Ettől függetlenül teljesn igaza van, a néphadsereges számokat oszd el 10-el mindenből aztán akkor jó helyen jársz.Meg az ilyen felesleges kommenteket is el kéne tudni engedni, mindenki tudja, hogy a wiki micsoda, de azért köszi.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ettől függetlenül teljesn igaza van, a néphadsereges számokat oszd el 10-el mindenből aztán akkor jó helyen jársz.Meg az ilyen felesleges kommenteket is el kéne tudni engedni, mindenki tudja, hogy a wiki micsoda, de azért köszi.
A netes források sose pontosak, persze, ezt sose vitattam. Az a tuti, ha szolgálsz az alakulatnál és akkor pontosan tudod, miből mennyi van, vagy nincs, ez a leghitelesebb. Ezért igazából csak az számít nekem, amit ti, honvédek mondtok (elmondhattok).Ettől függetlenül teljesn igaza van, a néphadsereges számokat oszd el 10-el mindenből aztán akkor jó helyen jársz.
Meg el lett adva.Löszer meg elöregedett.Már a 90es években azon ment a nyűglődés,hogy az elöregedeő lőszerkészlet élettartam hosszabitását hogyan is lehetne megoldani.Azóta a java már ment megsemmisitésre,mert instabillá vált,elöregedett.
Nem de ha a néphadsereges 300-at elosztod, akkor kapsz egy egész jó közelítő számot a mostanira.A netes források sose pontosak, persze, ezt sose vitattam. Az a tuti, ha szolgálsz az alakulatnál és akkor pontosan tudod, miből mennyi van, vagy nincs, ez a leghitelesebb. Ezért igazából csak az számít nekem, amit ti, honvédek mondtok (elmondhattok).
Visszatérve a D20-ra, azért a Néphadseregnek "fénykorában" 30-nál több ilyen tarackja volt, nem?
Köszönöm!Nem de ha a néphadsereges 300-at elosztod, akkor kapsz egy egész jó közelítő számot a mostanira.
Majd még eldől az ukrán helyzet sok mindent megváltoztat, hogy mit és meddig tudunk fenntartani a régi eszközökből.Köszönöm!
A PZH-k hadrendbe állítása után mit kezdtek velük? (Már ha mondhatsz erről vmit...)
Mármint még annyira se lesz hozzájuk alkatrész, mint eddig?Majd még eldől az ukrán helyzet sok mindent megváltoztat, hogy mit és meddig tudunk fenntartani a régi eszközökből.
Ez már biztos, és a kerülő utak is nehezebbek lesznek (isztánok pl)Mármint még annyira se lesz hozzájuk alkatrész, mint eddig?
Az faszaEz már biztos, és a kerülő utak is nehezebbek lesznek (isztánok pl)
Ez már biztos, és a kerülő utak is nehezebbek lesznek (isztánok pl)
Ezt mantrázzuk már egy ideje nagy gond lesz rövid időn belül! Csak sokan még nosztalgia tuningon utaznak és nincsenek tisztában a valós háttérrel. NATO tagok vagyunk egy jó ideje… nem kell felülni a média dolgainak sokkal jobb a viszony a szövetségen belül, mint amit sokan gondolnak. Nem mindenki helikopter…Ezt mantrázzuk már egy ideje nagy gond lesz rövid időn belül! Csak sokan még nosztalgia tuningon utaznak és nincsenek tisztában a valós háttérrel. NATO tagok vagyunk egy jó ideje… nem kell felülni a média dolgainak sokkal jobb a viszony a szövetségen belül, mint amit sokan gondolnak. Nem mindenki helikopter…Az fasza
Nagyon le kéne már cserélni minden VSZ-eredetű cuccot, erre pl. a Ringtausch is jó lehetne vagy vmi NATO-program. De az oroszbarátságnak és függőségek - gondolom én - ára van.
