A CM-et nem 1-2 kmről veszi észre! ezt honnan veszed?!?
Mert terepkoveto, kulon odairtam.
Ha valami 30 meteren tekereg be kicsivel a hangsebesseg alatt, arra mivel es mikor inditasz ra szerinted...?
Jó pár videó van fent ahol hasonló kategóriás IRIS-T SL
M leszed egy Kalibr CM - ezt ket lelőni nem nagy mutatvány!
Már az első kommentemben amire azóta is válaszolgatsz leírtam, hogy kell ABM rendszer.
Képzeld: néha egyet is érthetünk!
Igen, aztan utana meg rogton eloadtad azt a hajmereszto otletet, hogy kellene
meg egy short-medium rendszer, mert annak olcsobb a loszer...
FYI szabalyosan
erzem, ahogyan
sullyed az IQm, ahogy halnak el a sejtek az agyamban, amikor ilyen hajmereszto beszelgetesekbe keveredek veled...
Ezen a linken k. szóval nem emlitik.
Te komolyan nem vagy teljesen 100 - szerinted ez mi a LOF@SZ?
OERLIKON REVOLVER GUN® MK3
The
Revolver Gun Mk3 is able to receive and process data from 3D and 2D search radars. The integrated X-Band tracking radar allows an autonomous sector search function which makes target designation simple, fast and reliable. Tracking and engagement is calculated and executed automatically by the integrated fire control processor.
Target designation and engagement is over watched and checked in a remotely positioned command and control center.
- C-RAM capability
- Flexible target designation with either a 3D or 2D search radar
- Automated tracking
- Remote charge and discharge function
- Ahead technology
- No setup needed because of the integrated sensor unit
- Based on an ISO 1D carriage
- All-weather capability
Nem tudom, hanyszor kell meg bemasolnom, hogy ratalalj...
Ez egy 2008-2010 körüli rendszer - németek is ekkor vették.
A Skynex van forgalmazva! Ez lényegében a korábbi Skyshield upgradelt "hálozatosított" változata. Új FDC-vel (központtal), gépágyúk, és radar kb. ugyanzok. A Skynex Mk3 gépágyúja kapott saját követő radart és optikát - ebben is eltér a MANTIS-tól.
Mirol beszelsz, anyamnesirass...
...az eddig mar 3x linkelt, a RM oldalan virito Oerlikon gun AZ A MANTIS ATNEVEZVE, UGYANAZ A GUN, mi a banatos ****t nem ertesz meg ezen?
Az hagyjan, de anno Mantis mellett a naval verziot Oerlikon Millennium gun neven raktak hajokra. Tovabbmegyek, azt ma szinten Rheinmetall Oerlikon Millennium Gun neven aruljak. UGYANAZ A FEGYVER.
Az Oerlikon KITJE volt korabban a Skyshield, ahol a (nemeteknel Mantis neven futo) Oerlikon gun MELLE anti-missile inditot meg egyebeket is csomagoltak, ha kerted (sosem adtak el belole szerintem.) Ezt neveztek azota at Skynexre, upgradeltek a BMS szoftvert, no meg modernebb a radar is, gondolom. ELvileg ehhez is lenne vmifele anti-missile raketa, de azt egyelore senki nem akarja elsonek bevallalni... Ettol meg UGYANAZ a gun benne. (Volt egy meg regebbi verzioja ennek a 35-osnek, de az joval mindez elott volt, az a bizonyos twin-barrel forgo legvedelmi gepagyu.)
Ha megrendeled, megkapod a Mantist es egy radart. Ha nagyobb csomagot akarsz, BMS, miegymas, akkor nagyobbat kapsz. Mindent lehet, mindenre kapsz arat majd, olyanra is, ami meg nincs is.
Egyebkent ezt vilagosan leirtak meg a wikin is, lasd:
See also[edit]
A Skynex egy sokkal jobb rnedszer. Minek akarnál eladni ill. meg megvenni a 15 évvel ezelőtti verzióját?!?
Eskuszom, erzem, ahogyan halnak el a sejtek az agyamban, annyira gyilkos ez a rendithetetlenul magabiztos fogalmatlansag...
Egyetlen hír sem érkezett a SkyKnight-tal kapcsolatban sikeres próbalövészetről!
Általában semmi hír róla vagy 2 éve. Nagyon prototípus szintjén létezik, így integrálni sem fogják!
Elso talalat, Wikipedia:
In October 2022, the Qatar Emiri Air Defence Forces revealed they had procured the Skynex, a modular air defense architecture centered around the Skymaster battle management system that can link components of the Skyshield. Rheinmetall is believed to have received a contract in October 2019 worth around €210 million (US$204 million) for an unspecified number of Skymasters, radars, and guns including AHEAD programmable air-bursting ammunition that is effective against small targets out to a range of 4 km. Video released by the Qatari Ministry of Defence showed eight 35 mm Revolver Gun Mk3s and one X-TAR3D target acquisition and tracking radar.[8]
Azaz a katariak szerintem megrendeltek, de a raketas reszet nem voltak hajlandoak megfinanszirozni (fizesse ki a szomszed, az gyartja majd ugyis...)
Elöbb azt kéne demonstrálni hogy műlödik és utána lesz esetleg vevő, aki azt mondja, hogy "oké integráljátok nekem a Skynexhez".
Aaa, feladom. Vasarnap van, gyonyoru ido, valami egeszen pusztito ez a sok ostobasag, ennek nincs ertelme...
Ezzel az erovel elmehetnek a dzsungelbe algoritmus-tervezest tanitani, az legalabb ilyen eredmenyes lenne.