Szerintem lesz is, csak nem tudni mikor. Az ukrajnai tapasztalatok alapján "must have" kategória a rakétatüzérség.Ez kéne nekünk is, csak HX3-alvázon
Thai Army tests 300 km-range D11A based on Israeli PULS MLRS
Thailand's Defense Technology Institute [DTI] has begun testing an indigenous version of Elbit Systems' Precise & Universal Launching System [PULS] MLRS.bulgarianmilitary.com
A PULS-nak nagyobb a rakétaválasztéka, mint a HIMARS-nak vagy a Cumónak és a helyi gyártás is jó eséllyel megszerezhető. Európában még nincs gyártósora az Accular és Extra rakétáknak, szóval "elsőzhetnénk" - a V4-ben és Balkánon lehetne piaca ezeknek a szovjet és csehszlovák erdetű rakétatüzérség cseréjekor.
Nem is feltétlen kellene sok ezekből a Honvédségnek: 18-24 indító is elég lehet. Ezek már precíziós fegyverek: "egy célpont egy rakéta". Az "ezerszám" lőjük buta-rakétákat módszer már kifutóban van, pláne itt "nyugton", ahogy tömeges gyalogos roham sincsen már.
Minden dandárunkra jutna 6-8 indító különféle precíziós rakéta-mixxel...
A rakéták lennének itt drágák várhatóan, nem is a járművek - kicsit fordított a helyzet mint a önjáró lövegekkel.
Szerintem elég lenne a 160mm LAR160 és ACCULAR160 és az EXTRA rakétákat gyártani. 122mm gyengébb mint a 160-as, gy felesleges. A 300 km-es Preadator Hawkból pedig néhány tucat vagy százas-nagyság rendű is elég lehet - jöhet importból. Kárpát-medence nagy részét lefedné egy ilyen rakéta...
Hallottam olyan "pletykát", hogy már kaptunk ajánlatot PULS-ra is, de még nincs döntés és talán még sokáig nem is lesz..."piackutatás" megy meg "gyorsítás".