1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Lynx KF41

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - borisz által indítva @ 2020. augusztus 17..

 1. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Édes jó Istenem!
  Olyan jó, hogy vagy te nekünk!
  Könnybe lábad a szemem!..... a szánalomtól!:)
   
 2. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Linkeltem a cseh ifv tender szempont rendszerének magyarázatát érdemes elolvasni:).Ezenkívűl szintén Rheinmetall közlemény egy kaliber váltáshoz nem kell átalakítani a tornyot ha a kedves megrendelő le akarja cserélni a 30mm g.á egy 35 mm gépágyúra azt gond nélkül egyszerűen meg lehet csinálni.
  Abszolút nem bántásként vagy kötekedésként kérdezem de ezt a digitális ócskavasat alátudod támasztani bármilyen ténnyel csak mert én teljesen máshogy látom:)
   
  endre, Blitz97, kamm and 1 other person like this.
 3. ravenlord

  ravenlord Well-Known Member

  A szóvivő mondhat bármit, ő egy kommunikációs "szakember".
  Majd ha hivatalos helyen látom leírva azt, hogy a Lance torony tudja a 35-öst, akkor elhiszem.
  De akkor sem a sima Lance-t venném, hanem a 2.0-át
   
 4. speziale

  speziale Well-Known Member

  Félre értetettél...nem véletlen a Pumát vastagítottam ki...csak mert az itt a legnagyobb érv a lynx mellett, hogy azt milyen könnyen át lehet fegyverezni
   
 5. arcas

  arcas Well-Known Member

  De megtudtunk. A németektől persze :D
   
 6. Chima3ra

  Chima3ra Active Member

  Jó,tudod mit? Akkor kérek tőled egy 100%-ig hiteles forrást,hogy melyik NATO tag esetében standardok már most,vagy lesznek minden kétséget kizárólag a jövőben az álltalad megadott kaliberek! Az,hogy egy kb. 30 éves szolgálat alatt,aminek a Lynx most elébe néz,a fegyverzet fejlődni fog,nagyobb kaliberű gépágyúk kerülnek majd az IFV-kre ez elég egyértelmű,de nem jövőre,és nem is 2 év múlva. A Lynx-re költeni kell majd,és modernizálni is kell majd az életciklusa során,de maga az egész koncepció erre épül,hogy ezt a lehető legegyszerűbben lehessen majd kivitelezni.
   
 7. krisss

  krisss Well-Known Member

  A pumát is éppúgy át lehet éppúgy pénzért, ennyi.
   
 8. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ne felejtsd el, hogy a RM folyamatosan tolja ki magából a Boxereket, amivel elég komoly hasonlóságot mutatnak a fő rendszerei.
  Különben rájöttem, hogy tényleg nem véletlen az a megfogalmazás, hogy a 2 Batch már a mi igényink szerint a saját gyárban készül.
  Ezek szerint az első német batch egy vanilla lesz, ami gyorsan megvan, és nagyban hasonlítania kell az ausztrál és a cseh tenderes gépekre.
   
  kamm likes this.
 9. speziale

  speziale Well-Known Member

  Abszolút nem bántásként de nem lehetne 1 percre elengedni az RM marketing dumáját?
  a jelenlegi MK-30 gázhajtású...a wotan elektromos..."kicsit" eltérő az ágyúk felépítése meg a segédberendezéseik...ez az átfegyverzés közel sem annyi lesz, hogy régi ágyú kikap/új berak

  A cseh cikkeket meg szerintem mint értékelhető forrást el lehet felejteni, mert a legtöbb csak annak magyarázására szolgál, hogy miért kell újra kiírni az ifv tendert módosított követelményekkel, amin a részletes teszten indult győztes konstrukció nem tud részt venni
   
  mindenen kívül and ravenlord like this.
 10. ravenlord

  ravenlord Well-Known Member

  Elolvastam. Hogy az ő pandúrjukon mi van, ki nem sz@rja le?
  Ez legyen az ő gondjuk.
  A "digitális ócskavas" definíciója a következő:
  Mindenfajta kütyükkel, kijelzőkkel, érzékelő- és kommunikációs és adattovábbító eszközökkel teleaggatott fegyverrendszer, amely azonban hatástalan fegyverzettel van ellátva, így alapvető feladatát a ráköltött brutális összegek ellenére nem, vagy csak korlátozottan tudja ellátni. Szinonímája a parasztvakítás.
   
