2007- ben fel lett függesztve a cfe szerződés, de mivel az aknavető 120 mm-ig lövészfegyvernek szàmít amúgy se szàmít bele.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
2007- ben fel lett függesztve a cfe szerződés, de mivel az aknavető 120 mm-ig lövészfegyvernek szàmít amúgy se szàmít bele.
És a román barátaink és szövetségeseink mennyi harckocsit és löveget írnak nekünk? Csak annyit írj, hogy a wikis számokhoz képest mennyit (+ több, - kevesebb, 0 kb annyit)Ami érdekes viszont, hogy a volt CFE tagok mégis küldenek minden évben jelentést egymásnak.
A wikis számokat írogatják kb.És a román barátaink és szövetségeseink mennyi harckocsit és löveget írnak nekünk? Csak annyit írj, hogy a wikis számokhoz képest mennyit (+ több, - kevesebb, 0 kb annyit)
Miből következtetsz arra, hogy nincs helye az aknavetőknek a mai harcászatban?Amúgy az orosz-ukrán háború tapasztalatai alapján érdemes ezekre elvesztegetni a tüzérségi kvótát, vagy legyen inkább minden 152/155mm ill.rakétatüzérség?
Vontatható, vagy önjáró? Lőtávja mennyi? Milyen űrméretű?a Mátrában vannak hóágyúk csak mondom. Amúgy ideje lenne az Abasár környéki laktanyát reaktiválni és egy hegyi vadász zlj gründolni.
Pl. ez is jó lenne. Tipikus hegyivadász ágyú.Vontatható, vagy önjáró? Lőtávja mennyi? Milyen űrméretű?
Abasárra ezek szerint tüzér laktanya kellene.
Hóágyúra gondoltam, de ezzel is lehet lőni a sípályát. Nagyobb élményfaktor.Pl. ez is jó lenne. Tipikus hegyivadász ágyú.
Tudom, nem kell, mert nekünk ez elavult. Ezt az érvelést is el lehet fogadni, de akkor az aknavetőt kell, mint a fő hegyivadász tűzérséget előállítani.76 mm mountain gun M48 - Wikipedia
en.wikipedia.org
https://en.wikipedia.org/wiki/OTO_Melara_Mod_56 inkább ez bár a 76mm egyértelműen könyebb. a 105 viszont elterjedtebb nagyobb púsztítóerővel bír.Pl. ez is jó lenne. Tipikus hegyivadász ágyú.
Tudom, nem kell, mert nekünk ez elavult. Ezt az érvelést is el lehet fogadni, de akkor az aknavetőt kell, mint a fő hegyivadász tűzérséget előállítani.76 mm mountain gun M48 - Wikipedia
en.wikipedia.org
Rosszul tudtad. Abukta 120-iglövész, attól felfelé tüzérségi eszköz.Én úgy tudtam 100mm--től minden tüzérségi fegyver beletartozik, ezért is trükköztek volna a szlovákok a 98mm-es aknavetőkkel.
Mortars – KONŠTRUKTA – Defence
kotadef.sk
98 mm MORTAR BOMB | MSM GROUP
www.msm.sk
CFE bármilyen tüzérségi eszközre vonatkozott,100 militől,az aknavetőkre és hsn lövegekre isRosszul tudtad. Abukta 120-iglövész, attól felfelé tüzérségi eszköz.
Igen és ez, hogy jön a fegyvertani besoroláshoz?CFE bármilyen tüzérségi eszközre vonatkozott,100 militől,az aknavetőkre és hsn lövegekre is
A kérdés az volt,hogy vonatkozott e rá a CFE.Igen,vonatkozott.Igen és ez, hogy jön a fegyvertani besoroláshoz?
Hát nem. Az RPG, SzPG, CarlGustaf Igla,stb is lövész fegyverpedig az űrméretük miatt lehetne tüzérségi.A kérdés az volt,hogy vonatkozott e rá a CFE.Igen,vonatkozott.
Aknavető tüzérségi eszköz,akkor is,ha a gyalogsági hadrendbe van betagolva.
Bocs amúgy arra a kérdésre válaszoltam rosszul, amire hivatkoztál. Félre olvastam.A kérdés az volt,hogy vonatkozott e rá a CFE.Igen,vonatkozott.
Aknavető tüzérségi eszköz,akkor is,ha a gyalogsági hadrendbe van betagolva.
Az aknavetőre is vonatkozott a 100 mm -es korlátozás. Ezért fejlesztett több ország is 98 mm-es aknavetőt.Hát nem. Az RPG, SzPG, CarlGustaf Igla,stb is lövész fegyverpedig az űrméretük miatt lehetne tüzérségi.
Kettővel fölötted tettem be a CFE szerződést....Rosszul tudtad. Abukta 120-iglövész, attól felfelé tüzérségi eszköz.