Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nagy hatótávolságú irányított rakétafegyverzet volt tiltva emlékeim szerint. 1985 után kaptak AGM-65-öt a német F-4-esek.Akkor a tank mi a repedt here?
Dudi szerintem nem LGB dobálást, hanem a buta bomba dobálást hiányolta. Azért évi 2 darab felhasználásába tényleg nem rokkanna bele a Honvédség. Ha ez a helyzet, akkor zárjuk be a bolotot, de különben közröhej tárgyáva teszik magukat, egy Mk-82 ára asszem 2k USD táján, ha van.A Gripennel egyébként nem csak a LGBU-val való bombavetést kéne gyakorolni, hanem a jóval olcsóbb Mk82, 83 bombákkal különböző harcászati eljárásoknál alkalmazott bombázást. (pld. hajító bombavetés).. Ezek minimális néhány 1000 dollár értékű gyakorlóbombákkal megvalósíthatóak, ráadásul nemcsak Raytheon amerikai relációban, mert Mk82-83 "kompatibilis" bombákat sok nemzet gyárt.
Dudi szerintem nem LGB dobálást, hanem a buta bomba dobálást hiányolta. Azért évi 2 darab felhasználásába tényleg nem rokkanna bele a Honvédség. Ha ez a helyzet, akkor zárjuk be a bolotot, de különben közröhej tárgyáva teszik magukat, egy Mk-82 ára asszem 2k USD táján, ha van.
Ez a mantra azért nem egészen igaz...És nem is azzal van a legnagyobb bajom,hogy nincs hanem,hogy olyan áron nincs hogy a Honvédség többi része kiherélődött emiatt.
Ez a mantra azért nem egészen igaz...
Látom képtelen vagy pozíciódból fakadóna a legminimálisabb objektivitásra is.De nagyrészt igen.
Látom képtelen vagy pozíciódból fakadóna a legminimálisabb objektivitásra is.
A teljes honvédségre fordított pénz töredéke az elmúlt 17 ébvől ment a Griffekre. Ennyi. Nem a légierőben van a vízfej, ott valóban emberhiányvan van üzemeltető vonalon, emiatt is volt régen részben az, hogy a gépek egyáltalán nem repülhették ki az évi 120 órát sem.Na had halljam az érveket!
A teljes honvédségre fordított pénz töredéke az elmúlt 17 ébvől ment a Griffekre. Ennyi. Nem a légierőben van a vízfej, ott valóban emberhiányvan van üzemeltető vonalon, emiatt is volt régen részben az, hogy a gépek egyáltalán nem repülhették ki az évi 120 órát sem.
Talán szét kéne zavarni a kibazott vízfejet és akkor lenne fejlesztési pénz. Számomra teljesen homány, hogy mit támogatnak a támogatók, amikor egy tisztességes ezredet sem tudunk kiállítan 40 éves felszereléssel, nemhogy dandrárt. Egy kibaszott harckocsi századunk sincs. Nevetséges. Mégis valahova elmegy a pénz, bérekre és istentudja hova, de nem a Griffre.De ez nem lényeg.Fejleszteni a fejlesztésre szánt pénzből fejlesztenek itthon és mindenhol máshol is.Márpedig a fejlesztésre szánt pénz 90%-át elviszi a Gripen!A katona illetményére szánt pénzt nem költheted másra.A laktanyák rezsijére szánt pénzt nem költheted másra.A katonák kajájára szánt pénzt nem költheted másra!
Talán szét kéne zavarni a kibazott vízfejet és akkor lenne fejlesztési pénz. Számomra teljesen homány, hogy mit támogatnak a támogatók, amikor egy tisztességes ezredet sem tudunk kiállítan 40 éves felszereléssel, nemhogy dandrárt. Egy kibaszott harckocsi századunk sincs. Nevetséges. Mégis valahova elmegy a pénz, bérekre és istentudja hova, de nem a Griffre.
más fórumról, más megfogalmazásában:Ez a mantra azért nem egészen igaz...
Talán szét kéne zavarni a kibazott vízfejet és akkor lenne fejlesztési pénz. Számomra teljesen homány, hogy mit támogatnak a támogatók, amikor egy tisztességes ezredet sem tudunk kiállítan 40 éves felszereléssel, nemhogy dandrárt. Egy kibaszott harckocsi századunk sincs. Nevetséges. Mégis valahova elmegy a pénz, bérekre és istentudja hova, de nem a Griffre.
na ez a rosszul sikerült hozzászólás. inkább olyasmi akart lenni, hogy nem csajka magyar sumóválogatott (aka ÖHP) tehet a helyzetről....minden tiszteletem ellenére, ez nem a légierő iránti elfogultság szűrőjén át íródott?
...minden tiszteletem ellenére, ez nem a légierő iránti elfogultság szűrőjén át íródott?
Fogalmazzunk úgy, ha én katonáskodásból élnék meg és csak ahhoz értek, akkor én már régen elhagytam volna azt az országot, ahol ennyire tartják ezt és annyira fizetik meg, ahogy dudi lefesti. Semmiféle perspektíva nincs benne...Illetve azt sem árt letisztázni, mert szerintem összecsúszott itt bruttó-nettó vonal, hogy gondolom TE nettó fizut írtál ki, én illetve mások meg bruttó összegeket.