Itt puncsolsz, miközben a szíved mélyén tudod, mi lenne az igazi megoldás
Jogalappal - a független elemző oldal. Hírek a honvédelem, a nemzetbiztonság, a Zrínyi 2026 beszerzések, az adatvédelem és információbiztonság területéről.
jogalappal.hu
Majdnem.Ugyanis,mint számtalanszor már leirtam,én 8x8 kerekes GYHJ kategóriában a Patria XP-t szeretném.
A Mbombe 4 és 6 tipusokat szeretném PSZH és PSZJ szerepkörben.
Az igaz,hogy a Mbombe 6-bol igényelnék egy 8x8 változatot is,PSZH és PSZJ,meg eszközhordozó szerepkörben.Oroszok voltak olyan szivesek,hogy véletlenül meg is rajzolták,hogy nézne ki egy ilyen 4 tengelyes Mbombe 6.
Bal alsó sarok
Mbombe 6 igy job terepes lehetne.Konstrukciója miatt kiváló alapjármű.A vezetőtér mögött gyakorlatilag bármi kialakitható.Sima platótol az üzemanygszállitó tartánykocsin át,konténerhordozó,aknavetőhordozó (tehertérbe vagy toronyba,műszaki eszközhordozó,dron eregető vagy aknaszóró felszerelés-vagy éppen nyujtott töltetes átjátónyitó felszerelés.De simán el fér ott egy G7 torony,vagy egy AGM 155 milis modul-de akár az ATMOS tüzérségi rendszer is platós kialakitásnál.És a világ egyik legjobb aknavédelmi rendszerével rendelkezik,kiváló IED(tözérségi robbanás-persze nem közvetlen találatnál,hanem közeli mellénél-közelebbi gránátrobbanást visel el,mint a Lynx...),kategóriájában nagyon is jó KE védelemmel (skálázható,ki milyennel rendeli)
Mert nem csak GYHJ kell,hanem PSZH és PSZJ is.Mégpedig sok,és jó.Gazdaságosan.....
Mint már irtam,a finnek harcjárműveinek fele valójában különféle Pasi változatok.Patria 6x6 se más,mint a Pasi legújabb nemzedéke,amit mraketing okokbol átkereszteltek Patriára (különben volt a Patriának,mármint a rendes 8x8 Patriának 6x6 változata,csak senki nem vette meg)
NMS meg szerintem jol be fog válni a feladatkörében.semmi kifogásom ellene,Visszakeresheted,kezdettől fogva ezt irom.
Gidránt viszont lecserélném az M4-re.Mert az sokkal jobb konstrukciónak tartom ebben a kategóriában.Védettebb,sokkal jobb elrendezésű,több hasznos teret ad,jobb alapjármű-miközben könnyebb.Egyszerűen egy korszerűbb konstrukció.