[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
2 131
5 786
113
Sóhaj......
Harcászati rész továbbra is hibás-simán hülyeség.
Lapoz vissza kérlek,hogy mielött megvolt a megrendelés,itt a fórumon ki is volt a tipus fogadatlan prókátora......
Van APS rendszerben IFV-n,ami ráadásul jóval védettebb is.Namer IFV-n.De lényegében minden új lövészjárműre már tervezik,illetve a régebiek modernizálását tervezik vele.
Hogy ki fogja rendszeresiteni,az majd kiderül.
A felsorolt elektronikai rendszerek ma már alapkövetelmények korszerű harctérre.
Nem azt irtam,hogy a Lynx szar,hanem hogy nem lesz kéz fontos paramétere olyan jó,mint a kezdetekben igérték.Mozgékonysága és tűzereje kisebb lesz,mint vártam.Ezt irtam.Lapozz vissza,és ellenőrizd.
Én a Lynx pártján voltam a PUMA fanokkal szemben. Sőt még azt is sikerült eltalálnom, hogy gyártani fogjuk:D
Hagyjuk már ezt a szerencsétlen IDF-et, teljesen más biztonságpolitikai környezet, Dunántúlnyi terület, ellenségekkel körülvéve úgy hogy nincs egyetlen szövetséges sem. Vagy 7 háború 70 év alatt. Ha nekünk is ilyen környezetben kellene élni akkor mi is páncéloznánk még a babakocsikat is. Arról nem beszélve hogy kicsit csúsztatsz mert pontosan tudod, hogy a Namer az nem IFV hanem APC. Az IDF-ben nincsen kifejezett IFV mert olyan sok tankot használnak, hogy alapvetően erre épül a harcászat.
Alapkövetelmény amelynek mi is eleget tudunk tenni. Ez a lényeg.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 596
113
Én a Lynx pártján voltam a PUMA fanokkal szemben. Sőt még azt is sikerült eltalálnom, hogy gyártani fogjuk:D
Hagyjuk már ezt a szerencsétlen IDF-et, teljesen más biztonságpolitikai környezet, Dunántúlnyi terület, ellenségekkel körülvéve úgy hogy nincs egyetlen szövetséges sem. Vagy 7 háború 70 év alatt. Ha nekünk is ilyen környezetben kellene élni akkor mi is páncéloznánk még a babakocsikat is. Arról nem beszélve hogy kicsit csúsztatsz mert pontosan tudod, hogy a Namer az nem IFV hanem APC. Az IDF-ben nincsen kifejezett IFV mert olyan sok tankot használnak, hogy alapvetően erre épül a harcászat.
Alapkövetelmény amelynek mi is eleget tudunk tenni. Ez a lényeg.
Már van.Mind a Namernek van,mind a most gyártásra kerülő Eitannak lesz IFV változata-és mindkettőnek van/lesz APS is.
De a koreai vetélytárson is ott figyel az Iron Fisk.Arénát is felszerelték már jó pár éve BMP-3ra,csak az orosznak nincs pénze sorozatban csinálni.
Gyakorlatilag mindenki tervezi az APSek felszerelését,ki számit.

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
2 131
5 786
113
Már van.Mind a Namernek van,mind a most gyártásra kerülő Eitannak lesz IFV változata-és mindkettőnek van/lesz APS is.
De a koreai vetélytárson is ott figyel az Iron Fisk.Arénát is felszerelték már jó pár éve BMP-3ra,csak az orosznak nincs pénze sorozatban csinálni.
Pontosan. A lényeg a "tervezi" szón van. Az oroszokat meg hagyjuk. Épp most szerepeltek le Ukrajnában. Mutatóban sem volt modern harcjárművük.

