Az a vezetési pont egy jármű lehet, vagy szintén csak egy légiforgalmi irányító kirakva egy kézirádióval?Igen, mondták a helyszínen, hogy van kint egy vezetési pont. Meg két repülésirányító külön, ha valami gond lenne.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az a vezetési pont egy jármű lehet, vagy szintén csak egy légiforgalmi irányító kirakva egy kézirádióval?Igen, mondták a helyszínen, hogy van kint egy vezetési pont. Meg két repülésirányító külön, ha valami gond lenne.
Az a vezetési pont egy jármű lehet, vagy szintén csak egy légiforgalmi irányító kirakva egy kézirádióval?
Értem, amit írsz, csak az a kérdésem, hogy ezt a fő vezetési pontot hogy kell elképzelni.Bakker, olvasd már fel hangosan, tagolva, amit leírtam.
Értem, amit írsz, csak az a kérdésem, hogy ezt a fő vezetési pontot hogy kell elképzelni.
Akkor ez valami jármű vagy letelepíthető állomás lehet, akár bekötött radarképpel. Csak azért fura, mert eddig nem láttunk ilyen állomást.Az titok.
Harcálláspontot mondott a derék szolnoki katona, ha jól emlékszem.
Akkor ez valami jármű vagy letelepíthető állomás lehet, akár bekötött radarképpel. Csak azért fura, mert eddig nem láttunk ilyen állomást.
Értem, köszönöm!A derék szolnoki katona azt mondta, hogy a "központ" a budai parton van egy hajón, plusz van egy átjátszó állomás, meg 2 JTAC fent a Gellért hegyen, tartaléknak. Ne gondolt túl az egészet, hogy radar meg konténer, meg toronyóra lánccal. A "központ" egy magasított tetejű AN-2 tűzszerész járőrhajó volt, 2 rádiós csókával, a Batthyânyi tér mellett...
A kubot hiába tesszük el tartalékba, ha a rakéták élettartama lejárt és nem tudunk újat venni.lessz nasams (a kubok valószínűleg nem egyől kuka hanem marad tartalékba)
az arzenál tud üzemidőt hosszabítani. (vólt idő mikor jóformán másért se ólt a cég mint a 3m9me ket élettartam hosszabítótta (egyébként a csehekének egy része is piacra kerül nemsokáa ahogy a finn buk ok egy része is)A kubot hiába tesszük el tartalékba, ha a rakéták élettartama lejárt és nem tudunk újat venni.
Ha lesz NASAMS akkor fölösleges a KUB - végletekig elavult. Drága és bonyolult lenne a NASAMS mellett fenntartani egy másik rendszert, ami ráadásul már nem is hatékony.az arzenál tud üzemidőt hosszabítani. (vólt idő mikor jóformán másért se ólt a cég mint a 3m9me ket élettartam hosszabítótta (egyébként a csehekének egy része is piacra kerül nemsokáa ahogy a finn buk ok egy része is)
a kub nem rossz rendszer a mai napig 2. vonalba simán elmegy (és a mieink modernizáltak is) bár nem lenne rossz pár buk a finnektől pk járműnek hogy alegység szintjén legyen plussz rávezetési lehetőség. kiegnek.
Az osszes fighter 4th gentol felfelé kepes a Kubot jammelni 10+ eve már, fighterek ellen kb értéktelen ma már.az arzenál tud üzemidőt hosszabítani. (vólt idő mikor jóformán másért se ólt a cég mint a 3m9me ket élettartam hosszabítótta (egyébként a csehekének egy része is piacra kerül nemsokáa ahogy a finn buk ok egy része is)
a kub nem rossz rendszer a mai napig 2. vonalba simán elmegy (és a mieink modernizáltak is) bár nem lenne rossz pár buk a finnektől pk járműnek hogy alegység szintjén legyen plussz rávezetési lehetőség. kiegnek.
Mi ez a mániákuis ragaszkodás az elavult rendszerekhez? T-72M1 most meg a Kub?az arzenál tud üzemidőt hosszabítani. (vólt idő mikor jóformán másért se ólt a cég mint a 3m9me ket élettartam hosszabítótta (egyébként a csehekének egy része is piacra kerül nemsokáa ahogy a finn buk ok egy része is)
Mind a kettőnek Kecelen kiállítási tárgyként vagy a lőterén céltárgyként a helye!Mi ez a mániákuis ragaszkodás az elavult rendszerekhez? T-72M1 most meg a Kub?
Mi ez a mániákuis ragaszkodás az elavult rendszerekhez? T-72M1 most meg a Kub?
Fogalmazzunk úgy, hogy ma már vannak ennél sokkal modernebbek is. Az én kivánságlistám az SDB II-vel kezdődik (gondolva a földi rakétatüzérségre is GLSDB formájában)...Nagyon rá férne már egy fegyverzetfejlesztés - a földi célok elleni arzenálja lassan már múzeumba jó csak...
Ha integrálják a SDB II-t az CAS feladatkörben tök jó lesz, épületek ellen pedig negyed és féltonnás JDAM megteszi. Lényeg, hogy ne kelljen sokáig a cél közelében maradni lézerezni...Fogalmazzunk úgy, hogy ma már vannak ennél sokkal modernebbek is. Az én kivánságlistám az SDB II-vel kezdődik (gondolva a földi rakétatüzérségre is GLSDB formájában)...