@dudi ez esetben meg páncéltörő lynx kell. de nem 2 vagy 4 atgm el hanem a testben12-20 db al... vagy még többel. (ezt egyszerűbb kifejleszteni az kétségtelen.
brdm et nem írom mert az gumis.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
valóban, csak épp a gyártási kapacitás is mutatja hogy nem 7,62-es lőszer mennyiségében rendelik és fogyasztják!Azt ugye tudod, hogy folyamatosan vásárolják a raketáat is, hisz még békeidőben is fogy.
Pont hogy nem az kell mert k. drága a lőszere!@dudi ez esetben meg páncéltörő lynx kell. de nem 2 vagy 4 atgm el hanem a testben12-20 db al... vagy még többel. (ezt egyszerűbb kifejleszteni az kétségtelen.
brdm et nem írom mert az gumis.
akkor nem spikét kell venni erre a célra. hanem kell valami olcsó atgm ami nem top attack és integrálni a lynxhez is és a páncéltörő járműhöz is (akár repesz töltettel is...sőt ez esetben inkább repeszel. páncéltörésre meg a spike és mehet vegyesen az ATGM es be.valóban, csak épp a gyártási kapacitás is mutatja hogy nem 7,62-es lőszer mennyiségében rendelik és fogyasztják!
Szóval ha minden szarra Spikeot indítasz, amire néhány 120-a lőszer is elég lenne akkor pár hét után felhúzhatjuk a fehér zászlót!
Kőbuta RH31 repeszlőszer, amiből várhatóan nekünk is lesz bőven saját gyártásban kb. 4-5 ezer EUR lehet legfeljebb, a SPIKE meg 150-200 ezer! Utóbbi importálnunk kell - már ha kapunk szabad kapacitást egy háborús helyzetben egyáltalán!
A 2020-ban megrendlt AMRAAM rakétáinkat idén kezdik el legyártani, mert így értek rá a Raytheonnál!
Hadi gazdasági oldalról nézve a LYNX-120 pár csata alatt megkeresi az árát!
Legyen az ára 12 millió EUR és vegyük akciósan a Spike-ot 180 ezerért: 66-70 olyan célpont kilövése után már is megtérült, amire amúgy SPIKE-ot indítottak volna!
Egy háborúban ez max. 1 hét alatt összejön ennyi kilövés.
Ha azt vesszük, hogy nagyon korlátos lesz a SPIKE-ok száma, akkor logikus, hogy nem is lehet mindenre azt indítani: egyszerűen elfogy.
Ha nagyon olcsót akarsz repesz fejjel, akkor lézeres 70mm-es...akkor nem spikét kell venni erre a célra. hanem kell valami olcsó atgm ami nem top attack és integrálni a lynxhez is és a páncéltörő járműhöz is (akár repesz töltettel is...sőt ez esetben inkább repeszel. páncéltörésre meg a spike és mehet vegyesen az ATGM es be.
Énnekem bejön a löveges lynx is szerintem lenne helye. én írtam is ha rendszeresítenénk én beleüllnék. ha nem harckocsiként van használva hanem támogató járműnek.
azok amik most vannak pár indítós rendszerek jók de nem oda amiről a téma van...Ha nagyon olcsót akarsz repesz fejjel, akkor lézeres 70mm-es...
Lynxre nem igazán való, de Gidránokra felrakható lenne...
Ez a 70 mm-es földi alkalmazása egyelőre friss, felderítetlen terület - lehet hogy beválik, lehet, hogy nem.► Arnold Defense launches their new MLHS high-capacity rocket launcher - EDR Magazine
4th September 2019 – Arnold Defense, the St. Louis based manufacturer of 2.75-inch rocket launchers, will be unveiling their sensationalwww.edrmagazine.eu
egy ilyennel a testbe sűllyeszthető blokk meg minimum egy újratőltés (automataikusan a testbe.) persze nem ilyen biliacél díszburkolattal
Átlagosan 2738 eurót fizettek egy lőszerért - az k. olcsó! Pláne egy Spikehoz képest, amit te minden bokorra kilőnél mert "minek tűztámogató löveg!"Vagy azt gondolod, hogy a modern APFSDS olcsóbb amiből a lengyelek vettek vagy 60.000 darabot? A németek 203.000db 120-as gránátot vettek amiből "csak" 19.000db a programozható DM11 HE lőszer, a maradék 184.000db az gyakorló lőszer. Mindez került 556 millió EUR-ba.
Nem nyert még német teherautó!Ez a jármű kezdi velem megértetni, hogy hogy a retekbe nyerhetett német teherautó az ARMY tenderén és hogyan lehet az, hogy egy darab echte amerikai IFV sincs az ARMY OMFV tenderén...
Az a durva, hogy ezek nem közepes dandárokba fognak menni, hanem IBCT-kbe, meg légiroham, és légiszálítható BCT-kbe. Ráadásul röhejes mennyiségben.Igen ezt aláírom. Én nem hiszek abban, hogy a nehéz dandárokat (pláne a páncélos dandárokat) ki lehet váltani olyan közepes dandárokkal amiknek ilyen korcsokat adsz tűztámogatáskra.
35 ös jobb lenne. T-72 alvázonTe szatyorban laktál az elmúlt 3 évben?
Akkor meg főleg.Az a durva, hogy ezek nem közepes dandárokba fognak menni, hanem IBCT-kbe, meg légiroham, és légiszálítható BCT-kbe. Ráadásul röhejes mennyiségben.
