Mármint mi az hogy mire megyünk technológiával és szabadalmakkal?A lőszer gyártást értem, és a többivel amúgy mire megyünk?![]()
A törökök szerinted mivel építették a hadiiparukat?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mármint mi az hogy mire megyünk technológiával és szabadalmakkal?A lőszer gyártást értem, és a többivel amúgy mire megyünk?![]()
A lynx topikban nagyjából 200x előjött az elmúlt majd 3 évben.Rendben! Melyik topik hanyas számú hozzászólása a mérvadó ebben a kérésben?![]()
Fél információk közt tátongó szakadékokat töltetek ki hittel aztán megy nagy mellénnyel a hülyeségek puffogtatása....
Mármint mi az hogy mire megyünk technológiával és szabadalmakkal?
Én a 35 mm-est savallom meg inkább az iron fistet preferálnám.Szerinted szakmailag a legmegalapozottabb döntés született?![]()
Úgy érzed, hogy itt beszélgetnék veled hogy ha úgy gondolnám hogy semmi közöd hozzá?Amilyen faszán tájékoztatjátok a lakosságot ezen ne csodálkozz szerintem
Mióta vagyunk 80 milliós középhatalom?
Lemaradtam valamiről és 1000-s tételben fogunk gyártani?
Esetleg 0 külpolitikai és gazdasági súlyunkkal készülünk töretlenül az export sikerekre?
Szívesen meghallgatnám, hogy mik a hosszú távú tervek, ha már részben én is fizetem ezt az egészet.
És akkor vissza térünk oda, hogy mi fizessük, ti meg elköltitek a pénzt valahogyan, azt szerintetek semmi közünk hozzá, hogyan.
Ha meg spekulálunk/következtetünk akkor mi vagyunk a hülyék....
Melyiknek mi az előnye hátránya az valóban sokat volt "elemezve" és logisztikai okokból lett a 30-as, mert elterjedtebb. Az nem rémlik, hogy a korai szakaszban (amiről most írsz) egyáltalán felmerült-e komolyan a 35mm vagy az előbb írtak miatt már alapból 30mm-esre indult a "keresés"...A lynx topikban nagyjából 200x előjött az elmúlt majd 3 évben.
Én a 35 mm-est savallom meg inkább az iron fistet preferálnám.
Van amiben jobb a lynx van amiben nem. Van ami előny van ami hátrány.
Ahogy az ausztráloknak nekünk is megfelelt az alapvető követelményeinknek 2 gép.
Úgy érzed, hogy itt beszélgetnék veled hogy ha úgy gondolnám hogy semmi közöd hozzá?
Mármint mi az hogy mire megyünk technológiával és szabadalmakkal?
Szerintem azt mindig mondtam, hogy a hadiipar túlerőltetése a haderővel szemben komoly hiba. Ahogy azt is, hogy pl a hidrogénhajtású álomszekerek helyett valami értelmes áron lévő eszköz kell.Asszem' a török először-is vett haditechnikát és nem "letolt-gatyaával" koncentráltak elsődlehesen/kizárólagosan az ipari-gazdasági háttér kiépítésére!
Csak néha túl tolod, nem kicsit, nagyon! Ráadásul olyan témán minek pörögni ennyit, ami el van döntve?És még mindig nem ellenetek duzzogok hanem értetek![]()
Egyreszt ez eros csusztatas, mert semmi ilyesmirol nincs szo, hanem diesel-electric, avagy diesel-FC hibrid lesz.Szerintem azt mindig mondtam, hogy a hadiipar túlerőltetése a haderővel szemben komoly hiba. Ahogy azt is, hogy pl a hidrogénhajtású álomszekerek helyett valami értelmes áron lévő eszköz kell.
Jah, lengyel gyartassal, nem?(Meg azt is, hogy K2 jobban feküdne nekünk)
A lenyeg, hogy a RM megmondta, nem kulonosebben problemas lecserelni 35-osre a toronyfegyvert, ami meg mar tudja a 50 SSot is. Azaz hibatlan most a 30-as, mert nem orokre valasztottuk, es nem kellett ra varni es amugy is kvazi-standard. Ha meg a gyengebb 30-ast fel lehet hekkelni a H225-re majd, avagy az AW249 is azzal jon majd, akkor plane jol jartak, mert mindenhova ugyanakkor hely kell a loszernek stb.Melyiknek mi az előnye hátránya az valóban sokat volt "elemezve" és logisztikai okokból lett a 30-as, mert elterjedtebb. Az nem rémlik, hogy a korai szakaszban (amiről most írsz) egyáltalán felmerült-e komolyan a 35mm vagy az előbb írtak miatt már alapból 30mm-esre indult a "keresés"...
