Nézd ,ha jól tudom a haderő fejlesztés minden fegyvernemet érint.Szerintem ha veszünk bármilyen vasat annak meg kell teremteni feltételeit,hogy a képességeit maximálisan ki tudjuk használni hiszen azért vettük azt,mind fegyverzetben mind képességben.Ehez bele kell fektetni az időt gyakorolni kell.Meg kel adni a Leoknak is ami jár és mindennek vagy akkor kár belevágni ha a sz.r rágás megy.A Gripenhez visszatérve,az jó volt amikor fegyver sem volt hozzá szinte,a tudásának a töredékét sem használtuk ki.Most lehet,hogy kap modern potens fegyvereket amivel növeljük a képességeit jócskán,az sem jó mert tömik a légierőt.Sajnos mindent tömni kell,a szárazföldi erőket is nem egyik kárára ha nem mellette.Igen pénzbe kerül,de azok a mennyiségek amik vannak és amik jönni fognak nem kell 4%.És szerintetek minden más fegyvernem csak nézi, hogy a légierőt tömik ki megint, a Leokkal meg nem lehet csapatni, mert nincs pénz gázolajra és kopó alkatrészre? Nézzük már kicsit tágabb optikával a dolgot.
A 10k repóra költségen meg jót mosolyogtam.
Mert, ha évi 240 órát repülne egy Gripen itthon, akkor a 800 órás javítás 3,5 évente jönne el.
Na, az mennyibe kerülne?
Na a gépekből mennyi idő alatt koppana ki a 6000 óra?
Na, a típuscsere mennyivel hamarabb jönne?
Vagy akkor sárkány nagyjavítás?
Na, az mennyivel több pénz?
180-200 óráról beszéltem nem 240.Igen 4-4.5 évente 800 órás javítás.Ki kell fizetni.A 6000öra meg 20 év alatt.Aki légierőt tart fenn annak ára van.