P

Pogány

Guest
Mostmár akkor mi is számítunk, mert lesz rajtuk.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and Vogon

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 596
113
Mostmár akkor mi is számítunk, mert lesz rajtuk.
Egyenlőre várjuk meg,hogy mit kapunk a pénzünkért.
SS APS paraméterei sem tisztázottak egyenlöre.
Majd örülök,ha bizonyitott a csapatpróbákon.
Ne dicsérd a szűzlányt,mig vele nem háltál.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 721
47 016
113
Egyenlőre várjuk meg,hogy mit kapunk a pénzünkért.
SS APS paraméterei sem tisztázottak egyenlöre.
Majd örülök,ha bizonyitott a csapatpróbákon.
Ne dicsérd a szűzlányt,mig vele nem háltál.
Szerinted a csapatpróbákon majd meglövöldözik RPG-vel meg CG-vel?
Nem hinném...

Szerintem a Strike Shield raktárban fog porosodni, és csak akkor szerelik fel ha éles helyzet van vagy külföldi misszió...

• Szomorú
Reactions: LMzek 2.0

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 596
113
Szerinted a csapatpróbákon majd meglövöldözik RPG-vel meg CG-vel?
Nem hinném...

Szerintem a Strike Shield raktárban fog porosodni, és csak akkor szerelik fel ha éles helyzet van vagy külföldi misszió...
Bizony,egy próbadarabot meg kell(ene) lövöldözni.
Ha már bizonyitott,hogy alkalmas a célra,csak akkor feltölteni azt a raktárat.

• Tetszik
Reactions: Azzurro and Pogány
S

speziale

Guest
páncélvédettsége Stanag 6, ezt egyik másik IFV sem éri el.

khmm...Puma, Namer

Védettségét tovább fokozva APS lesz rajta ezt eddig egyetlen más rendszeresített IFV-n sincsen

khmm...Puma, Namer, modernizált holland CV90...megjegyzem kicsit erős azt állítani, hogy a Lynx.en van APS, hiszen eddig egyetlen Strikeshield-es Lynx sem létezik...Trophy-s ból is van 1 vagy max 2....szóval ha a Lynx-en van APS akkor még a K21-et is nyugodtan ide vehetjük...

A jelenlegi legkorszerűbb elekro-optikai eszközök lesznek a járművön ahol a hálózati hadviselés nem scifi hanem napi gyakorlat lesz.

Kérlek magyarázd el, hogy mivel korszerűbb a Lynx-en lévő cucc, mint ami a Puma-n van...mert amíg mondjuk a Puma-n van TSWA, meg van ugye ez a System Panzergrenadier elnevezésű rendszer, addig ezekről a Lynx esetében nem nagyon tudok

S

speziale

Guest
Úgy beszéltek a strikeshield-ről, mintha valami protó lenne. Ezen már túl van, sorozatgyártott termék, és lőttek már rá.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

1) hol is áll rendszerben?
2) ez a video egy tesztlövészeten készült...ebből hogyan deriválod, hogy sorozatgyártott
3) a video-n az AMAP ADS látható, nem pedig a Strikeshield...a 2 rendszer egyenesági leszármazott, de az azért elég nyilvánvalóan látszik, hogy a járműre való telepítés igencsak eltérő

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
T

Törölt tag

Guest
1) hol is áll rendszerben?
2) ez a video egy tesztlövészeten készült...ebből hogyan deriválod, hogy sorozatgyártott
3) a video-n az AMAP ADS látható, nem pedig a Strikeshield...a 2 rendszer egyenesági leszármazott, de az azért elég nyilvánvalóan látszik, hogy a járműre való telepítés igencsak eltérő
Ha így linkelem be, akkor már jó lesz Strikeshield-nek?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
2 131
5 786
113
khmm...Puma, Namer, modernizált holland CV90...megjegyzem kicsit erős azt állítani, hogy a Lynx.en van APS, hiszen eddig egyetlen Strikeshield-es Lynx sem létezik...Trophy-s ból is van 1 vagy max 2....szóval ha a Lynx-en van APS akkor még a K21-et is nyugodtan ide vehetjük...