  mindenen kívül likes this.
 11. Chima3ra

  Chima3ra Active Member

  Jóistenem gyere le! :confused:
   
  borisz and endre like this.
 12. L.O.B

  L.O.B Well-Known Member

  azért szeretném tudni hogy milyen logikai eszmefuttatással lehet alátámasztani hogy a KF-41-re miért Lance 1-et rendeltünk

  Lance 2.0 létezik s ezzel tervezték a KF-41-et
  mind a Lance 1be és 2.0ba belefér a általunk rendelt 30mm-es gépágyú
  Lance 1-nek vékonyabb a páncélzata s csak egy ATGM konténerrel létezett eddig.
  mindkettő lehet emberes meg RC

  ezenkívül van:
  felületes press realease(mindkét Lance torony, Lance torony)
  31-es(Lance 1) és 41-es makett létezik (mi 41-est kaptunk,Lance 2.0 toronnyal)
  mh videó anyaga(KF41-Lance 2,0)
  random képek

  Most ezért pánikolni s kardot törni hogy egy kép és egy szó miatt biztos Lance 1o_O
   
  endre, wolfram, Blitz97 and 6 others like this.
 13. speziale

  speziale Well-Known Member

  Már amennyiben létezőnek lehet tekinteni egy olyan tornyot amiből 1-2 proto példány van...következésképpen a lance 2-ből nem létezik RC verzió...
  de ha már itt tartunk a sima lance-ből is csak papíron, ugyanis az eddigi egyetlen megrendelője, Ausztrália, emberes tornyot vett
   
 14. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  wolfram and Chima3ra like this.
 15. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Na ez érdekes az egyik ismerősöm az RM egyik beszállítójánál dolgozik de ő ezzel kapcsolatban teljesen mást mondott nekem.Történetesen azt,hogy a KMW híres arról.hogy megbecsüli a dolgozóit a drága pénzen betanított nem egyszer speciális tudással rendelkező szakmunkásait (és ebbe nagyon is beletartoznak a hegesztők is) eszük ágában sincs kirúgni,ugyanis még Németországban sem találni minden bokorban olyan hegesztőket amelyek értenek pl egy Panzerhaubitze 2000 hegesztéséhez.
   
  endre likes this.
 16. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Összevetnéd kérlek a lehetséges leküzdendő célokkal a 30mm-es RM gá. képességeit? Csak hogy láthassuk a hatástalanság mibenlétét.
   
 17. L.O.B

  L.O.B Well-Known Member

  hát.. a KF-41el se lehet dunát rekeszteni(mennyiségileg)
   
 18. ravenlord

  ravenlord Well-Known Member

  Csak azért mert új vagy:
  6.8 - új US ARMY űrméret, M1168 kód alatt szabványosítva, Fegyvertesztek jelenleg zajlanak, 2023-tól sorozatgyártás.
  8.6 Norma Magnum - US SOCOM rendszeresítette, már megkapták az első példányokat az MG338 géppuskából
  35 - a fél világ rendszeresítette. Igaz, nem új, de még alkalmas űrméret. Az Rh 503 milikaliber gépágyúval lenne az igazi.
  A 30 mm már nem alkalmas.
  130 - pár hete állapodtak meg a németek és a franciák, hogy ez lesz az új eu harckocsi lövege.

  A forrásokra keress rá magad, nincs időm minden értetlennek külön 20 percet áldoznom az életemből!
   
  speziale likes this.
 19. ravenlord

  ravenlord Well-Known Member

  Most már tényleg tele a faxom.
  Nézz utána magad.
   
 20. dkes

  dkes Well-Known Member

  "Elavult, sok évtizedes, 40-60-70 éves NATO szabványok alapján: 5.56, 7.62, 30, 120" --> Azért mert jelenleg CSAK ezek vannak, Más még látóhatáron sincs. Egyedül a 30 --> 35 -öt tartom valamennyire relevánsnak, de én ezügyben sem érzem 100% lefutottnak a dolgot a nyilatkozat ellenére sem. Majd a 3 db ausztrál protót nézzük meg (a cseh nem releváns, mert Ők mindenképpen csak a 30 mm -essel érdekli Őket),

  Nem inkább: 6.8, 8.6 NM, 35/50, 130 ??? --> Egyik sem létezik (a 35 -öt vegyük ki egy kicsit). SEHOL. Majd valahol egy távoli jövőben és egy távoli galaxisban - ESETLEG.