Dehogy az.Horvátok is gyártottak és bevetettek 70milis sorozatvetőt.Irak -iráni meccsen az irakiak a brazil 70milist használták.Olaszok 51milis sorozatvetőjét afrikai bozótháborúkban használták.Dél Korea is tart rendszerben 70milis sorozatvetőt.Legkisebb sorozatvető a Matra 37milis rakettákra csinálták,portugálok és a rodéziaiak használták a gépkocsizó járőreik tűzerősitésére.Ja,és hogy kedvenc búrjaim se maradjanak kiEz a 70 mm-es földi alkalmazása egyelőre friss, felderítetlen terület - lehet hogy beválik, lehet, hogy nem.
Szerintem nem erre gondolt.Dehogy az.Horvátok is gyártottak és bevetettek 70milis sorozatvetőt.Irak -iráni meccsen az irakiak a brazil 70milist használták.Olaszok 51milis sorozatvetőjét afrikai bozótháborúkban használták.Dél Korea is tart rendszerben 70milis sorozatvetőt.Legkisebb sorozatvető a Matra 37milis rakettákra csinálták,portugálok és a rodéziaiak használták a gépkocsizó járőreik tűzerősitésére.Ja,és hogy kedvenc búrjaim se maradjanak ki
Matra 68 milis NIR rakétákhoz készült (nem sok,mert annyi Type63 kinai sorozatvetőt zsákmányoltak,hogy inkább azt használták..RO107 néven gyártottak hozzá saját rakétákat,leginkább a növelt repeszhatású rádiógyújtóst használták előszeretettel.)
mindenhová nyomni kell az utászokat plussz minden dandárba rohamutászokat városi, erődítményi harchoz is. Teljesen ezt mondom én is . A német dandárokban ha már azt vesszük át, így van.Dehogy az.Horvátok is gyártottak és bevetettek 70milis sorozatvetőt.Irak -iráni meccsen az irakiak a brazil 70milist használták.Olaszok 51milis sorozatvetőjét afrikai bozótháborúkban használták.Dél Korea is tart rendszerben 70milis sorozatvetőt.Legkisebb sorozatvető a Matra 37milis rakettákra csinálták,portugálok és a rodéziaiak használták a gépkocsizó járőreik tűzerősitésére.Ja,és hogy kedvenc búrjaim se maradjanak ki
Matra 68 milis NIR rakétákhoz készült (nem sok,mert annyi Type63 kinai sorozatvetőt zsákmányoltak,hogy inkább azt használták..RO107 néven gyártottak hozzá saját rakétákat,leginkább a növelt repeszhatású rádiógyújtóst használták előszeretettel.)
Ellehetne gondolkodni egy VSHORAD jellegű járgányon is Lynx alvázon.Mind légoltalmi,mind pct,mind tűztámogató feladatra alkalmas lenne.
Külön pct járműre meg szükség van.Lehetőleg olyanra,ami több féle IPTR-t,és nem csak Spikét tud kezelni.Kéne egy olcsóbb tipus (TOW,Ingwe,orosz tipusok momentán kiestek),nem csak pct fejjel.És felfele is el kéne mozdulni,A Spikenál gyorsabb Hellfiere,Brimstone,Mokopan földi inditású változatait sem ártana beszerezni.
Más
Megjelent a Lynx CSV.Szükségünk lenne szerintem ilyen járművekre.Sőt,roham-utász feladatok elvégzésére még kicsit továbbfejlesztve is a már megjelent gépet (Lynx Wiesent2 féleséget óhajtanák.Legyen képes a rohamutász műszaki munkák elvégzésére,tereperőditési munkákra,átjárónyitó,de aknatelepitő feladatok elvégzésére is.A plató adja magát konténeres rendszerben különféle modulok,munkagépek elhejezésére.Pl,árokásó modul,fedezékásó modul,távaknásitó modul,reaktiv átjárónyitó modul,toronyóraláncostulmodul,stb.Plusz legyen képes hadszintéri műszaki mentő feladatok elvégzésére.Szóval elég sokhasznú jószág lenne,mind a műszaki támogató alegységhez,de én spec manőverszázadonként is beszerveznék a hadrenbe egyet.Erősebb,esetleg ATGM,MANPADot is kezelni képes RCWS felszerelésével még a század tűzrendszerében is részt vehetne.
Bármelyik sorozatvetőbe tehetsz PGM változatú rakétást.VSHORAD(ADATS utód) is képes ilyen formán PGMHydra kezeléséreSzerintem nem erre gondolt.
Ez egy sima ballisztikus törpe sorozatvető, és tüzérségi eszköz.
Szerintem @Aladeen a lézer guided verziókra gondolt.
Erre:
vagy erre:
Nekünk nem mostanában lesz akkora haderőnk,hogy önállóan felörlő háborúban,klasszikus manőverező harcászatban,folyamatos frontvonalak kialakitásában gondolkozzunk.Egyszerűen nem lesz hozzá csapatmennyiség.mindenhová nyomni kell az utászokat plussz minden dandárba rohamutászokat városi, erődítményi harchoz is. Teljesen ezt mondom én is . A német dandárokban ha már azt vesszük át, így van.
Erre van a műszaki ezred - pár hetente van róluk hír hogy már megint vettek valamilyen munkagépet, de Wisent 2 is megmozgat 300 köbméter földet óránként.Ami azt illeti,én feltenném a keresztkérdést hosszába az RMnek,hogy nem e lehetne egy olyan ruszki féle önbeásó herkentyűt szerkeszteni a Lynxre?Marha nagy hodály,nem kis földmunka neki fedezett lőállást csinálni.