Kell MANPADS (Stinger, Piorun stb.) is, de járműre (ami képet betettél) jobb a Mistral!lehet hogy félre ment a dolog.
de én manpads esetében végg erről beszéltem és annyi hogy nem csak a járműre telepített hanem a fix pontba telepített változatot (amit egy távolabbi konténerből vagy bunkerből) megerődített légvédelmi állásból kezelnének.
@Aladeen a vagy vagy on van vagy mistral vagy stinger(egyéb manpads) én a melett vagyok hogy MIstral is és Manpads is
Ahhoz is van távirányított torony MPCV néven, szóval ez a török rakéta indító nem kell nekünk.
A Mistral Atlasok amúgy csapat légvédelemnek tök alkalmatlanok: senem mozgékony, se nem védett - inkább objektum védelemre lehet jó, de annak sem túl korszerű.
Le kellene váltani szinte mindet távirányítós indítókra, azokat meg berakni a raktárba vésztartaléknak.
Szerintem ezek a távirányítós Mistral indítók akár egyetlen központból is vezérelhetőek lethetnek, szóval magukba a járművekbe nem is kell hogy ott üljön valaki állandóan - ha objektum védelem feladat.