Még mindig háború előtti árakkal gondolkodtok.eddig csak azt hallottam, hogy "kb. Lynx árban van", de nem! Ez sokkal drágább!!!
Ha ez a mérce akkor török cuccok ehhez képes szinte ingyen vannak, a Patra AMV meg harmadárban.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Még mindig háború előtti árakkal gondolkodtok.eddig csak azt hallottam, hogy "kb. Lynx árban van", de nem! Ez sokkal drágább!!!
Ha ez a mérce akkor török cuccok ehhez képes szinte ingyen vannak, a Patra AMV meg harmadárban.
A török, meg a finn megoldások sem annyiba kerülnek már, mint korábban.eddig csak azt hallottam, hogy "kb. Lynx árban van", de nem! Ez sokkal drágább!!!
Mondjuk a cavs még mindig gecijó árban van.A török, meg a finn megoldások sem annyiba kerülnek már, mint korábban.
tény, de nem ennyibe + 6x6 még mindig rohadt jó árban vanA török, meg a finn megoldások sem annyiba kerülnek már, mint korábban.
Nekemse hittek elnem hittétek el mikor azt mondtam hogy leestünk a tárgyalóasztaltól mikor beközölték a boxer árcéduláját....
Már háború volt amikor 2022 őszén a szlovákok 76 AMV-t vettek 447 millió euróért. Ez 5,88 milliós átlag ár, ráadásul kis tételre.Még mindig háború előtti árakkal gondolkodtok.
Akkor ezert szeretnenk a hidrogen Hitron Boxer 2.0-at?nem hittétek el mikor azt mondtam hogy leestünk a tárgyalóasztaltól mikor beközölték a boxer árcéduláját....
Nukleáris meghajtás lenne a legjobb, szerintem várjuk meg míg kifejlesztik.Akkor ezert szeretnenk a hidrogen Hitron Boxer 2.0-at?
Az meg már Leopárd A8 árban lenneAkkor ezert szeretnenk a hidrogen Hitron Boxer 2.0-at?
szeretne a f@xomAkkor ezert szeretnenk a hidrogen Hitron Boxer 2.0-at?
Egyrészt a szlovákok még a háború előtt elkezdtek alkudozni. És eléggé elhúzták...Már háború volt amikor 2022 őszén a szlovákok 76 AMV-t vettek 447 millió euróért. Ez 5,88 milliós átlag ár, ráadásul kis tételre.
Szóval az AMV szerintem 8 milliónál most sem lehet több (torony nélkül) és még gyártásunk is lehetne rá ha akarjuk - bár nekem nincs annyira "gyártás fétisem". Ha valami jó árban van meg kell venni a piacról és kész - pláne ha úgy sem exportálhatjuk utána.
A 6x6-ról meg tegnap olvashattuk, hogy 1,4 millió körül van és a feladatok nagyobb részéáhez teljesen elegendő (aknavetős, felderítő, C2, sebesültszállító, stb.)
IFV-nek vennék csak AMV-t.
Egy megfelelő 6x6-8x8 mixxel most is felszerelhető lenne szerintem Patria kerekesekkel egy dandár annyiból mint amit Lynxekért fizetünk - talán még kevesebből is.
Aztán nehogy az legyen a vége hogy a 2024-es Eurosatory-n mégis csak adunk az RM-nak néhány tízmilló eurót HITRON fejlesztésre is... és az "RM: szükségünk van még néhány évre hogy egy működő technológiai demonstrátort összerakjunk" és a "magyar állam: most nincs erre pénzünk"-ből a 2026-os választási kampányidőszakra valahogy mégis csak összeálljon a "megint csúcstechnikával fejlesztjük a honvédséget, a hazai hadiipart és új munkahelyeket teremtünk, első megrendelők vagyunk, közösen fejlesztjük és még exportálni is fogjuk"....szeretne a f@xom
de ahogy áll a dolog vszeg véget ért a Hitron project
Akkor is kurva drága.... kb 2x annyi, mint 1 AMV XPHa az ausztrál CRV-t veszik azon van ATGM és APS is.
Akkor is k. drága. Amúgy mi 209 StrikeShiled szettért 140 milliót fizettünk. Kb. 680 ezer Euró járművenként - tuti hogy nem emiatt lett ilyen drága a Boxer!Ha az ausztrál CRV-t veszik azon van ATGM és APS is.
Mindenki ezt tette amikor szólottam volt.Még mindig háború előtti árakkal gondolkodtok.
Nem ezt a tornyot húzták le a lengyelek meg az ausztrálok ?Akkor is k. drága. Amúgy mi 209 StrikeShiled szettért 140 milliót fizettünk. Kb. 680 ezer Euró járművenként - tuti hogy nem emiatt lett ilyen drága a Boxer!
Ha k. drága a Lance-2 torony, akkor lehetne AMV-nk Samson toronnyal: azon is van APS meg Spike. Litvánok minden Vilkas Boxerre ezt kérik, szóval annyira nem lehet rossz...
Valamelyik izraeli toronynak negatív a híre, csak már nem tudom melyiknek...meg lehet hogy azóta rendbe rakták.Nem ezt a tornyot húzták le a lengyelek meg az ausztrálok ?
Aztán nehogy az legyen a vége hogy a 2024-es Eurosatory-n mégis csak adunk az RM-nak néhány tízmilló eurót HITRON fejlesztésre is... és az "RM: szükségünk van még néhány évre hogy egy működő technológiai demonstrátort összerakjunk" és a "magyar állam: most nincs erre pénzünk"-ből a 2026-os választási kampányidőszakra valahogy mégis csak összeálljon a "megint csúcstechnikával fejlesztjük a honvédséget, a hazai hadiipart és új munkahelyeket teremtünk, első megrendelők vagyunk, közösen fejlesztjük és még exportálni is fogjuk"....