[HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 434
14 854
113
Visszatérve az eredeti témához: Érdemes elugrani a sokat szidott wikipédiára -itt köszönve meg a frissítést-, ugyanis a magyar nyelvű Gripen naprakész magyar információkat tartalmaz, a wikiről : "... A lap utolsó módosítása: 2020. június 7., 10:59

JAS 39 Gripen
(wiki)

regnum_picture_154093255588102_normal.jpg

u.i: a források közt ott a HTKA :D

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 834
27 027
113
Visszatérve az eredeti témához: Érdemes elugrani a sokat szidott wikipédiára -itt köszönve meg a frissítést-, ugyanis a magyar nyelvű Gripen naprakész magyar információkat tartalmaz, a wikiről : "... A lap utolsó módosítása: 2020. június 7., 10:59

JAS 39 Gripen
(wiki)

regnum_picture_154093255588102_normal.jpg

u.i: a források közt ott a HTKA :D
Azért még akad benne félrevezető és hibás megfogalmazás bőven...

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
M

molnibalage

Guest
Én párszor javítottam, bővítettem cikkeket.
Alátámasztás nélküli állításokat tettem helyre hivatkozásokkal.
Mindet törölték.
Emiatt nem fárasztottam magamat anno sem az F-111 sem az F-15 wiki átírását. A két hosszú írást betettem a linkgyűjteménybe. Azóta meg sem néztem, hogy ott vannak-e.

Egyáltalán azt lehet tudni, hogy ki szerkeszti a bejegyzéseket?

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
9 328
13 604
113
Emiatt nem fárasztottam magamat anno sem az F-111 sem az F-15 wiki átírását. A két hosszú írást betettem a linkgyűjteménybe. Azóta meg sem néztem, hogy ott vannak-e.

Egyáltalán azt lehet tudni, hogy ki szerkeszti a bejegyzéseket?

Gondolom valami belső körös "kiválasztottak".

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 834
27 027
113
Megnézném mi lesz, ha beleszerkesztek azon részekbe, ahol semmi sincs írva, csak félő lenne, hogy csak elcseszném az időmet...
Egy próbát megérne,...én sajnálom, mert a korrekt anyag ugye rendelkezésre áll és pont ott (wiki-n) legalább a magyar vonatkozású cikkeknél nincs rendberakva/aktualizálva a dolog.

W

Wilson

Guest
Egy próbát megérne,...én sajnálom, mert a korrekt anyag ugye rendelkezésre áll és pont ott (wiki-n) legalább a magyar vonatkozású cikkeknél nincs rendberakva/aktualizálva a dolog.

Szerintem is megérne egy próbát,hiszen így elég sok emberhez eljutna.

• Tetszik
Reactions: endre

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
14 291
70 773
113
Tegnap, szép időben kikocsikáztam Ferihegyre fotózgatni, hátha lesz vmi alapon. Jött is a honvéd erbusz, meg a Falcon is, jó kis képek születtek. Brize Notron-i A400M áthaladóról nem is beszélve.
Erre most értesülök az index fórumáról, hogy kb pár perccel azelőtt, hogy kiértem, áthúzott egy Gripen. Párbeszéd két fórumozó között:

- Most húzott el egy Gripen vadászgép a házunk felett (Bp. Kőbánya-Újhegy), jó magasan, de mégis baromi hangos volt, mit keres az itt?

- A múltban több alkalommal csináltak LHBP-n touch-&-go-t. Lehet most is ez volt.