Itt nem volt tender. Az nem verseny amikor egyedül indulsz XD
Dánia, Észtország, Hollandia 35 mm-st használ.
Finnek, Norvégok és a Svájciak használnak 30 mm-st.
Csak a svédek 40 mm-st.
Jármű darabszámban igazad lehet, de felhasználó országokat tekintve azért eddig döntetlenre állt a 30-35 mm.
A többiek meg mit vesznek én megvárnám. Biztos lesz még 30 és 35 mm-s felhasználó is. (Pl. Szlovákia 35 mm azt hiszem)
AW249-esen elsütsz egy 30x173mm-es gépágyú az kirepül a stratoszférába!A lenyeg, hogy a RM megmondta, nem kulonosebben problemas lecserelni 35-osre a toronyfegyvert, ami meg mar tudja a 50 SSot is. Azaz hibatlan most a 30-as, mert nem orokre valasztottuk, es nem kellett ra varni es amugy is kvazi-standard. Ha meg a gyengebb 30-ast fel lehet hekkelni a H225-re majd, avagy az AW249 is azzal jon majd, akkor plane jol jartak, mert mindenhova ugyanakkor hely kell a loszernek stb.
Mármint hogy gondolod? A 30x113 meg a 30x173 nagyon nem egy kávézház.Ha meg a gyengebb 30-ast fel lehet hekkelni a H225-re majd, avagy az AW249 is azzal jon majd, akkor plane jol jartak, mert mindenhova ugyanakkor hely kell a loszernek stb.
A prioritások el van bannak baszva nekem ez a fő problémám.Egyreszt ez eros csusztatas, mert semmi ilyesmirol nincs szo, hanem diesel-electric, avagy diesel-FC hibrid lesz.
Masreszt az uj amerikai IFV kirteriuma is, a diesel-electric hibrid hajtas - persze lehetne 30 eves Katranyt krealni azzal, hogy nem tervezunk elore, de talan ezt a 'merjunk mindig lemaradni' szlogent el kellene engedni, es inkabb annak orulni, hogy a HM tervezoi is elengedtek, es kepesek 30 evre elore gondolkodni, plane, amikor a long-range hibrid FC hajtas egyik legpotensebb fejlesztoje a partneruk.
Jah, lengyel gyartassal, nem?
Ez pontosan a 'merjunk kicsik maradni', mar megbocsass (es igen, tudom, tgk kellene ezrevel meg minden is, de a ketto nem mutually exclusive, hanem szimplan prioritasok kerdese. Ha vegre beesik 5000 milliard forint, es abbol csak a 10 szazaleka megy a HM-nek a normal budgeten feluli fejlesztesre, akkor az maris extra ~$1.5B budget, ami kb egyedul megoldana a Gripen E szazadot, avagy a teljes MLRS es tuzersegi problemat ES a tgk szuksegletet).
Te, olvasd már el, mit írtam...AW249-esen elsütsz egy 30x173mm-es gépágyú az kirepül a stratoszférába!
20mm-es M197-essel tervezik - nem is bír többet ez a "Mini-Apache".
Te már csak tudod, hiszen rengeteg harcjárműbe terveztél fegyvertornyot, gondolom...?Amúgy szerintem is 50-esre lesz majd egyszer upgradelve a Lynx valamikor 2040-es években. Ha a 35x228-ast bírja a torony, akkor a 50x228-as is bele rakható egy kis átalakítással.
Helyigenyre ill. kiszabatra. Logisztikailag a gyengitett 30x113 ugyanott, akar ugyanabban a rakaszban-dobozban stb elfér, mint a 30x173, ami nagyban leegyszerűsíti a logisztikát és a supply chain tervezést szerintem, és kiszabatot tekintve is ugyanazzal lehet számolni.Mármint hogy gondolod? A 30x113 meg a 30x173 nagyon nem egy kávézház.
Elég sikeresnek nevezhetjük a típust úgy gondolom.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..