CV-90, Tulpar is volt egyébként...
+ Puma
Meg a fenti létező dolgokat , hogy versenyeztették volna meg egy nem létezővel (Lynx). Ugyanis papírról vettük....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
CV-90, Tulpar is volt egyébként...
+ Puma
AJánlatkérés volt a fent említettekre. A tulpart ide is hozták tesztelésre.Te is jól tudod, hogy semmiféle tender nem volt. Megnéztek pár típust alibiből aztán döntött a pénz...
Leo2 üzlettel kezdődött ez az aranyos hagyomány.
A Tulpar hasonló TRL szinten volt akkor mint a lynx. (azóta sincs még kész meg megrendelő se ha jól tudom)Meg a fenti létező dolgokat , hogy versenyeztették volna meg egy nem létezővel (Lynx). Ugyanis papírról vettük....
CV90 miért lett dobva?A Tulpar hasonló TRL szinten volt akkor mint a lynx. (azóta sincs még kész meg megrendelő se ha jól tudom)
A Tulpar hasonló TRL szinten volt akkor mint a lynx. (azóta sincs még kész meg megrendelő se ha jól tudom)
NE LEGYÉL MÁR ENNNYIRE GECIOKOS:.. (nem vagy az)Ellenben a CV90 és a Puma léteztek. CV90 járt is nálunk. Pumát azt hiszem kint nézték meg.
Lyxet meg egy papíron...
A 35 mm-esről amúgy volt némi gondolkodás, vagy alapból csak 30mm-es gépágyúsat kerestek és már a legelején eldőlt?NE LEGYÉL MÁR ENNNYIRE GECIOKOS:.. (nem vagy az)
A KF-31-et kint egyszerre nézték a Pumával a KF-41-et pár hónappal amikor volt elérhető protó és még akkor is volt versenyben 3 a 4 szóba jövő gépből.
Nem jó ezt a parttalan vitát látni olyanok között akiket kedvelek és egyszerűen mindkét félnek megvan a részigazsága!
Túl késő mert (már beleállt a magyar hadiipar) és túl korai (még nulla tapasztalat és megrendelése van a lynxnek) erről vitát folytatni.
Szimpátiából nem írhatom valakinek, hogy tökigazad van mert jó a lynx az eddigi semmihez képest, de azt sem hogy a másiknak van mert kurvára nem rendelt még senki és a harci tapasztalat zéró.
Én mindig, (ahogyan a panthernél is) az alábbi példával érvelek, hogy jóóól nézzétek meg a két fotó közötti különbséget. Mi a különség a két fotón? (a gyengébbek kedvéért neem ...nem a fákra gondolok a háttérben):
Az első fotón az eddigi/korábbi rendelkezésünkre álló összes bevethető eszköz látható álcázás nélkül, teljes fegyverzetben az újak és a gombokért modernizáltak is! De főleg azok vannak ott az előtérben azokat direkt kiemeltem (nem tudom látszik-e) amelyeket itthon mi gyártunk!!
A másodikon pedig, probálok segíteni: ....ott középen ...az a két jármű ...pedig a hamarosan bevethető saját hadiiparunk termékei hozzá lőszerrel fegyverrel drónnal rakétával stb.
Minden szomszéd meg birodalom elitje (orosz vagy amerikai bankár, vagy céghálózat) gyűlöl minket mint a szart, és k.rvára leszarják, hogy Viktor van vagy Feri hatalmon, csak hodoljunk be nekik. Mi meg lavírozunk a politika folyékony fostengerén, hogy ne süllyedjünk el az országgal együtt és kész csoda, hogy még megmaradtunk (főleg ilyen széthúzások mellett). A szlovákok a románok a szerbek az ukránok a változó politika mellett MINDIG a kezükben tartják a magyargyűlölet-kártyát!
Nincs idő baszakodni! Örüljünk hogy találtunk egy balfasz vállalatot aki ad valamit nekünk még gyártásba is ami legalább gurul.
NE LEGYÉL MÁR ENNNYIRE GECIOKOS:.. (nem vagy az)
A KF-31-et kint egyszerre nézték a Pumával a KF-41-et pár hónappal amikor volt elérhető protó és még akkor is volt versenyben 3 a 4 szóba jövő gépből.
Az RM volt hajlandó sokrétű ipari együttműködésre hosszú távon (lásd lőszergyár) és technológia átadására és szabadalmak magyarországra ruházására.
Te meg olvass vissza.A 35 mm-esről amúgy volt némi gondolkodás, vagy alapból csak 30mm-es gépágyúsat kerestek és már a legelején eldőlt?
Rendben! Melyik topik hanyas számú hozzászólása a mérvadó ebben a kérésben?Te meg olvass vissza.
Mármint mi az hogy mire megyünk technológiával és szabadalmakkal?A lőszer gyártást értem, és a többivel amúgy mire megyünk?
A lynx topikban nagyjából 200x előjött az elmúlt majd 3 évben.Rendben! Melyik topik hanyas számú hozzászólása a mérvadó ebben a kérésben?
Fél információk közt tátongó szakadékokat töltetek ki hittel aztán megy nagy mellénnyel a hülyeségek puffogtatása....
Mármint mi az hogy mire megyünk technológiával és szabadalmakkal?
A törökök szerinted mivel építették a hadiiparukat?
Én a 35 mm-est savallom meg inkább az iron fistet preferálnám.Szerinted szakmailag a legmegalapozottabb döntés született?
Úgy érzed, hogy itt beszélgetnék veled hogy ha úgy gondolnám hogy semmi közöd hozzá?Amilyen faszán tájékoztatjátok a lakosságot ezen ne csodálkozz szerintem
Mióta vagyunk 80 milliós középhatalom?
Lemaradtam valamiről és 1000-s tételben fogunk gyártani?
Esetleg 0 külpolitikai és gazdasági súlyunkkal készülünk töretlenül az export sikerekre?
Szívesen meghallgatnám, hogy mik a hosszú távú tervek, ha már részben én is fizetem ezt az egészet.
És akkor vissza térünk oda, hogy mi fizessük, ti meg elköltitek a pénzt valahogyan, azt szerintetek semmi közünk hozzá, hogyan.
Ha meg spekulálunk/következtetünk akkor mi vagyunk a hülyék....
Melyiknek mi az előnye hátránya az valóban sokat volt "elemezve" és logisztikai okokból lett a 30-as, mert elterjedtebb. Az nem rémlik, hogy a korai szakaszban (amiről most írsz) egyáltalán felmerült-e komolyan a 35mm vagy az előbb írtak miatt már alapból 30mm-esre indult a "keresés"...A lynx topikban nagyjából 200x előjött az elmúlt majd 3 évben.
Én a 35 mm-est savallom meg inkább az iron fistet preferálnám.
Van amiben jobb a lynx van amiben nem. Van ami előny van ami hátrány.
Ahogy az ausztráloknak nekünk is megfelelt az alapvető követelményeinknek 2 gép.