- Köszi az infót! Azt nem értem, hogy akkor miért nem volt előzetes széleskörű lakossági értesítés? (*) Még Zuglóban is olyan hangos volt, hogy a macska sokáig nem mert kijönni a kredenc alól, Újhegyen meg kutyák menekültek nyüszítve, kisgyerek elsírta magát ijedtében. Nem ilyen IL-76, B-747, An-124 szinten zajos, hanem szétszakadni akart az ég, úgy dübörgött - pedig nem is volt hangrobbanás, csak egyszerűen elhúzott. Gondolom az átstartoláshoz "mil-power" teljesítményt kellett ráadnia? Viszont köztudott, hogy a Gripen a vadászgépek között az amúgy törpe növéséhez képest aránytalanul hangos típusnak számít - ezt miért nem vették figyelembe a katonák, a légi irányítás?
(*) Mai mobilos technika mellett simán meg lehetne oldani, hogy 10 perccel előtte az adótornyok cella SMS-t küldjenek minden az útvonal mentén érintett telóra, miszerint: Itt nemsokára egy Gripen fog rém zajosan elhúzni. Ha nagyon megijedne, üljön át egy másik vadászgépbe! Üdvözlettel: Állambácsi.

Na, az ilyeneket nagyon nem szeretem. Mert ugye vannak ők, meg a különbejáratú jogaik. A Honvédség meg különben is hogy képzeli, hogy illegálisan garázdálkodik azzal a zajos masinájával?!

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
9 328
13 604
113
Tegnap, szép időben kikocsikáztam Ferihegyre fotózgatni, hátha lesz vmi alapon. Jött is a honvéd erbusz, meg a Falcon is, jó kis képek születtek. Brize Notron-i A400M áthaladóról nem is beszélve.
Erre most értesülök az index fórumáról, hogy kb pár perccel azelőtt, hogy kiértem, áthúzott egy Gripen. Párbeszéd két fórumozó között:

- Most húzott el egy Gripen vadászgép a házunk felett (Bp. Kőbánya-Újhegy), jó magasan, de mégis baromi hangos volt, mit keres az itt?

- A múltban több alkalommal csináltak LHBP-n touch-&-go-t. Lehet most is ez volt.

- Köszi az infót! Azt nem értem, hogy akkor miért nem volt előzetes széleskörű lakossági értesítés? (*) Még Zuglóban is olyan hangos volt, hogy a macska sokáig nem mert kijönni a kredenc alól, Újhegyen meg kutyák menekültek nyüszítve, kisgyerek elsírta magát ijedtében. Nem ilyen IL-76, B-747, An-124 szinten zajos, hanem szétszakadni akart az ég, úgy dübörgött - pedig nem is volt hangrobbanás, csak egyszerűen elhúzott. Gondolom az átstartoláshoz "mil-power" teljesítményt kellett ráadnia? Viszont köztudott, hogy a Gripen a vadászgépek között az amúgy törpe növéséhez képest aránytalanul hangos típusnak számít - ezt miért nem vették figyelembe a katonák, a légi irányítás?
(*) Mai mobilos technika mellett simán meg lehetne oldani, hogy 10 perccel előtte az adótornyok cella SMS-t küldjenek minden az útvonal mentén érintett telóra, miszerint: Itt nemsokára egy Gripen fog rém zajosan elhúzni. Ha nagyon megijedne, üljön át egy másik vadászgépbe! Üdvözlettel: Állambácsi.

Na, az ilyeneket nagyon nem szeretem. Mert ugye vannak ők, meg a különbejáratú jogaik. A Honvédség meg különben is hogy képzeli, hogy illegálisan garázdálkodik azzal a zajos masinájával?!

Innen üzenem neki, hogy egy büdös nagy csicska a nyomorult macskájával és az életképtelen kutyákkal együtt.

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
2 431
9 933
113

"olyan hangos volt, hogy a macska sokáig nem mert kijönni a kredenc alól"
LOL, igazi mikszáthi kispolgári idill. :)

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 865
26 641
113

Ohh ez az emberke agyrákot kapott volna az idegességtől meg a sok panasztól, a 29-ek kivonásáig a fejünk fölött gyakoroltak, akkoriban sem volt tájékoztatás. Amúgy úgy 2 hónapja el-el surran anyámék háza felett 1-2 gripen néhanapján. Most kedden online vizsgáztam épp, amikor valami tényleg extra hangos gép libegett el felettünk.