Bár csak a te elképzeléseid érvényesülnének!Én merek. A közvéleménnyel szembe menve simán el tudok képzelni még az általad említetteken túl 100-150 turkálós, de legalább nagyon olcsó vontatott 155-öst leponyvázva a sufniban.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Bár csak a te elképzeléseid érvényesülnének!Én merek. A közvéleménnyel szembe menve simán el tudok képzelni még az általad említetteken túl 100-150 turkálós, de legalább nagyon olcsó vontatott 155-öst leponyvázva a sufniban.
Szerintem még ki lehetne egészíteni 1-2 lovegpar önjáró 105milis tarackkal,meg 2-4 tuzgep valamiféle korszerű moduláris könnyű sorozatvetővel.A lövész zl-ak közvetlen ütegei 8 av-vel szoktak rendelkezni. Ezt ne szorozd tovább, mert ez a 8 van egy zl-ban. Ahány lövész (vagy mostanában mi a lóf..) zl, annyiszor 8 db.
ImpossibleÉs ha boxerra ?
Akkor igazam volt, hogy csak 3x8=24 Lynx alapú NEMO-ra van szükség...A lövész zl-ak közvetlen ütegei 8 av-vel szoktak rendelkezni. Ezt ne szorozd tovább, mert ez a 8 van egy zl-ban. Ahány lövész (vagy mostanában mi a lóf..) zl, annyiszor 8 db.
Milyen az a "turkálós"? nem önjáró?Én merek. A közvéleménnyel szembe menve simán el tudok képzelni még az általad említetteken túl 100-150 turkálós, de legalább nagyon olcsó vontatott 155-öst leponyvázva a sufniban.
Szerintem hasznaltra gondolt.Milyen az a "turkálós"? nem önjáró?
Le is írta: "nagyon olcsó vontatott"Milyen az a "turkálós"? nem önjáró?
2 éve épül Zala gyár isJövőre elvileg már lőnek vele. Ha részt veszünk a tesztelésben mint a LYNX-nél 2024-re jöhet, főleg ha a gyártásba is be akarunk szállni. Tudom csak fanboykodok, ne bassz le mindig, már előre lebaszom magam.
Lehet hogy nálunk sehol - még nem tuti a HX3 önj. löveget veszünk...2 éve épül Zala gyár is
HX3 gyár hol lesz ?
HX3 gyár nálunk??? Te mit ittál?2 éve épül Zala gyár is
HX3 gyár hol lesz ?
Amit beszerzünk , gyártjuk isHX3 gyár nálunk??? Te mit ittál?
CG? Leopard-2? PZH? Spike? Skylark drón?Amit beszerzünk , gyártjuk is
MG távozása miért is befolyásolná ezt az elvet ?
Úgy "gyártanánk" mi a HX3-at, hogy a lövegfelépítményt, ami RM-termék összeraknánk az alvázzal, meg némi alkatrészt, futóművet itt gyártanánk. Ide lövegyártást nem hoznának szerintem, azt Európában kb. 3-4 helyen tudják..CG? Leopard-2? PZH? Spike? Skylark drón?
Baromira nem gyártunk mindent amit beszerzünk.
Egyébként a Zrínyit ugye felpörgették (legalábbis deklaráltan ez a cél) és már fontosabb, hogy minél előbb beérkezzen, mint hogy mi gyártsuk. Pláne 50-100 lövegért nem éri meg a gyártást ide szervezni. A HX3 löveggel még az a baj, hogy még nincs kész: 2027 előtt nem is tudna rendszerbe állni.
Szóval ne vedd biztosra, hogy HX3 lövegeink lesznek - pláne, hogy van olcsóbb alternatíva az ATMOS formájában.
Kivéve, amit kisebb számban veszünk. Leo 2, Pzh 2000 például.Amit beszerzünk , gyártjuk is
MG távozása miért is befolyásolná ezt az elvet ?
Kb a kész teherautóra ráépítenénk a kész löveget, meg elektronika beépítése, finomhangolás - kb. ennyi lehetne a "gyártásunk" HX3 esetén. 48-96 önjáró lövegre (kb. ennyi lehet reális nálunk) még ezt sem biztos, hogy megéri idehozni...Úgy "gyártanánk" mi a HX3-at, hogy a lövegfelépítményt, ami RM-termék összeraknánk az alvázzal, meg némi alkatrészt, futóművet itt gyártanánk. Ide lövegyártást nem hoznának szerintem, azt Európában kb. 3-4 helyen tudják..
igen de a PZH k már megvannak erre a szerepre. (lehetne a számukat bővíteni de akkor minimum 6 -12 db használt kellene) és ugye 14-28 további harckocsi. A7 es)No,akkor,hogy belevaúzak....
Vállaszuk ketté a szerepeket.Van támogató tüzérség,és van kisérő tüzérségi szerep.PzH az az eszköz,ami mindkettőre alkalmas.Beosztaható a dd harcrendbe,képes közvetlenül együt harcolni és manőverezni a dd többi elemével.(vegyük a klasszikus forditott ék felállást.Két zl hcsop elöl,egy háttúl.Dd tüzérség ennek a háromszögnek a hátsó harmadában települ.Tankönyvi felállás.).Ugyanakkor megvan a lőtávja a (mogottes területről) támogató tüzérségi szerep ellátására is.Ez a tüzérség a dd alakzat mögött települ.Elvileg védett pozicióban van,nincs kitéve a gaz ellen közvetlen támadásának.(elvileg.....Nekünk azonban nincs csapaterőnk folyamatos arcvonal kialakitására......).ATMOS,HX3,SIGMA erre a feladatra lettek tervezve.Persze,lehet használni őket kisérő feladatok ellátására is,csak az sokkal kockázatosabb számukra,mint az arra tervezett lövegek számára.
Vagyis a PzH (vagy más,ilyen követelménynek megfelelő eszköz) helye van a dd tüzérségnél.ATMOS/HX3 helye a tüzérs ezred/dd kötelékében van.