 227mm-es rakéták pontos célra vezetését is, ha az ellenség GPS-zavarást alkalmaz. Elektrooptikai fej IIR és SAL technológiát alkalmaz, képes felismerni a célképét az eltárolt kép alapján és arra rávezetni magát. Az EPIK-kel felszerelt rakéták szórása csak 3 méter és gyakorlatilag immunis az EW tevékenységre.
SAL-nak köszönhetően akár mozgó célokat is támadhat.
Az EPIK lényegében a Spice irányított bomba-család irányítófejének és rendszerének rakétákra applikálásaként született meg.
Rafael: accurate rockets with EPIK - EDR Magazine
EPIK leverages development efforts made by Rafael in 2 areas: antitank guided missiles and air-to-surface precision guided munitions.www.edrmagazine.eu
Szerintem 122-essel nem is kell foglalkozni, elég lenne a 160-astól fölfelé venni/gyártani a PULS rakétáit. + Nem kell "mindet felszerelni": elég speciális esetekre, amikor zavarás van vagy mozgó cél. Pl. ha magát a GPS zavaró eszközt akajuk kilőni, akkor mehet rá egy ilyen EPIK rakéta, hogy aztán mehessen a többi GPS vezérelt rakéta is a környékbeli célokra.Egy a bibi! Kurvadrága! És azt hogy minden db 122 mm-es raketát mondjuk felszerelj vele kifizethetetlen'
Remélem hogy nálunk is ez fut be. A Cumó és HIMARS rakéta választéka kisebb. Gyártás szempontjából az előbbit már elvitték a polákok, a HIMARS-ra meg úgy sem kapnánk gyártási lehetőséget. Kicsit tartottam tőle, hogy Cumóval jön haza MG Koreából..."Táj-jellegű" MLRS a PULS alapján, ez kellene nekünk is
Elbit Systems unveiled the D11A prototype multi-caliber multiple launch rocket system based on the PULS MLRS with a launch range of up to 300 km
Thailand has engaged the Israeli company Elbit Systems to develop a multi-caliber multiple rocket launcher system. The prototype is already ready.gagadget.com
Az álltalad leírt légierős bomba/rakéta becsatlakozási pontok miatt is gazdaságos lehetne.Remélem hogy nálunk is ez fut be. A Cumó és HIMARS rakéta választéka kisebb. Gyártás szempontjából az előbbit már elvitték a polákok, a HIMARS-ra meg úgy sem kapnánk gyártási lehetőséget. Kicsit tartottam tőle, hogy Cumóval jön haza MG Koreából...
Az egyik beszerzés , ami nagyon szeretném hogy megvalósuljon!Remélem hogy nálunk is ez fut be. A Cumó és HIMARS rakéta választéka kisebb. Gyártás szempontjából az előbbit már elvitték a polákok, a HIMARS-ra meg úgy sem kapnánk gyártási lehetőséget. Kicsit tartottam tőle, hogy Cumóval jön haza MG Koreából...
Én időben szóltam, hogy vegyük meg a technológiát és gyártsuk rakétástúl.Ez a Chunmoo egyre jobb...
Kongsberg and Hanwha adapt NSM anti-ship cruise missile for launch from South Korea's K239 Chunmoo multiple launch rocket system
The Norwegian company Kongsberg Defense & Aerospace and South Korean Hanwha Techwin announced cooperation to adapt the NSM missile for launch from the K239 Chunmoo multiple rocket launcher.gagadget.com
Egyelőre még az SRBM sincs kész hozzá, a PULS-hoz meg kettő is van (150km-es Extra és 300km-es Predator Hawk).Én időben szóltam, hogy vegyük meg a technológiát és gyártsuk rakétástúl.
Hihetetlen, hogy sajat magadat linkeled forrasnak...Egyelőre még az SRBM sincs kész hozzá, a PULS-hoz meg kettő is van (150km-es Extra és 300km-es Predator Hawk).
Kicsi a rakéta választéka a Cumónak.
A PULS-hoz meg az Ice Breaker lesz integrálva CM-nek várhatóan, az a Delila váltótípusa. Az Ice Breaker hatótávja is majdnem kétszerese a NSM-nek.
A PULS sokkal jobb rendszer szerintem - sokkal.
A wikicikkeimet linkelem, ahol egyébként minden információnak be van hivatkozva a forrása. PULS esetében a ELBIT saját weboldala és PULS-prospektusa a forrás néhány másik weboldal mellett.Hihetetlen, hogy sajat magadat linkeled forrasnak...
TegnapraEgyelőre még az SRBM sincs kész hozzá, a PULS-hoz meg kettő is van (150km-es Extra és 300km-es Predator Hawk).
Kicsi a rakéta választéka a Cumónak.
A PULS-hoz meg az Ice Breaker lesz integrálva CM-nek várhatóan, az a Delila váltótípusa. Az Ice Breaker hatótávja is majdnem kétszerese a NSM-nek.
A PULS sokkal jobb rendszer szerintem - sokkal.
Puls-t és a Dávid parittyáját nagyon eltudnám nálunk is képzelni.Tegnapra