Gyakorlatilag is!a német ARROW 3 üzletet elvileg az amcsik akadállyozzák...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Gyakorlatilag is!a német ARROW 3 üzletet elvileg az amcsik akadállyozzák...
A lengyelorszagi esemenyek jah...
Parittya inkább ha már esetleg ; talán... Egyèbként a barak sem rossz de ha màr lehetne akkor inkább a Dávid parittyája.Hoci ide a 150km-es barak ER-t azzal már lehetne mit kezdeni! A nasams-al az már elég csúnya rendszer lenne...!
Nem kell ezen sokat agyalni, jön újra Bibi úgyis haver egy részét már úgyis megvettük had jöjjön a többi is, a rakéták licenc gyártásával.Hungary interested in Israeli Iron Dome air defense system
On November 16, President of the Hungarian Republic Katalin Novák and Minister of Defense Kristóf Szalay-Bobrovniczky visited the Israeli Iron Dome missilewww.armyrecognition.com
Inkább a Dávid Csúzlit küldjék!Nem kell ezen sokat agyalni, jön újra Bibi úgyis haver egy részét már úgyis megvettük had jöjjön a többi is, a rakéták licenc gyártásával.
Annak idején is megnézték csak most érdeklődünk iránta?Hungary interested in Israeli Iron Dome air defense system
On November 16, President of the Hungarian Republic Katalin Novák and Minister of Defense Kristóf Szalay-Bobrovniczky visited the Israeli Iron Dome missilewww.armyrecognition.com
Ezt az Iron Dome érdeklődést nem kell egyelőre komolyan venni...Annak idején is megnézték csak most érdeklődünk iránta?
A kérdés költői volt inkább!Valami olyat tudnék elképzelni hogy az AMRAAM-al átfedésben van mondjuk 0-15 km.Ezt az Iron Dome érdeklődést nem kell egyelőre komolyan venni...
Majd meglátjuk igen szívélyes a viszony szerintem most sok mindent ide fognak adni Bibi kijárja nekünk!Inkább a Dávid Csúzlit küldjék!
Tüzérségi rakéták ellen inkább Skynexet vennék: olcsóbb a lőszer hozzá és azt itthon is tudnánk gyártani, a Vaskupola rakétáit nem hiszem hogy bárkinek is odaadnák licencgyártásra...
Elég jó cuccaik vannak szóval, ez jó irány.Majd meglátjuk igen szívélyes a viszony szerintem most sok mindent ide fognak adni Bibi kijárja nekünk!
Nem tudtam hogy így felvett minket a gabona pehely vagy mégse.... nem hiszem hogy lesz!Külföldiül is terjed most már elfele: Hungary interested in Israeli Iron Dome air defense system
Kapacitás sem lenne most egy új rendszer bevezetésére. A győriek 2-3 évig a típusváltással lesznek felfoglalva: KUB ki, NASAMS be. 2026 körül lehet szerintem újabb légvédelmi rendszer rendszerbe állítva és válhetően az nem a Vaskipa lesz: erre a kategóriára nem igazán van szükségünk. Tüzérségi rakétákra nem sok százezres rakétákkal kell lövöldözni, mert ezekből max pár százat tudunk megvenni és kb. 1-2 hét után csak nézünk, hogy már nincs mivel lőni...Nem tudtam hogy így felvett minket a gabona pehely vagy mégse.... nem hiszem hogy lesz!
Akkor cseréld le a NATO jelenlegi fegyverzetét, amelynek 80%-a elavultnak számít a drónkorszakban
Olyan hogy - INGYEN - , olyan nincsen!!!Így van, elavultnak számít. De akad egy kis különbség, mégpedig, hogy az a fegyverzet már ott van másoknak, mert meg lett vásárolva valamikor. És ahogy jár le az élettartama-üzemideje az egyes daraboknak, úgy lesz ellövöldözve gyakorlatokon, vagy jelenleg akár lepasszolva az ukránoknak. És a pótló beszerzések, vagy azok későbbi részei mehetnek majd a korszerűbb eszközökből (már ha a gyártók valamilyen jó kis korrumpálással újból rájuk nem sózzák a régi szarokat...).
Nekünk viszont nincs jelenleg semmink és épp most akarunk venni. Szóval mi "tiszta lappal" indulunk. Innentől meg már a hűtlen kezelést, vagy valami hasonlót, sőt a speciális (a honvédelmi) terület miatt talán a hazaárulást is erősen karcolgatná szerintem, ha elavult, a jelen és a várható jövő kihívásainak nem megfelelő eszközöket venne a kormány sok pénzért. Persze, ha ingyér' adnák, az más tészta, ingyen az elavulófélben lévő eszköz is jól jöhet, de ez a "veszély" nem hinném, hogy túlzottan fenyeget minket.
A légvédelemnél maradva: a kupola szerintem nemjön; plussz radarokat és a parittyát tudom elkézelni.Egyébként spike, Puls ; felderítő drónok Egyébként a riport elején elhangzik egy kulcsszó; MUNKALÁTOGATÁS volt!Na, lehet jön a vaskupola? NASAMS/Mistral/Skyguard és Iron dome?
Már csak valami komolyabb hatótávú cucc kéne, mert ezek bár igen szépen csillogó és éles, de mind rövid kardok.
Igen ; legalább.Csak egy példa ; itt fórumon is ment/megy a vita a flottabővítésel kapcsolatban.Ott is lehet hogy már csak voltak lehetőségeink..... A légvédelemnél érzem csak hogy ott mindenből új és a lehető legkorszerűbb kell/kellene!Február óta gyakorlatilag harmadára csökkentek a lehetőségek.