ilyen sose lesz a politika miatt
abban valamiben egyetértek Veled hogy szerintem se vagyunk annyira elkésve HA F35-re adnánk a fejünket , abban is egyetértünk valamilyen szinten hogy a lízingdíj rohadt magas (mint azt ahogy már írtam is párszor) és lehet hogy ha nem csak a repórát néznénk hanem az össze költséget adnánk össze talán már csak picivel lenne drágább az F35
DE
ha csak a 44.000 dolláros repórát nézed a grif (MAX) 8.000 dolláros repórájához képest akkor ennyi erővel vegyünk grifeket mert azt csak egyszer kell leperkálni aztán 8.000 dollár/óra és csókolom nem? sajnos már én is beláttam hogy nem ilyen egyszerű leváltani a grif flottát mert a megállapodásban olyan számok vannak amik nem publikusan , innentől pedig nem tudjuk pontosan kiszámolni hogy mennyivel is lenne drágább az F35 és ezt nem csak mi csináljuk , nézd meg hogy a lengyelek se közöltek árat amikor kérvényezték a 32db F35-t , főleg a második grif szerződés vagy szerződés hosszabbítás/változtatás nevezze ki ahogy akarja a rejtély , hallottunk 95%+-t amit a svédek adnak 45%+ pénzért cserébe de ennyi volt a hivatalos kommunikáció amiből sokan sok következtetést vontak le meg számolgattak de sajnos az nem a teljes megállapodás , nagyon nagyon sok dolog lehet még benne ami változtathat az árakon
@molnibalage már leírta sokszor meg linkelt is be dolgokat , én azokat szoktam olvasgatni mikor próbálom megérteni ezt a grif dolgot de mindig arra jövök rá hogy olyan kacifántos a dolog meg a kérdés hogy felesleges ezen gondolkodni
Attól is sok minden függ hogy ki honnan nézi a dolgot , ha a repóra árát nézzük csak , elvonatkoztatva minden mástól (pl lízing) , akkor nyilván a grif verhetetlen az F35-el szemben még sokáig , ha az egészét nézzük a dolgoknak akkor megint oda lyukadunk ki hogy nem tudjuk megfelelően összehasonlítani a grif árát az F35-höz mert nem ismerjük pontosan a szerződést.Ha a képesség oldalát nézzük akkor meg megint nincs vitára ok , az F35 azt csinálna a grifekkel amit akar úgy és akkor ahogy azt az F35 pilóta akarná. PONT , ez nem vita kérdése. A kérdés az inkább hogy az a plusz amit adna az F35 megéri annyit...
Az én véleményem hogy akár ismerjük akár nem a mostani grif szerződést , biztos vagyok benne hogy az F35 sokkal drágább lenne minden téren DE a képesség amit ad azért a pluszért bőven megérné , szerintem még egyszer mondom