Nekem nem tűnik megugorhatatlannak. Látva hogy Ukrajnában milyen pusztítást végeztek az infrasturtúrában drónokkal és robotrepülőgépekkel ez egy várható forgatókönyv, lehet rákészülni.Sounds good, de nagyon nagy energia lenne kivitelezni ... persze nem lehetetlen csak sok erő forrás kéne arra fordítani hogy egyáltalán meg legyen tervezve , nem hogy kivitelezve , "béke" időbe nekünk jelenleg luxus
Fel kell mérni mi a legfontosabb 200-300 védendő objektum, ami célpontja lehet egy ilyen támadásnak. Aztán ha fenn áll ez a veszély, akkor mindegyikhez ki lehet vezényelni 2-3 infra-kamerás géppuskával felszerelt járművet.
Biztos vagyok benne, hogy most is vannak kész tervek mik a legfontosabb objektumok és hová kell kitelepülni a légvédelemnek, ha baj van. Nem akkor fogják nézegetni a térképen, hogy be tud-e oda kanyarodni a NASAMS-teherautó vagy fog-e onnan jól látni az ELTA radar. Ezt "kitelepülési tervet" kell majd kiegészíteni a géppuskás járműveinkkel: hova érdemes parkolni őket.
Ami lényeges, hogy kívülről kapjanak cél információt: a rajtuk lévő informatikai rendszernek (BMS?) meg kell tudni mutatni hogy 10 km-es körzetben mik repkednek. Amelyik feléjük tart és beér a 50-es géppuska kb. másfél km-es körzetébe akkor lőni kezdik...
Szóval ha megvan az informatikai háttér, akkor fizikailag nem nehéz kivitelezni szerintem.
A fegyverkezelőket kell tréningezi erre: kell egy drónvadász-kurzus minden RCWS-kezelőnek. Fronton is jól jön, nem csak a hátország légvédelmében...