Miert, a romant csak front talalat erheti? Semmivel nem erosebb az az hulladek ocskavas 40-50 eves TR85 a valosagban, neked rogeszmed ezeket az okossagokat ismetelgetni az "erosebb" roman felszerelesrol.
Ez kb olyasmi lehet, mint amikor eloadod a "layered" meg "igen komoly roman air defense" maniadat, mikozben a Patrioton kivul konkretan lof@szt nem tudnak inditani mar egy komolyabb dron ellen sem, nemhogy a Gripenekre avagy cruise missilera.
Ez a "szint" ez 1985-95 kozotti technikai szintet jelent, csak szolok - es arra hoztak "fel", erted.
Szerintem mar a jelenlegi
gyakorlatozasra vett 2A4 is boven megallna a helyet egy ilyen roman csodaval szemben.
Szoval nem tudsz ra valaszolni, ertem - ilyenkor jonnek a szemelyeskedo mellebeszelesek.
Mire gondolsz? Karpataljarol meg szukebb a hatar, ott meg konyebben ki lehet szedegetni oket...
Gondolom, erre linked is van, ahol ezt elemzik...?
Egyreszt szerintem inkabb a 85-90 koruliek a mieink, de amugy nem is a 72-esekrol volt szo - harmadszor is elmondom:
az alapvetes az volt, hogy sansza nem lenne ennek a 60-80 "csucs" roman csodanak, amikor atlepne a hatart, mar egy sima teruletvedelmis/akarmilyen-nem-hivatasos zl kiszedi RPGkkel az elso 10-30km belul es annyi a roman sereg pancelos erejenek a kovetkezo 10 evre.
Tudom, mert konkretan ezt gyakoroltuk mar 30 eve is, meg metrics szamokra is emlekszem halvanyan (veszteseg/% talalat/JNA hk szazad - t.i. en rajzolgattam egy hibbant pk miatt, nem az irnok.) Az ilyen urban avagy falusi kornyezetben benyomulo elagott hk halala a random helyeken varakozo gyalogos pct egysegek tuze.
Ma meg szinte semmire, meg defense eseten is megkerdojelezem az ilyen elavult hulladekok hasznat. Pont errol beszelek.