Egyetértek, már nagyon a cserén kéne dolgozni.Ezt mantrázzuk már egy ideje nagy gond lesz rövid időn belül! Csak sokan még nosztalgia tuningon utaznak és nincsenek tisztában a valós háttérrel. NATO tagok vagyunk egy jó ideje… nem kell felülni a média dolgainak sokkal jobb a viszony a szövetségen belül, mint amit sokan gondolnak. Nem mindenki helikopter…
Alapvetően én a politikai vonalat is simán megértem. Ahogy látszik, az EU-n belüli sipitozással ellentétben a NATO szinten szerintem sokkal szolidáriabbak velünk, és a gazdasági, ellátási problémáinkkal kapcsolatban.Ezt mantrázzuk már egy ideje nagy gond lesz rövid időn belül! Csak sokan még nosztalgia tuningon utaznak és nincsenek tisztában a valós háttérrel. NATO tagok vagyunk egy jó ideje… nem kell felülni a média dolgainak sokkal jobb a viszony a szövetségen belül, mint amit sokan gondolnak. Nem mindenki helikopter…
Én is azt mondom, hogy ezt nem nehéz megoldani és politikailag is védhetően az oroszok felé. Meg lesz ez oldva bízok a fiúkban, lehet ez Maróth új feladataAlapvetően én a politikai vonalat is simán megértem. Ahogy látszik, az EU-n belüli sipitozással ellentétben a NATO szinten szerintem sokkal szolidáriabbak velünk, és a gazdasági, ellátási problémáinkkal kapcsolatban.
Ezzel együtt viszont ezerrel kellene azon dolgozni, hogy ilyen olyan kerülőkön keresztül megvalósulhasson a csere.
Jelenleg egy halom afrikai országgal kimondottan jó a viszonyunk. De némi baksis ellenében biztosan tudna tőlük fegyvereket, lőszert venni a Pentagon.
Mi meg a helyi terrorizmus elleni harc nevében, és a keresztény értékek védelmében, pótoljuk az ottani frissen kimerült készleteket a nálunk inkurrenciába kerülő eszközökkel.
De akár fordított időrend is jó lenne.
Majd elkezdünk Amerikából, egyéb másik szövetséges államból NATO standard eszközöket felhalmozni - akkor már fillérekért.
Mondjuk Redefect videója alapján az egy elég jó trade volt , 2x annyit érnek a kamionok mint a tankok értek ...Ha a slovénok a M-55-okért teherautókat kaptak, akkor mégis ki mit vár D-20-asokért cserébe?
Akkor 30 db körüli működőképes D20-as van?
Neten összesen 295 db-ot írnak, de akkor a 30-on felüli mennyiség elég tré állapotban lehet.
Mikor tanulunk meg nem csillaggarázsban tartani cuccokat?
T72 volt a kiindulási csak jó szokás szerint indult a kalandozás.Speciál a tuzérségben nem igazán tudom, mit lehetne "ringtausholni" hiszen a nyugati tuzétségi eszkozok most már egyenesen Ukrajnára mennek - miért kellene ezeket cserélgetni. Ha a slovénok a M-55-okért teherautókat kaptak, akkor mégis ki mit vár D-20-asokért cserébe?
De mondjuk, hogy nem csak vas menne, hanem egyben anyi loszer is, hogy már megérne komolyabban "ringtausholni". Milyen tuzérségi eszkozok johetnének szóba abban az esetben? Eloszor is semmiféle M-777, vagy más NATOs loveg. Arrol senki ne is ábrándozzon. Ezek mennek egyenesen Ukrajnára. Olyan lovegek johetnek csak szóba, amiket származásuk miatt nem lehet kozvetlenul Ukrajnára szállítani. Szoval mondjuk kóreai KH179 ( https://en.wikipedia.org/wiki/KH179_howitzer ) vagy KH178 ( https://en.wikipedia.org/wiki/KH178_howitzer), esetleg izraeli Soltam M-71 ( https://en.wikipedia.org/wiki/Soltam_M-71 ).
Új dolog nem lesz benne. Kérdés a tervezett HX3 mikorra volt ütemezve.Ha válság ellenére nem csökken a Honvédelmi Alap, akkor jövőre kérünk már valamilyen komolyabb új beszerzést bejelenteni!
Pl. tüzérségi vonalon nagy gyatrán áll a MH...