Kérlek magyarázd el, hogy mivel korszerűbb a Lynx-en lévő cucc, mint ami a Puma-n van...mert amíg mondjuk a Puma-n van TSWA, meg van ugye ez a System Panzergrenadier elnevezésű rendszer, addig ezekről a Lynx esetében nem nagyon tudok
Biztos lehetsz benne, hogy lesz rajta APS. Én értem, hogy nem a Lynx-et preferálod és zsigerből keresed a kifogást rajta de szerintem várd meg amíg elkészül az első zászlóalj, már gyártás alatt van, nem olyan sok idő. Majd utánna a tények - és nem negatív előítéletek - alapján kritizáld. A PUMA egy egyfeladatos IFV amit sehova nem tudtak eladni a németek, a Namer meg nem IFV, a CV90 egy hh-s termék nem hiszem, hogy ez lenne a mérce. Egyébként ha meg CV90-et vettek volna akkor meg azt kritizálnád, hozzáteszem azt legalább jogosan.

S

speziale

Guest
Biztos lehetsz benne, hogy lesz rajta APS. Én értem, hogy nem a Lynx-et preferálod és zsigerből keresed a kifogást rajta de szerintem várd meg amíg elkészül az első zászlóalj, már gyártás alatt van, nem olyan sok idő. Majd utánna a tények - és nem negatív előítéletek - alapján kritizáld. A PUMA egy egyfeladatos IFV amit sehova nem tudtak eladni a németek, a Namer meg nem IFV, a CV90 egy hh-s termék nem hiszem, hogy ez lenne a mérce. Egyébként ha meg CV90-et vettek volna akkor meg azt kritizálnád, hozzáteszem azt legalább jogosan.

Persze, hogy lesz rajta APS, hiszen rendeltünk hozzá...nem is ezt állítottam...hanem 2 dolgot:

1) a Lynx-ből jelenleg 1 vagy max 2 példány létezik amin ténylegesen van APS, de az is Trophy...olyan Lynx még nem készült amire felkerült volna a Strikeshield...szóval nagy kérdés, hogy a Lynx esetében az APS képesség ténylegesen mikorra valósul meg

2) amiket leírtál, hogy a Lynx védelme a legjobb, meg ezen van csak APS, stb...egyszerűen nem igazak...

3) azért az érdekelne, hogy az elmúlt 10 évben hány IFV tender is zárult le, hogy a Puma-val kapcsolatban folyamatosan feljön ez a "nem sikerült sehova eladni" érv....

4) nem tudom miből gondolod, hogy a CV90-et kritizálnám...a holland upgrade kifejezetten erős lett szerintem

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
2 131
5 786
113
Persze, hogy lesz rajta APS, hiszen rendeltünk hozzá...nem is ezt állítottam...hanem 2 dolgot:

1) a Lynx-ből jelenleg 1 vagy max 2 példány létezik amin ténylegesen van APS, de az is Trophy...olyan Lynx még nem készült amire felkerült volna a Strikeshield...szóval nagy kérdés, hogy a Lynx esetében az APS képesség ténylegesen mikorra valósul meg

2) amiket leírtál, hogy a Lynx védelme a legjobb, meg ezen van csak APS, stb...egyszerűen nem igazak...

3) azért az érdekelne, hogy az elmúlt 10 évben hány IFV tender is zárult le, hogy a Puma-val kapcsolatban folyamatosan feljön ez a "nem sikerült sehova eladni" érv....

4) nem tudom miből gondolod, hogy a CV90-et kritizálnám...a holland upgrade kifejezetten erős lett szerintem
1. 2022-ben
2. tegyük hozzá, hogy szerinted. A tények mást mutatnak.
3. Pontosan hová is sikerült eladni Németországon kívül?
4. a Lynx-et kritizálod, de a CV90-t ami egy hh-s termék, a 80-as években kezdték a gyártását az teljesen rendben van. Nyilván lehet fejleszteni, de ahogy a múltkor írta itt valaki: ha egy Golf II-be teszel egy digitális klímát meg egy navigációt attól az még egy Golf II marad.