Szia,Ehhez semmit nem tesz hozzá a KUB, amihez se rakéta se alkatrész nincs már igazán. Egy csatornás elavult konstrukció.
Szerintem is kerdeses, hogy van-e ertelme a KUB-ot meghagyni, de szerintem abszolut van ertelme elgondolkozni rajta: egyszeruen azert, mert ha a segitsegevel lehet 3-mal tobb teruletet vedeni, akkor 3-mal tobb terulet lesz vedve.
Nyilvan akkor van ertelme, ha meg lehet (nem csak papiron!) hosszabbitani a raketak elettartamat, es ossze lehet szedni 3 KUB uteghez megfelelo tartalekos kezelot (vagyis azt en se gondolom hatekonynak, hogy profi katonak legyenek a jovoben KUBon, ez egyben az alkatresztigenyt is csokkenti - hiszen a tartalekosok jelentosen kevesebbet gyakorolnak, igy kevesebb alkatresz kopik el).
Tudom, hogy rengeteg logisztikai elonye van a szabvanyositasnak, de szerintem az ellenkezojenek (diverzitas) sokkal nagyobb a biztonsaga: ha az ellenseg talal egy hibat a NASAMS-ban, akkor a KUB-okon nagyon pofara tud esni.
Nyilvan az elozokbol kovetkezik, hogy en a Nyeva/Vega selejtezest is nagy hibanak tartom, de sajnos azon mar nem lehet segiteni.