  Egyfelől az indulatot sem értem teljesen. Szögezzük le, ha valamit a "jövő technikájából" úgy rendszeresítünk (bevállalva a mostani irgalmatlan többletköltséget is), hogy azt csak évtizedek múlva, vagy soha, vagy egy teljesen mást helyette vezetnek be akkor akkorát sz@punk, mint a torkos bors.

  Egy két dolgot emeljünk ki:

  - gépkarabély/SAW: 5.56x45 NATO, 7.62x51 NATO - mi legyen helyette? 6.8x43 SPC? WTF? :eek: Sehol nincs. Tervben sem. Kb. 30 éven belül szerintem még komolyabban gondolkodni sem fognak rajta. Nemcsak USA miatt - hanem gondold át a teljes NATO -t. Ilyet még a CZ se gyárt (ez azért nem teljesen elhanyagolható). Avagy maradtunk volna még pár évtizedet a negyven éves AK deriváltakon? A mostani CZ Bren 2 fegyók hülyére pofoznak bármilyen 7,62x39 jelenleg rendelkezésre álló AMD-65 vagy AK-63D -nket ... Ez jó döntés volt, meg kellett lépni - és ha mondjuk 50 év múlva le kellene váltani akkor egy nagy levegő és leváltjuk. 6.8x43 SPC -re vagy bármi másra amit akkorra kitalálnak.

  - gépágyú: a 35 mm -ert most kivenném a képből - ezen ment az agonizáció 21 oldalakon keresztül - én is írtam sokat. Marad a sokat emlegetett 50/57/76 . Ezek mindegyikére igaz, hogy sehol nincs. IFV/APC -vel kapcsolatosan továbbra sem érdekelnek a haditengerészeti ágyúk ... :) Egyelőre maradjunk annyiben, hogy ha az amcsik 10 éven belül kitalálják, hogy az OMFV -be az 50 -es kell és le is gyártják és ez EU -ban is terjed, akkor cseréljük (most járunk 15-20 évnél - legjobb forgatókönyvnél). És, ha más terjed el? Mondjuk az 57 -es 20 év múlva? Akkor így jártunk és kidobtunk csiliárdot az ablakon (az addigi semmivel nem kompatibilis üzemeltetéssel, meg az újra átfegyverzéssel)?

  - MBT löveg: 130 mm. Ez majd 5 év múlva lesz. Vagy nem :). Azaz ezzel nem tudtunk volna tervezni a Leo 2 -eseket - amik így is még 5 év amire bejönnek. Maradtunk volna 10 évet a T-72 -eseken? Aztán mire is tervezi ezt az RM? Arra, hogy újabb Leo 2/Challenger 2 (ez mondjuk biztos nem lesz már - bár eredetileg pont Nekik szánta az RM ...)/Leclerc üzemeltetőknek modernizációra, akik az EMBT -t nem akarják/tudják meglépni hirtelen. Csingiling - ezek nem mi leszünk a "célcsoport"? Aránylag kevés, de modern vassal? Egy raklap rendszeresített RM cuccal meg RM gyárral - vajon nem kapnánk értelmezhető ajánlatot? Ne felejtsük el: ezt az egész 130 mm -es "hókuszpókuszt" zárójelbe fogja tenni a 15 év múlva érkező 140mm/157mm -es EMBT illetve az új Armata. Akkor most a Te logikád alapján vártunk volna 5-10 évet egy már elavult 130 mm -es NATO szabványra (ami ráadásul tök egyedi és senki nem használja)?


  Lance 2.0 és 30/35 mm gpá. téma. Pont ma is írtam:

  - RM Lynx weboldalon már a KF41/Lance 2.0 van csak - egyetlen választható opció: 35 mm Wotan,
  - RM gépágyús weboldala: a 30 mm -es MK30/2 gpá. nál már nincs ott a Lynx, mint lehetséges opció. Csak Puma -hoz Lance toronyhoz.

  Továbbá világosan leírva, hogy van/lesz Lance 2.0 -hoz Wotan 35 mm ...

  Ausztrál IFV tenderen is emlegetik már Lynx -hez a 35 mm -ert. A kérésem csak annyi volt várjuk meg már azt a rohadt ausztrál 3 db protót novemberben. Én addig nem érzem lefutottnak a dolgot.
   
  yrkon, endre, svajcibeka and 4 others like this.

Ezen oldal megosztása